Hva er DENT?

DENT er et virtuelt teleselskap (telco), verdensomspennende markedsplass og valuta for mobil datautveksling (bygget på Ethereum).

Noen gang hørt om et virtuelt teleselskap?

Før vi går mer inn i DENT, er det viktig å forstå verden av telekommunikasjon (telekom). Rommet er tumultfullt da gamle inntektsmodeller oppheves i en stadig mer globalisert verden. Globale reiser og dataforbruk øker, og telekommunikasjon sliter med å overleve. Det er ingen virkelig global teletjeneste i dag på nivå med Over-The-Top (OTT) -spillere som Google, Facebook og WeChat. Som svar dannet de fleste teletjenester forskjellige globale partnerskap og felleskontrollerte virksomheter.

DENT gir en manglende global plattform for forbrukere som er låst til en regional operatør, og til slutt begrenser deres kjøps- og bruksevne. Enda mer urolig, kunder kaster bort oppover 4 milliarder dollar i mobildataverdi hver måned. For teleoperatører tilbyr DENT en samlet datamarked for å samhandle med den globale brukerbasen. Dette gjør at teletelefoner kan bli en del av forstyrrelsen i stedet for å bli forstyrret.

Mobildata blir et viktig menneskelig behov som strøm eller vann – men mange har fortsatt ikke tilgang til denne nettverksinfrastrukturen.

Kundelåsing hindrer folk i å ha en fritt flytende plan for flytende data på tvers av regioner. I stedet blir brukerne overbelastet for å streife ut av hovedregionen som dekkes av dataplanen. Disse dataplanene blir sendt fra leverandører som ikke bare overbelaster forbrukerne, men som også låser dem inn i langsiktige kontrakter med straffer for å kansellere.

Dette hindret veksten i mobildataindustrien … til nå.

DENT er en ERC-20-utveksling, markedsplass og kryptovaluta for kjøp og salg av mobildata. DENT, ERC-20-token, selges allerede på markedet og brukes av over 3,5 millioner brukere over hele verden.

Problemet DENT løser: Legge til interoperabilitet på tvers av dataplaner

Commoditization av mobildata

DENT har som mål å gjøre ubrukte data på 4,8 milliarder dollar per måned til en helt ny økonomi.

I følge en fersk Cisco-studie, innen utgangen av 2016 hadde det verdensomspennende mobildatamarkedet vokst med 63 prosent til 7,2 milliarder gigabyte.

EN Parks Associates undersøkelsen viste at mobilinntektens datainntekter var på 386 milliarder dollar i 2015, tilsvarende 32 milliarder dollar per måned. Forutsatt at bare 15 prosent av dataene er ubrukt, vil dette gi en tapt verdi på 4,8 milliarder dollar. I et mer gjennomsiktig og tilkoblet marked vil denne verdien låses opp og kunne kjøpes, selges og handles over hele verden av mobildataforbrukere.

Tre megatrender som forstyrrer mobilindustrien

 1. Oppdeling av fakturering av mobildata – Vi ser det med tjenester som kabel (og Netflix). Dette skjer også med mobildatapakker som historisk sett har blitt låst til en leverandør. DENT har som mål å skape ikke bare en global markedsplass og utveksling, men også legge til rette for dataoverføring.
 2. Eliminering av internasjonale roamingkostnader – DENT hjelper med å fjerne roamingkostnadsdrivere som eldre rutearkitektur mellom telekommunikasjonsleverandører, noe som kan være dyrt. Internett-transportmekanismen og blockchain-motoren reduserer kostnadene ved å tilby denne tjenesten.
 3. Betal når du går, rettferdig markeds mobildata – Ikke bare vil DENT-token muliggjøre kjøp i seg selv, men prisoppdagelsen og markedsføringen av det globale datamarkedet vil tillate deg å få den beste prisen mulig fra en operatør i din region. Dette lar deg kjøpe nøyaktig hvor mye du trenger, ikke for mye eller for lite.

Fremveksten av eSIM og myke SIM-kort

En annen interessant trend, spesielt i mobiltelefon- og mobildataverdenen, er fremveksten av en ny SIM-teknologi (subscriber identity module). Den nye SIM-teknologien gir frihet fra stive analoge fysiske kort til fordel for en elektronisk og skybasert modell.

En eSIM betyr at en SIM-brikke er innebygd fra begynnelsen, mens et mykt SIM-kort ikke har noen SIM-maskinvare i det hele tatt (levert praktisk talt over luften).

Både eSIM-er og myke SIM-kort gjør det mulig for abonnenter å bytte operatør umiddelbart, uten å måtte bytte SIM-kort. DENT er blant de første aktørene i rommet som ikke bare deler data plan fra operatører, men også avviker fra konseptet med tradisjonelle SIM-kort selv, i stedet utnytter sky og blockchain fokuserte løsninger for brukere.

DENT Coin App bilder

En rask titt på DENT-mobilappen

DENT Spesifikasjoner

DENT er et ERC-20-basert token basert på Ethash-gruvedriftsalgoritmen med en total forsyning på 100 milliarder enheter DENT.

Hvordan DENT fungerer

DENT-token er det som driver plattformen ved å fungere som en digital handelsvare av mobildata som gir øyeblikkelig tilgang på tvers av verdensomspennende teleoperatører. Siden DENT er bygget på Ethereum og ERC-20-standarden, er smart kontraktsfunksjonalitet en viktig mekanisme for DENT-brukere å kjøpe, selge og handle sine data.

Hovedkomponentene i DENT inkluderer:

 • Data markedsplass – Brukere vil kunne bruke DENT-poletter til å kjøpe og selge data på en internasjonal markedsplass. Du kan skaffe DENT-tokens fra publikum eller nå fra markedsplasser.
 • Datautveksling – Selv om DENT har vært oppført på giganter som Binance, planlegger DENT også å starte sin egen børs. Å ha sitt eget innfødte DENT-token gir betydelig likviditet for å drive og administrere ikke bare sitt eget datamarked, men en vertikalt integrert sentral.
 • Mobilapp på iOS og Android – Mobilappen fungerer som det sentrale grensesnittet for deg å kjøpe, selge, handle eller donere mobildatapakker. DENT-tokens stimulerer nedlasting og kjøp av mobilapper.
 • Samfunnsbygging – I oppbyggingsfasen får du DENT-tokens for å delta i samfunnet i krevende datafrigjøring og endringer i måten telekommunikasjonsvirksomhet gjør forretninger med mobildata.

DENT-teamet

Tero Katajainen er administrerende direktør og grunnlegger av DENT. Han har en teknologibasert bakgrunn i Forex trading-systemer og mobiloperatørbetalinger. Katajainen var også en av de første utviklerne noensinne som implementerte direkte mobiloperatørs betalingssystemer for forbrukerapplikasjoner.

Mikko Linnamäki er medstifter, Internett-pioner og serieentreprenør av produktive nyetableringer, inkludert DOVECOT Oy, den mest populære IMAP-serveren, med en utrolig 72% verdensmarkedsandel og 2,5+ milliarder brukere. Mikkos bakgrunn innen teknologi og grunnleggende arkitektur egner seg sterkt til dette prosjektet.

Rådgivere inkluderer:

 • Dr. Rainer Deutschmann er en rådgiver som hjalp til med å lansere Reliance Jio, en 4G en mobilnettoperatør (MNO) som forstyrret den tradisjonelle teleindustrien i India. Den nådde nylig 160 millioner brukere. Han hjelper til med langsiktig vekst og markedsgjennomtrengningsstrategi.
 • Ransu Salovaara er administrerende direktør i TokenMarket og spesialiserer seg på kryptovalutaer, digitale eiendeler og blockchain-teknologi rundt børser. Han lanserte tidligere Europas første Bitcoin-støttede børshandlede instrument, BitcoinETI, notert på Gibraltar-børsen og Frankfurt børs.
 • Mikko Ohtamaa er CTO for TokenMarket og en tidlig blockchain- og Bitcoin-ekspert. Han er også kjent med Python og JavaScript-utvikling og en åpen kildekode-talsmann.

Kompetansen fra disse rådgiverne driver ikke bare vekststrategier og posisjonering på høyt nivå, men skaper også robuste og legitime utvekslinger av handelsaktiva..

“Med DENT skaffer telekortene et kjøretøy for å skille seg ut og komme nær forbrukeren. DENT gir en kostnadseffektiv distribusjonskanal og gjør det mulig å eksperimentere med nye prisplaner for å bestemme sweet spot for datasalg. Kostnadseffektiviteten stammer fra den iboende arkitekturen til å være blockchain-basert og ved å utnytte en sentral plattform som skalerer på tvers av alle markedsdeltakere. ”DENT Whitepaper

DENT Token Sale Structure

DENT Token Sale Structure

Kritikk og utfordringer

Det er en stor andel tokens gitt til teamet, inkludert usolgte tokens som frigis i trinn på 25% kvartalsvis. Dette indikerer en stor sentralisering av skaperne og mest sannsynlig telekameraer som deltar og tjener avgifter for hver transaksjon.

I tillegg er det mange av teletelefonene som kan tjene godt på enhver forståelse som når DENT så en økning på 2000 +% i november før de krasjet ned igjen.

Til slutt, selv om dette symbolet orienterer folk mot å bruke en rekke frakoblede datatjenester på tvers av operatører, er det potensielt bekymringsfullt at det kan være et oligarki-lignende syndikat av toppholdere. Disse innehaverne kan omfatte DENT, utvekslingspartnere og teletelefoner. Denne sentraliseringen av innehavere gir bekymring for om dette prosjektet er litt ubalansert til fordel for kommersielle interesser og hvaler.

Denne bekymringen er ytterligere begrunnet med den vertikale integrasjonen av en DENT-sentral for tokens. Over tid vil DENT-teamet og telco’ene kontrollere markedet helt.

Til tross for dette, fortsetter DENT med betydelig vekst og utvikling hittil.

Prestasjoner / veikart

 • Binance notering – DENT har sikret seg en plass på en av de beste børsene i verden med betydelige ekstra investorer, handelsmenn og likviditet.
 • Live-app for Android og iPhone – DENT har allerede begge disse plattformene klare til å tillate lagring, kjøp og handel med DENT-tokens og tilknyttede dataplaner fra globale teletelefoner.
 • 3,5+ millioner brukere over hele verden – DENT-plattformen har sett fenomenal vekst i løpet av det korte 1+ året DENT har eksistert
 • Annonseringstiltak og insentiver for å konsumere innhold – Et selskap som Nike kunne tilby 100 MB data (i form av DENT-tokens) til en bruker for å se på en av annonseringsvideoene sine. DENT ville bli betalt et gebyr for publisering av dette innholdet og ville dele tilbake noe av denne annonseinntekten med brukerne. Dette kan være en kraftig måte å tjene penger på et publikum i fangenskap med en gang.
 • ETHScanr app – Denne appen lar deg administrere, følge og angi varsler for enhver Ethereum-adresse. Denne sikre anonyme applikasjonen lar deg få sanntidsinformasjon om faktisk token-salg, overvåke adresser og følge andre kryptoinvestorer.
 • Sosial påvirkning investere i utviklingsmarkeder med Gigabyte for Afrika – FNs mål for bærekraftig utvikling 9 (FN) krever “å bygge motstandsdyktig infrastruktur, fremme inkluderende og bærekraftig industrialisering og fremme innovasjon.” DENT planlegger å donere ubrukt mobildata til de som trenger det, spesielt i landlige områder. Kampanjen Gigabytes for Africa har som mål å gi tilgang.

“Infrastruktur og økonomisk utvikling er også avhengig av informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Mobile mobiltjenester har spredd seg raskt over hele verden, slik at folk i tidligere ikke-tilknyttede områder kan bli med i det globale informasjonssamfunnet. Innen 2015 var andelen av befolkningen som bodde i områder dekket av mobile bredbåndsnett, 69 prosent globalt. På landsbygda var andelen bare 29 prosent. ”Rapport fra generalsekretæren, Fremgang mot bærekraftsmålene, E / 2016/75

Hvor kan jeg kjøpe DENT

Utvekslingen med mest volum er Binance. Neste på listen er Kucoin. Det er også mye mindre volum på IDEX (en desentralisert ERC-20-sentral, DEX).

Hvor skal du oppbevare DENT

Siden DENT er et ERC-20-token, kan du bruke de standard ETH-støttede tilbudene, inkludert My Ether Wallet, Exodus og Edge. Hvis du vil ha en hardware-lommebok, kan du bruke en Ledger Nano S.

Siste tanker

DENT har som mål å kombinere to kritiske konsepter: (1) Å gjøre mobildata til en sentral og (2) å skape et verdensomspennende markedsført marked for data som kan strømme over alle teleselskaper. I tillegg lanserer DENT tjenester som en “virtuell telekommunikasjon” ved hjelp av Voice Internet Protocol (VOIP) og deres egen DENT-sentral.

Forbrukerne har å gjøre med stive innkjøpsbegrensninger fra den gamle verdenen som fører til at data blir brukt for mye eller underutnyttet, noe som betyr at kundene legger igjen penger på bordet (til en verdi av over 4 milliarder dollar). Det som normalt ville vært bortkastet, kan nå tokeniseres, kjøpes, selges, doneres og overføres over grenser, transportører og til slutt brukere.

Selskapets engasjement for å donere 1% til utviklingsland er et tegn på velvilje mot å hjelpe verden til å bli mer tilgjengelig for nye markeder.

Lagets prestasjoner til dags dato har vært imponerende, og de har allerede ombord 3,5+ millioner brukere.

På en mer kritisk side er spørsmålet om kjernelagets eierskap av de fleste tokens. Mens DENT har lovet å utnytte disse tokens til ting som “brukerinsentiver”, inkluderer den samme tildelingen “telco-anskaffelse”, så det er uklart hvor mye av tokensene som kommer tilbake til brukerne.

Siden teamet også lager en utveksling for mobildata, vil de over tid ha kontroll over ikke bare de fleste av tokens selv, men også utveksling av tokens. Til slutt er tokens under kontroll av DENT-teamet og deres endelige avgjørelser.

Likevel ser det ut til at plattformen og brukssakene tilfører mye verdi for både forbrukere og teleselskaper, og har et fungerende produkt med en voksende global brukerbase. Så langt har DENT vist seg å være et topp kryptokurrencyprosjekt med reelle brukssaker, applikasjoner og adopsjon. Hold øye med denne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me