Hva er Dash?

Dash er et øyeblikkelig og semi-privat kryptovaluta basert på Bitcoin og Litecoin-kodebasen. Imidlertid inkluderer den forskjellige endringer og forbedringer som har differensiert den siden debuten i 2014. Oppretteren til prosjektet, Evan Duffield, bygde Dash for å løse tre viktige problemer han så i det eksisterende Bitcoin-nettverket: personvern, styring og transaksjonshastighet. I løpet av de siste fire årene har Dash steget til å bli en av de beste globale kryptovalutaene, med markedsverdi som konsekvent plasserer seg i topp tjue kryptovalutaer til tross for et meget konkurransedyktig marked.

Hovedmålet med Dash er å gjøre digitale kontanter mer brukbare. For øyeblikket kan du sende Bitcoin for online transaksjoner og verdioverføringer. Ventetiden for transaksjonsbekreftelse på Bitcoin blockchain gjør det imidlertid umulig å bruke Bitcoin til transaksjoner i butikk eller andre verdioverføringer som krever bekreftelse nær øyeblikkelig.

Bitcoins høye avgifter gjør det også til et dårlig valg for mindre transaksjoner, og begrenser dets generelle nytte som en digital valuta for kjøp av varer og tjenester. Som vi får se, søker Dash å løse disse problemene med sin innovative arkitektur.

I denne guiden dykker vi inn i:

En kort historie om Dash

Dash begynte som en gaffel fra Bitcoin / Litecoin-kodebasen. Med sin vekt på personvern og transaksjonshastighet hadde den opprinnelig rykte som en mynt for ulovlige transaksjoner. I de tidlige dager ble det kjent som XCoin, men navnet endret seg snart til Darkcoin, og spilte videre inn i ideen om at Dashs personvernfunksjoner kunne brukes til å skjule sketchy transaksjoner. I et ønske om å svinge seg bort fra den mørke myntforeningen, gjennomgikk samfunnet en endelig navneendring til Dash, et portmanteau av “digitale kontanter”.

De første dagene av Dash var preget av utformingen og bygningen av valutaens unike to-trinns arkitektur som muliggjør høye transaksjonshastigheter og myntblandingen som er nødvendig for personvern. Kort tid etter implementerte Dash et desentralisert styringssystem som lar strømbrukere stemme på utviklingsforslag for nettverket.

I bedriftsverdenen er fire år fremdeles en barndom. Imidlertid, i det raskt voksende og fremvoksende kryptovalutaområdet, er Dash nå en av de gamle vaktene. Det representerer en av mest stabile og etablerte kryptovalutaer for tiden på markedet. Denne stabiliteten kommer delvis fra Dashs svært aktive brukerfellesskap. Disse brukerne har generert tusenvis av tråder og kommentarer om prosjektet Reddit og BitcoinTalk, og de har delt prosjektet vidt og bredt. Siden opprettelsen har Dash konsekvent lagt til noder i nettverket sitt, noe som øker påliteligheten og sikkerheten med denne veksten.

Hvordan fungerer Dash?

Dashs innovasjon var en todelt struktur til blockchain. Det første nivået er kjent for alle som har studert Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin og annet standardbevis for arbeidskryptovaluta. På Dash er gruvearbeidere ansvarlige for å lage nye blokker og sikre blockchain. I bytte for gruveblokker mottar gruvearbeidere på Dash 45 prosent av blokkbelønningen. Dette er i motsetning til Bitcoin, der gruvearbeidere mottar 100 prosent av blokkbelønningen. De resterende 55 prosent av blokkbelønningen tildeles andre steder, som vi snart vil se.

Dash har et gjennomsnitt 2,5 minutters sperretid, fire ganger raskere enn Bitcoin. For gruvedriften skapte utviklingsteamet en proprietær hashingalgoritme kjent som X11 som krever sekvensiell, gjentatt hashing. Det er vist at X11-algoritmen bruker 30% mindre watt enn Litecoins Scrypt algoritme.

Antall Dash Masternodes (Jan '19)

Antall masternoder (Jan ’19)

Det andre nivået av Dashs arkitektur er for servere som er satt opp av strømbrukere, kjent som masternodes. Disse masternodene behandler øyeblikkelig betalingstransaksjoner, letter myntblanding og stemmer om forslag til styring. I bytte for disse tjenestene mottar masternoder 45 prosent av blokkbelønningen. Alle kan opprette en masternode i Dash-nettverket, men du må først bevis at du eier 1000 DASH (tilsvarer for tiden rundt $ 90.000).

Minimumsmynten på 1000 mynter er et sikkerhetstiltak som forhindrer et angrep mot et peer-to-peer-nettverk kjent som a Sybil-angrep. Sybil-angrep innebærer å opprette mange falske kontoer under pseudonymer, nok falske kontoer til å utgjøre et flertall av brukerbasen og derfor påvirke nettverket. Ved å kreve 1000 DASH å sette opp en masternode, ville det være uoverkommelig dyrt å utføre et Sybil-angrep mot masternode-nettverket. 1000 DASH minimum har den ekstra fordelen av å holde prisen på mynten stabil, og det sørger for at når masternoder stemmer om styringsforslag at de investeres i suksessen til hele nettverket.

Hvordan Masternodes letter øyeblikkelige betalinger

En av Dashs viktigste funksjoner er InstantSend. Siden Dash ønsker å være en form for digitale kontanter som folk kan bruke i butikker, må transaksjonsbekreftelse være øyeblikkelig. Mens en sperretid på 2,5 minutter betyr at Dashs standardtransaksjoner er raskere enn Bitcoin, er 2,5 minutter fortsatt for lenge til å vente på at transaksjonen din skal slettes i matbutikken eller bensinstasjonen. Prosjektets løsning er InstantSend-betalinger bekreftet av nettverkets masternoder.

I hovedsak sender du transaksjonen til en masternode. Masternoden låser midlene slik at de ikke kan brukes dobbelt og sender en bekreftelse når midlene er låst. Selve transaksjonen blir fortsatt lagt til hovedboken som en del av en fremtidig blokk, men siden masternoden har låst midlene, garanteres transaksjonen å bli betalt. InstantSend-betalinger kan motta bekreftelse på bare noen få sekunder. Å løse problemet med raske bekreftelser er et ikke-trivielt hinder for kryptovalutaer. Dashs masternode-løsning er blant en håndfull alternativer for øyeblikkelig behandling av digitale valutatransaksjoner.

Dash-funksjoner og fordeler

Noen av fordelene

Innebygd myntblanding fremmer anonymitet & Personvern

Flere tredjepartsapplikasjoner tilbyr myntblandingstjenester for Bitcoin, men som standard kan Bitcoin-transaksjoner spores offentlig. I tillegg, hvis noen knytter identiteten din til den offentlige adressen din, kan de overvåke innkommende og utgående transaksjoner. Dette er problematisk for soppbarhet og brukervennlighet til et digitalt kontantsystem. I 2014 ble Dash en av de første personvernmyntene som var tilgjengelige på markedet (sammen med Monero samme år). Nettverket inkluderer innebygd myntblanding som gjør det nesten umulig å spore transaksjoner.

Dash kaller myntblandingstjenesten PrivateSend. Når det er mest grunnleggende, når du vil sende en privat transaksjon, sender du forespørselen til masternodene. Én masternode sender blandingsforespørselen din og matcher deg med andre transaksjoner som skjer samtidig, og hjelper deg med å flytte pålydende på .1, 1 eller 10 DASH mellom mange brukere. Deretter sender den første masternoden transaksjonen til en annen masternode der blandingsprosessen begynner på nytt, noe som tilslører sporet.

Masternodes kan ikke lære detaljene i transaksjonene dine direkte, men bruk av et slikt myntblandingssystem krever implisitt at du stoler på Dash-nettverket og masternode-operatørene. Hvis personvern er det viktigste i en digital valuta, har Monero og Zcash utforsket problemene med nettverkstillit og identitetsskjerming i mye større detalj. For de fleste applikasjoner gir Dash imidlertid et høyt nivå av personvern og sporbarhet med myntblandingen.

Desentralisert styring reduserer hardgaffel

Vi nevnte tidligere at gruvearbeidere mottar 45 prosent av blokkbelønningen og masternoder får 45 prosent til. De resterende 10 prosentene er dedikert til utvikling, markedsføring og infrastruktur for Dash-nettverket for å fortsette å vokse og forbedre seg.

En av utfordringene Bitcoin står overfor er når som helst brukerbasen er uenig i hvordan man skal fortsette med en endring av systemet, resultatet er en hard gaffel i Bitcoin blockchain. Over tid har dette fragmentert Bitcoin-samfunnet i mange mindre samfunn, inkludert Litecoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold og til og med Dash. For å løse dette problemet med å splitte samfunnet med harde gafler, implementerte Dash en desentralisert styringsmodell.

Dash Masternode Informasjon (Jan '19)

Masternode-informasjon (Jan ’19)

I Dash’s styresett og stemmesystem, hvem som helst kan foreslå en ny funksjon, endring eller markedsføringsplan som vil forbedre Dash-nettverket. Masternodene stemmer så på hvert forslag. Antall ja-stemmer for forslaget må overgå nei-stemmene med minst 10 prosent av det totale masternodetallet. For eksempel er det for øyeblikket 4800 masternoder på Dash-nettverket. Derfor, for ethvert nytt forslag, må ja-stemmene overstige nei-stemmene med 480 stemmer (10 prosent av det totale antallet masternode) for at forslaget skal bestå.

Når et forslag har bestått, mottar det finansiering fra blokkbelønningen. På denne måten kan Dash i teorien stemme for å si opp sitt nåværende utviklingsteam hvis samfunnet er uenig i retningen teamet tar.

Utvide brukervennligheten med en app & API

Den nyeste utviklingen i Dash-arkitekturen er Dash Evolution. Som en del av prosjektets mål om brukervennlige, øyeblikkelige digitale kontanter, trenger det en klar måte å akseptere og foreta Dash-betalinger på. Prosjektets nettside beskriver utfordringen som å gjøre digitale transaksjoner enkle nok til at bestemoren din kunne forstå hva du skulle gjøre.

For det formål er Evolution en API og mobilapp som lar forbrukerne foreta betalinger og nettbutikker for å akseptere betalinger uten å måtte samhandle med blockchain-klienten. Selv om de ennå ikke er fullstendig implementert, mener grunnleggerne at dette er neste nivå av brukbarhet for digitale kontanter.

Veikart

Dessverre har teamet ikke oppdatert sine veikart siden juni 2018. Som nevnt ovenfor er den neste store milepælen for prosjektet Dash Evolution. Utover bare en API og mobilapp, Utvikling inkluderer:

  • Delt filsystem (DashDrive)
  • Lette klientlommebøker
  • Oppdaterte budsjettstemme- og styresystemer
  • Sosial lommebok med venneliste og multisig-kontoer

Det er ikke klart når disse nye funksjonene vil være tilgjengelige.

Handel

DASH hadde et ganske begivenhetsløst første par år prismessig. Først i begynnelsen av 2017 tok DASH-prisen fart og sprengte fra rundt $ 10 (~ 0,0105 BTC) for å nå en heltids bitcoin-høyde på ~ 0,1083 BTC (eller $ 110). Det tilsvarer en økning på 1000 prosent i USD og over 900 prosent økning i BTC – innen bare tre måneder.

Denne ekstreme prissvingningen var mest sannsynlig forårsaket av et par faktorer. Uten tvil den mest innflytelsesrike årsaken var kunngjøringen om utgivelsesdato for de første trinnene i Evolution. Det er sannsynlig at denne kunngjøringen, i kombinasjon med spekulativ investering, forårsaket en kort klem øke prisen høyere enn den organisk ville hatt.

Etter den tidlige prisbevegelsen i 2017 fulgte mynten stort sett det generelle markedet. Det er imidlertid verdt å merke seg at prisen har en tendens til å svinge mer volatil enn andre altcoins – i begge retninger. DASH ble bedre enn de fleste altcoins i løpet av 2018 bjørnemarkedet. Prisen hviler for tiden mellom $ 75 og $ 85.

Adopsjon er navnet på spillet for Dash på dette tidspunktet. Hold øye med kunngjøringer om Evolution-utgivelser, siden de har hatt en positiv innvirkning på prisen tidligere, og de er direkte knyttet til adopsjon i den virkelige verden..

Hvor kan jeg kjøpe DASH

Overraskende nok har mindre kjente børser et høyt DASH-handelsvolum enn deres mer populære kolleger. For høyest volum bør du sjekke Bithumb og kjøpe mynten med KRW.

Du kan også få litt DASH med USD på Bitfinex eller med BTC på ETH på Binance.

Gruvedrift og masternoder

Annet enn å kjøpe DASH, kan du også bryte den eller motta den som en masternode. Selv om du teknisk sett kan gruve mynten ved hjelp av en CPU / GPU, er den ikke lenger lønnsom, så du bør gjøre det med en ASIC gruvearbeider i stedet. Det er ingen mangel på gruvedrift som du kan delta i.

Husk å bli en masternode, du må satse 1000 DASH. Når du har gjort det, kan du enten kjøre din egen server for masternoden din eller sette opp en hostet masternode. Det siste alternativet er å foretrekke hvis du er en del av den ikke-tekniske leiren.

Hvor å oppbevare DASH

Lommebok, lommebøker og flere lommebøker. Antall DASH lommebøker er tilsynelatende uendelig. Du har Core-lommeboken for Windows-, OSX- og Linux-systemer. Lommebøkene til Exodus og Jaxx støtter også mynten.

Kanskje du er mer en maskinvare (eller jente). Ledger, Trezor og KeepKey støtter alle også DASH. Endelig kan du sparke den gamle skolen med offisiell papirlommebok. Alternativene dine er uendelige

Konklusjon

Dash har en sterk track record og utrolig fellesskap. I løpet av de siste fire årene har prosjektets desentraliserte styring gitt imponerende forbedringer av den unike to-trinns arkitekturen i nettverket. Som et resultat har Dash sett jevn, jevn vekst som har holdt den nær toppen av pakken med mange altcoins. Hold øye med denne mynten de neste årene, og forvent en jevn vekst.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.9.2019 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Tilleggsressurser

Nettsted

Telegram

Reddit

Twitter

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me