Hva er Civic (CVC)?

Civic er en verifikasjonsprotokoll for personlig identitet som utnytter distribuert hovedboksteknologi for å bedre administrere digitale identiteter. Som med blockchain-prosjekter som fokuserer på kvalitetsverifisering for forbrukerprodukter, ser Civic for seg en sikrere, billigere og mer effektiv identitetsverifiseringsmetode for enkeltpersoner og næringer over hele verden..

Tenk deg hvor mange ganger du har måttet gjennomgå en KYC-bekreftelsesprosess. Hver gang du søker om en ny jobb, åpner en bankkonto eller deltar i en ICO, må du sende inn bevis på identitet og vente på at den skal bekreftes. Avhengig av tjenesten kan dette ta dager eller uker, ettersom organisasjoner må bruke tid og ressurser på å autentisere denne informasjonen med utdaterte systemer.

Civic tilbyr en ny tidsalder på dette problemet, en der en enkelt inngang av din personlige identitetsinformasjon gjør det mulig for enhver organisasjon eller tjeneste å kryssjekke den på blockchain uten å be deg om å oppgi de samme dataene to ganger – personlig identitetsbekreftelse som kan overføres fra en tjeneste til en annen.

I denne samfunnsguiden dekker vi det du trenger å vite, inkludert:

Hvordan fungerer Civic?

Civics nettverk har plass til tre forskjellige – men gjensidig avhengige – enheter: brukere, validatorer og tjenesteleverandører. Brukerne er alle som ønsker å bruke protokollen for å registrere en identitet. Civic gjør dette enkelt og trygt med sine Sikker identitet app.

Validatorer er ansvarlige for å verifisere en identitets ekthet på blockchainens distribuerte hovedbok. De kan deretter selge denne informasjonen til tjenesteleverandører som trenger å verifisere kundens identitet, og utveksle dataene mot CVC. Civic er bygget på Ethereum blockchain og bruker smarte kontrakter for å føre tilsyn med dataattest og utbetaling for dette arbeidet.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2XDGX41nr1o]

Sikker identitetsapp

For å komme i gang med Civic, må du laste ned Secure Identity-appen, enten i mobil- eller webskjemaet (eller begge deler). Når du setter opp applikasjonen, skriver du inn en rekke personlige identitetsopplysninger, inkludert navn, adresse, personnummer, passnummer, førerkort osv. Uten å bruke brukernavn og passord, flerfaktor biometri, for eksempel fingeravtrykksskanning. , sikre applikasjonen for å holde den fullstendig i din kontroll.

Applikasjonen krypterer også personlig informasjon med en privat nøkkel utstedt av en tredjeparts lommebok. Denne krypteringen gir en buffer mellom Civic og brukerne, og gir deg tryggheten om at Civic ikke får tilgang til personlig identitetsinformasjon uten ditt samtykke..

Faktisk lagrer Civic ingen personlig informasjon på blockchain direkte. I stedet lagrer den attester av denne informasjonen for referanse. Lagring av referanser til dataene i stedet for selve dataene sikrer at du alltid har kontroll over din egen sensitive identitetsinformasjon, samtidig som du gir bevis for at validatorene har bekreftet ektheten til dataene dine.

civic app

Samfunnssikkerhetstiltak

Sikker identitetsplattform og økosystem

Som vi gikk over tidligere, utgjør validatorer og tjenesteleverandører den andre halvdelen av nettverket. Mens Civic-appen har plass til brukere på front-enden, er validatorer og leverandører ansvarlige for back-end-tjenester. Disse tjenestene inkluderer identitetsbevis og KYC-bekreftelse.

civic identity system chart

Civic Identity System

Validatorer er ansvarlige for å verifisere identiteter for nettverket, både i blockchain og for tjenesteleverandører. Hvis du vil sende inn personlig identifikasjonsinformasjon til en tjenesteleverandør (f.eks. En sentral, en bank osv.), Sender du relevant informasjon fra Civic-appen din til en valideringskontrakt. Disse smarte kontraktene fungerer som sperrtjenester for transaksjonen og gir validatorer identitetsdata. Etter å ha attestert at informasjonen er autentisk, has validatorene den på nettverket.

Noe å merke seg: en validator kan være selve tjenesteleverandøren, og for en brukeridentitets første forpliktelse til nettverket, vil det sannsynligvis være det. Videre, for å bekrefte brukerens identitet, må validatorer kryssjekke informasjonen med en annen kilde (f.eks. Offentlige poster, økonomiske poster). En regjering, for eksempel, vil gi et vell av informasjon som en identitetsautentisator.

CVC Token and Civic Marketplace (Identity)

Når en validator bekrefter identitetsinformasjon, kan andre tjenesteleverandører kjøpe tilgangsrettigheter til denne informasjonen på vegne av en bruker med CVC, Civics verktøystoken. Validatorer kan også selge rettigheter til informasjonen, med brukerens samtykke, på Civic Marketplace, nylig merket Identitet. Når en tjenesteleverandør betaler for identitetsinformasjon, blir CVC plassert i en valideringskontrakt. Og når validatoren gir bevis på identitetsinformasjonen, mottar både den og brukeren CVC i retur. Denne tjenesten er også fleksibel, ettersom validatorer kan velge hvilken informasjon de skal bekrefte etter en tjenesteleverandørs forespørsel.

Si at en tjenesteleverandør, som et kredittpoengselskap, trenger tilgang til kundens kreditthistorikk og bankkontoinformasjon. Etter å ha kommunisert med brukeren, vil tjenesteleverandøren sende inn en dataforespørsel til en tidligere validator, kanskje et kredittkortselskap, bank eller annen finansinstitusjon. Denne validatoren vil hente hash for den forespurte informasjonen fra blockchain for å attestere den med informasjonen som klienten for øyeblikket gir. Hvis alt sjekker ut, blir validatoren betalt for disse tjenestene (som brukeren), og tjenesteleverandøren godkjenner klientens identitet.

Civic Team og veikart

Medstifter og administrerende direktør Vinny Lingham er en serieentreprenør med over ti års erfaring med e-handel. Et medlem av Bitcoin Foundation, han er også en av haiene på Shark Tank Sør-Afrika.

Jonathan Smith, prosjektets CTO og medstifter, har mer enn 15 års erfaring med utvikling, teknisk analyse og ledelse for enheter som Deloitte og RBS.

samfunnslag

Civic Founders

Civic har allerede et fungerende produkt i sin web- og mobilapp. Og hvis du ville i dag, kan du sende informasjon til nettverket for attestering – så lenge det er en validator for å bekrefte det. I 3. kvartal 2018 omdøpte teamet Civic Marketplace til Identity, samt implementerte smarte kontrakter og la til støtte for fiat-priser.

Det ser ut til at teamets fokus har skiftet fra kjernen Civic-tilbudet til Identity-markedet. De veikart for siste kvartal 2018 inkluderte Open-sourcing Identity og leverer en Validator Toolkit. Det ser imidlertid ut til at ingen av disse oppgavene er utført ennå.

I 2019 planlegger teamet å lage Requester og Credential Wallet Toolkits. Og deres endelige mål er å ha Identity fullstendig lansert en gang i andre kvartal.

Konkurrenter

Fordi Civic er en løsning for identitetsadministrasjon, er det de to største blockchain-konkurrentene er SelfKey (KEY) og THEKEY (TKY). Som du sikkert skjønte, er Civics største differensierer fra de to andre fraværet av ordnøkkelen fra navnet. Vitser til side, selv om alle tre prosjektene fokuserer på identitetsstyring, går de frem på forskjellige måter.

Civic og SelfKey bruker Ethereum blockchain mens THEKEY sitter på toppen av NEO. Det bør derfor ikke komme som noen overraskelse at THEKEY er mer fokusert på det asiatiske markedet enn de to andre. Civic understreker også bruken av biometri som de to andre konkurrentene ikke deler.

Handel

Handelshistorikken for CVC-token har vært skuffende, selv med tanke på dagens bjørnemarked. Etter å ha nådd $ 0,65 (~ 0,000183 BTC), har den høye BTC-verdien til enhver tid, en kort måned etter lanseringen, gjort noe annet enn å falle. Selv om CVCs USD-verdi steg i løpet av oksemarkedet i 2017, kom BTC-verdien ikke i nærheten av den tidligere høye, noe som demonstrerte en dårligere ytelse enn resten av markedet.

Selv prosjektets høyt omtalte (og mest sannsynlige dyre) kjøp av Identity.com i juli 2018 kunne ikke hjelpe prisen. CVC-prisen handles for tiden rundt $ 0,05 (~ 0,0000141 BTC).

CVC henter sin verdi av aktivitet på Identity-markedet. Inntil dette produktet settes i drift er det vanskelig å se at prisen får noe trekkraft. Nyheter om et partnerskap med et bemerkelsesverdig selskap eller en offentlig enhet kan imidlertid gi dette prosjektet kickstart det trenger.

Hvor kan jeg kjøpe CVC

Binance dominerer CVC-markedet og står for nesten 50 prosent av tokens 24-timers volum i enten BTC eller ETH. Bittrex og Huobi er to andre populære alternativer.

Hvor CVC skal oppbevares

Som et ERC20-token kan du lagre CVC i en Ethereum-lommebok. Valgene dine inkluderer MyEtherWallet, Ledger Nano S, Trezor og MetaMask, for å nevne noen.

Siste tanker

Med Civic kan gjenbrukbar KYC og personlig identitetsinformasjon strømlinjeforme identitetsbekreftelse for alle relevante tjenester. Tjenesteleverandører trenger ikke bruke krefter og penger på å verifisere brukerens identitet. Så lenge en validator på nettverket har gjort leggarbeidet for dem, trenger de bare å betale et gebyr i Civic for å ha informasjonsprosessen i sanntid. Brukere trenger ikke å overføre den samme informasjonen til forskjellige organisasjoner på nytt med utrettelig rekkefølge – noe som sparer ekstra tid og krefter.

Bak alt dette ligger løftet om større identitetssikkerhet og integritet. Civic-appens krypterings- og biometriske låsemekanismer gir brukerne full kontroll over identiteten deres, mens blockchain sin egen kryptering og distribuerte natur holder denne informasjonen fri for tyveri og eksponering uten brukers samtykke.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.16.19 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere samfunnsressurser

Nettsted

Twitter

Telegram

Reddit

Blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me