Hva er BitTorrent?

BitTorrent er en peer-to-peer fildelingsprotokoll som nylig lanserte en ny kryptovaluta, BTT. Nettverket lar deg laste ned flere forskjellige typer filer raskt og gratis fra Internett. For tiden bruker over 170 millioner mennesker protokollen hver måned.

I denne guiden vil vi gå gjennom:

Hvordan fungerer BitTorrent?

For illustrasjonsformål er det avgjørende å skille BitTorrent, den opprinnelige peer-to-peer-protokollen, fra BTT, kryptovalutaen som protokollen implementerer som et økonomisk incitament..

BitTorrent

BitTorrent er en online peer-to-peer kommunikasjonsprotokoll for filer og andre typer data. I likhet med en blockchain er BitTorrent et distribuert system uten sentral enhet. Slik fungerer det.

Frø vertsfiler, ellers kjent som strømmer. Når du er vert, deler frøene opp torrentene i flere biter, slik at du kan laste dem ned mer effektivt.

BitTorrent-nettverk

BitTorrent implementerer et peer-to-peer-nettverk av såmaskiner og nedlastere for rask og billig fildeling. | Kilde: Wikipedia / Scott Martin

Når du laster ned en fil på BitTorrent, mottar du forskjellige deler av den filen fra flere frø. Mens du laster ned og etter fullføring, kan du også velge å bli et frø for å hjelpe nettverket videre. Hvis du velger å ikke frø, får du tittelen a igle. BitTorrent trenger frø for at systemet skal overleve, så leeching er mislikt.

Hele nettverket av opplastere (frø) og nedlastere for en bestemt fil er en sverm.

BitTorrent distribuerte arkitektur gjør at du kan laste opp og laste ned store filer billigere og mer effektivt og bidrar til å redusere overbelastning på Internett.

BTT-tokens

BitTorrent eksisterte lenge før BTT-token. Selv i dag kan du bruke gratisprotokollen uten token. I følge prosjektets hvitt papir,

“BTT [fungerer] som en generell mekanisme for transaksjoner i databehandlingsressurser som deles mellom BitTorrent-klienter og et flytende marked for tjenesteforespørere og tjenesteleverandører.”

I tillegg til BTT introduserer utviklingsteamet BitTorrent Speed. Fordi det ikke er noe økonomisk incitament til frø i den opprinnelige protokollen, dør svermer ofte for tidlig. For å løse dette problemet tilbyr BitTorrent Speed ​​BTT-belønninger for brukere som fortsetter å frø etter nedlasting av en fil.

På den andre siden av BTT-ligningen kan du kjøpe prioritert tilgang til frø, fortsatt tilgjengelighet av en fil og bruk av andres ressurser med tokens..

Det endelige målet for BTT-implementeringen er at BitTorrent skal bli et helt innholdsøkosystem, inkludert innholdslevering, desentralisert lagring og proxyer.

Det er en totalforsyning på 990.000.000.000 BTT, hvorav:

  • 20 prosent gikk til TRON Foundation
  • 19,9 prosent holder seg til BitTorrent-økosystemet
  • 19 prosent bor hos BitTorrent-teamet og stiftelsen
  • 17 prosent ble solgt i privat, offentlig salg og frøsalg
  • 10,1 prosent er en del av et seks år langt Tron airdrop-program
  • 10 prosent er en del av BitTorrent airdrop-programmet
  • 4 prosent er partnerskapstokener

BitTorrent Team & Framgang

Bram Cohen opprettet BitTorrent i april 2001 og ga ut en oppdatert versjon i 2013. I juni 2018 kjøpte Tron-grunnlegger Justin Sun BitTorrent for 120 millioner dollar som et middel til å utvide Trons Project Atlas. Cohen er ikke lenger med selskapet, og flere originale medarbeidere har sluttet også.

Etter oppkjøpet hadde BitTorrent et første utvekslingstilbud (IEO) gjennom Binances Launchpad-program, og samlet inn 7,2 millioner dollar.

Det er fortsatt mye i utvikling for sammenslåingen av de to desentraliserte selskapene. BitTorrent Speed ​​er ikke tilgjengelig ennå, men teamet oppgir at de vil lansere det en gang i dette kvartalet. I tillegg BitTorrent Live, en live videostreamingtjeneste, godtar påmeldinger for en kommende beta. Teamet har imidlertid ikke kunngjort en utgivelsesdato for dette produktet.

Konkurranse

Med over 100 millioner brukere mellom Tron og BitTorrent, leder dette prosjektet pakken med peer-to-peer-fildelingssystemer.

En annen populær blockchain-basert fildelingsplattform er Upfiring. Upfiring krypterer imidlertid alle filer som seeders er vert for, mens BitTorrent ikke gjør det. Med det nesten uendelige antallet brukstilfeller i fildeling, bør det være rom for begge å trives.

Handel

BitTorrent har vært en av de bedre utførte kryptovalutaene i 2019. BTT ble lansert med en IEO-pris på $ 0,00012, og etter noen innledende ustabile handler, avgjorde prisen rundt $ 0,0008..

Prisen begynte å klatre i midten av mai, og toppet seg med en heltidshøyde på $ 0,0018 i slutten av mai. Det ser ikke ut til å være noen nyheter som korrelerer med denne oppkjøringen, så vi kan kalkere den opp til prisen bare etter markedet på den tiden. BTT-prisen ligger for tiden rundt $ 0,00134 – allerede ti ganger høyere enn prisen under ICO.

Hvis du investerer, må du holde øye med de kommende Speed- og Live-utgivelsene. Begge disse produktene kan gi et godt løft til prisen.

Hvor kan jeg kjøpe BTT

Dine byttemuligheter for å kjøpe BTT er nesten uendelige. UpBit har for tiden den høyeste mengden BTT-handelsvolum som et par med KRW.

Fordi du sannsynligvis ikke eier noen KRW, bør du se på Binance for BTT-handelen din. Den er tilgjengelig i bytte mot BTC, BNB og forskjellige stallmynt på plattformen.

Hvis du er ny i kryptovaluta-investeringen, kan du sjekke ut guiden vår om hvordan du kjøper bitcoin for å komme i gang.

Hvor skal BTT oppbevares

BTT er et TRC-10-token som bruker Tron-nettverket, slik at du kan lagre det i hvilken som helst lommebok som støtter TRX. Tron har en hel rekke lommebøker som er laget av lokalsamfunnet som teamet promoterer på prosjektets offesiell nettside.

Siste tanker

Foruten KIN (som sannsynligvis vil slutte fryktelig), BitTorrent er et av de mest omfattende forsøkene på å tokenisere et allerede vellykket nettverk. På overflaten er det fornuftig å legge til et token for å stimulere såmaskiner i systemet. Vi vet imidlertid ikke sikkert før Speed ​​og andre tillegg som Live kom på markedet. Inntil da er det bare et annet spill med altcoin-spekulasjonsroulett.

Tilleggsressurser

Nettsted

Hvitt papir

Twitter

Telegram

Blogg

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me