Hva er Augur?

Augur er en desentralisert prediksjon markedsplattform som bruker Ethereum-nettverket. I et spådomsmarked kan du satse på utfallet av fremtidige hendelser for å få pengepremier. Jo mindre sannsynlig en hendelse er, jo større belønning kan du tjene for å forutsi suksess.

Augur bruker “The Wisdom of the Crowd” fra prediktorer på plattform for å lage forutsigbare sanntidsdata som ofte er mer nøyaktig enn de ledende ekspertene.

Ved å bringe blockchain-teknologi til prediksjonssamfunnet, gir Augur deg et alternativ med færre avgifter, større tilgjengelighet og bedre nøyaktighet enn andre markeder.

I denne Augur-guiden skal vi snakke om:

Hvordan fungerer Augur?

De to viktigste handlingene som er tilgjengelige for deg på Augur er:

  1. Å skape markeder
  2. Handelsbegivenhetsaksjer

Opprette markeder

Du må bruke en liten mengde Ethereum for å skape et Augur-marked. Markeder kan være alt fra “Vil prisen på Bitcoin slå 20 000 dollar før utgangen av 2019?” til “Vil romvesener vises på jorden i 2018?”

Opprinnelig, da du opprettet et marked, ville du sette taker- og produsentgebyrene (kostnaden for å kjøpe og selge aksjer på bøkene) i det markedet.

Nå setter imidlertid markedskapere en skapergebyr, og det er lengre avgifter for produsenter / takere. Skapergebyret er en prosentandel av belønningen som vinnende tradere mottar. Som markedsskaper mottar du denne avgiften, og den må være mellom null og femti prosent av vinnernes belønning.

Som markedsskaper vil du holde skaperavgiften lav nok til å stimulere folk til å by ved hjelp av markedet ditt. Imidlertid må de være høye nok til å dekke de opprinnelige Ethereum-kostnadene du brukte for å skape markedet.

Aksjer i handelshendelser

Foruten å skape markeder, kan du kjøpe og handle aksjer som representerer oddsen for at hendelsen i et marked vil skje. For eksempel ser du et marked, “Kommer Bitcoin Cash til $ 6 000 innen 2020?”

(Av hensyn til forenkling, vi skal holde oss til binære, ja / nei-markeder i denne artikkelen. Du kan finne en fullstendig forklaring på de forskjellige markedene her.)

Fordi Coinbase nylig har lagt til Bitcoin Cash på plattformen deres, interesserer dette markedet deg. Du er ganske trygg på at den når $ 6 000 dollar før 2020, så du legger inn et bud på å kjøpe 50 aksjer til 0,6 ETH per aksje.

Aksjer er verdt hvor som helst mellom 0 og 1 ETH. Jo høyere prisen du kjøper en aksje for, desto mer sannsynlig tror du at hendelsen vil skje.

Augur-grensesnitt

Augur-grensesnitt

Det er to måter å tjene penger som handelsmann. Med svingende aksjekurser er det mulig å kjøpe posisjoner til en lav kostnad og selge dem høyere når sentimentet endres. Virkelige katalysatorer kan føre til at en hendelse mer eller mindre sannsynlig vil skje over tid.

Du kan også tjene penger hvis du spådde en hendelse riktig og holde aksjer når markedet lukkes. Utbetalingsbeløpet tilsvarer:

Utbetaling = Antall aksjer * Pris / Antall flått

Antall flått er antall mulige prispunkter mellom minimums- og maksimumspriser i et marked. Du kan også kortslutte markeder.

Du må betale avregningsgebyr fra hver av gevinstene dine. Avregningsgebyrene inkluderer skapergebyr satt av markedsskaperen og rapporteringsgebyr brukt i Decentralized Oracle System. Jo større inntektene dine er, desto høyere avgifter må du betale.

REP (Reputation) tokens

De REP-token driver Augur Decentralized Oracle System. Du satser REP for å rapportere om resultatet av hendelser i de forskjellige markedene.

Rapporteringsprosessen er ganske kompleks. Vi prøver å bryte det ned trinn for trinn.

Når du oppretter et marked, må du velge en Designated Reporter og legge ut en No-Show Bond. Etter at markedsbegivenheten har skjedd, har den utpekte reporteren tre dager på seg til å rapportere om utfallet av arrangementet (ramme ‘a’ nedenfor). Hvis den utpekte reporteren ikke rapporterer et utfall, mister du som Market Creator No-Show Bond og hendelsen går inn i den åpne rapporteringsfasen (b).

I den åpne rapporteringsfasen kan alle rapportere om et hendelsesresultat. Den første personen som gjør det mottar No-Show Bond som de må bruke som sin innsats.

Hvis den designerte reporteren vellykket rapporterer et resultat, får du No-Show Bond tilbake. Den utpekte reporteren må inkludere en innsats med utfallet de rapporterer.

Augur rapporteringsprosess

Augur rapporteringsprosess

Etter begge scenariene går markedet inn i tilstanden Venter på neste gebyr for å begynne (c), og markedet får et foreløpig resultat. Etter denne tilstanden kan REP-innehavere bestride det foreløpige utfallet mens de setter opp noe beløp. Til slutt blir resultatet endelig.

Nå er komplikasjonene i denne prosessen mye mer kompliserte. Så hvis du er interessert i å lære mer, bør du sjekke ut offisiell dokumentasjon.

Augur Team & Framgang

Startet i oktober 2014 som en av de første plattformene bygget på Ethereum, Augur er en OG i kryptoverdenen. Jack Peterson og Joey Krug leder 13-personerslaget. De to har god erfaring med å jobbe med blockchain-teknologi og tidligere opprettet Sidecoin – en Bitcoin-gaffel.

Augur grunnleggere

Augur medstiftere

Vitalik Buterin, skaperen av Ethereum, er rådgiver for Augur.

Teamet ga ut den første offentlige versjonen av Augur i juni 2015. Kort tid etter valgte Coinbase Augur som et av de fem mest spennende Bitcoin-prosjektene i 2015. Betaversjonen ble utgitt i mars 2016..

Etter en flerårig beta-periode ga Augur-teamet endelig ut det offisielle hovednettet i juli 2018. To uker senere ødela teamet deres “kill switch”, et stykke kode som ga dem kontroll over nettverket i tilfelle en kritisk feil. Å gjøre det desentralisert prosjektet ytterligere, ettersom en sentral enhet ikke lenger har kontroll. Noen mennesker antar at teamet gjorde dette delvis for å frita seg selv i tilfelle ulovlige markeder dukker opp i nettverket.

De har ganske mye i vente for versjon to av plattformen også. Deres veikart inkluderer DAI-integrasjon, et tilbakekjøps- og forbrenningssystem og ERC-777-støtte blant andre funksjoner. De har ikke kunngjort utgivelsesdato ennå.

Konkurranse

Augurs største konkurrent er Gnosis. Begge prosjektene har team med betydelig prediksjonsmarked og blockchain-erfaring og bruker lignende teknologi for å lage nesten identiske produkter. Den største forskjellen mellom prosjekter ligger innenfor deres økonomiske modeller. Augur innkrever gebyrer basert på handelsvolum mens Gnosis-avgifter er proporsjonale med de utestående aksjene.

Selv med lignende produkter er markedet stort nok til at begge disse plattformene kan eksistere realistisk.

Handel

Augur holdt en ICO i august 2015 der de distribuerte 8,8 millioner REP-tokens. Det er og vil alltid være 11 millioner REP-tokens i omløp.

REP handlet mellom $ 1,50 og $ 2,00 (~ 0,0047 og ~ 0,0050) umiddelbart etter ICO. Prisen har hatt flere betydelige pigger i sin historie siden den gang.

Den første skjedde i mars 2016 som et resultat av betautgivelsen.

Den andre var i oktober 2016 da investorer mottok sine REP-tokens fra ICO. Dette førte til at prisen raskt økte før dumping da børser ga støtte til tokens. Selv om dette virker som merkelig oppførsel, er dette en vanlig forekomst etter ICO. Mange investorer gjør dette for å få fortjeneste forårsaket av prisøkningen som oppstår mellom tidspunktet for ICO og når selskapet frigjør tokens.

Den tredje og største prisøkningen skjedde ved slutten av 2017, begynnelsen av 2018. Den nådde en heltidshøyde bare sjenert på $ 115 (~ 0,00810 BTC) før den fulgte resten av markedet nedover for det meste av 2018. Under denne nedgangen , hoppet prisen betydelig to ganger – en gang i april / mai og en annen gang som falt sammen med hovednettlanseringen i juli.

Plattformen har ikke fått adopsjonen som investorer håpet den ville, og den gjeldende prisen gjenspeiler det. Du kan få REP for omtrent $ 8,77 (~ 0,00205 BTC) akkurat nå.

Utgivelsen av nettverkets andre versjon kan føre til en viss positiv prisbevegelse samt ytterligere adopsjon.

Hvor kan jeg kjøpe REP

Binance er den anbefalte børsen for å kjøpe REP. Poloniex og Bittrex støtter også REP.

Som med de fleste altcoins, kan du bare bytte mot Augur ved hjelp av Bitcoin eller Ethereum. For å komme i gang kan du kjøpe Bitcoin eller Ethereum på en plattform som Gemini og overføre den til din foretrukne børs. Derfra kan du handle for å få REP.

I tillegg kan du bruke Kraken til å kjøpe REP direkte med EUR.

Se på CoinMarketCap for en komplett liste over børser der REP er tilgjengelig.

Hvor skal du lagre REP

Augur har ikke bygget en spesifikk lommebok for REP-token, men du har fortsatt mange alternativer. Jaxx og Exodus er to anerkjente lommebøker som støtter flere valutaer, inkludert REP. Fordi Augur er et ERC20-token, vil enhver lommebok med ERC20-støtte gjøre det.

Den anbefalte måten å lagre REP på er med en hardware-lommebok. Ved å bruke en maskinvarepungebok beskytter du pengene dine mot skadelig programvare og hackere. Ledger Nano S og Trezor lommebok støtter REP-tokens og er begge gode, sikre alternativer.

Konklusjon

Augur er et av de eldste prosjektene der ute og var en av de første som ble bygget på toppen av Ethereum. Plattformen er en desentralisert markedsplass for prediksjonsmarkeder og sannsynlighet for aksjehandel.

Augur bruker “The Wisdom of the Crowd” for å samle prediktive data og rapportere hendelsesresultater. Teamet har erfaring med å jobbe på prediktive markeder og har gjentatt produktet sitt i over to år nå.

Med en vellykket lansering i bøkene, bør Augur bane vei for andre dapps på Ethereum-nettverket. Bare tiden vil vise om den får nok adopsjon til å fylle denne rollen.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 12.01.18 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Ytterligere Augur-ressurser

Nettsted

Facebook

Twitter

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me