Akoin er en kryptovaluta lansert av musikkartisten Akon i juni 2018 som ser for seg å tjene som base for en radikal ny by som er under utvikling i Afrika. Denne byen er modellert til å være 100 prosent kryptobasert, og er allerede under bygging på en 2000 hektar stor tomt som ble gitt til Akon av presidenten i Senegal Macky Sall.

Hvorfor ble Akoin opprettet?

Akoin ble foreslått for å bidra til å drive ungdomsentreprenørskap i Afrika ved å “kryptodrive” befolkningen.

Akons press for en afrikansk digital valuta er svar på en rekke spørsmål som for tiden undertrykker den økonomiske velstanden til mange individer i regionen.

Noen av disse problemene inkluderer:

  • mangel på banktjenester for generelle afrikanske befolkninger
  • fiat valuta ustabilitet og inflasjon
  • oppfattet korrupsjon fra myndighetene (i noen regioner) som forhindrer tilgang til grunnleggende fasiliteter som lett tilgang til rent vann, strøm osv
  • begrenset tilgang til globale markeder

Mangelen på banktjenester og problemet med ustabil valuta skal løses av det uavhengige finansielle systemet som Akoin skaper. Ytterligere støtte kommer fra den nye byen i Senegal, som isolerer kryptosamfunnet slik at det kan utvikle seg uavhengig av potensiell mishandling av omkringliggende regjeringer..

Hvordan vil Akoin fungere?

Akoin som en kryptovaluta er grunnlaget for et bredere økosystem som involverer virkelige livsplattformer som bringer øyeblikkelige brukssaker til den digitale valutaen.

Akons kryptobaserte by tar sikte på å skape infrastrukturen der Akoin kan trives. Her vil bedrifter bli tiltrukket av et helt nytt utvalg av forbrukere som blir insentivisert til å kjøpe, holde og bruke Akoin-kryptovalutaen.

akoin økosystem

Selve tokenet er knyttet til stabile eiendeler som mobile minutter, wifi og solenergi for å sikre stabilitet også for tokens pris. Akoins tokenøkonomi sies å gi mynten lav volatilitet slik at den kan aksepteres av leverandører konsekvent og uproblematisk. Akoin-økosystemet vil bare være kompatibelt med merker som har visse attributter, inkludert kryptostabilitet og blockchain-basert gjennomsiktighet.

Akoin-plattformen består av en digital lommebok og sponsede DApps som hjelper i hverdagstjenester som etablering av kreditt eller deling av innhold.

akoin plattformAkons innsats

Etter å ha blitt etablert i musikkbransjen begynte Akon å bruke sin innflytelse for å arbeide for å forbedre levestandarden i land over hele Afrika. Cryptocurrency er hans siste forsøk, men hitsangeren er også kjent for sitt arbeid med å bringe strøm til forskjellige deler av Afrika sør for Sahara. Gjennom hans Belysning Afrika Akon har vært i stand til å bidra til å bringe kraft til over 28 millioner individer i 18 forskjellige land over hele kontinentet.

akon belysning afrika

Siste tanker

Attraksjonen til Akoin er ikke nødvendigvis dens teknologiske funksjoner, men heller det faktum at det er den største pressen mot å realisere digital valuta i Afrika. Akoin er designet for å oppnå noen av de samme nøkkelmålene som Bitcoin gjør, nemlig å bringe økonomisk suverenitet til enkeltpersoner. Tokenets nisje er imidlertid at det er en kryptovaluta som er innebygd i alle aspekter av det kommende Senegal-kryptosamfunnet.

Et av hovedfokusene til Akoin er å fremme entreprenørskap i Afrika. Implementering av en digital valuta kan være et veldig effektivt skritt mot å fremme kontinentets tilknytning til den globale økonomien. Akon og teamet hans håper at blockchain-prosjektet deres vil tiltrekke seg handel og skape forretningsmuligheter i Afrika.

Senegal-byen er satt til å ha egenskapene til enhver annen tradisjonell by; boligbygg, butikker, skoler osv. Samfunnets forventning har ført til kallenavnet for byen: “Wakanda” (etter den høyt fungerende fiktive byen som ble omtalt i Black Panther-filmen.)

wakanda senegal kryptosamfunn

Det er tydelig at Akon har store ambisjoner om Wakanda og kryptovaluta i Afrika som helhet. Prosjektet gjenspeiler den ambisjonen og virker som om den er spredt over et stort antall domener – fra økonomi til helse / utdanning til underholdningsinnhold. For ikke å nevne at Akoin starter en helt ny by. Initiativet er spektakulært, men vi må bare se hvordan prosjektet gjennomføres over tid og hvilke komponenter i Akoin som fungerer best.

Token’s ICO sies å komme snart, men ingen dato er spesifisert ennå.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me