Hva er 0x?

Som sin nettsted formidler, “0x er en åpen protokoll som muliggjør peer-to-peer-utveksling av eiendeler på Ethereum blockchain” og brukes til å drive desentraliserte børser (DEXer).

Da de grunnla 0x i oktober 2016, satset Amir Bandeali og Will Warren på den forstyrrende banen til blockchain-teknologi. De tror på en fremtid der eiendeler av alle smaker, fra aksjer til valutaer til edle metaller, handles offentlig som tokens på blockchain. Gitt allsidigheten til Ethereums plattform og omfanget av de desentraliserte applikasjonene, tror de Ethereums blockchain er det ideelle mediet for å imøtekomme denne revolusjonen i aktivautveksling.

TL; DR: 0x er en protokoll som ønsker å effektivisere tokenhandel med off-chain ordrer via Ethereum-drevne smarte kontrakter.

For å gi et grundigere utseende vil vi dekke:

Hvordan 0x fungerer

Kjernen i 0xs desentraliserte handel fokuserer på et off-chain-bestillingsrelé som kutter ned på bensinpriser og reduserer oppblåsthet i nettverket. For de av dere som har erfaring med en desentralisert børs som Ether Delta, kan du allerede se fordelen med off-chain ordrer.

Hvis du ikke gjør det, her er en rask forklaring. De fleste desentraliserte børser fungerer ved hjelp av smarte kontrakter drevet av Ethereum blockchain. Dette betyr at alle ordrefunksjoner og handler skjer innenfor disse smarte kontraktene, og brukerne har alltid kontroll over midlene sine, i stedet for å stole på dem til en tredjepart som de ville gjort med en sentralisert børs (f.eks. Binance og Bittrex).

Det betyr også at handelsmenn må utføre transaksjoner på blockchain hver gang de ønsker å forvalte pengene sine, enten det er for å sette inn penger i en børs smarte kontrakt eller plassere, kansellere eller fylle en ordre. Dette koster bensin, et gebyr betalt i Ethereum for å sikre at disse transaksjonene behandles på blockchain av gruvearbeiderne.

Hvis du for eksempel brukte Ether Delta, betaler du en bensinavgift hver gang du vil sette inn penger i børsens smarte kontrakt for å gjøre en bestilling. Og du betaler en annen bensinavgift for å utføre handelen når bestillingen din er fylt.

Mellom innskudd, plassering av en ordre, utførelse av en handel og tilbaketrekning, kan gassgebyrene raskt øke. Desentraliserte børser er gode for sikkerhetsfordelene, men de henger etter sine sentraliserte kolleger i både brukerdriftskostnader og tilgjengelighet av denne grunn.

Det er her 0x kommer inn. 0x-protokollen forbedrer desentraliserte sentraler ved å benytte bestillingsreléer utenfor kjeden i forbindelse med oppgjør i kjeden. I hovedsak lar dette deg kringkaste en ordre utenfor kjeden som en annen bruker fyller ut. Bare verdioverføringer utføres on-chain, og overlater alle andre handelskommandoer til off-chain-prosedyrer. Dermed, transaksjoner kjøres bare gjennom nettverket når en handel utføres, slik at brukerne kan redusere gassgebyrene knyttet til handelsoperasjoner.

utenfor kjeden

0z Off-Chain Order Relay

For å oppnå dette bruker 0x det det kalles “reléer.” Videresendere er ansvarlige for å kringkaste bestillinger gjennom offentlige eller private ordrebøker. De gir likviditet til nettverket ved å være vert for ordrebøkene, og fungere effektivt som en børs. I motsetning til en børs, kan en videresending imidlertid ikke utføre en handel. Det kan bare lette handel ved å presentere produsentordrer som sendes til nettverket. For at en handel skal bli fullført, må en taker oppfylle ordren ved å sende produsentens signatur sammen med sin egen til den desentraliserte børsens smarte kontrakt. Som kompensasjon for å legge til rette for denne utvekslingen, betales en videresending et gebyr i 0xs opprinnelige valuta, ZRX, for hver transaksjon.

relay

0x Reléer

Når handler behandles gjennom en relay, er de kjent som Kringkastingsordrer. Kringkastingsordrer tillater alle å sende inn en ordre til nettverket, og i sin tur tillater de også alle å fange opp disse ordrene og fylle dem.

0x rommer også Punkt-til-punkt-ordrer, som er ordrer overført av produsenter med tanke på en bestemt bruker. Disse ordrene tillater to brukere å overføre penger direkte via en rekke meldingsmedier, inkludert e-post, Facebook messenger og mer. Når en produsentadresse sender en bestillingsrelé på denne måten, er det bare den angitte takeradressen som kan oppfylle den, og beskytter midler mot å bli kapret av ondsinnede tredjeparter..

punkt-til-punkt-ordretabell

Punkt-til-punkt-ordretabell

Tilleggsfunksjoner

I tillegg til å kompensere videresendere for kringkasting av ordrebøker, brukes ZRX-token for å legge til rette for desentralisert styring på 0xs plattform. Interessenter bruker valutaen til å stemme på beslutninger som påvirker blockchain, inkludert protokollintegrasjoner og oppgraderinger, uten å forstyrre hele nettverket.

0x struktur

0x protokolloppdateringsstruktur

I tillegg er 0x-protokollen applikasjonsagnostisk, og dens smarte kontrakter er åpne og offentlig tilgjengelige. Dette gjør at ethvert utviklingsteam kan bygge videre på 0x hvis de trenger en utvekslingsfunksjon for token eller plattform, så protokollen fungerer som en plug-in for andre Ethereum-drevne DApps. Applikasjonsagnostismen og det delte protokollaget muliggjør også DApp-interoperabilitet, og skaper en “delt infrastruktur for en rekke [applikasjoner].”

Det er allerede en rekke kryptoprosjekter som bygger på 0x, inkludert Augur, Status, district0x, Blocknet, Request Network og mange flere.

Til slutt har 0x en “Token Registry-kontrakt [som] vil bli brukt til å lagre en liste over ERC20-tokens med tilhørende metadata for hvert token: navn, symbol, kontraktadresse og antall desimaler som trengs for å representere et tokens minste enhet ( nødvendig for å bestemme valutakurser). Registret vil fungere som en offisiell kjedereferanse som kan brukes av markedsdeltakere til å uavhengig verifisere tokenadresser og valutakurser før en handel utføres. ” 0x interessenter er ansvarlige for å styre denne informasjonen ved å legge til, endre og fjerne data når det er nødvendig.

0x handelshistorie

Etter en høyde på $ 0,50 som kom ut av ICO, gikk 0x sakte tilbake til en støtte på ~ $ 0,20 gjennom hele september 2017. Den holdt seg på dette nivået i løpet av oktober måned og hadde en relativt stille november i en tid da de fleste altcoins fikk.

Fra og med desember 2017 løp 0x himmelen, og nådde en høyeste høyde på $ 2,37 den 13. januar. Det ble raskt korrigert fra denne toppen, men falt ned til $ 0,373 i midten av mars 2018.

Siden den gang har tokenprisen hatt tre betydelige støt. Den første skjedde i april / mai, hvor den nådde en lokal høyde på i underkant av to dollar. Etter den høye prisen har prisen konsekvent falt, og opplevde korte prisøkninger som falt sammen med lanseringen av 0x V2 på testnet i juni og lanseringen av 0x V2 på mainnet i september. Overraskende nok så ZRX-prisen en øyeblikkelig dukkert etter å ha blitt notert på Coinbase i oktober 2018.

0x handler for tiden til litt over $ 0,30. Mange investorer uttaler at tidligere resultater ikke indikerer fremtidige prisbevegelser. Imidlertid virker det som om ZRX-prisen har en tendens til å stige umiddelbart etter nyheten om en ny produktlansering. Sørg for at du holder øye med prosjektets veikart for å oppdage når neste kunngjøring kan forekomme.

Hvor kan jeg kjøpe ZRX

Mest av 0x sitt handelsvolum kommer fra Binance i form av Bitcoin og Ethereum handelspar, men den er oppført på en rekke populære børser, inkludert Huobi, OKEx, HitBTC og Liqui blant andre.

Du kan også hente litt ZRX på Coinbase Pro (tidligere GDAX) for USD eller EUR.

Hvor skal du oppbevare ZRX

0x er et ERC20-token, så MetaMask-nettleserutvidelsen Ledger Nano S og MyEtherWallet støtter 0x sammen med andre ERC20-kompatible lommebøker. Hvis du leter etter en programvarelommebok, kan du sjekke ut Exodus.

0x lag og konkurranse

0x-teamet ledes av medstifterne Will Warren og Amir Bandeali, men er mer kjent for sitt rådgivende styre. Fred Ehrsam (Coinbase medstifter), Joey Krug (Pantera Capital Co-CIO), og Linda Xie (medstifter Scalar Capital) gir alle råd om prosjektet.

0x-protokollens største konkurrent er Kyber Network. Begge prosjektene fokuserer på desentraliserte utvekslingsprotokoller, om enn på forskjellige måter. Mens 0x plasserer ordrebøker og matchende off-chain, holder Kyber hele prosessen on-chain.

Veikart

Tilbake i september 2017, 0x-teamet lagt ut en oppdatert veikart på bloggen deres. I slutten av november det året la de ut en utviklingsoppdatering adressering av noen av veikartens Q4-mål for 2017. Disse inkluderte:

  • Endringer i 0x’s javascript som implementerer 1) en ordreobservator for mer effektiv beskjæring av ordrebok og oppdateringer av ordre og 2) tilpassbare bensinpriser og grenser.
  • Introduksjon av 0x connect, et javascript-bibliotek som lar DApps og tradere koble seg til flere videresendere gjennom en enkelt API-integrasjon.
  • Fremgang på 0x v.2 og bedt om tilbakemelding / bidrag fra samfunnet.

Teamet har gjort en god jobb med å oppnå elementene på veikartet deres. De satte seg for å fullføre 0x V2.0 innen 2. kvartal 2018, og se, de hadde den ferdig i juni.

0x Instant er en nylig utgivelse fra 0x-teamet. Med Instant kan du legge til en widget i appen eller nettstedet ditt som gjør det mulig for brukere å kjøpe ERC20- og ERC721-tokens. 0x har ikke gitt ut en veikart for 2019 ennå.

0x Eksempel på øyeblikkelig widget

0x Eksempel på øyeblikkelig widget

Siste tanker

Med sin protokoll tar 0x styrkene til både sentraliserte og desentraliserte børser mens de etterlater svakhetene sine. Off-chain-ordrereléer tillater de samme lave operasjonene som sentraliserte børser tilbyr uten å ofre personlig kapitalforvaltning og fondsikkerhet. Transaksjonsoppgjørene i kjeden gir i tillegg brukerne alle fordelene med desentralisert handel, noe som gjør det slik at transaksjoner bare blir klarert når både produsenter og takere holder opp slutten av kuppet. Og begge prosessene styres via smarte kontrakter for forbedret sikkerhet.

Gitt malstrømmen av hack som har feid midler fra sentraliserte børser i løpet av 2017 og 2018, trenger kryptovalutasamfunnet desentraliserte børser. Når krypto blir kjent og flere penger kommer inn i markedet, vil også mulighetene øke for ondsinnede aktører å tjene på sårbare investorer. Desentraliserte børser tilbyr et universalmiddel for et slikt samfunnssykdom, og kanskje 0xs nye design vil gjøre sitt for å innlede en ny æra med sikker, desentralisert handel.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen ble oppdatert av Steven Buchko 1.7.2019 for å gjenspeile de nylige endringene i prosjektet.

Nyttige ressurser

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me