Tidligere i år dekket vi to spennende nye aktører innen kryptovaluta-støttede lån. Ethlend og SALT ble lansert omtrent samtidig mot slutten av 2017. Og nå som noe av støvet har lagt seg fra deres respektive ICO, er riktig utvikling i gang.

Etter nesten et års drift bestemte vi oss for å se på disse plattformene og se hvordan de står opp mot hverandre i dette utviklende markedet: Ethlend vs SALT.

Alle områder av tradisjonell økonomi er på vei inn i krypto. Men kryptolån gir en spesielt interessant mulighet for investorer som ønsker å opprettholde eiendelene sine på blockchain. La oss komme i gang med noen få definisjoner for å holde deg i spillet:

Sikkerhet (n): En eiendel som er lovet når et lån blir tatt opp; eiendelen blir tapt hvis låntakeren ikke kan betale tilbake lånet.

Lån-til-verdi-forhold (n): Et finansielt begrep som brukes av långivere for å bestemme risikoen for et lån. Lånebeløpet delt på sikkerhetsbeløpet gir deg prosentandelen.

Hva er Ethlend?

Ethlend er en desentralisert kryptovaluta låneplattform. Den virkelige skjønnheten til Ethlend ligger i nettverket for peer-to-peer-utlån. Selv om dette betyr at det ikke vil være i samsvar med de fleste land-, delstats- og provinslover, skaper det imidlertid et langt mer tilgjengelig system for mennesker over hele verden. Og dette er virkelig kjernen i cryptocurrency-revolusjonen.

Ethlend-logo

Siden Ethlend utelukkende arbeider gjennom Ethereum-smarte kontrakter, holdes det aldri penger av Ethlend. Videre betyr dette at låntakere og långivere bare kan bruke Eth- og Eth-baserte eiendeler som OmiseGo og Augur når de forplikter seg til en kontrakt..

Dette er kanskje den største ulempen med et økosystem med bare kryptovaluta. De fleste av oss handler fortsatt i hverdagen med papirvaluta og vil mest sannsynlig ønske et lån inn USD, Euro eller annen lokal valuta. Selvfølgelig må vi huske at det alltid er noe element av sentralisering når vi introduserer en fiat-gateway i ligningen. Så dette er enten en god eller en dårlig ting, avhengig av ditt synspunkt.

Låneprosessen er ganske grei. To parter vil starte en smart kontrakt og avtale vilkår for priser, sikkerhet og så videre. Låntakere vil da vanligvis legge ut sine Ethereum-baserte tokens og utlåner Ethereum. Når alt er bekreftet, vil Ethlend-nettverket overføre Ethereum til låntakeren som vil bli pålagt å betale tilbake långiveren i Ethereum (med renter) regelmessig.

Den grunnleggende prosessen for låntakere og långivere på plattformen er som følger:

Ethlend vs SALT. Ethlend-prosessen

Ethlend-prosessen

For en dypere titt på Ethlend, sjekk ut vår grundige Ethlend-guide.

Hva er saltutlån?? SALT-logo

SALT er en sentralisert kryptovaluta låneplattform. Det viktigste trekkkortet for SALT-låntakere er muligheten til å låne kalde, harde kontanter mot deres kryptoaktiva. Dette er mye mer praktisk for mannen på gaten.

Nettverket har imidlertid noen strengere krav hvis du planlegger å gå denne ruten. For det første støttes bare kunder i visse amerikanske stater, Storbritannia og New Zealand:

Ethlend vs Salt. De begrensede låneområdene tilgjengelig via Salt

De begrensede lånene som er tilgjengelige via Salt-plattformen

Selv om dette skaper noen garantier for brukerne, vil mangelen på tilgjengelige steder helt klart føre til at brukere over hele verden leter etter alternative løsninger.

For det andre kan du bare bli utlåner hvis du er en akkreditert investor. I USA betyr dette at du må bevise en nettoverdi på minst 1 million dollar. Til slutt vil SALT kreve KYC / AML (Kjenn din kunde / Anti-hvitvasking) bekreftelse før du kan opprette kontrakter på deres nettverk.

SALT-låneprosessen adskiller seg bare fra Ethlend ved hjelp av krypto vs fiat-sikkerhet i stedet for ren kryptovaluta. Når lånevilkårene er avtalt og godkjent, vil långiveren sette inn for f.eks. USD på låntakers bankkonto mens en smart kontrakt låser krypto for låntakere. Låntakeren vil være pålagt å betale USD regelmessig, og i tilfelle mislighold vil hans / hennes eiendeler bli overført til långiveren.

På dette stadiet støttes bare Ethereum eller Bitcoin som sikkerhet. For en oversikt over SALT, se vår grundige SALT-guide.

Fordelene

Utnytte dine kryptoaktiver

Kanskje den største fordelen med å bruke kryptoen din som sikkerhet, er den langsiktige prisforbedringen mot fiat-valuta. En annen verdensomspennende finanskrise er potensielt truende og holder på solide kryptoaktiver som Bitcoin og Ethereum, gir mye mening i tilfelle en slik hendelse.

Noen ganger trenger du kontanter på kort varsel, det er uunngåelig – en bil går i stykker, det er en medisinsk nødsituasjon, eller en venn trenger din hjelp. Nå trenger du ikke nødvendigvis å selge kryptoen din for å få penger i hånden. Dette gjelder selvfølgelig bare SALT for nå, men i fremtiden, hvis krypto brukes til daglige utgifter, vel så forvent at Ethlend vil få popularitet.

Utsettelse av skatt

Kryptorelatert skatt er et ganske klissete tema i mange land. Investorer har fremdeles ikke klarhet i mange tilfeller, og regulatorer kommer fortsatt til å takle hvordan de skal håndtere denne uventede nye aktivaklassen. I tillegg har de en tendens til å ta seg søt tid til å standardisere ting for allmennheten.

Virtuelle aktivalån lar deg utsette kapitalgevinstskatten til du faktisk må selge kryptoen din på en fiat-børs. Selvfølgelig betaler du renter på lånet ditt, så det er ikke fornuftig å gå denne ruten uten at du virkelig trenger et lån.

Noen potensielle risikoer

Valutakursrisiko

Hvert kryptolån krever to annerledes eiendeler for at smartkontrakten skal være gyldig. Det er naturlig at det i løpet av lånet er en veldig stor mulighet for valutakursrisiko.

La oss illustrere med et eksempel: En bruker må låne $ 500 for en nødsituasjon. Han har 2 Eth som kan brukes som sikkerhet (handles for øyeblikket til ($ 275 per Eth) belåningsgrad = $ 500 / $ 550 ($ 275 per Eth) = 90,9%.

Hvis verdien av Ether synker dramatisk etter at kontrakten er på plass og følgelig forholdet beveger seg over 90% -nivået, vil du bli bedt om å gjøre et sikkerhet vedlikehold samtale. Med andre ord, du må gi flere blockchain-eiendeler eller betale mer av lånet for å redusere dette nivået.

Du kan allerede se hva slags press dette vil legge på både låntakeren og spesielt långiveren. Långiveren må vente på at SALT-teamet kommer inn og håndterer låntakeren før hun kan ta sikkerheten. Hvis hun vil ha fiat-valutaen tilbake, må hun vente med å motta kryptoen sin, og deretter flytte den til en børs, selge den og til slutt overføre den til bankkontoen sin. På dette tidspunktet kunne eiendelen være verdt mye mindre enn beløpet hun i utgangspunktet lånte ut.

Dårlig brukervennlighet & Prosess

Begge prosjektene har dårlige forklaringer rundt bruken av tjenesten. Lånebransjen har alltid vært oppblåst av tekniske vilkår og uklare prosesser. Ethlend vs Salt er ikke annerledes her. Begge nettstedene ser ut til å lansere deg i låneprosessen uten å tydelig legge frem hvordan kryptovalutalån fungerer, dvs. hvordan de fungerer for den vanlige mannen! Ikke låneksperten. Begge prosjektene trenger sårt å bruke noe brukervennlig design.

Sikkerhet & Sensur

På dette stadiet støtter Ethlend bare Metamask for overføring av blockchain-eiendeler. MetaMask er for tiden ikke den sikreste metoden for overføring av kryptovalutaen din. Flere brukere har blitt hacket eller phishing tidligere, og inntil et utmerket nivå av nettleserbasert sikkerhet for Ethereum-lommebøker blir tilgjengelig, er det fortsatt et sikkerhetsproblem. Samfunnet foretrekker å se en desentralisert maskinvarelommebokløsning som brukes i prosjekter som AirSwap.

I tillegg Google nylig hentet MetaMask fra Chrome-butikken uten forklaring. Dette har egentlig ikke vært mye av et problem siden lanseringen av MetaMask. Imidlertid, hvis Google har makten til å fjerne tillegget helt når de vil, hvor forlater det låntakeren og utlåneren når de trenger å overføre eiendeler?

Megling

I teorien kan desentralisering løse mange av problemene som finnes i lånebransjen. Imidlertid, i tilfelle tvist, vil en slags sentral myndighet eller voldgiftsdommer fortsatt trenge å løse et problem mellom to parter. Hvem blir det? SALT eller Ethlend ansatte? Uavhengige voldgiftsdommere? Disse problemene vil på et eller annet tidspunkt få bak seg stygge hoder. Og begge prosjektene må adressere dem på en rettferdig og gjennomsiktig måte for at systemet skal fungere.

Endelige tanker: Ethlend vs Salt

SALT har en mer sentralisert følelse av prosjektet. Det gjør det imidlertid ikke dårligere. Faktisk er det et langt mer polert nettverk enn Ethlend, og med et team av topp kvalitet og rådgivere å starte, har det også større stamtavle. Grensesnittet er glatt og har en virkelig profesjonalitet. Men den sentraliserte ledelsen og mangelen på steder rundt om i verden hvor kontantlån er tilgjengelige, vil få kryptovaluta-låntakere til å lete etter andre løsninger.

Ethlend vil derimot appellere til brukere over hele verden fordi det er langt mer desentralisert. Håpefulle gründere som tradisjonelt har blitt ekskludert fra et elite banksystem kan for første gang få tilgang til kapital. Det ville ikke være en overraskelse å høre om folk som bygger nye virtuelle virksomheter med bare noen få Ethereum og en drøm. Selvfølgelig er prosjektet mye mindre profesjonelt og gir en større sikkerhetsrisiko for brukerne. Mangelen på fiat-støttede lån er også en stor ulempe.

Nå har du kanskje landet her i håp om å finne den nøyaktige løsningen på spørsmålet ditt, “hvilken er den bedre kryptolåneplattformen?” Dessverre er svaret egentlig ikke så enkelt. Etter nøye vurdering ser det ut til at det virkelig ikke er et definitivt valg. Ethlend vs Salt er en stereotype sammenligning av appelsiner til appelsiner – alt handler om preferanse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me