Hva er Stellite (XTL)?

Stellite er et personvernfokusert kryptokurrencyprosjekt som tar sikte på å forbedre funksjonaliteten til Proof-of-Work. La oss dykke ned i alle detaljene om prosjektets oppdrag, Stellite Wallet, tekniske funksjoner og potensielle brukssaker.

Stellite Project Mission

Hovedmålet med Stellite er å løse problemer som har påvirket tradisjonelle Proof-of-Work-mynter (dvs. Bitcoin, Ethereum og andre). Ifølge prosjekt whitepaper, hardkode pålitelige noder og jevnaldrende skaper sikkerhetsproblemer. For eksempel når en hacker får tilgang til en node, gir dette ofte langsiktige problemer for opprettelsen av fremtidige noder.

I sin tur fraråder disse og andre typer blockchain-hacks potensiell brukeradopsjon. For å løse dette problemet utviklet Stellite en innovativ løsning. Blockchain bruker IPFS som en type permanent lagring av nodelisten og ZeroNet som en dynamisk frontend på denne permanente lagringen.

Som et resultat av disse og andre tekniske forbedringer, planlegger Stellite å tilby en løsning for ekte gruvedrift på alle enheter (dvs. smarttelefoner, smart-TV, etc.). Denne typen gruvedrift står i direkte kontrast til eksisterende former for mobil gruvedrift for populære kryptovalutaer på markedet, som stort sett bare er simuleringer.

Logoer for IPFS, ZeroNet og Stellite

Stellite kombinerer IPFS og ZeroNet-teknologier for å skape et desentralisert, sensurbestandig nettverk.

Hva med Stellite ICO?

I motsetning til de aller fleste kryptovalutaer på markedet, gjennomførte ikke Stellite ICO eller til og med et forhåndssalg. I stedet er 0,6% av den totale myntforsyningen (126 millioner XTL) ble pre-mined. Utenfor pre-gruven ble null mynter låst. Når du leser gjennom prosjektnettstedet og whitepaper, er det ikke klart hvorfor det ikke var noen ICO. Det er heller ikke klart hvor finansieringen til prosjektets utvikling kommer fra.

Stellite lommebok

Både GUI (Graphical User Interface) og CLI (Command Line Interface) lommebøker for Windows, Mac og Linux er tilgjengelige. I tillegg, Cheddur app, en mobil lommebok tilgjengelig på både iOS og Android, har integrert Stellite lommeboken. Detaljerte installasjonsinstruksjoner for hver type Stellite lommebok finner du her.

Eksempel på bilde av en Stellite Wallet

Brukere kan få tilgang til Stellite-lommebøker på en rekke enheter.

Personvernfunksjoner

Et annet viktig trekk ved Stellite er dens evne til å lette utakbare betalinger. For å gjøre dette bruker protokollen CryptoNote-algoritme, en viktig komponent i populære personvernmynter som Monero og Bytecoin.

Stellites CryptoNote-algoritme eliminerer muligheten for å spore betalinger ved automatisk å opprette flere unike engangsnøkler, avledet fra en enkelt offentlig nøkkel, for hver P2P-betaling.

Prosjektet gjør dette ved å modifisere den velkjente utvekslingsprotokollen Diffie-Hellman. Opprinnelig tillot denne protokollen to parter å produsere en felles hemmelig nøkkel hentet fra deres offentlige nøkler. Med Stellite bruker avsenderen mottakerens offentlige adresse og randomiserte data for å beregne en engangsnøkkel for hver betaling.

Bekreftelser og gjennomstrømning

Gjennomstrømning er en av de største problemene som mange blockchain-prosjekter håper å løse. Når en avsender ønsker å sende midler, må mottakeren vanligvis vente en variabel tid, fra noen få sekunder til mange timer. Denne forsinkelsen skyldes at hver transaksjon tar tid å bli lagt til i blokker. For at blockchain og kryptovaluta-betalinger skal få vanlig adopsjon, er det behov for raskere transaksjonshastigheter. Stellites potensielle løsning for gjennomstrømning er å lage et tilpasset salgsstedssystem som fungerer med mobile lommebøker.

Med denne teknologien kan selgere (aka mottakere) godta betalinger uten bekreftelse. I tillegg kan hver mottaker velge å tilpasse antall bekreftelser som trengs. Ved å tilby denne funksjonaliteten kan Stellite muligens sikre både høy sikkerhet og gjennomstrømning. Dette er spesielt viktig ettersom mange personvernmynter har en lengre tid for fullføring av transaksjoner enn ikke-personvernmynter.

Likevel er det ikke mye informasjon om antall transaksjoner per sekund som Stellite er i stand til å håndtere. Det ville også være interessant å se en statistisk oversikt over hvor mange bekreftelser brukerne godtar i gjennomsnitt.

Stellite forenkler også bruken av noder gjennom et program som heter StellitePay, som bruker en enkelt server (omtrent som en sentral sentral) før du forplikter deg til nettverket. Hensikten med denne applikasjonen er å fremme muligheten for brukeradopsjon for nybegynnere som ellers ikke ønsker å gjennomgå nodenoppsettprosessen.

Bilde av Stellites blokkutforsker

Stellite lar brukerne se oppdatert transaksjonsinformasjon via sin egen blokkutforsker.

ASIC-motstand

Stellite-prosjektgruppen tar også ASIC vs ikke-ASIC-debatten på alvor. Som sett med Bitcoin (BTC) og andre ASIC-vennlige kryptovalutaer, kan sentralisert gruvedrift ha stor innvirkning på distribusjon av mynter. For å løse ASIC-gruvedilemmaet endrer Stellite PoW-algoritmen (CryptonightV7) litt i vanlige protokolloppgraderinger / harde gafler. Dette er fordi ASIC-rigger kun er ment for en bestemt funksjon. Ved å gå med denne avgjørelsen arbeider Stellite for å gi CPU- og GPU-gruvearbeidere like muligheter for å tjene XTL.

Team og fremtidig veikart

Stellite-teamet består av ti personer, hvorav åtte er kjernemedlemmer.

Stellite tilbyr gratis programvare med åpen kildekode som kan vises på prosjektets Github-side. Dette gjør at tekniske kunnskapsrike brukere kan forstå hvordan prosjektet utvikler seg. I følge prosjektnettstedet har Stellite gjort betydelige fremskritt i 1. og 2. kvartal 2018. Resultatene inkluderer utvekslingsoppføringer, en ny vanskelighetsalgoritme, GUI-lommebok, GUI-miner og mye mer.

De fleste av prosjektets kjernefunksjoner er imidlertid fremdeles i ferd. Fra 13. september 2018 er det uklart når prosjektet har som mål å fullføre flere viktige funksjoner. Listen over ufullførte funksjoner inkluderer StellitePay, smart mobil gruvedrift, ZeroNet & IPFS samt andre oppgaver innen design, markedsføring og forretningsutvikling.

Foto av Stellites kjerneteammedlemmer

Dette prosjektet har åtte kjerneteammedlemmer.

Børs

Fra og med 13. september 2018 er Stellite notert på minst fire børser: CREX24, Bisq, TradeOgre og CMC. Fremtidige planer for børsnotering er ikke kjent. I form av bytte volum, statistikk fra CoinGecko viser at TradeOgre for tiden spiller den største rollen på over 90% for XTL / BTC-handel og rundt 7,5% for XTL / LTC-handel. I mellomtiden er CREX24 litt over 2% for XTL / BTC.

Potensielle brukssaker og konklusjon

For alle som enkelt vil utvinne kryptovaluta, er Stellite et prosjekt å passe på. Mens prosjektet allerede tilbyr funksjoner som forenkler denne prosessen, er det meste av innovasjonen som Stellite lover å tilby, fremdeles i arbeid. Det er også viktig å merke seg at Stellite-teamet tydelig er forpliktet til å beholde sin egalitære Proof-of-Work-algoritme og har en fast holdning til ASIC-motstand. Dette betyr at gruvearbeidere ikke trenger å bekymre seg for å kjøpe den nyeste dyre gruvedriften med muligheten for at den blir foreldet over natten.

I tillegg kan Stellite tilby et godt alternativ for kryptovaluta-brukere som ønsker å bruke en personvernmynt, men som ikke vil ha ulempene med langsomme fullføringstider for transaksjoner. Det er sant at det ikke er mye informasjon tilgjengelig om hvor godt nullbekreftelsestransaksjonsteknologien fungerer i den virkelige verden. Imidlertid er det bare et faktum at Stellite er i stand til å tilby dette alternativet samtidig som man bruker en velprøvd personvernalgoritme, et lovende tegn..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me