Utallige fintech-gründere har rettet omfanget mot marmorsøylene med høy økonomi og avfyrt tusenvis av forretningsideer for å forstyrre det, men ingen har ennå ikke gjort noe. Alex Mashinsky og Celsius kan faktisk gjøre det med kryptokurver.

“Celsius går etter alle pengene i verden,” sier Alex Mashinsky, grunnleggeren av Celsius, som planlegger å tjene mer enn bare en bulke.

Investeringsbankene trives til tross for den travle fintech-oppstartsaktiviteten og truende økonomiske trusler – JP Morgan feiret sitt mest lønnsomme år noensinne i 2019 med rekord 36,4 milliarder dollar i nettoinntekt, en stor del av dette kom fra en veldig viktig strategi kalt Security (Sec) Lending – vi kommer inn på det raskt nok.

Alex vet en ting om to å bygge strategisk verdifulle selskaper. Han har også gjort rundt 120 VC-investeringer, har 34 patenter, samlet inn en milliard dollar og har oppnådd over 3 milliarder dollar i utganger.

Alex er på sitt åttende oppstartsselskap som grunnlegger, og to av selskapene hans, Arbinet og Transit Wireless, er to av New Yorks største utganger med venturestøtte noensinne, med utganger på henholdsvis $ 750M og $ 1.2B. Kjernelikheten mellom disse utgangene er at selskapene bygde et monopolistisk grep i sine bransjer og brukte banebrytende teknologi til banebrytende forretningsmodeller antatt å være umulige.

For eksempel, ved å oppfinne VoIP (stemme av IP) tidlig på 2000-tallet, har Alex hjulpet over en milliard mennesker med å omgå telekommunikasjonsmonopol ved å bruke tale over internett gratis.

Sammenlignende har Celsius som mål å bringe 7,5 milliarder mennesker fra den tradisjonelle verden av rentebærende kontoer til kryptovaluta, for tiden med en Celsius-appen brukeren av gangen. Med kryptorentekonto i begynnelsen har Celsius vist potensial.

Til pålydende er konseptet lett å forstå: Brukere legger inn et hvilket som helst beløp av en rekke digitale eiendeler og tjener en årlig rente oppover på 11% – en sterk sammenligning med tradisjonelle banksparekontoer, som tilbyr alt mellom 0,01% og 2 %.

Hvordan Celsius er i stand til å oppnå dette i kryptorentekontoer, krever imidlertid å skrelle lagene av økonomiløk, som Alex har hjulpet mesterlig med å gjøre i denne artikkelen..

Det de fleste mangler er hva bankene forteller investorene hvordan de tjener 15-18% på innskyternes penger hvert kvartal, ”begynner Alex. “Hvis de brydde seg om kundene sine, kunne bankene også betale 9% som vi gjør. De er fokusert på returnere fortjeneste til aksjonærene, ikke interesse for innskytere, de to er direkte i konflikt.

CoinCentral’s Steven Buchko intervjuet først Alex tilbake i 2018, da Celsius var midt i lanseringen app. Raskt frem til i dag feirer Celsius noen få viktige milepæler – en innskuddsmerke på 53,5 000 BTC (ca. $ 513 600 000), over 100 000 brukere, nær innskudd til $ 1 milliarder dollar.

For dette intervjuet parrer vi Alex med Alex: CoinCentral’s Moskov og Celsius’s Mashinsky.

Redaktørens merknad: Husk å sjekke ut guiden vår på Celsius-plattformen for et dypere dykk.

Utfordrer statuskøen med Blockchain: Investment Bank Edition

Sjelden besøker man tiltalende økonomiske muligheter uten en sunn dose vantro eller skepsis. Uttrykket Hvis det er for godt til å være sant, er det sannsynligvis … er bygget på flergenerasjonsopplevelser av skuffelser, lureri, og vanligvis en fyr med et bleket smil, en dyr drakt og $ 100 hårklipp.

men, for godt til å være sant kan bære mindre vekt i et paradigme som allerede er betydelig skjev mot dine beste interesser. I det minste argumenterer Celsius-etos.

“Tilbake da jeg laget VoIP på 90-tallet, kunne vi tilby tjenesten til en femtedel av prisen,” sier Mashinsky. ”Folk sa at det var umulig å tilby billigere tjenester enn AT&T. I dag antar folk at bare fordi en bank betaler dem 1% i renter, kan ingen slå banken. ”

“Men, Mr. Mashinsky, hvordan betaler banken til og med folk 1%?” spør en nysgjerrig leser.

Når vi tenker på store banker, tenker vi vanligvis på gigantiske bygninger som sitter i de dyreste gatene i sentrum og høyt betalte ledere. Bankene vet bare hvordan de kan tjene penger, selv i mørkere dager. I 2008-etterspillet, 1,6 milliarder dollar av den føderale banken gikk til ledere. Lloyd Blankfein, daværende president og administrerende direktør i Goldman Sachs, dro med 54 millioner dollar i kompensasjon det året, og de fem øverste lederne mottok 242 millioner dollar. Huset taper aldri.

For å forstå hvordan bankene tjener pengene sine, ber Mashinsky oss om å studere noe få amerikanere utenfor finansverdenen er klar over, kalt verdipapirutlån.

Verdipapirutlån, eller sek utlån, er praksis for å “låne” en aksje, verdipapir eller derivat til en investor eller et firma. Det gjøres vanligvis mellom meglere og forhandlere og ikke individuelle investorer. Som en kritisk komponent for å skape markedslikviditet (spesielt for ny hypotetisering, eller i utgangspunktet prosessen for å lette shorts og andre opsjoner), kan sec utlån være utrolig lukrativ.

Mashinsky går gjennom et enkelt eksempel.

“La oss si at du kjøper en TSLA-aksje fra Charles Schwab. Du tar risikoen for at TSLA går opp eller ned, men på baksiden, Charles Schwab låner ut din TSLA til andre meglere og forhandlere og tjener noe mellom 12% og 17% per år.

Hvor mye tjener du, investoren og eieren av TSLA på Schwabs renteinntekter? Et stort fett null.

Tilsvarende har de fleste banksparekontoer historisk sett tilbudt innskytere en prosentandel (nå oppover 2%) på eiendelene sine, men låner innskyter ut for å motta solid avkastning. JP Morgan, en økonomisk behemoth forankret i amerikansk historie, banker for over 100 millioner amerikanere som har Chase-kort, bankkontoer og andre kontoer.

“JP Morgans kapitalkostnader er mindre enn 1%,” sier Mashinsky. “Avkastningen deres er nær 17%. Slik tjener de $ 36B i året, som de fleste bruker for å kjøpe tilbake aksjene sine, betale utbytte til aksjonærene og kompensere ledere. Hvordan er det en god avtale for innskyteren? Hva får innskyteren ut av dette? De tar pengene du gir dem gratis og låner dem tilbake til deg og belaster deg 24% på kredittkortet ditt. ”

Mashinsky bringer oss til punchline, som han har mange av.

“Hvis en bank har 10: 1-innflytelse på pengene dine, hvis du tar ut pengene dine, taper de 10 ganger. Den eneste som har makten til å la banken gjøre det den gjør er deg. Du vet bare ikke at du ikke har makten. “

Celsius ønsker å snu manuset.

Celsius kryptorente renter

Celsius kryptorentekonto renter på stabile innskudd.

“Vis meg et fintech-selskap som setter riper på enhver bank,” sier Mashinsky. “JP Morgan hadde nettopp sitt beste år. Ingen fintech-selskaper har klart å frasette eller trone disse institusjonene. De blir bare sterkere og innfører det. Institusjoner kan ikke vinne i spillet mitt. Vi tok den saftigste delen av Wall Street og tok den med til kryptosamfunnet. Folk hater meg for å ha spilt bønnene. Gi hoveddelen av gebyrene til innskyterne. Vi gir 80% av inntektene til innskyterne. ”

Celsius: Blockchain-bekreftet rente- og kryptovalutainteressekontoer

Historisk sett bygger monopoler en festning rundt sine forretningsinteresser ved de høye inngangshindringene som er skapt av eksisterende infrastruktur de har bygget eller kjøpt. Fremskritt innen teknologi kan imidlertid ofte antikke den eksisterende infrastrukturen, ettersom vi har sett virkningen av biler og fly på jernbaneindustrien.

Mashinsky ønsker å bruke blockchain som drivkraft for å velte Wall Streets dominans og gi økonomisk styrke til folket.

“La oss begynne med banken,” leder Mashinsky. “Se for deg en offentlig revisjonsfunksjon. Du gjør et innskudd i en bank og spør hvor pengene dine går, hvor de er lagret, hvem de låner ut til dem, hvor mye banken belaster dem, hvor mye av pengene som kommer tilbake til deg, og hvordan de planlegger på å distribuere den tilbake til deg. ”

“Hvis du ikke er en person med høy nettoverdi, vil enhver bank sparke deg ut og stenge kontoen din for å være modig til å stille disse spørsmålene,” tuller Mashinsky. “De antar at marmorsøylene utenfor hver bank snakker for seg selv: de vet hvordan de skal tjene penger. De trenger ikke bevise noe. “

“Ikke bare det, men den akkumulerende re-flating-aktiviteten regjeringen gjør vil også få oss i trøbbel. Vi har over $ 100T i underskudd og $ 120T i forpliktelser. Hvis bankene mislykkes og blir kjøpt ut eller kausjonert, forlenger det bare det. Du kan omorganisere setene i Titanic når som helst, men skipet synker fortsatt. Dette skipet går ned uansett, spørsmålet er hvor mye vann det tar på seg.

Celsius kutter ut banker og regjeringer ved å bruke blockchain for å gi alle parter synlighet i forretningsvirksomheten. Det måtte starte med å gjenoppfinne den rentebærende kontoen fra bunnen av.

”Årsaken til at Celsius fokuserer på gjennomsiktighet og bruk av hovedboken, er dens fantastiske mekanisme for å levere interessen. Jeg kan ikke bruke et kredittkort for å levere gebyrene til deg fordi gebyrene er for høye. Bitfnix flyttet nylig nesten $ 1B for $ 6 ved hjelp av blockchain. Det er ikke mulig med noen annen infrastruktur. “

“Vi bruker blockchain som et interesseleverende kjøretøy i frontenden, og vi bruker gjennomsiktighet og åpne ledgers på bakenden. Celsians.com, er for eksempel et tredjeparts nettsted som bruker blockchain-data for å revidere Celsius. De tar alle lommebøkene vi publiserer siden transaksjoner er offentlige, og du kan bekrefte alt vi sier. Hvem de gir disse lånene til. Innbetalinger. Vi kan se renten, hvem som betaler renten og hvem Celsius betaler denne renten til. Vi publiserer alle lommebøker på nettstedet. Du trenger ikke å være medlem av celsius, du kan bekrefte det bare ved å vite at blockchain fungerer. “

Et eksempel på renter på kryptorenter på Celsius.

Celsisus kryptorentekonto, med tillatelse fra Celsians.com

Mashinsky ser på Celsius som fremtiden til finansinstitusjonene, selv om det bare er et fundament.

“Vi håper vi setter skjelettet til grunnlaget for den fremtidige institusjonen. Dette handler ikke om Celsius, det handler om å skape en helt ny infrastruktur for å erstatte Wall Street. “

“Celsius har delt hvor mye vi tar betalt for kunder, hvor mye vi tjener, hvor mye vi utbetaler de siste 114 ukene siden lanseringen,” sier Mashinsky stolt. “Vi er sannsynligvis det mest gjennomsiktige selskapet i kryptovaluta. Samfunnet vårt kjører rutinemessig revisjoner på vårt tall via blockchain også.”

Ledende markedet for Crypto Interest Account

Med mer inntjening i BTC og ETH enn all konkurranse innen kryptovalutaområdet til sammen, har Celsius tjent et betydelig steg.

Mashinsky krediterer Celsius ‘markedsledelse med samfunnsinnsats og operativ gjennomføring. Mashinsky, som tjente i det israelske militæret i tre år, er ikke en som viker unna å gå til jugularen.

Et eksempel på kryptorentekonto på Celsius.

Et eksempel på kryptorentekonto på Celsius.

“Celsius gjorde mer enn noen annen fordi konkurrentene våre bare ikke betaler brukerne nok. Celsius distribuerer 80% av inntektene til samfunnet, mens konkurrentene våre nettopp har publisert 30% av netto fortjeneste som er mye mindre. ”

“Ingen av disse selskapene vil vise deg hvordan de tjener interessen eller deler noen detaljer om deres virksomhet,” sier Mashinsky. “Mange av dem vil ikke en gang gi deg en fysisk adresse til hvor kontorene deres er. Jeg ville ikke stole på slike selskaper. ”

kryptorentekonto renter

En sammenligning av kryptorentekontorenter og fiat-renter (Kilde: Celsius)

“Mange av dem prøver rett og slett bare å konkurrere med oss ​​direkte. De tjener ikke satsen, de subsidierer utbetalinger med VC-penger de samlet inn fra gutta av Wall-street-typen, ”peker Mashinsky på konkurrentene BlockFi og Cred. Celsius er et fellesskapsarbeid som ønsker å gi så mye innsats til samfunnet som mulig. ”

Hvis du planlegger å slå Celsius, hevder Mashinsky, vil du bedre være forberedt på å kutte fortjenestemarginene.

“Hvis du vil tilby høyere priser enn Celsius, bør du gi mer enn 80% av det du tjener til samfunnet. Vi ønsker å sette linjen veldig høyt. ”

2020, vekst og videre

Den rentebærende kryptokurrencykontonisjen er en komparativ mygg når du står ved siden av det tradisjonelle rentebærende markedet. For Mashinsky betyr dette bare rom for vekst.

“Celsius går etter alle pengene i verden. 7.5B mennesker vil tjene mer interesse, Likevel fortsetter banker og regjeringer å senke rentene og gir alle pengene til selskapene og til “de for store til å mislykkes” -bankene, sier Mashinsky og forbereder en opphetende tangens til den nåværende økonomiske situasjonen.

“Alle pengene vi skriver ut nå skal gå til infrastrukturen i dette landet,” begynner Mashinsky. “Å få alt gjort lokalt krever titalls billioner dollar. I stedet for å bruke det på infrastruktur, gir vi det til flyselskaper, hoteller, cruiseselskaper. Vi reflekterer alle, zombieselskaper, matet vil redde noen, akkurat hva japan gjorde de siste 30 årene. Det er det biffet mitt er. Tar dyrebare dollar fra fremtiden – låner de fra barna våre, får dem til å betale skatt på det i fremtiden, og bruker det for å opprettholde vår livsstil i dag. “

“Hvis du leverer pålitelige renteinntekter, vil syv milliarder mennesker ønske å bruke tjenesten din,” Mashinsky nybegynnere. “Det har vært vår plan fra begynnelsen – å levere renteinntekter til så mange mennesker som mulig, og i prosessen skape masseadopsjon for alle myntene vi støtter.”

En av tokens Celsius uunngåelig vil bringe oppmerksomhet til er sin egen. CEL kan brukes til å effektivt øke renten på sparekontoer og redusere renten på lån.

“CELs hovedfunksjon er å tilby opptil 30% mer renter og gi 5% inntekt hvis du HODL det,” men vi har andre verktøy.”

Imidlertid er kryptovalutainnskudd ikke FDIC-forsikret, en bane i brukeranskaffelsesaspektet for mange rentebærende selskaper i kryptovaluta. Hvordan reduserer et selskap som Celsius risikoen for at brukere mister eiendelene sine i en dommedag eller et hack-scenario?

Vi låner bare ut mynter mot sikkerhet, så alle lån er aktivasikret, sier Mashinsky. “De fleste banker er utnyttet 10 ganger via brøkreserver og låner ut til forbrukere uten sikkerhet via kredittkort, så jeg tror vi faktisk er tryggere enn banker flest. Vi hadde null mislighold siden lanseringen, mens alle større banker bare tok over 30 milliarder dollar i tapreserver bare de siste 60 dagene. ”

Celsius, muligheter og videre

Mashinsky bringer tiår med erfaring som gründer i kryptovaluta, en vertikal han har fulgt siden 2013. Mulighet, ifølge Mashinsky, krever bruk av blockchain for innovative forretningsmodeller, ikke bare tradisjonelle kopier på blockchain.

“Den beste muligheten er at nyetablerere oppfinner en ny forretningsmodell som bare kan gjøres på blockchain slik Celsius gjorde med renteinntekter i kryptorentekontoer. Mange kryptoselskaper kopierer bare Wall Street forretningsmodeller og kaller seg revolusjonerende. Jeg oppfant VOIP i 1994, og vi bygger nå MOIP (Money over IP) for å levere et nytt desentralisert blockchain-basert finanssystem til massene. ”

Mashinsky peker også på gründernes ansvar for å hjelpe kryptovaluta til å bli vanlig.

“Vi har ventet i årevis på masseadopsjon. Mens Bitcoin har gjort det bra sammenlignet med andre aktivaklasser, får det kanskje C-karakter for inkludering, skala, adopsjon. Det er kanskje 30-35 millioner aktive unike lommebøker over hele verden for alle myntene. Fra et adopsjonssynspunkt er vi veldig tidlige dager. Celsius oppsto delvis ved å spørre meg selv hvordan vi kan komme til masseadopsjon. ”

“Vi har nesten 100 000 brukere som gjorde KYC: det er et stort antall for kryptovaluta, men fortsatt et lite antall for fintech. Jeg tror det er vanskelig for folk å tro at vi kan betale 9% på noe basert på USD (stablecoins) når banken forteller dem at de ikke en gang kan betale dem 1%. “

Mashinsky råder folk til å bli utdannet, men å være forsiktige.

“Stol på, men bekreft,” sier Mashinsky om blockchain som ekko Reagans tilnærming til russerne i den kalde krigen. Hans tilnærming til nyheter er lik. Hvor får en gründer som Mashinsky sin daglige informasjon?

Jeg ser mange nyheter via Youtube og leser WSJ og andre økonomiske nyhetskilder. Også spesifikke puber som Coincentral :), ”bemerker Mashinsky smigrende.

Til slutt presser Mashinsky folk til å ta grep for å endre ting selv ved å ta affære.

«Hvis du ikke liker spillet, finn opp et nytt. Valget er på de fleste av oss. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me