Nenumărați antreprenori fintech și-au îndreptat obiectivele spre coloanele de marmură cu finanțare ridicată și au tras mii de idei de afaceri pentru a le perturba, dar niciunul nu a făcut încă o picătură. Alex Mashinsky și Celsius ar putea să o facă de fapt cu conturi de dobândă pentru criptomonede.

„Celsius urmărește toți banii din lume”, spune Alex Mashinsky, fondatorul Celsius, care intenționează să facă mai mult decât doar o mână.

Băncile de investiții sunt înfloritoare, în ciuda activității dinamice a startup-ului fintech și a amenințărilor economice care se apropie – JP Morgan și-a sărbătorit cel mai profitabil an din 2019 cu un record Venit net de 36,4 miliarde de dolari, cea mai mare parte din care provine dintr-o strategie foarte importantă numită împrumuturi de securitate (Sec) – vom intra în asta destul de curând.

Alex știe un lucru sau două despre construirea unor companii cu valoare strategică. De asemenea, a făcut aproximativ 120 de investiții în capitalul social, deține 34 de brevete, a strâns peste un miliard de dolari și a realizat peste 3 miliarde de dolari în ieșiri.

Alex se află pe cea de-a opta companie de start-up ca fondator, iar două dintre companiile sale, Arbinet și Transit Wireless, sunt două dintre cele mai mari ieșiri din New York susținute de riscuri, cu ieșiri de 750 milioane USD și respectiv 1,2 miliarde USD. Similitudinea de bază între aceste ieșiri este că companiile au construit o deținere monopolistă în industriile lor și au folosit tehnologie revoluționară pentru a iniția modele de afaceri presupuse a fi imposibile.

De exemplu, inventând VoIP (vocea IP-ului) la începutul anilor 2000, Alex a ajutat peste un miliard de oameni să ocolească monopolurile telecomunicațiilor prin utilizarea vocii prin internet gratuit.

Comparativ, Celsius își propune să aducă 7,5 miliarde de oameni din lumea tradițională a conturilor purtătoare de dobândă în criptomonedă, în prezent cu una Aplicația Celsius utilizator la un moment dat. Cu contul de dobândă criptografică în etapele lor născute, Celsius și-a demonstrat potențialul.

La valoarea nominală, conceptul este ușor de înțeles: utilizatorii depun orice sumă dintr-o varietate de active digitale și câștigă o rată a dobânzii anuală cu peste 11% – o comparație puternică cu conturile tradiționale de economii bancare, care oferă între 0,01% și 2%. %.

Cu toate acestea, modul în care Celsius este capabil să realizeze acest lucru în conturile de dobândă criptografică necesită dezlipirea straturilor de ceapă de finanțe, lucru pe care Alex l-a ajutat cu măiestrie în acest articol.

Ceea ce lipsește majorității oamenilor este ceea ce băncile le spun investitorilor cum câștigă 15-18% din banii deponenților lor în fiecare trimestru ”, începe Alex. „Dacă le-ar păsa de clienții lor, băncile ar putea plăti, de asemenea, 9% la fel ca noi. Se concentrează asupra lor restituirea profiturilor acționarilor, nu interesul deponenților, cei doi intră în conflict direct.

Steven Buchko, de la CoinCentral, l-a intervievat pe Alex în 2018, când Celsius se afla în mijlocul lansării aplicație. Avansând până astăzi, Celsius sărbătorește câteva alte etape materiale – o etapă de depunere de 53,5 k BTC (aproximativ 513 600 000 USD), peste 100 000 de utilizatori, cu depozite în valoare de aproape 1 miliard USD.

Pentru acest interviu, îl împerechem pe Alex pe Alex: Moskov al CoinCentral și Mashinsky al lui Celsius.

Notă de editor: asigurați-vă că consultați ghidul nostru de pe Platforma Celsius pentru o scufundare mai adâncă.

Provocarea cozii de stare cu Blockchain: Investment Bank Edition

Rareori o vizită atrage oportunități financiare fără o doză sănătoasă de incredulitate sau scepticism. Expresia Dacă este prea bine ca să fie adevărat, probabil că este … este construit pe experiențe de mai multe generații de dezamăgiri, șmecherii și, de obicei, un tip cu un zâmbet decolorat, un costum scump și o tunsoare de 100 USD.

in orice caz, prea frumos ca sa fie adevarat poate avea o greutate mai mică într-o paradigmă care este deja semnificativ distorsionată împotriva intereselor voastre. Cel puțin, asta susține etosul Celsius.

„Când am făcut VoIP în anii ’90, am putut oferi serviciul pentru o cincime din preț”, spune Mashinsky. „Oamenii au spus că este imposibil să ofere servicii mai ieftine decât AT&T. Astăzi, oamenii presupun că doar pentru că o bancă le plătește 1% din dobânzi, nimeni nu poate învinge banca. ”

„Dar, domnule Mashinsky, cum plătește banca chiar 1% oamenilor?” poate cere un cititor curios.

Când ne gândim la bănci mari, de obicei ne gândim la clădiri gigantice așezate pe cele mai scumpe străzi din centrul orașului și directori foarte bine plătiți. Băncile știu doar să câștige bani, chiar și în zilele lor mai întunecate. După 2008, 1,6 miliarde de dolari din banii de salvare ai băncii federale a mers la directori. Lloyd Blankfein, președintele de atunci și director executiv al Goldman Sachs, a plecat cu despăgubiri de 54 de milioane de dolari în acel an, iar primii cinci directori au primit 242 de milioane de dolari. Casa nu pierde niciodată.

Pentru a înțelege modul în care își câștigă banii, Mashinsky ne imploră să studiem ceva despre care puțini americani din afara lumii finanțelor sunt conștienți de împrumut de valori mobiliare.

Împrumutul de valori mobiliare sau împrumutarea în sec, este practica de a „împrumuta” un stoc, o garanție sau un instrument derivat către un investitor sau o firmă. În general, se face între brokeri și dealeri și nu investitori individuali. Ca o componentă critică a creării lichidității pieței (în special pentru reipotecare, sau practic procesul de facilitare a tranzacționării short și alte opțiuni), împrumuturile secunde pot fi incredibil de profitabile.

Mashinsky ne trece printr-un exemplu simplu.

„Să presupunem că cumpărați un stoc TSLA de la Charles Schwab. Îți asumi riscul ca TSLA să urce sau să coboare, dar pe back-end, Charles Schwab îți împrumută TSLA altor brokeri și dealeri și face ceva între 12% și 17% pe an.

Cât câștigați dvs., investitorul și proprietarul TSLA, din veniturile din dobânzi ale Schwab? Un zero mare și gras.

În mod similar, majoritatea conturilor de economii bancare au oferit în mod istoric deponenților un procent (acum mai mare de 2%) asupra activelor lor, dar împrumută deponenții pentru a primi returnări consistente. JP Morgan, un monstru financiar înrădăcinat în istoria americană, bănci pentru peste 100 de milioane de americani care au carduri Chase, conturi bancare și alte conturi.

„Costul capitalului JP Morgan este mai mic de 1%”, spune Mashinsky. „Rentabilitatea lor este aproape de 17%. Așa câștigă 36 miliarde de dolari pe an, pe care îi folosesc mai ales pentru a-și cumpăra acțiunile, pentru a plăti dividende acționarilor și pentru a compensa directorii. Cum este o afacere bună pentru deponent? Ce iese deponentul din asta? Ei iau banii pe care i-i dai gratuit și îți împrumută înapoi și îți percep 24% pe cardul tău de credit. ”

Mashinsky ne aduce la punchline, din care are multe.

„Dacă o bancă are un efect de levier 10: 1 asupra banilor dvs., dacă vă retrageți banii, aceștia pierd de 10 ori. Singurul care are puterea de a lăsa banca să facă ceea ce face ești tu. Pur și simplu nu știi că nu ai puterea ”.

Celsius caută să întoarcă scenariul.

Celsius ratele dobânzii în contul de dobândă criptografică

Celsius ratele dobânzii la dobânzile criptografice la depozitele stablecoin.

„Arată-mi o companie fintech care pune zgârieturi pe orice bancă”, spune Mashinsky. „JP Morgan tocmai a avut cel mai bun an. Nicio companie fintech nu a reușit să destituie sau să detroneze aceste instituții. Ei doar devin mai puternici și o instituie. Instituțiile nu pot câștiga în jocul meu. Am luat cea mai suculentă parte din Wall Street și am adus-o comunității cripto. Oamenii mă urăsc pentru că am vărsat fasolea. Acordați cea mai mare parte a taxelor deponenților. Dăm 80% din venituri deponenților. ”

Celsius: Conturi de dobândă verificată și de dobândă criptomonedă Blockchain

Din punct de vedere istoric, monopolurile construiesc o fortăreață în jurul intereselor lor comerciale prin barierele ridicate la intrare create de infrastructura existentă pe care au construit-o sau le-au achiziționat. Cu toate acestea, progresele tehnologice pot depăși adesea infrastructura existentă, deoarece am văzut impactul automobilelor și avioanelor asupra industriei feroviare.

Mashinsky vrea să folosească blockchain-ul ca impuls pentru a răsturna dominația de pe Wall Street și pentru a aduce abilitatea financiară oamenilor.

„Să începem cu banca”, conduce Mashinsky. „Imaginați-vă o funcție de audit public. Faceți o depunere într-o bancă și întrebați unde se îndreaptă banii dvs., unde sunt depozitați, cui îi împrumută, cât le percepe banca, cât din acești bani vă revin și cum intenționează când ți-l distribuie înapoi. ”

„Dacă nu sunteți o persoană cu o valoare netă ridicată, orice bancă v-ar da afară și vă va închide contul pentru că aveți îndrăzneala de a pune aceste întrebări”, glumește Mashinsky. „Presupun că stâlpii de marmură din afara fiecărei bănci vorbesc de la sine: știu cum să facă bani. Nu trebuie să demonstreze nimic. “

„Nu numai asta, ci și activitățile de reflatare acumulate pe care le face guvernul ne vor pune și noi în necazuri. Avem peste 100 de dolari în deficit și 120 de dolari în datorii. Dacă băncile eșuează și sunt cumpărate sau salvate, este doar o prelungire. Puteți rearanja scaunele în titanic în orice moment, dar nava se scufundă în continuare. Această navă coboară indiferent de ce, întrebarea este câtă apă ia.

Celsius elimină băncile și guvernele folosind blockchain-ul pentru a oferi tuturor părților vizibilitate în funcționarea afacerii sale. Trebuia să înceapă cu reinventarea contului de dobândă de la zero.

„Motivul pentru care Celsius se concentrează pe transparență și utilizarea registrului este mecanismul său uimitor pentru a oferi interesul. Nu pot folosi un card de credit pentru a vă livra taxele, deoarece taxele lor sunt prea mari. Bitfnix a mutat recent aproape $ 1B pentru $ 6 folosind blockchain. Nu este posibil cu nicio altă infrastructură ”

„Folosim blockchain-ul ca vehicul care oferă interese pe front-end și folosim transparență și registre deschise pe back-end. Celsians.com, de exemplu, este un site terț care folosește date blockchain pentru a audita Celsius. Acestea preiau toate portofelele pe care le publicăm, deoarece tranzacțiile sunt publice, puteți verifica tot ce spunem. Cui îi acordă aceste împrumuturi. Plățile care vin. Putem vedea dobânzile, cine plătește dobânzile și cui Celsius plătește aceste dobânzi. Publicăm toate portofelele pe site, nu trebuie să fii membru celsius, îl poți verifica doar știind că blockchainul funcționează. “

Un exemplu de ratele contului de dobândă criptografică pe Celsius.

Ratele contului de dobânzi criptografice ale Celsisu, datorită Celsians.com

Mashinsky vede Celsius ca pe viitorul instituțiilor financiare, chiar dacă numai ca pe o fundație.

„Sperăm să stabilim scheletul fundamentului viitoarei instituții. Nu este vorba despre Celsius, ci despre crearea unei infrastructuri complet noi pentru a înlocui Wall Street. ”

„Celsius a împărtășit cât taxăm clienții, cât câștigăm, cât plătim în ultimele 114 săptămâni de la lansare”, spune Mashinsky cu mândrie. „Suntem probabil cea mai transparentă companie în criptomonedă. Comunitatea noastră efectuează în mod regulat audituri pe site-ul nostru numere prin blockchain de asemenea.”

Conducerea pieței contului de dobânzi cripto

Cu mai multe câștiguri în BTC și ETH decât întreaga concurență din spațiul criptovalut combinat, Celsius a câștigat un pas semnificativ.

Mashinsky recunoaște conducerea pieței Celsius cu efort comunitar și execuție operațională. Mashinsky, care a slujit în armata israeliană timp de trei ani, nu este unul care să se ferească să meargă la jugulară.

Un exemplu de ratele contului de dobândă criptografică pe Celsius.

Un exemplu de ratele contului de dobândă criptografică pe Celsius.

„Celsius a făcut mai mult decât oricine altcineva, deoarece concurenții noștri nu plătesc suficient de mult utilizatorilor. Celsius distribuie 80% din veniturile sale către comunitatea sa, în timp ce concurenții noștri tocmai au publicat 30% din profiturile NET ceea ce este mult mai puțin. ”

„Niciuna dintre aceste companii nu vă va arăta cum câștigă dobânda sau nu împărtășesc niciun detaliu despre afacerea lor”, spune Mashinsky. „Mulți dintre ei nu vă vor oferi nici măcar o adresă fizică a locului unde se află birourile lor. Nu aș avea încredere în astfel de companii. ”

ratele contului de dobândă criptografică

O comparație a ratelor dobânzilor criptografice și a ratelor dobânzii fiat (Sursa: Celsius)

„Mulți dintre ei pur și simplu încearcă să concureze direct cu noi. Nu câștigă rata, subvenționează plățile cu banii VC pe care i-au strâns de la băieți de tip Wall-street ”, arată Mashinsky către concurenții BlockFi și Cred. Celsius este un efort comunitar care dorește să ofere cât mai mult efort comunității. ”

Dacă intenționați să învingeți Celsius, susține Mashinsky, ar fi bine să fiți pregătiți să vă reduceți marjele de profit.

„Dacă doriți să oferiți tarife mai mari decât Celsius, ar fi bine să dați comunității peste 80% din ceea ce faceți. Vrem să punem bara foarte sus. ”

2020, creștere și mai departe

Nișa de cont a criptomonedelor purtătoare de dobândă este o gnat comparativă atunci când se află lângă piața tradițională purtătoare de dobândă. Pentru Mashinsky, acest lucru înseamnă doar loc pentru creștere.

„Celsius urmărește toți banii din lume. Oamenii de 7,5 B vor să câștige mai multe dobânzi, cu toate acestea, băncile și guvernele continuă să scadă ratele și acordă toți banii corporațiilor și băncilor „prea mari pentru a eșua”, spune Mashinsky, pregătind o tangentă aprinsă situației economice actuale.

„Toți banii pe care îi tipărim acum ar trebui să se îndrepte către infrastructura acestei țări”, începe Mashinsky. „Pentru a face totul la nivel local este nevoie de zeci de miliarde de dolari. În loc să o cheltuim pe infrastructură, o oferim companiilor aeriene, hotelurilor, companiilor de croazieră. Reflectăm pe toată lumea, companiile de zombi, hrăniții vor salva pe oricine, exact ceea ce a făcut Japonia în ultimii 30 de ani. Asta este carnea mea de vită. Luând dolari prețioși din viitor – împrumutându-i de la copiii noștri, făcându-i să plătească impozite pe viitor și cheltuindu-i pentru a ne menține stilul de viață astăzi. ”

„Dacă furnizați venituri fiabile din dobânzi, șapte miliarde de persoane vor dori să vă folosească serviciul”, Recenti Mashinsky. „Acesta a fost planul nostru de la început – oferind venituri din dobânzi cât mai multor oameni posibil și, în acest proces, creând adoptarea în masă a tuturor monedelor pe care le susținem.”

Una dintre jetoane Celsius va atrage inevitabil atenția asupra propriei sale. CEL poate fi utilizat pentru a crește efectiv ratele dobânzii la conturile de economii și pentru a reduce ratele dobânzilor la împrumuturi.

„Funcția principală a CEL este de a oferi cu până la 30% mai multă dobândă și de a furniza venituri de 5% dacă le veți HODL”, dar avem alte utilități.”

Cu toate acestea, depozitele de criptomonede nu sunt asigurate de FDIC, o pierdere în ceea ce privește achiziția utilizatorilor pentru multe companii cu dobândă de criptomonede. Cum reduce o companie precum Celsius riscul ca utilizatorii să-și piardă activele într-un scenariu final sau hack?

Împrumutăm monede doar contra garanțiilor, astfel încât toate împrumuturile sunt garantate cu active ”, spune Mashinsky. „Majoritatea băncilor sunt pârghiate de 10 ori prin rezerve fracționate și împrumută consumatorilor fără garanție prin intermediul cardurilor de credit, așa că cred că suntem de fapt mai siguri decât majoritatea băncilor. Am avut zero implicite de la lansare, în timp ce toate băncile majore tocmai au luat peste 30 de miliarde de dolari în rezerve de pierdere doar în ultimele 60 de zile. ”

Celsius, Oportunități și mai departe

Mashinsky aduce decenii de experiență ca antreprenor în criptomonedă, o verticală pe care o urmărește din 2013. Oportunitatea, potrivit lui Mashinsky, necesită utilizarea blockchain-ului pentru modele de afaceri inovatoare, nu doar replici tradiționale pe un blockchain.

„Cea mai bună oportunitate este ca startup-urile să inventeze un nou model de afaceri care poate fi realizat doar pe blockchain, așa cum a făcut Celsius cu veniturile din dobânzi în conturile de dobânzi cripto. Multe companii din domeniul criptografiei doar copiază modelele de afaceri din Wall Street și se numesc revoluționare. Am inventat VOIP în 1994 și acum construim MOIP (Money over IP) pentru a oferi maselor un nou sistem financiar descentralizat bazat pe blockchain. ”

Mashinsky indică, de asemenea, responsabilitatea antreprenorilor de a ajuta criptomoneda să devină banală.

„Așteptăm de ani de zile adoptarea în masă. În timp ce Bitcoin s-a descurcat bine în comparație cu alte clase de active, obține probabil un C-grade pentru includere, scară, adoptare. Există, probabil, 30-35 milioane de portofele unice active la nivel mondial pentru toate monedele. Din punct de vedere al adopției, suntem foarte timpurii. Celsius a apărut parțial întrebându-mă cum putem ajunge la adopția în masă ”.

„Avem aproape 100.000 de utilizatori care au făcut KYC: este un număr imens pentru criptomonede, dar totuși un număr mic pentru fintech. Cred că este greu pentru oameni să creadă că putem plăti 9% pentru ceva bazat pe USD (stablecoins) atunci când banca le spune că nici măcar nu le poate plăti 1%. ”

Mashinsky îi sfătuiește pe oameni să fie educați, dar să fie precauți.

„Aveți încredere, dar verificați”, spune Mashinsky despre blockchain-ul care face ecou abordării lui Reagan față de ruși în timpul războiului rece. Abordarea sa față de știri este similară. De unde își obține informațiile de zi cu zi un antreprenor ca Mashinsky?

Urmăresc multe știri prin Youtube și citesc WSJ și alte surse de știri financiare. De asemenea, anumite pub-uri precum Coincentral 🙂 ”, notează Mashinsky măgulitor.

În încheiere, Mashinsky îi împinge pe oameni să acționeze pentru a schimba ei înșiși lucrurile, acționând.

„Dacă nu îți place jocul, inventează unul nou. Alegerea este pe majoritatea dintre noi. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me