jihan wu twitterCine este Jihan Wu?

Jihan Wu este cofondatorul Bitmain. Conducând poate cea mai profitabilă și integrală companie din industrie, Wu este considerat a fi o figură destul de puternică și influentă. Împreună cu această putere vine o mulțime de responsabilitate și controversă. Wu s-a dovedit a fi un om de afaceri șiret, învingând concurenții și creând un monstru integrat pe verticală și extrem de profitabil al unei companii. A studiat economia și psihologia la Universitatea din Peking. Înainte de Bitmain, Wu a fost analist financiar și administrator de fonduri de capital privat.

Cu toate acestea, el este, de asemenea, în centrul dezbaterii pe internet asupra Bitcoin vs Bitcoin Cash. Jihan Wu a fost foarte sincer în legătură cu sprijinul său pentru BCH. Exasperarea sa asupra argumentelor provocatoare și a trolilor de pe internet a dus la multiple explozii publice de blasfemie pe rețelele sociale. El i-a contrariat pe dezvoltatorii Bitcoin Core. În plus, zvonurile speculează că Wu folosește influența BITMAIN asupra hardware-ului minier și a bazinelor miniere pentru a afecta rezultatul luptei BTC vs BCH.

Datorită acestui rol extrem de vizibil și a poziției sincere cu privire la problemele fierbinți, Jihan Wu a devenit un ticălos în comunitatea Bitcoin. Avocații Bitcoin susțin că Wu își exercită pe nedrept puterea asupra hardware-ului și bazinelor miniere, restricționând accesul la instrumentele de care Bitcoin are nevoie pentru a crește și sfidând etosul deschis și etosul descentralizat al viziunii lui Satoshi. Alții cred că Wu este în mare parte înțeles greșit și are drepturile sale de a-și exercita influența asupra unui sistem în care crede. Până la sfârșitul acestui articol, sperăm că veți cunoaște suficient despre Wu pentru a decide singur.

Cofondator al Bitmain

În timp ce multe companii de criptomonede au capacități de piață enorme și bugete mari, puține companii sunt profitabile. Bitmain este o excepție enormă de la această regulă. Este probabil cea mai mare companie din industria criptomonedelor din lume. Compania este deținută în mod privat, deci este dificil de spus cu siguranță, dar Estimările CNBC au realizat venituri de 3-4 miliarde de dolari numai în 2017. Asta face ca Bitmain să fie la fel de mare ca și alți producători de cipuri de masă, cum ar fi Nvidia.

Bitmain nu a fost întotdeauna atât de mare. Compania a început abia acum 5 ani, în 2013. Jihan Wu l-a întâlnit pe Micree Zhan, care căuta investitori pentru o startup în spațiul blockchain. Wu a fost prima persoană care a tradus cartea albă Bitcoin în chineză și a fost fascinat de funcționarea interioară a Bitcoin. El l-a propus pe Zhan pe ideea de a construi hardware specializat pentru mineritul Bitcoin. Împreună, au strâns capital și au început Bitmain.

Model de afaceri minier

Oferta inițială a Bitmain a fost un circuit integrat specific aplicației timpuriu (ASIC) care a oferit o eficiență mai mare în mineritul Bitcoin. Bitmain era departe de a fi singura companie care lucra la această problemă, dar perspicacitatea în afaceri a lui Wu a dus la o decizie inteligentă. Majoritatea companiilor ASIC au fost fondate și conduse de ingineri care doreau să împacheteze cea mai mare capacitate minieră într-un singur cip. Jihan Wu și-a dat seama că capacitatea generală nu era standardul de aur; a fost eficiență. Primele cipuri Antminer nu erau mai puternice decât concurența, dar foloseau mai puțină energie electrică per hash. În cele din urmă, acest lucru a făcut ASIC-urile Bitmain mai funcționale, în timp ce jetoanele competiției erau mai scumpe de operat și de scalat.

antminer asics

Wu nu s-a oprit aici transformând mineritul într-un model de afaceri legitim. Apoi, sa concentrat pe perfecționarea modelului de livrare și limitarea dezavantajului pentru mineri. Bitmain a început să garanteze minerilor că Bitmain va oferi opțiunea de a cumpăra hardware-ul de la miner în viitor dacă minerul va aloca mai multe fonduri în momentul cumpărării. Gândiți-vă la asta ca la o asigurare minieră. Dacă hardware-ul s-a dovedit a fi mai puțin profitabil, din cauza condițiilor pieței, a schimbării algoritmilor sau a hardware-ului concurent, Bitmain a oferit protecție împotriva pierderilor prin intermediul programului de răscumpărare. Cu toate acestea, când Antminer a devenit standardul din industrie, Bitmain tocmai a luat primele de asigurare de răscumpărare ca o sumă în plus față de veniturile din vânzări.

Într-o perioadă scurtă de timp, Bitmain a ajuns să domine spațiul minier Bitcoin. De la lansarea Bitcoin Cash, Bitmain’s Antminers au fost, de asemenea, un ASIC-uri preferate pentru acea monedă. În viitorul apropiat, Bitmain va lansa Antminer E3, primul Bitmain ASIC conceput pentru mineritul Ethereum. Dacă succesul lui Wu în Bitcoin este un indicator, mineritul Ethereum ASIC va crește rapid și probabil va fi condus de Bitmain.

Kingpin Pool Mining

Următoarea mișcare a lui Wu a fost lovitura de grație pentru toți concurenții Bitmain. În loc să vândă doar hardware-ul, Bitmain a început să-și deschidă propriile operațiuni miniere. Cu hardware-ul standard din industrie disponibil la prețuri directe de la fabrică, operațiunile miniere Bitmain au crescut rapid în proporție din puterea totală de exploatare minieră. Bitmain a început, de asemenea, să ruleze bazine miniere care domină acum piața.

Bitmain administrează oficial AntPool, al doilea ca mărime din lume. Deține și BTC.com, operatorul celui mai mare pool din lume. În plus, Bitmain este un investitor în ViaBTC, al treilea cel mai mare fond minier. Luate împreună, aceste trei grupuri 50% din rețeaua Bitcoin pe care Bitmain are un anumit interes în control / operare / consiliere.

Această integrare verticală a modelului de afaceri al Bitmain s-a dovedit extrem de profitabilă. Face Bitmain stabil și dificil de atacat. Acestea fac cel mai bun hardware și, de asemenea, au mult control asupra modificărilor din rețeaua Bitcoin. Jihan Wu a luat multe critici pentru că a dus acest control la extreme. El are răsplată amenințată împotriva minerilor care operează în anumite bazine, cum ar fi BTCC, sau care acceptă anumite modificări ale software-ului. Unii au speculat că Bitmain este urmărirea minerilor și nu va vinde hardware mineri care contravin intereselor Bitmain.

BCH & Dezbaterea dimensiunii blocului

Jihan Wu a fost un puternic avocat pentru creșterea sau eliminarea limitei de 1 MB a dimensiunii blocurilor pe Bitcoin. În primele zile ale dezbaterii, avocații au susținut o actualizare a software-ului de bază Bitcoin pentru a permite această soluție de scalare. Cu toate acestea, discuțiile s-au stricat și diverși dezvoltatori de bază, inclusiv mulți dintre dezvoltatorii de la Blockstream, nu au fost dispuși să facă schimbarea la Bitcoin Core. Acest lucru a determinat creșterea dură a Bitcoin și crearea unei noi monede, Bitcoin Cash cu o dimensiune mai mare a blocului.

De la furcă, Wu a fost printre cei mai sinceri avocați ai Bitcoin Cash. De asemenea, el a luat în derâdere Bitcoin, de asemenea. Unii au speculat că pledoaria sa pentru Bitcoin Cash depășește rețelele de socializare, cu conspirații despre cod sau cablare în jetoanele Antminer ale Bitmain care sporesc performanțele versiunilor software preferate de Bitmain (ASICBoost) sau permite Bitmain să controleze hardware-ul de minerit de la distanță (AntBleed).

Defalcare pe rețelele sociale

Pledoaria lui Wu pentru Bitcoin Cash a dus la argumente vitriolice cu străini, VIP-uri și troli pe social media. Aceste argumente s-au concentrat adesea pe nume și obscenități, ceea ce, în general, nu este perceput ca un aspect bun pentru cofondatorul unei companii de miliarde de dolari. Poate că cel mai faimos colaps al lui Wu este ticălașul tweet-ului mamei tale.

jihan wu dracu mama

Susținătorii au susținut că comportamentul lui Wu este indicativ al diferențelor culturale și al incapacității de a ignora trolii occidentali pe social media. Cu toate acestea, Wu a făcut un tur de scuze al presei, menținând lucrurile scurte și penitente în multe interviuri pe care le-a făcut în ultimele 6 luni.

Planuri de viitor

Jihan Wu a sugerat planurile viitoare pentru Bitmain în viitorul apropiat.

  • Antminer E3 va fi lansat mai târziu în acest an, aducând mineritul ASIC la scară largă în rețeaua Ethereum. Acest lucru ar putea însemna mari schimbări în Ethereum, dar este, de asemenea, o piață enormă pentru Bitmain să intre.
  • Wu și-a exprimat interesul pentru startup-uri care imită sistemul bancar central. Monedele descentralizate sunt minunate în teorie și ca un depozit de valoare. Cu toate acestea, Wu consideră că este puțin probabil ca acestea să înlocuiască sistemul nostru monetar actual atât din punct de vedere reglementar, cât și practic. Bitmain vrea să investească într-o mână de start-up-uri care se uită la moneda digitală într-o rețea privată cu o bancă centrală de control. Au anunțat recent un parteneriat cu un startup susținut de Goldman-Sachs, Circle, pentru a crea o criptocoină în dolari SUA..
  • Filiala Bitmain, Ant Creek, a anunțat recent că a primit undă verde pentru înființarea de operațiuni miniere în Statele Unite. Jihan Wu este listat ca singurul agent de control pentru această filială care a cumpărat terenuri în statul Washington.

Concluzie

Jihan Wu conduce cea mai profitabilă companie de criptomonede din lume. Compania, hardware-ul și minerii săi au o amprentă globală și fac parte integrantă din lumea criptomonedelor așa cum o cunoaștem astăzi. Indiferent de părerea dvs. despre opiniile sau comportamentul său public, este greu de negat că influența lui Wu în peisajul criptografic de astăzi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me