Gate.io este un schimb de criptomonede mai puțin cunoscut, dar de lungă durată. Gate.io a fost lansat în China și funcționează din 2013. Are o gamă largă de criptomonede și caracteristici oferite, precum și tranzacționare în marjă. Schimbul se mândrește cu practicile sale de securitate. Deși aceste practici sunt mai puternice decât multe dintre cele mai faimoase schimburi, există încă unele îngrijorări.

În această recenzie, vom acoperi următoarele:

Informatie cheie

Gate.io este o filială a Gate Technology, Inc. Comercianții pot folosi versiunea web sau versiune mobila, care este disponibil pentru IOS și Android. În prezent, ocupă locul 35 în volum față de toate celelalte schimburi, conform datelor din CoinMarketCap.

În prezent sunt disponibile patru piețe: Tether, Bitcoin, Ether și o conversie stabilă a monedei pentru diferite țări. Această ultimă opțiune este a portofoliu a mai multor monede stabile diferite, care este afișat în moneda locală din orice țară din care operează utilizatorul. Toate celelalte monede se tranzacționează cu una dintre aceste patru piețe.

Schimbul se adresează în principal clienților care vorbesc limba asiatică și engleză în ceea ce privește limbile disponibile. Este disponibil utilizatorilor din orice țară, cu excepția Canadei, SUA și Japoniei, împreună cu alte țări mai mici. Aceste excluderi există în principal din cauza obstacolelor de reglementare.

Cum functioneaza

Interfața de schimb este destul de similară cu alte schimburi, cum ar fi Binance, cu o caracteristică de graficare destul de sofisticată, cărți de comenzi și file de istoric de tranzacționare.

interfață

Utilizatorii pot plasa comenzi limită, comenzi de condiții de preț sau comenzi de condiții de timp. Ordinea limită funcționează la fel ca la orice alt schimb. Introduceți prețul pe care sunteți dispus să îl plătiți pentru monedă, comanda intră imediat în carnetul de comenzi și, dacă prețul atinge nivelul ales, atunci comanda dvs. va fi completată. Comenzile privind condițiile de preț vă permit să setați o comandă care intră în carnetul de comenzi numai dacă este îndeplinită condiția de preț aleasă. Comenzile de condiții de timp intră în carnetul de comenzi pe baza intervalului de timp ales. Aceasta înseamnă că puteți solicita introducerea comenzilor în carte la intervale de timp stabilite, dacă doriți să împărțiți achiziția pe mai multe ore.

tipuri de comenzi

În mod surprinzător, nu există o opțiune de comandă de piață, utilizatorii trebuind să se potrivească singuri cu prețul de piață printr-o comandă limită. Aceasta este cu siguranță o limitare.

Taxe de tranzacționare

Taxele sunt destul de simple. În prezent există taxe de depozit zero. Taxele de tranzacționare pentru toate perechile, cu excepția USDT / CNYX, au o rată fixă ​​de 0,2%. În afară de aceasta, singura altă taxă este pentru retrageri. Acestea diferă în funcție de perechea de tranzacționare. Cu toate acestea, ele sunt mai degrabă fixe decât bazate pe procente și, prin urmare, nu se modifică ca răspuns la suma monedei pe care o retrageți.

Există, de asemenea, o dimensiune minimă a comenzii de 10,00 USD în perechea de tranzacționare pe care trebuie să o luați în considerare.

Active Crypto disponibile

Diversitatea și gama perechilor de tranzacționare sunt cu siguranță impresionante. În prezent, acestea au 266 de monede și 356 de perechi de tranzacționare distincte. Dintre aceste perechi, primele trei sunt EOS / USDT, ETH / USDT și BTC / USDT.

Tranzacționarea marjelor

Spre deosebire de majoritatea celorlalte schimburi, Gate.io oferă acum tranzacționare în marjă. Ceva pe care l-au introdus recent. În acest moment este disponibil doar pentru 24 de monede. Pârghia maximă pe care comercianții o pot utiliza este un factor de trei. Deci, dacă ați depune 10 BTC în contul dvs. în marjă, ați putea împrumuta încă 20 BTC, oferindu-vă un cont în marjă de 30 BTC.

Acesta este un serviciu foarte util, deși efectul de levier este mult mai mic decât alte schimburi precum Bitmex. Comercianții aleg din termenii de 10, 20 sau 30 de zile pentru marja lor. Gate.io vă va lichida poziția dacă pierderile dvs. încalcă nivelurile în care nu mai puteți plăti pentru acestea. În acest moment, bursa va deconta toate datoriile din contul dvs. și va închide orice poziții deschise. Taxele de tranzacționare sunt aceleași pentru pozițiile de marjă ca și pentru pozițiile spot.

Limite de transfer

Limitele de retragere fluctuează în funcție de monedă. Pentru conturile standard, utilizatorii pot retrage până la 100 BTC, 3000 ETH sau 100.000 USDT pe zi. Cu toate acestea, este posibil să se ridice aceste limite la trimiterea documentelor KYC. Important, spre deosebire de alte proceduri de aprobare KYC de pe alte burse, aceasta nu are ca rezultat în mod automat limite mai mari de retragere la nivel general. În schimb, trebuie să trimiteți asistență prin e-mail și să solicitați o limită mai mare pentru o anumită monedă. Din păcate, în prezent nu există informații cu privire la limitele zilnice ale depozitelor.

Compania Trust & Reputatie

Una dintre controversele legate de Gate.io au fost activitățile utilizatorilor americani pe platformă. Echipa de management a precizat că nu sprijină utilizatorii americani și nici nu intenționează să schimbe acest lucru din cauza lipsei de claritate din partea SEC, printre alți factori.

Nu există nicio mențiune sau dovadă că Gate.io este reglementat sau autorizat de autoritățile naționale de reglementare din orice țară. Acest lucru este probabil în mare parte, deoarece acestea nu gestionează monede fiduciare și transferuri bancare. Cu toate acestea, această lipsă de aprobare a reglementărilor poate submina încrederea schimbului pentru utilizatori mai conservatori.

Masuri de securitate

Când luați în considerare securitatea oricărui schimb, există două vulnerabilități la care trebuie să vă gândiți, ca utilizator. Unul este mecanismul de conectare și protecția identității utilizatorului, iar celălalt este mecanismul de stocare a fondurilor de către bursă.

Din fericire, Gate.io oferă o protecție foarte puternică a contului. Utilizatorii trebuie să stabilească parole separate pentru cont și fonduri și pot utiliza autentificarea în doi factori, lucru pe care îl recomandăm întotdeauna. Parolele contului sunt utilizate pentru conectare, în timp ce parola fondului este rezervată exclusiv pentru depunerea și retragerea de fonduri.

În ceea ce privește securitatea fondului, pe baza informațiilor disponibile, practicile par riguroase. Deși cantitatea limitată de informații este oarecum îngrijorătoare. Desigur, este posibil, deoarece nu vor să-și expună configurarea de securitate. Gate.io spune că practică stocarea frigorifică offline pentru majoritatea fondurilor. Cu toate acestea, ei folosesc portofele fierbinți pentru a stoca suficient pentru a finanța tranzacțiile zilnice.

Gate.io avea o istorie notabilă pentru securitate robustă și reușise să evite hacks. Cu toate acestea, recent a existat o sperietură, în urma unui dezvăluire de către cercetătorii de programe malware că hackerii vizau utilizatorii care transferau fonduri în și din afara bursei. Important, Gate.io a spus că niciun utilizator nu a suferit pierderi și că și-au suspendat relația cu serviciul terță parte care a fost compromis.

Recent raport prin ICORating, a analizat securitatea primelor 100 de burse măsurate prin volumul de 24 de ore. Gate.io, din păcate, a ocupat locul 53. Deși a obținut un scor bun pentru securitatea utilizatorului și a domeniului, avea o securitate web foarte slabă. Scorul lor a fost cu siguranță dezamăgitor. Cu toate acestea, de fapt a obținut rezultate mai bune decât unele alte schimburi foarte renumite, cum ar fi Bitfinex, Gemeni și Bitstamp.

Relații Clienți

Există un nivel rezonabil de servicii pentru clienți la dispoziția utilizatorilor. După ce v-ați conectat, puteți vorbi cu un membru de asistență în chatul live sau puteți trimite un bilet pentru un răspuns întârziat.

Există, de asemenea, asistență extinsă pentru clienți și un FAQ cuprinzător pagină.

Concluzie

Gate.io este un schimb bun pentru utilizatorii care doresc expunerea la o gamă largă de monede, sunt susceptibili de a utiliza tranzacționarea în marjă și care nu doresc să treacă prin KYC extins pentru a deschide un cont de bază. Au existat de câțiva ani, după ce au suferit o singură sperietură de securitate, ceea ce nu a dus la pierderea de fonduri. Cu toate acestea, este clar, deși securitatea sa este superioară multor schimburi stabilite și premium, trebuie să se facă și alte îmbunătățiri. Desigur, veți putea utiliza schimbul numai dacă sunteți dintr-o țară aprobată.

Resurse utile

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me