Notă a editorului: următorul articol este un eșantion al tipului de informații educaționale și analize de piață de la CoinCentral Crypto Lab, o secțiune premium a site-ului nostru care se concentrează pe defalcările fundamentale profunde ale proiectelor și analiza tehnică a modelelor pieței. Vom căuta întotdeauna să oferim valoarea maximă cititorilor și membrilor premium, așa că vă rugăm să vă bucurați de acest eșantion gratuit și să ne anunțați ce părere aveți. Pentru a afla mai multe despre Crypto Lab, faceți clic aici.

Fundamentals (substantiv)

 1. Un termen aruncat în mod obișnuit de investitori mediocri pentru a-și justifica investiția în shitcoin. 2. Un atribut nedescriptibil folosit de Redditors pentru a descrie un proiect de criptomonedă despre care nu știu nimic.

Exemplu:

Comerciant 1: Hei, ați văzut-o pe Apollo??

Comerciant 2: Desigur! Fundamentele acelui băiat rău sunt la fața locului. Mă gândesc să iau un împrumut și să intru totul.

Comerciant 3: Glumești cu mine? Aceste elemente fundamentale sunt rahat. Nu aș atinge chestia aia cu un stâlp de zece picioare.

Comerciant 1: Apollo este câinele meu …

Deoparte de toate glumele, cercetarea și analiza caracteristicilor fundamentale ale unei criptomonede este cheia construirii unui portofoliu puternic. Analizele tehnice și de sentiment sunt potrivite pentru piesele pe termen scurt, dar dacă investiți în proiecte pe termen lung, trebuie să vă asigurați că fundamentele sunt solide.

Dar ce naiba sunt „fundamentele?” Întrebați zece investitori diferiți și veți primi probabil zece răspunsuri diferite.

La baza sa, elementele fundamentale ale unei criptomonede sunt atributele care rezistă testului timpului, în general neafectate de condițiile pieței sau de sentimentul comunității. În acest articol, vă prezentăm câteva dintre cele mai importante caracteristici fundamentale pe care ar trebui să le cercetați atunci când evaluați următoarea investiție.

Gândiți-vă ca un capitalist de risc

Pentru prima dată în istorie (cel puțin în SUA) aveți ocazia să investiți în start-up-uri în stadiu incipient fără a fi nevoie să fii un investitor acreditat. Pentru că atunci când te gândești la asta, asta este tot ceea ce sunt cele mai multe criptomonede. Acestea sunt start-up-uri în fază incipientă.

Așadar, atunci când căutați următoarea investiție, de ce să nu imitați grupurile care știu cel mai bine investițiile în startup – capitaliștii de risc. Acești moguli își cercetează investițiile până la greață pentru a se asigura că îi aleg pe cei care au cel mai mare potențial de a ajunge pe Lună, la nivel figurativ, desigur.

Capitalistii de risc mănâncă, dorm și respiră elementele fundamentale. Și, deși pot acorda prioritate diferitelor atribute în timpul procesului de evaluare, următoarele elemente fundamentale sunt în mod rezonabil coerente între investitori atunci când examinează startup-uri, criptomonede sau altfel.

Problemă și domeniu de aplicare

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le dai seama atunci când cercetezi o criptomonedă este problema pe care o rezolvă. Aceste informații dezvăluie câteva detalii critice despre investiția dvs. potențială.

Declarație problemă

În primul rând, demonstrează că echipa poate comunica succint și eficient. Aveți grijă la declarațiile de probleme complexe și lungi, umplute până la refuz cu cuvinte cheie de marketing. Această lipsă de claritate este adesea un semn revelator al unei echipe care funcționează prost.

O regulă generală: Dacă nu știți ce problemă rezolvă proiectul în primele cinci minute de cercetare, nu ar trebui să investiți.

Misiunea proiectului ar trebui să fie clară și să arate o înțelegere a pieței.

Exemple bune

 • Bitcoin este o rețea de plăți inovatoare și un nou tip de bani.
 • Ethereum este o platformă descentralizată pentru aplicații care rulează exact așa cum a fost programat, fără nicio șansă de fraudă, cenzură sau interferență terță parte.
 • Monero este o monedă digitală sigură, privată și de urmărit.
 • Wanchain își propune să construiască o piață super financiară a activelor digitale. Este o infrastructură care conectează diferite active digitale.

Exemple rele

 • Nebuloase este un blockchain public de generație următoare, care vizează un ecosistem care se îmbunătățește continuu. Ce proiect nu își îmbunătățește continuu ecosistemul?
 • SmartCash este o guvernare comunitară, cooperare & monedă bazată pe blockchain axată pe creștere & o economie descentralizată. Deci, ca orice alt blockchain de acolo.
 • Rude este un ecosistem descentralizat de servicii digitale pentru viața de zi cu zi. Nu am putut deveni mai specific?

Enunțul problemei Nebulozelor

Declarația privind problema Nebulas nu precizează în mod clar ce face de fapt proiectul.

Dimensiunea pieței

În plus, înțelegerea problemei vă ajută să măsurați dimensiunea pieței. Unele echipe vă vor spune cât de mare este piața, fie pe site-ul lor, fie în cartea albă. Dar, de cele mai multe ori, va trebui să faceți câteva calcule și presupuneri.

Mărimea pieței este un factor esențial al rentabilității rentabilității investiției. Un proiect precum OmiseGo, de exemplu, care vizează întregul sistem financiar, va obține profituri mai mari (dacă are succes) decât ceva precum FunFair, care se concentrează doar pe jocurile de noroc online.

Serviciile financiare și dimensiunile pieței jocurilor online

Piața serviciilor financiare o împiedică pe cea a jocurilor de noroc online.

Diferența de mărime a pieței nu înseamnă că ar trebui să investești într-unul peste celălalt, dar ar trebui să ții cont în timp ce îți analizezi riscul față de recompensă.

Va ajuta Blockchain?

În cele din urmă, odată ce cunoașteți problema, puteți concluziona rapid dacă implementarea unui blockchain vă va ajuta. Amintiți-vă, blockchain-urile excelează în eliminarea intermediarilor, reducerea nevoii de încredere și creșterea transparenței în tranzacții. Nu sunt neapărat mai rapide decât sistemele centralizate și sunt de obicei mai complicate.

Dacă unul dintre atributele anterioare nu rezolvă problema menționată, este posibil să nu fie o investiție bună.

Desigur, există excepții de la această regulă. 0x și alte proiecte similare sunt protocoale care îmbunătățesc infrastructura blockchain de bază. Acestea facilitează capacitatea altor proiecte de a utiliza mai eficient tehnologia blockchain.

Echipa, consilieri și parteneriate

După problema pe care o rezolvă o criptomonedă, echipa care creează cripto este următorul cel mai important element fundamental de verificat. Unii investitori susțin chiar că echipa este de fapt cel mai important lucru.

Echipa care creează criptomoneda ar trebui să aibă experiență nu numai în blockchain, ci, mai important, în industria în care intră. Tehnologia blockchain este relativ nouă, așa că găsirea unei echipe cu CV-uri pline de blockchain este rară. În locul experienței blockchain, puteți căuta locuri de muncă anterioare care implică criptografie sau securitate cibernetică.

VeChain servește ca un exemplu excelent de o echipă asta vrei. VeChain este o platformă dapp și o soluție blockchain de întreprindere pentru lanțurile de aprovizionare, în special bunuri de lux. Sunny Lu, cofondator și CEO, a fost anterior CIO al Louis Vuitton China, în timp ce Jie Zhang, cofondator și CFO, s-a specializat în asigurarea IT la PwC și Deloitte.

Echipa VeChain

Echipa VeChain are o experiență vastă lucrând cu bunuri de lux, lanțuri de aprovizionare și servicii tehnologice.

Ei cunosc în mod clar industria bunurilor de lux mai bine decât majoritatea celorlalți oameni și au brioșe pentru a menține o soluție software la nivel de întreprindere.

Consilieri

Consilierii experimentați pot umple orice lacună pe care o echipă o are în experiența lor. Sprijinul tehnologilor și oamenilor de afaceri respectabili aduce, de asemenea, un nivel de credibilitate unui proiect.

Crezi că Gavin Andresen sau Vitalik Buterin și-ar distruge reputația prin consilierea unor proiecte sărace? Cel mai probabil nu.

Da, sunt consilier al wetrust. Nu, nu am jetoane. Nu, interesul meu pentru asigurările descentralizate NU trebuie interpretat ….

– Vitalik care nu dă eter (@VitalikButerin) 8 octombrie 2017

Parteneriate

La fel ca consilierii, un proiect cu parteneri de renume ar trebui să rămână pe radar. Parteneriatele pot lua forma unor investiții strategice, colaborări sau chiar achiziții.

Prudență: Faceți întotdeauna diligența cuvenită cu privire la parteneriate. Multe proiecte criptografice sunt rezonabil de slăbit cu cine listează ca „partener”. Acestea pot include furnizori de servicii, potenţial partenerii, sau chiar în mod clar mint cu cine lucrează.

Tracţiune

O echipă poate avea cea mai mare criptomonedă din lume, dar dacă nimeni nu o folosește, nu are valoare. Deoarece multe proiecte blockchain sunt pre-produse, descoperirea unuia cu o tracțiune semnificativă poate fi dificilă. Dacă găsiți unul cu un produs funcțional și o bază reală de clienți, acesta este un semn minunat. Arată că echipa a reușit deja să depășească 90% din alte start-up-uri.

În loc de tracțiune reală, puteți căuta proiecte care au cel puțin clienți care utilizează o versiune beta sau un produs pe o rețea de testare.

Unele proiecte blockchain vizează corporațiile de întreprinderi. Pentru aceștia, încercați să găsiți companiile cu care au deja oferte.

Token Economics

După evaluarea produsului, a echipei și a pieței, următoarea întrebare pe care ar trebui să o puneți este „care este scopul simbolului din acest ecosistem?” În mod ideal, doriți un jeton care devine mai valoros pe măsură ce platforma câștigă adoptarea. Poate părea evident, dar există proiecte în care moneda subiacentă este aparent inutilă. * tuse * Ripple * tuse *

De asemenea, ar trebui să fiți conștienți de alte informații referitoare la simboluri, cum ar fi:

 • Inflaționist vs. deflaționar. O monedă deflaționistă va experimenta o presiune mai ridicată a prețurilor decât una inflaționistă. Când o monedă este inflaționistă, oferta sa crește continuu, ceea ce afectează de obicei prețul.
 • Distribuție. Cu cât distribuția monedelor este mai mare, cu atât mai bine. Când un număr mic de oameni dețin majoritatea monedelor, există un dezechilibru de putere. Există un risc constant ca prețul să se prăbușească dacă cei câțiva din partea de sus decid vreodată să vândă.
 • Mecanism de consens. Unele mecanisme de consens oferă efectiv dividende pentru deținătorii de jetoane. NEO îți oferă GAS, VeChain produce THOR și chiar și câteva criptografe cu dovadă delegată (DPoS), cum ar fi Ark, îți aduc rezultate consistente în funcție de delegatul pe care îl votezi.
 • Jetonul arde. Nu în ultimul rând, proiectele care ard în mod constant jetoane ajută la reducerea ofertei care, la rândul său, împinge prețul în sus. Binance și Factom implementează ambele modele de ardere în modelele lor economice simbolice.

#Binance Al patrulea trimestru al jetonuluihttps://t.co/2NyGN0osAM pic.twitter.com/nclBSCrn8a

– Binance (@binance) 17 iulie 2018

Concurenți

Deși nu este sigur în niciun fel, o modalitate de a obține un indicator cu privire la evaluarea potențială a monedei dvs. este să vă uitați la concurenții săi. Concurenții există atât în ​​spațiul blockchain, cât și în industriile tradiționale.

Concurenți Blockchain

Când priviți în blockchain, comparați capitalizarea piețelor de jetoane funcționale similare pentru a vedea dacă investiția dvs. potențială este subevaluată.

Nu compara preturile. O diferență de aprovizionare ar putea oferi două monede prețuri foarte diferite, în timp ce acestea au încă aceeași evaluare (capitalizare de piață).

Să facem câteva calcule pe Huobi Token, o criptomonedă pentru bursa Huobi. În prezent, capitalizarea pieței monedei este de aproximativ 180 de milioane de dolari. Această evaluare este semnificativ mai mică decât acțiunile KuCoin (290 milioane dolari) și Binance Coin (1,5 miliarde dolari), alte două jetoane de schimb.

La prima vedere, se pare că Huobi Token și poate chiar acțiunile KuCoin ar fi subevaluate. Deoarece utilizarea acestor jetoane se corelează direct cu volumul de tranzacționare, ar trebui să verificăm și acele cifre. Iată volumele de tranzacționare de 24 de ore pentru fiecare schimb:

 • Huobi: 1,1 miliarde de dolari
 • KuCoin: 37 milioane dolari
 • Binance: 2 miliarde de dolari

După cum puteți vedea, volumul de tranzacționare al Huobi este puțin peste jumătate din cel al lui Binance, totuși capacitatea de piață a simbolului său este puțin peste o zecime. În plus, volumul de tranzacționare Huobi este semnificativ mai mare decât cel al KuCoin, totuși capitalizarea sa de piață este mai mică.

Cu rezultate de acest gen, Huobi Token merită cercetări suplimentare, deoarece poate fi subevaluat.

Nu ar trebui să acționați niciodată în funcție de niciunul dintre aceste elemente fundamentale. În schimb, utilizați-le în combinație pentru a picta o imagine holistică a unui întreg proiect.

În afara industriilor

O altă strategie pentru a pune valoare investiției dvs. blockchain este să o comparați cu echivalentul non-blockchain. Să vedem, de exemplu, stocarea fișierelor.

Siacoin este cea mai mare criptomonedă care gestionează stocarea fișierelor chiar acum, cu o capitalizare de piață de puțin peste 450 de milioane de dolari. Dropbox are aceeași funcție în lumea non-blockchain. Începând din martie 2018, Dropbox are o capitalizare de piață de 11 miliarde de dolari.

Cu Siacoin menit să perturbe industria stocării fișierelor și să înlocuiască Dropbox, ați putea susține că este subevaluat masiv la prețul său actual.

Alte

Lista de mai sus a atributelor fundamentale nu este exhaustivă și este posibil să descoperiți din propria experiență că există lucruri mai importante pe care să vă bazați deciziile de investiții. De exemplu, unii comercianți se bazează pe urmărirea social media și dimensiunea comunității, în timp ce alții cred că activitatea GitHub este cel mai critic atribut de luat în considerare.

Trebuie să vă dați seama pentru ce atribute sunt cele mai valoroase ta strategia de tranzacționare și investiți în consecință. Un set stabilit de criterii fundamentale vă va ajuta să vă mențineți emoțiile și prejudecățile în afara investițiilor.

Scufunda-te

Ar trebui să evaluați continuu fundamentele proiectelor în care ați investit. Membrii echipei vin și pleacă, foile de parcurs se schimbă și lansările creează sau sparg criptomonedele. Singura modalitate de a rămâne în topul industriei care evoluează rapid este să vă scufundați în ea.

Alăturați-vă grupurilor Telegram din investițiile dvs. Urmăriți-le pe Twitter. Răsfoiți subreditările criptomonedelor când mergeți la baie. Și, desigur, obțineți doza zilnică de articole CoinCentral.

Cu cât căutați mai mult și vă simțiți confortabil citind cărți albe, cu atât veți deveni un investitor mai bun. Nu există înlocuitor pentru timp, dar în curând, nu veți avea nicio problemă să scoateți pietrele din rahat.

Notă a editorului: laboratorul Crypto se concentrează pe furnizarea de informații detaliate, bine cercetate și relevante, așa cum vedeți mai sus. Pentru a afla mai multe despre Crypto Lab, faceți clic aici.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me