V-ați făcut cercetările. Ați ales delegatul dvs. preferat (sau delegații). Și v-ați achiziționat jetoanele EOS. Dar acum ești blocat încercând să-ți dai seama cum să votezi pentru un producător de blocuri EOS. Indiferent dacă este sau nu prima dată când participi la un sistem Dovedit de Miză Delegat (DPoS), procesul de votare poate fi intimidant.

Aveți mai multe opțiuni, diferite în ceea ce privește dificultatea și securitatea, prin care vă puteți vota. Suntem aici pentru a vă prezenta, pas cu pas, cum să votați pentru un producător de blocuri EOS folosind două dintre aceste opțiuni. Recomandăm primul, instrumentul Greymass Voting, pentru majoritatea oamenilor. Este mai simplu de utilizat decât a doua opțiune, cleos și mai intuitiv pentru începători. Sa incepem.

Instrumentul de votare Greymass – EOS Voting the Simple Way

Din motive pe care le puteți afla mai jos, au existat numeroase critici din partea comunității că votul producătorilor de blocuri EOS a fost prea complicat pentru un utilizator obișnuit. Deci, ca răspuns, Greymass, un producător de blocuri EOS, a creat un instrument de vot pentru a ajuta.

Această metodă nu este la fel de sigură ca votarea prin interfața dvs. de linie de comandă (opțiunea # 2) din cauza dependenței de o terță parte, Greymass. Cu toate acestea, codul este open-source, iar instrumentul are sprijinul câtorva alți producători de blocuri.

Pasul 1. Descărcați și instalați fișierul instrument de vot.

Pasul 2. Conectați-vă la un nod API. Puteți găsi o listă de noduri Aici.

votantul eos se conectează la ecranul nodului

Conectați-vă la un nod API EOS.

Pasul 3. Introduceți numele contului, cheia privată și parola portofelului local. Dacă nu știți numele contului dvs., dați clic pe „Căutați numele contului dvs.? ” pentru a utiliza instrumentul de căutare.

votant eos introduceți informațiile despre cont

Introduceți informațiile despre cont pentru a vă importa contul.

Pasul 4. Salvați acreditările. Informațiile dvs. vor fi criptate și salvate pe computer, deci nu trebuie să le introduceți din nou data viitoare când deschideți portofelul.

Pasul 5. Vot. Din pagina Votarea producătorilor, alegeți producătorii de blocare. Puteți selecta până la 30 dintre ele.

vot votant eos

Puteți vota până la 30 de delegați EOS.

Asta este. Urmați cinci pași simpli și participați la ecosistemul EOS.

Interfață linie de comandă (CLI) – dificilă, dar sigură

Cel mai sigur mod de a vota pentru un producător de blocuri EOS este prin utilizarea CLI cleos. Cu toate acestea, pentru că votați prin linia de comandă, nu este intuitiv și poate fi dificil dacă nu sunteți expert în tehnologie. Pentru acest motiv, vă recomandăm să utilizați CLI numai dacă aveți o experiență tehnică. Dacă nu, urmați tutorialul Instrumentului de votare Greymass de mai sus.

Notă: Aceste instrucțiuni presupun că aveți deja câteva jetoane EOS și o pereche de chei private / publice.

Pasul 1. Clonați repo EOS din Github.

git clone https://github.com/EOSIO/eos –recursiv

Pasul 2. Navigați în directorul EOS și construiți.

cd eos

./eosio_build.sh -s „EOS”

cd build

sudo make install

Pasul 3. Deschideți un terminal nou.

(Notă: Pașii de la 4 la 7 au fost necesari la lansarea mainnet-ului. Dar acum, când s-a încheiat schimbul de jetoane, ar trebui să fii bine fără ele.)

Pasul 4. În noul terminal, începeți keosd.

keosd

Pasul 5. Creați-vă portofelul. Sunt în trei moduri poți sa faci asta.

EOS creează portofel

Pasul 6. După crearea portofelului, veți primi parola. Ca întotdeauna, asigurați-vă că vă stocați parola într-o locație sigură.

Pasul 7. Importați cheia dvs. privată la portofelul pe care tocmai l-ați creat.

Cheia privată de import EOS

(Notă: Pașii de la 4 la 7 au fost necesari la lansarea mainnet-ului. Dar acum, când s-a încheiat schimbul de jetoane, ar trebui să fii bine fără ele.)

Pasul 8. În noul terminal, din portofel, conectați-vă la un nod.

Conectare nod EOS

Pasul 9. Alerga ‘obtine informatii’ pentru a obține informații despre starea blockchain-ului.

eos obține informații

Pasul 10. Ia-ti informatii cont. Dacă nu știți numele contului dvs., îl puteți găsi introducând cheia publică în Instrumentul EOS Authority.

EOS primește informații despre cont

Pasul 11. Jetoane EOS de miză la vot.

  • din TEXT – Contul care delegă lățimea de bandă
  • receptor TEXT – Contul de la care delegați lățimea de bandă
  • stake_net_quantity TEXT – Cantitatea de EOS de delegat pentru lățimea de bandă a rețelei
  • stake_cpu_quantity TEXT – Cantitatea de EOS de delegat pentru lățimea de bandă a procesorului

Jetoane de miză EOS

Pasul 12. Enumerați-vă delegați opțiuni pentru producătorii de blocuri.

delegați lista eos

Pasul 13. Votează-ți votul folosind numele afișat în lista anterioară. Puteți vota până la 30 de producători de blocuri diferiți.

Vot EOS

Pasul 14. Verificați-vă votul listând din nou delegații EOS. Procentele de vot ar fi trebuit să se schimbe în consecință.

Votarea producătorului de blocuri EOS – alte instrumente

În afară de cele două instrumente pe care le prezentăm în acest articol, există destul de multe moduri diferite de a vota. Mai mulți producători de blocuri au creat portaluri web ușor de utilizat, dar acestea sunt de departe cele mai puțin sigure mecanisme. Dacă alegeți să votați prin web, asigurați-vă că instrumentul se integrează cu Împrăștia și evitați să introduceți cheia dvs. privată pe o pagină web.

Indiferent de metoda preferată, este important să votați. În acest moment, mai puțin de 40% din comunitate a făcut acest lucru. Această participare scăzută înseamnă că un mic grup de membri ai comunității au în prezent o cantitate neproporționată de control asupra viitorului ecosistemului. Cu acest ghid în mână, nu aveți nicio scuză de ce nu vă faceți auzită vocea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me