Credeți sau nu, cândva investitorii luau decizii în fața cărților albe false și a meme-urilor moon / lambo.

Sunt un mare susținător al adoptării proiectelor de criptocurrency și blockchain pentru utilizarea lor reală – rareori pentru speculații sau hodling. În general, speculațiile rampante îneacă educația semnificativă. Cu toate acestea, odată cu lansarea diverselor proiecte, a fost doar o chestiune de timp până când au apărut proiecte care au ajuns înapoi în partea „fină” a rădăcinilor lor fintech..

Toate cele trei tipuri majore de criptomonede – tranzacționale, platformă și utilitate – văd o recoltă de proiecte care sunteți menit special pentru deținere ca formă de venit pasiv și de investiții.

Întrucât există o mulțime de conținut în jurul mineritului și din moment ce necesită o barieră ridicată la intrare în raport cu veniturile tradiționale / investițiile pasive, să ne concentrăm pe câteva alternative mai accesibile.

Investițiile tradiționale (și prietenii noștri de la IRS) diferențiază investițiile de capital și investițiile pasive în funcție de locul în care investitorul își obține randamentul literal. O revenire realizată pe vânzare a unui activ de investiții (să zicem, vânzarea unui jeton ICO după ce a crescut în valoare), este considerat un investiție de capital. O rentabilitate sau un venit realizat independent a unui activ cumpărat sau vândut este considerat un venituri sau investiții pasive. Cel mai clar exemplu de aici din finanțele tradiționale este dividende din stocurile deținute.

Venitul pasiv este cea mai căutată formă de investiție, deoarece este actualizarea literală a „banilor dvs. care lucrează pentru dvs.”. Cu toate acestea, venitul pasiv este notoriu greu de atins. De la Airbnb, la blogging cu linkuri de afiliere, la colectarea de dividende de stoc, la franciză, la leasing imobiliar, venitul pasiv este într-adevăr greu de valorificat și de multe ori devine mai puțin pasiv decât intenționat. În plus, venitul pasiv necesită adesea un capital inițial mare și, mai important, timp, dar de multe ori aduce mai puțin decât recompense ideale.

Din fericire, câțiva pionieri din cripto-lume transformă valul oferind câteva metode diferite care seamănă cu veniturile și investițiile pasive.

* Notă editorului: știți deja ce va spune acest lucru. În al doilea rând ați văzut „nota editorului”, v-ați pregătit pentru declarația „acesta nu este un sfat de investiții”. Nu putem sublinia suficient că acest lucru nu este un sfat de investiții și este pur informativ. Criptomonedele sunt foarte volatile – câștigă / pierde bani din propriile cercetări și sfaturi de la furnizori autorizați și cu experiență.

Diferite moduri de a câștiga dividende în cripto

Nu este corect comparația pentru dividende în cadrul cripto-lumii, cu toate acestea, există mai multe alte moduri diferite de a deține criptomonede pentru un randament pasiv. Nici două proiecte nu sunt exact la fel în acest proces, deci fiți atenți că sunt necesare cercetări suplimentare pentru orice metodă sugerată mai jos.

Următoarea este o listă a modurilor generale în care o criptomonedă poate oferi venituri pasive:

  • Miza – ținând o monedă Dovadă de miză într-un portofel special
  • Nod Maestru – controlul unui Masternode
  • Jetoane utilitare – deținerea de jetoane concepute pentru venituri periodice

Miza

Blockchain-urile și criptomonedele folosesc algoritmi speciali, cunoscuți sub numele de algoritmi de consens, care determină matematic care bloc următor este cel „corect”. Bitcoin a introdus cel mai popular tip de algoritm de consens cunoscut sub numele de Dovadă a muncii. De departe, PoW este cea mai populară formă de consens în cripto-lume.

Cu toate acestea, o a doua formă de consens din ce în ce mai populară, Dovada mizei, începe să înceteze încet, dar sigur. Ceea ce ne conduce la ușa numărul unu pentru crearea de venituri criptare pasive: miza.

În Dovada mizei, în loc de exploatarea criptomonedelor prin hardware, noi blocuri sunt create prin păstrarea criptomonedelor într-un portofel de miză. Un jucător pune o miză (monede) sau blochează un număr de monede pentru a verifica un bloc de tranzacții. În mod ideal, cu cât mizează mai multe monede, cu atât sunt mai mari șansele ca una să fie premiată cu o recompensă blocată.

Unele monede necesită o conexiune 24/7 și o sursă de alimentare, în timp ce altele necesită literalmente doar să dețină monede într-un portofel special. Din cercetările mele, NEO ia prăjitura în termeni de cea mai mică barieră la intrare, atât din punct de vedere fiscal, cât și în materie de informatică. Tot ce a fost nevoie a fost descărcarea oficialului NEON City-of-Sion portofel și transferul NEO cumpărat dintr-un schimb în portofelul menționat.

Asta este! Atâta timp cât îmi păstrez NEO-ul în portofelul oficial, acesta este deja mizat – nu sunt necesari pași suplimentari și pot revendica recompensele mele mize (în GAS) până la fiecare 5 minute. În ceea ce privește partea „pasivă” a investiției pasive, PoS se potrivește cu siguranță facturilor.

Printre alte criptomonede care oferă acum recompense prin miza PoS se numără NEO / GAS, Lisk, Stratis și ARK.

Masternode

Metoda numărul doi pentru valorificarea unui flux de venituri din cripto-dețineri seamănă mai mult cu venitul pasiv tradițional, deoarece de obicei necesită o cantitate substanțială de capital de pornire. Un număr tot mai mare de cripto-proiecte au două sau mai multe straturi de guvernanță – cu stratul superior, cu putere mai mare sau nod, denumit în mod obișnuit masternode.

Aceste masternode oferă de obicei niste efort de guvernare suplimentar față de cripto-comunitatea de bază. Unele exemple sunt votarea activă / pasivă a actualizărilor de software, verificarea tranzacțiilor private / instantanee și participarea la evenimente din comunitate.

Deținătorii de noduri master sunt de obicei recompensați frumos. De exemplu, în Dash, masternodes primesc enorm 45% din recompensa blocului pe fiecare bloc nou. site-ul oficial Dash susține că „de obicei, aproximativ 2 Dash (~ 325 USD) se plătește fiecărui masternode la fiecare 7 zile”.

Care este costul pentru a deține un nod master pe care îl spuneți? Ei bine, asta depinde de moneda pe care o discutăm – să continuăm cu Dash, un masternode cheltuieli 1000 Dash blocat pentru o perioadă fixă ​​de timp. Din păcate, nu mulți entuziaști cripto au un lichid de ~ 325.000 USD care sunt dispuși să se lege de o singură monedă.

Jetoane utilitare

Această categorie finală reprezintă cea mai largă gamă de proiecte, deoarece fiecare venit pasiv își derivă valoarea din succesul (sau eșecul) unui utilitar principal al jetoanelor; diferența de bază dintre modelul PoS definit anterior și acest model de jeton de utilitate provine din exact ce parte a proiectului de criptomonedă se corelează cu scăderea sau creșterea dividendelor.

Recompensele PoS sunt derivate dintr-o criptomonedă protocol într-un mod aproape standard, în timp ce recompensele jetoanelor utilitare sunt derivate dintr-o criptomonedă scop tranzacțional.

Un exemplu este schimbul de active blockchain descentralizat CryptoBridge DEX. DEX este un schimb, ceea ce înseamnă că, pentru a avea succes ca proiect, DEX caută o creștere pe termen lung în ceea ce privește volumul de schimb: cu cât comercianții și capitalul utilizează DEX, cu atât vor fi colectate mai multe comisioane de tranzacție. În plus, echipa a distribuit un jeton de însoțire numit BridgeCoin (BCO) pe blockchain-ul Bitshare. printr-o mină publică pe parcursul a șase luni,

Prin achiziționarea și participarea BCO-urilor la bursa DEX, deținătorii sunt recompensați cu o sumă enormă de 50% din comisioanele de tranzacție (după profit *). Și mai interesant, recompensele primite de la BridgeCoin sunt nu plătit în BridgeCoin, dar în perechea de tranzacții care a dus la taxa de tranzacție. Dacă se tranzacționează strict Bitcoin, Litecoin, Monero și Ethereum pe DEX, atunci recompensele de miză semestriale ar fi strict în Bitcoin, Litecoin, Monero și Ethereum, nu în BridgeCoin – o modalitate destul de ingenioasă de a crește pasiv un portofoliu divers.

Dex / BCO sunt doar unul dintre numeroasele jetoane utilitare, cum ar fi COSS, Kucoin, care funcția principală de afaceri se corelează cu o creștere / scădere a dividendelor. Pe măsură ce mai multe echipe blockchain se grăbesc să perturbe modelele de afaceri arhaice, este probabil ca o sumă în creștere să acorde recompense financiare de tip dividend legate de modelul lor de afaceri..

rezumat

În cele din urmă, spațiul criptomonedelor încă seamănă cu Vestul Sălbatic – volatilitatea și titlurile clickbait vor continua să domine scena pentru viitorul previzibil. Cu toate acestea, încet, dar sigur, stabilitatea va oferi o cale pentru vehiculele cu venituri pasive cu potențial de creștere, spre deosebire de era anterioară a dividendelor standard. Deocamdată, Proof-of-Stake, Masternodes și un număr tot mai mare de jetoane utilitare deschid calea pentru prima generație de criptomonede de venit pasiv. Fără îndoială, câteva dintre aceste proiecte vor eșua, cu toate acestea, cele care nu o vor plăti cu siguranță vor avea un flux de venituri confortabil în următoarele decenii.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me