Ce este o ofertă inițială de monede (ICO)?

O ofertă inițială de monede, sau ICO, este o strategie de strângere de fonduri în care o echipă blockchain vinde criptomoneda subiacentă a proiectului în schimbul fondurilor de care au nevoie pentru a crea platforma. În general, aceste fonduri constau din bitcoin, eter sau ambele.

ICO-urile au intrat în centrul atenției în 2017 ca povești de 24 de ore, majorări de milioane de dolari a început să circule știri în toată lumea. Statutul a strâns 100 de milioane de dolari în iunie, Tezos a acumulat 237 de milioane de dolari în iulie, iar Filecoin a adus 257 de milioane de dolari în luna august a acelui an. Dintr-o dată, părea că orice echipă care lucrează la o criptomonedă ar putea strânge cu ușurință cel puțin o sută de mii de dolari. ICO-urile au oferit tinerilor start-up capacitatea de a strânge capital semnificativ fără a fi nevoie să se ocupe de firmele uneori nemiloase de capital de risc (VC).

Top cinci ICO-urile cele mai mari din toate timpurile

Top cinci cele mai ridicate oferte inițiale de monede din toate timpurile (imagine prin ICORating)

Cu tot hype-ul pe care l-au primit ICO-urile, s-ar putea să vă întrebați în continuare „Dar, ce este exact un ICO și cum funcționează?” Să aruncăm o privire mai aprofundată asupra acestei descoperiri tehnologice și asupra modului în care este introdus un mod nou de strângere de bani. Explicatorul nostru include:

Istoria ICO-urilor

Deși ICO-urile au câștigat popularitate în 2017, ele existau deja de patru ani în acel moment. Primul ICO a avut loc la mijlocul anului 2013 cu Mastercoin strângând în jur de jumătate de milion de dolari în bitcoin. Dezvoltatorul proiectului, J.R. Willet, a propus în cartea sa albă utilizarea Bitcoin ca strat de bază de protocol pentru protocoale viitoare, A doua carte albă Bitcoin, similar cu modul în care folosim Ethereum astăzi. Proiectul său, Mastercoin, ar fi primul proiect care va facilita acest mecanism.

Fără să se împotmolească în detalii, Mastercoin a fost înainte de timpul său, incapabil să îndeplinească mai multe funcții critice din cauza lipsei de integritate a lui Turing de către Bitcoin..

Abia la apariția Ethereum, comunitatea blockchain a început să ia în considerare ICO-urile. Ethereum și limbajul său de script, Solidity, au rezolvat multe dintre problemele inițiale pe care le-a avut Bitcoin cu contractul inteligent și dezvoltarea de aplicații descentralizate (dapp). În principal, Ethereum a fost scris într-un Limbajul Turing-complet, „Permițând oricui să scrie contracte inteligente și aplicații descentralizate unde își poate crea propriile reguli arbitrare pentru proprietate, formate de tranzacții și funcții de tranziție de stat.”

Echipa Ethereum a strâns în jur de 18,4 milioane de dolari în timpul ICO-ului proiectului în septembrie 2014. Și de acolo, notorietatea ICO a zăpadă în avalanșa pe care o avem astăzi în fața noastră.

Cum funcționează un ICO?

Majoritatea, dacă nu toate, ofertele inițiale de monede utilizează un anumit tip de rețea de contracte inteligente. Aceste rețele variază în arhitectură, puncte forte și cazuri de utilizare ideale, dar toate folosesc un blockchain descentralizat. Exemple populare includ EOS, Tron și NEO. Cu toate acestea, cea mai populară platformă ICO, de departe, este Ethereum.

Standardul ERC20

Majoritatea jetoanelor care lansează un ICO în rețeaua Ethereum respectă standardul ERC20. Acest standard prezintă în mod eficient un set de reguli de programare pe care trebuie să le respecte toate jetoanele ERC20. Include șase funcții primare de token:

 • Alocație
 • Aproba
 • BalanceOf
 • TotalSupply
 • Transfer
 • TransferFrom

Aceste șase funcții vă permit să obțineți oferta totală de jetoane, să obțineți un sold al contului, să transferați jetoane și să aprobați jetonul ca formă de bani. Deoarece aceste funcții sunt standardizate, dezvoltatorii știu la ce comportament să se aștepte atunci când lucrează orice Jeton ERC20. Dar să revenim la ICO-uri …

Contractele inteligente sunt coloana vertebrală a ICO-urilor. Programarea open-source garantează că:

 1. Proiectul primește bitcoinul sau eterul pe care îl contribuiți,
 2. Veți primi în schimb criptomoneda proiectului și
 3. În unele cazuri, veți primi investiția înapoi dacă proiectul nu își atinge obiectivul minim de strângere de fonduri.

Contractele inteligente îndeplinesc toate aceste sarcini în mod automat și fără a fi nevoie de un intermediar.

Procesul tipic ICO

Participarea la un ICO este un proces relativ simplu. Pentru acest exemplu, să ne concentrăm pe unul bazat pe Ethereum.

În primul rând, gazda ICO creează noua criptomonedă folosind codul de soliditate al Ethereum și plasează acele monede în propriul portofel. După aceea, ca participant, trimiteți o cantitate de ETH în portofelul gazdei. În schimb, primiți o parte din noua criptomonedă. Suma pe care o primiți depinde de valoarea pe care gazda o acordă cripto-ului atunci când îl creează. Deoarece atât Ethereum, cât și noul token respectă standardul ERC20, nu este necesar să creați un portofel separat pentru fiecare.

Contract inteligent de bază ICO

Contract inteligent de bază ICO

Si asta e. Orice echipă de renume va pune la dispoziția publicului contractele inteligente care alimentează ICO. Aveți grijă de orice proiect care păstrează acest cod ascuns.

ICO vs. IPO: Ofertele inițiale de monede sunt legale?

În acest moment, probabil ați tras câteva paralele între inițială monedă ofrande (ICOs) și inițială public ofrande (IPOs). În ambele scenarii, predați o anumită sumă de bani în schimbul a ceea ce pare a fi o miză a companiei / proiectului. Această presupunere este periculoasă de făcut, totuși, deoarece există unele diferențe critice între cele două:

Ofertă publică inițială (IPO)

 • Centralizat
 • Reglare grea
 • Nivel înalt de birocrație
 • Protecția investitorilor
 • Primiți acțiuni / capitaluri proprii

Oferta inițială de monede (ICO)

 • Descentralizat
 • Reglementare mică sau deloc (în prezent)
 • Fără birocrație
 • Fără protecție pentru investitori
 • Primiți jetoane

După cum puteți vedea, deși ICO-urile oferă unele avantaje față de IPO-urile tradiționale (descentralizare, fără birocrație), ele prezintă, de asemenea, un risc mai mare. În starea actuală, nu prea se poate opri o echipă criptografică să fugă cu banii dvs. după un ICO. Numeroase proiecte a făcut deja acest lucru cu succes.

Un risc suplimentar, veți primi jetoane în loc de capitaluri proprii cu investiția dvs. Așadar, există șansa ca, deși compania din spatele jetonului dvs. să aibă succes, jetoanele pe care le dețineți ar putea valora aproape nimic, lăsându-vă pe un pârâu. Succesul investiției dvs. ICO depinde în cele din urmă de adoptarea simbolului în ecosistemul său.

Deci, sunt ICO-urile chiar legale?

Da, ei sunt. Un fel de.

Reglementările privind ICO-urile variază de la țară la țară. În timp ce țări precum Elveția și Malta au adoptat o abordare mai progresivă a legislației, altele, cum ar fi Statele Unite, încă elaborează problemele de reglementare.

În Statele Unite, Comisia de securitate și schimb (SEC) a declarat că majoritatea ICO-urilor sunt în schimb oferte de securitate, deoarece jetoanele pe care le oferă sunt valori mobiliare din cauza eșecului Testul Howey. Prin urmare, echipele din spatele lor trebuie să se înregistreze la SEC – lucru pe care nu l-au făcut. În plus, Commodity Futures Trading Commission (CFTC) clasifică jetoanele ca o monedă virtuală care necesită un set diferit de licențiere, iar Serviciul de venituri interne (IRS) are propria sa clasificare, confundând impozitele cu privire la acestea.

Dacă capul tău se învârte acum, nu ești singur. Luați în considerare faptul că fiecare stat are, de asemenea, propriul set de reglementări și puteți înțelege dificultatea actuală în administrarea unui ICO legal.

Viitorul ofertelor inițiale de monede

Deși peisajul lor de reglementare este incert, este clar că ofertele inițiale de monede sau unele alternative sunt aici pentru a rămâne. Chiar și pe piața ursului din 2018, au existat peste 1250 ICO-urile care au strâns un total cumulat de 7,85 miliarde de dolari – cu peste un miliard de dolari mai mult decât 2017.

Mai general, strângerea de fonduri tokenizată începe să se amestece din ce în ce mai mult cu metodele tradiționale. Începem să vedem ofertele de jetoane de securitate (STO), ofertele de jetoane de capital (ETO) și chiar acordurile simple pentru jetoanele viitoare (SAFT), o rotație a favoritului YCombinator a creat SAFE.

Cu lichiditate mai mare, tranzacționare 24/7 și eliminarea intermediarilor, se pare că viitorul tokenizării, inclusiv mai multe ICO-uri, este pe cale.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me