Prezentând primul blockchain din lume care se auto-evoluează, Tezos este o platformă de contract inteligent similară cu Ethereum. În timp ce monedele virtuale consacrate precum Bitcoin s-au lipit de armele lor, Tezos vede viitorul criptomonedelor ca pe o cale actualizabilă spre succes.

Tehnologia criptomonedelor avansează într-un ritm atât de mare, încât pare destul de dificil să țină pasul cu toate ultimele evoluții. De ce să nu îți actualizezi blockchain-ul cu cea mai recentă tehnologie pe măsură ce devine disponibil? Pe măsură ce se dezvoltă noi inovații, Tezos prezice că blockchain-ul lor va rămâne la vârf.

Cum functioneazã?

Este o rețea peer-to-peer, distribuită și fără permisiuni, care își propune să aducă câteva îmbunătățiri notabile față de vecinii săi bine stabiliți. În special, echipa se vinde pe ideile majore ale autoamendare și guvernare în lanț. Să aruncăm o privire la câteva caracteristici cheie:

Guvernare în lanț

O caracteristică cheie este implicarea tuturor părților interesate în direcția și guvernarea platformei. Părțile interesate pot vota amendamente la protocolul Tezos și chiar modificări ale procedurii de vot în sine. În cel mai simplu caz, părțile interesate vor aproba sau veta modificările codului sau protocolului.

Evoluția codului

Un blockchain tipic folosește următoarele 3 protocoale pentru a funcționa:

  • Protocol de rețea – descoperă blocuri și transmite tranzacții
  • Protocol de tranzacție – decide ce face valabilă o tranzacție
  • Protocol de consens – determină modul în care se obține consensul într-un lanț unic

Cu toate acestea, în cazul lui Tezos, ei folosesc un shell de rețea generic care este compatibil cu diferitele protocoale de tranzacție și consens de care are nevoie un blockchain. Cu alte cuvinte, a fost construit având în vedere o modă modulară. Blockchain-ul este lansat cu un protocol seed care va fi apoi direcționat democratic pe măsură ce proiectul se maturizează.

Codul sursă este implementat în OCaml – un limbaj de programare rapid, flexibil și funcțional care ar trebui să se potrivească unui proiect atât de ambițios și cerințelor sale tehnice.

Dovada lichidă a mizei

Potrivit unei postări prin intermediul canalului lor oficial Medium, consensul este obținut într-o metodă alternativă dovedită de miză delegată (dPOS). Dovada lichidă a mizei este denumirea propusă pentru această abordare:

Abordarea consensului Tezos

Abordarea consensului Tezos

O criptomonedă tipică DPOS, cum ar fi EOS, se concentrează pe extinderea utilizatorilor în detrimentul securității și descentralizării. Se pare însă că Tezos vrea să umple un decalaj atât între securitate, cât și descentralizare, putând totuși să profite de avantajele pe care dPOS le poate aduce la masă.

Coacere

Destul de amuzant, Tezos se referă la procesul de pariere ca „coacere”. În acest model de blockchain, brutarii angajează depozite și sunt recompensați pentru semnarea și publicarea blocurilor. Orice comportament rău al brutarilor se va încheia cu un depozit pierdut. In conformitate cu cele mai recente date, există deja peste 450 de brutari care contribuie la siguranța și securitatea rețelei.

Deoarece una dintre filosofiile fundamentale se învârte în jurul unei democrații virtuale, orice deținător de jetoane își poate delega drepturile de coacere și de vot altora din rețea

Echipa

Proiectul este viziunea lui Arthur Breitman. Născut în Franța, Breitman are o experiență semnificativă de lucru pentru companii mari precum Morgan Stanly și Goldman Sachs. Împreună cu soția sa Kathleen, ei gestionează acum proiectul de criptomonedă de la un birou din San Francisco:

Cofondatorii soțului și soției Tezos

Cofondatorii soțului și soției Tezos

Arthur Breitman este un informatician și matematician care are experiență de lucru în sectorul financiar. El a urmărit îndeaproape ascensiunea istorică și adoptarea Bitcoin încă de la început și a remarcat că este „incapacitatea de a evolua” și, în schimb, duce la furculițe. Soluția sa propusă este proiectul Tezos care există astăzi.

Kathleen Breitman are, de asemenea, experiență în sectorul financiar, lucrând anterior pentru companii de renume precum Bridgewater Associates și R3. Acesta din urmă i-a oferit informații despre tehnologia bazelor de date distribuite.

În 2014, Arthur a publicat două lucrări despre viziunea sa de auto-modificare a criptomonedelor. Aceste lucrări au evoluat de atunci în actualul Tezos hartii albe. În anul următor, a înființat o companie în SUA numită Soluții de contabilitate dinamică (DLS).

Angajați

În ciuda publicității pe scară largă a proiectului, se cunosc puține informații despre restul echipei. Nu există informații despre angajați prin intermediul site-ului web și căutarea prin LinkedIn a oferit mici indicii. O postare recentă pe Twitter arată totuși ceea ce pare a fi echipajul Tezos într-un birou parizian în fața iconicului Turn Eiffel.

Mulțumesc de la Paris, începe aventura! pic.twitter.com/JETcJoQgox

– Tezos (@tezos) 30 iunie 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Investitori

Capitalist de risc notabil Tim Draper a contribuit cu 1,5 milioane de dolari pentru a ajuta la plata taxelor de operare în schimbul unei acțiuni de 10% în DLS. în plus, Polychain Capital a alocat proiectului o parte din fondul său de 10 milioane de dolari pentru monedă digitală. Fondul care include parteneri precum Andreessen Horowitz și Union Square Ventures a fost anunțat la sfârșitul anului 2016. Polychain a investit deja în alte proiecte, cum ar fi Golem și MakerDAO, în speranța de a merge pe următoarea piață taur criptomonedă..

Controversă

Întrucât cititorii inteligenți CoinCentral vor fi, fără îndoială, conștienți, proiectul a avut o parte echitabilă a problemelor de la început. Următoarele probleme au dus la o serie de procese care i-a afectat pe Breitman și pe mulți investitori ai ICO Tezos.

Proprietate intelectuală

Inițial, Sistemele Ledger Distribuite au păstrat drepturi de proprietate intelectuală asupra codului sursă Tezos. Conform acordului ICO, Breitman’s ar înființa o fundație oficială care ar cumpăra DLS (inclusiv drepturile IP foarte importante) de dragul comunității.

Cu toate acestea, ca parte a acordului, Breitman’s și Tim Draper se așteptau să ridice un considerabil 8,5% din toate fondurile strânse din ICO și, de asemenea, 10% din toate Tezzies circulante.

Un document oficial care subliniază presupusa relație transparentă dintre DLS și fundația Tezos a fost extras de pe site după ce a fost anunțat inițial prin intermediul platformei twitter a companiilor.

În interesul transparenței depline, o notă privind relația dintre DLS și fundația Tezos: https://t.co/7K76q0OEND

– Tezos (@tezos) 5 mai 2017

https://platform.twitter.com/widgets.js

Lupte interne de putere

Următoarea problemă a apărut după ce Breitman a stabilit fondul. Deoarece legislația elvețiană impune ca părți independente să fie în consiliul de administrație, Breitman a cerut unui cunoscut anterior al lor, Johann Gevers, să ocupe funcția de președinte al fundației nou create Tezos.

Lucrurile s-au intensificat rapid pe măsură ce Johann a preluat efectiv controlul asupra Tezos, amenințând fluxul de fonduri și dezvoltarea în moduri pe care Breitman nu le dorea.

KYC / AML

Și dacă toate aceste probleme nu ar fi suficiente, o dramă suplimentară era pe drum. Într-un anunț recent efectuat la jumătatea lunii iunie, Fundația a anunțat în mod neașteptat verificări de cunoaștere a clientului / anti-spălare de bani:

În perioada de donații a Fundației Tezos, în iulie 2017, nu a existat un ecosistem blockchain sau un consens al industriei pe acest subiect. Întrucât ecosistemul și industria blockchain s-au maturizat în ultimele zece luni, a devenit o bună practică să verifice dacă contribuitorii îndeplinesc criteriile de bază KYC / AML.

Acest lucru i-a surprins pe mulți investitori fără griji, deoarece ICO avea deja un an. Și, după cum vă puteți imagina, comunitatea nu a reacționat deosebit de bine la această dezvoltare.

ICO & Istoricul tranzacționării

La finalizarea ICO, fundația Tezos colectase 66 000 Bitcoin și 361 000 de eter. În doar 13 zile, o enormă 232 milioane dolari în finanțare a fost trimis la proiect prin intermediul investitorilor. O sumă de înregistrare pentru orice ICO în acel moment. Acesta este un succes imens comparativ cu doar 2 ani mai devreme. Domnul Breitman nu a reușit atunci să convingă mai multe bănci mari să investească aproximativ 5-10 milioane de dolari în proiectul său.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = XTZ&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

XTZ a fost lansat pe 24 iunie 2017 la un preț de aproximativ 3 USD pe monedă. A atins un vârf de 10,50 USD la apogeul freneziei de cumpărare pe piața globală a criptomonedelor la jumătatea lunii decembrie 2017. Cu toate acestea, prețul a scăzut destul de brusc de atunci (împreună cu restul pieței) și în prezent (17 august 2018) tranzacționează în jurul 2,65 USD. Volumele zilnice sunt destul de solide și tranzacționează peste marca de 2 milioane de dolari asociată cu Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și Tether (USDT).

Aprovizionare cu monede & Durabilitate

Conform CoinMarketCap, există o ofertă totală de aproximativ 763 de milioane de „Tezzies” în fondul valutar. Blockchain-ul live (mainnet) nu a fost încă lansat. Cu toate acestea, comunitatea Tezos rulează în prezent o rețea de betanet care va deveni în cele din urmă rețeaua principală. Data acestei tranziții este necunoscută.

Unde puteți cumpăra și stoca XTZ?

Tezzies nu au fost încă listate la nicio bursă majoră. Cel mai probabil, acest lucru va împiedica adoptarea mai largă a proiectului până la adăugarea unor opțiuni suplimentare. Între timp, dacă nu ați fost investitor în ICO, puteți cumpăra și vinde XTZ pe:

  • Gate.io
  • HitBTC

și unele schimburi mai mici. În prezent, nu există un portofel oficial, însă, potrivit unor postări pe rețelele de socializare, Tezzies pot fi stocate pe un portofel prin intermediul liniei de comandă. O astfel de soluție se potrivește numai programatorilor, desigur.

TezBox oferă un portofel web ușor de utilizat, care poate fi accesat din browserul dvs. Acesta este un portofel bazat pe comunitate, dar trebuie să subliniem că portofelele web reprezintă o amenințare gravă la adresa securității, iar stocarea și recuperarea monedelor dvs. în acest mod este complet pe riscul utilizatorului.

Sisteme obsidiene recent anunțat o aplicație de portofel pentru Ledger Nano S, care vine ca o dezvoltare binevenită pentru stocarea sigură înaintând.

În încheiere

Fondatorii Arthur și Kathleen Breitman au fost recent la New York pentru petrecerea de lansare Tezos. Naomi Brockwell i-a ajuns din urmă pentru a discuta despre rețeaua beta Tezos și despre unele dintre problemele legate de fundația Tezos:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DR_kt3RfnT0]

Se pare că nu există zone gri în lumea Tezos. Iubește-i sau urăște-i, cu siguranță că primesc multă atenție. Ambițiile lor se ridică pe spatele revendicărilor de auto-evoluție blockchain și de guvernare conduse de comunitate. La fel ca multe proiecte de criptomonede lansate astăzi, a avea un cufăr uriaș de război nu este neapărat un semn al succesului. Dar asta nu înseamnă că nici proiectul este sortit eșecului.

Odată cu ICO încheiată și cu un an de experiență la îndemână, echipa Tezos trebuie acum să îndeplinească aceste promisiuni ambițioase. Toate controversele s-ar putea dovedi a fi doar un avantaj dacă pot transforma această atenție în ceva util. Va trebui doar să așteptăm să vedem pentru a afla.

Pentru mai multe informații și actualizări suplimentare pe măsură ce proiectul progresează, puteți rămâne în legătură cu Tezos pe următoarele canale:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me