Ce este Ripple?

Ripple este o companie privată care își propune să creeze și să permită o rețea globală de instituții financiare și bănci. Face acest lucru utilizând software-ul RippleNet blockchain pentru a reduce costul plăților internaționale. Ripple numește rețeaua globală folosind acest software „Internetul valorii”.

Dacă sunteți confuz cu privire la Ripple (XRP), nu vă faceți griji – mulți oameni sunt.

Termenul Ripple este adesea folosit pentru a descrie moneda digitală XRP, rețeaua de plată deschisă pe care este transferată moneda respectivă, precum și holdingul din spatele întregului proiect.

Ledgerul XRP este un produs open-source creat de Ripple. A fost creat pentru a rezolva un punct major de frecare în plățile internaționale, prefinanțarea conturilor nostro / vostro. Băncile pot utiliza XRP pentru a obține lichidități în timp real. Furnizorii de plăți îl pot utiliza, de asemenea, pentru a extinde acoperirea pe piețe noi, pentru a oferi decontări de plată mai rapide și pentru a reduce costurile valutare.

Ripple ia în esență o poziție împotriva a ceea ce ei numesc „grădini zidite” ale rețelelor financiare formate din bănci, carduri de credit și alte instituții, cum ar fi PayPal. Aceste organizații tind să restricționeze fluxul de bani cu taxe, taxe de schimb valutar și întârzieri de procesare.

În acest ghid, vă vom prezenta:

Oportunitatea Ripple

Când vă gândiți la asta, starea industriei plăților globale rămâne ciudat în urmă.

Putem reda în flux și descărca discografii întregi de artiști pe telefonul nostru, în mijlocul unei păduri. Totuși, trimiterea câtorva cifre de monedă bunicii tale în Japonia (dacă nu ai o bunică în Japonia, folosește-ți imaginația) necesită taxe și timp de procesare.

Tehnologia pentru plăți globale ușoare există deja. Deci, de ce industria globală a plăților este atât de în urmă??

Ei bine, nu ar fi o întindere să presupunem că instituțiile financiare care câștigă în mod colectiv trilioane de dolari pe taxele de plată nu se luptă pentru a inova un sistem care pune bani în buzunar.

De asemenea, industria financiară tinde să păstreze informațiile pertinente învăluite într-un jargon financiar complicat, împiedicând persoana obișnuită. Cuvinte precum „datorii colaterale” și „relaxare cantitativă” au stabilit domeniul financiar într-o cortină ezoterică.

Cu toate acestea, în loc să adopte o abordare „arde-o la pământ” pe care mulți ideologi criptomonedă au adoptat-o, Ripple își propune să lucreze cu lumea financiară actuală.

Echivalentul a aproximativ 155 trilioane de dolari trece peste granițe în fiecare an. De exemplu, să presupunem că toată lumea folosește PayPal, care percepe o taxă de 2,9% pentru fiecare tranzacție. Aceasta înseamnă că aproximativ 4.495.000.000 de dolari (4.495 trilioane de dolari) din plăți globale se îndreaptă direct către Paypal (sau altă instituție). Pentru a adăuga insulta la prejudiciu, aceste plăți durează de obicei zile până la procesare.

Cum funcționează Ripple?

Așadar, există posibilitatea ca ceva de genul Ripple să scuture lucrurile.

Ești sceptic. Am luat. Există zeci de monede altcinoase cu ochi înstelați care spun „Dacă am putea lua doar X% din aceasta (introduceți o piață incomprensibil de mare, extrem de competitivă și, în general, de neatins), am fi un jucător dominant în industrie”.

Ripple a fost lansat inițial în 2012. Lucrul este că este deja o companie producătoare de venituri cu peste 100 de instituții financiare din rețeaua sa blockchain inclusiv Standard Chartered Bank, Westpac, Banco Santander și BBVA.

O scurtă listă a clienților Ripple

O listă scurtă a clienților Ripple

RippleNet

Pentru a înțelege modul în care funcționează Ripple, este util să știm despre RTGS și RTXP (vom da sens acestor litere confuze în curând).

Când trimiteți bani prin Bitcoin, valoarea este decontată în timp real (fără a lua în considerare întârzierile Bitcoin). La asta ne referim prin decontare brută în timp real (RTGS).

Ripple folosește gateway-uri, care sunt cel mai bine descris ca ceva similar cu un registru global format din blockchain-uri private. Un gateway este în esență un portal digital pe care guvernele, companiile și instituțiile financiare îl folosesc pentru a se alătura rețelei. Acest mecanism se numește Ripple Transaction Protocol (RTXP), cunoscut și sub numele de RippleNet. Aceasta este mândria și bucuria proiectului.

Odată ce un alt guvern, companie sau instituție financiară se alătură RippleNet, acesta poate tranzacționa cu alte gateway-uri cu o viteză mult mai mare și o fracțiune din cost. De asemenea, RippleNet face posibilă primirea de plăți de la orice fiat (ex. USD, EUR,) sau criptomonedă (ex. BTC, ETH).

Ripple a făcut în esență ceva pentru orice tip de entitate care mută în mod regulat sume mari de bani peste granițe. De exemplu, companii precum Apple și Amazon cheltuiesc deja miliarde peste granițe.

Este important să rețineți că RippleNet funcționează și ca schimb valutar între toate tipurile de bani fiduciari. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie să poată garanta lichiditatea. Aici intervine XRP. XRP este activul digital care oferă sursă de lichiditate furnizorilor de plăți, factorilor de decizie de piață și băncilor.

Trei produse distincte

Deși oamenii se referă în mod obișnuit la Ripple ca la o singură platformă, aceasta constă de fapt în trei produse diferite: xCurrent, xVia și xRapid.

xCurrent este produsul principal al platformei. Când auziți despre o bancă parteneriată cu Ripple, cel mai probabil, nu, acesta este ceea ce utilizează. xCurrent nu necesită XRP.

xVia este cel mai recent produs al proiectului. Este o interfață de plată și o suită de API-uri. La fel ca xCurrent, xVia nu folosește XRP.

xRapid este singurul produs care utilizează XRP. Pur și simplu, acest produs este o soluție de lichiditate.

Statistici tranzacții

Deși infrastructura rețelei are sens pentru marile corporații, aceasta nu împrumută mult consumatorului mediu. RippleNet nu oferă persoanei obișnuite un mare beneficiu. Deci, Ripple probabil nu va schimba modul în care primiți personal și trimiteți bani în curând, dar încearcă să revoluționeze modul în care banii se mișcă în întreaga lume pe o scară mai mare.

timpul vitezei de ondulare

Timpii tranzacțiilor Ripple sunt semnificativ mai mici decât concurenții.

Ripple a arătat că poate gestiona o cantitate extraordinară de tranzacții pe secundă, chiar și în comparație cu colegii săi Bitcoin. BTC gestionează aproximativ 15 tranzacții pe secundă, întrucât Registrul XRP poate gestiona mai mult de 1500 de tranzacții pe secundă.

Structura de aprovizionare a Ripple

Un element cheie de știut despre Ripple (XRP) este cantitatea de XRP existentă. Toate XRP au fost deja create cu o ofertă totală de 100 de miliarde. În prezent există peste 41 de miliarde de jetoane XRP în circulație, restul fiind deținute de Ripple Labs.

Într-un anunț din mai 2017, Ripple și-a declarat planurile lansează 55 de miliarde din XRP în escrow pentru a asigura certitudinea aprovizionării XRP totale.

Ripple este un fel de centralizat

Având în vedere faptul că Ripple Labs deținea la un moment dat aproximativ 80 de miliarde de jetoane XRP, nu este deloc de ajuns să spunem că Ripple este centralizat, sau cel puțin mai mult decât majoritatea celorlalte criptomonede..

Cu toate acestea, Brad Garlinghouse (CEO și fondator al Ripple) îl vede diferit.

Garlinghouse a declarat că „Ripple nu este centralizat. Pentru a fi clar, dacă Ripple ar dispărea astăzi, XRP ar continua să funcționeze. Pentru mine, aceasta este cea mai importantă măsură dacă ceva este descentralizat ”.

Apoi a ieșit să sublinieze câteva dintre faptele care au susținut că rețeaua este, de fapt, descentralizată.

Strategia de descentralizare

În mai 2017, Ripple și-a lansat strategia de descentralizare. Au anunțat planurile de diversificare a validatorilor de pe registrul XRP și le-au extins la 55 de noduri de validare în iulie 2017. Echipa a împărtășit de asemenea planuri de adăugare a unor noduri de validare terță parte, în timp ce a eliminat un nod de validare operat de Ripple pentru fiecare două terțe părți noduri, până când nu există o singură entitate care operează majoritatea nodurilor de încredere de pe registrul XRP.

În prezent, Ripple are 26 de noduri de validare implicite unice. Ripple operează doar șapte dintre acestea, ceea ce înseamnă că 73 la sută sunt sub controlul unor părți externe. Această împingere către mai multe noduri de validare terță parte arată că echipa Ripple depune eforturi pentru a face rețeaua mai descentralizată.

Din acest motiv, un mod mai precis de a descrie dacă Ripple este sau nu centralizat este că este un amestec ciudat al ambelor. Aveți această companie holding care are mai mult de jumătate din jetoane. Însă, au planuri să elibereze restul, ceea ce este probabil să acorde prioritate achiziției și integrării de noi parteneri pe RippleNet. La un moment dat, Ripple a controlat majoritatea nodurilor de validare, dar și asta s-a schimbat.

A fi centralizat nu este neapărat un lucru rău, dar descurajează mulți ideologi „descentralizați” din cadrul comunității criptomonede.

Concurență

Concurentul principal al Ripple este Stellar. De fapt, fondatorul Stellar, Jed McCaleb, a fost și cofondator al Ripple, dar a părăsit compania în 2013 din cauza dezacordurilor cu restul echipei de conducere..

Ambele proiecte sunt specializate în plăți transfrontaliere și au o arhitectură similară. Cu toate acestea, Fundația Stellar este o organizație non-profit, în timp ce Ripple este o companie cu scop lucrativ. Misiunea generală a fiecărui proiect diferă destul de mult. În timp ce Ripple se concentrează pe ajutarea instituțiilor bancare gigantice, Stellar se aliniază cu tipul mic într-o încercare de a aduce bancarilor nebancari.

Unde puteți cumpăra și stoca XRP?

Puteți cumpăra Ripple la multe dintre cele mai populare schimburi de criptomonede, cum ar fi Bittrex, Kraken și Binance. Ați putea, de asemenea, orice platforme de brokeraj, cum ar fi Changelly.

Dacă doriți să păstrați XRP pe termen lung, vă recomandăm să utilizați un portofel hardware, cum ar fi Ledger Nano S sau unul care acceptă XRP.

Portofelele dure sunt, în general, mult mai sigure, deoarece sunt offline și au o securitate mai bună decât schimbul și alte portofele online. Cu toate acestea, acestea nu sunt ideale pentru cineva care tranzacționează frecvent.

Ar trebui să investiți în XRP?

Ei bine, asta depinde în totalitate de tine.

XRP are un istoric de tranzacționare istoric, plin de câteva mișcări notabile ale prețurilor. Din 2013 până la începutul anului 2017, XRP a fost un simbol relativ neinteresant de urmărit. A avut un salt de preț excepțional la sfârșitul anului 2014, în care a sărit cu 500% într-o lună. Deoarece nu au existat știri semnificative în jurul acestei mișcări, unii membri ai comunității au crezut că a fost o pompă artificială.

XRP și-a început creșterea explozivă în martie 2017, aparent după o Comunicat de presă că alte zece instituții financiare, inclusiv BBVA, s-au alăturat Ripple. Abia pe piața taurului 2017 / începutul anului 2018 XRP a atins prețul său din USD și BTC din toate timpurile. La începutul lunii ianuarie 2018, moneda a ajuns la peste 3,80 USD (~ 0,000263 BTC).

Acum, puteți obține niște XRP cu puțin sub 0,33 USD (~ 0,0000899 BTC).

Lucruri de luat în considerare

Succesul Ripple depinde în cele din urmă de numărul de parteneri de pe RippleNet (care a crescut constant în ultimul an), de cât de mulți oameni folosesc produsele Ripple și de cât de eficient este XRP.

Ripple pare să se descurce bine pe aceste fronturi, cu toate acestea, este important să rețineți oferta de XRP pe piață (o ofertă totală de 100 de miliarde). De parcă asta nu ar fi o pastilă greu de înghițit pentru investitori, Ripple deține în prezent aproximativ 59 miliarde XRP (~ 59% din oferta totală). Aceasta înseamnă că pot injecta tehnic cantități masive de XRP pe piață pentru a controla prețul și a-l menține în general scăzut.

Cu toate acestea, dincolo de valorile investiționale, este important să înțelegem cu adevărat poziția în care se află Ripple (XRP).

  1. Recunoști oportunitatea pe care Ripple o poate avea sau nu în fața lor?
  2. Crezi că echipa Ripple o poate scoate?
  3. Ce face echipa Ripple în fiecare trimestru pentru a-și atinge obiectivele?

Puteți găsi, de asemenea mai multe informații direct de la fondatorul și CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, într-o sesiune Quora. El vorbește despre orice, de la faptul dacă ar trebui să investiți în XRP și despre modul în care Ripple ar putea revoluționa finanțele.

Gânduri finale

Deci, indiferent dacă alegeți să investiți în Ripple (XRP) sau nu, merită să urmăriți pe măsură ce adoptarea blockchain-ului crește. Ripple este unul dintre puținii concurenți viabili legitimi ai vechiului sistem financiar de pază și ar putea juca un rol major în modul în care banii se mișcă pe planetă.

În ceea ce privește orice aplicații practice pentru utilizarea de către o persoană medie a unui simbol XRP, nu există multe. Cu toate acestea, când vizualizați Ripple (XRP) prin obiectivul industriei de plăți globale, este un tradițional David de înaltă tehnologie față de Goliat.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko la 1.15.19 pentru a reflecta modificările recente din proiect.

Resurse aditionale

Site-ul web

Stare de nervozitate

Reddit

Știri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me