Ce este Kyber Network?

Kyber Network este un Protocol bazat pe Ethereum care permite „schimbul instantaneu și conversia activelor digitale (de exemplu, jetoane criptografice) și a criptomonedelor (de exemplu, Ether, Bitcoin, ZCash) cu lichiditate ridicată”. Este similar cu proiectul 0x, dar în schimb își desfășoară toate acțiunile pe blockchain.

Schimburile centralizate sunt în permanență sub foc pentru vulnerabilitățile lor de securitate și perioadele de proces lente. În unele cazuri, ar putea dura câteva zile pentru a vă retrage fondurile dintr-o bursă. Schimburile populare descentralizate au și defectele lor. De multe ori nu au suficientă lichiditate pentru a sprijini tranzacționarea activă, iar costurile pentru schimbarea unei tranzacții pot fi ridicate atunci când portofoliul de comenzi este ținut în lanț.

Rețeaua Kyber oferă o schimb descentralizat, în lanț, dar elimină carnetul de comenzi. Acest lucru oferă platformei posibilitatea de a schimba în siguranță cripto instantaneu la un cost minim.

În acest ghid Kyber Network, vom acoperi:

Cum funcționează rețeaua Kyber?

În afară de un schimb, rețeaua Kyber este utilizată ca mijloc de transfer de jetoane de la persoană la persoană. Acest lucru este minunat atât pentru transferurile p2p, cât și pentru ICO-uri. Jetoanele pe care le trimiteți nu trebuie să se potrivească cu jetonul specific pe care receptorul dorește să îl primească. Kyber face schimbul în timpul transferului. Să vedem un exemplu rapid:

Transfer de rețea Kyber simplu

Bob îi datorează lui Sally 0,01 ETH pentru o cameră de hotel au împărțit-o în vacanță. Din păcate, Bob are doar REPREZENTANT. Sally își dorește cu adevărat ETH, nu REP, așa că folosesc protocolul Kyber pentru a soluționa tranzacția.

Bob vede pe interfața Kyber Network că rata de conversie pentru transfer este 1 ETH = 16 REP.

El trimite o cerere către Kyber de a converti 0,01 ETH în valoare de REP și de a o trimite lui Sally. Contractul Kyber (ceea ce controlează depozitul de rezervă de jetoane) verifică mai întâi dacă Bob a inclus suficient REP în contract pentru conversie.

După aprobare, contractul trimite apoi 0,01 ETH la adresa lui Sally. Cu portofelul contractual standard Kyber Network, Sally îi va apărea ca și cum fondurile ar fi venit direct de la adresa lui Bob.

În cele din urmă, REP-ul lui Bob, plus o mică taxă, se adaugă la rezerva din care a apărut ETH.

Roluri Kyber Network

Există câteva roluri diferite în rețeaua Kyber de care ar trebui să fiți conștienți:

  • Utilizatori trimite și primește jetoane către / din rețea. Pot fi persoane fizice, comercianți sau conturi de contracte inteligente.
  • Rezervați entități aduce lichiditate pe platformă. Ele pot fi interne sau găzduite de un terț înregistrat. Sunt clasificate ca publice sau private, în funcție de faptul dacă publicul contribuie sau nu la rezervele lor.
  • Contributori de rezervă furnizează fonduri entităților de rezervă. Acestea sunt asociate numai cu entități publice de rezervă și împart profiturile din rezervă.
  • Managerul de rezervă menține rezerva, calculează ratele de schimb și introduce ratele în rețea.
  • Operatorul de rețea Kyber adaugă / elimină entități de rezervă, precum și controlează ce jetoane sunt listate. Inițial, echipa Kyber va juca acest rol, dar în cele din urmă va trece la o guvernanță descentralizată adecvată.

Toate aceste roluri interacționează diferit cu contractul inteligent Kyber Network.

Roluri de rețea Kyber

Roluri Kyber Network

Bazin de rezervă dinamic

Kyber Network menține lichiditatea prin intermediul bazin de rezervă dinamic. Acest pool conține toate entitățile de rezervă din sistem. A avea mai multe entități în grup previne monopolizarea și menține ratele de schimb competitive. Atunci când un utilizator solicită un schimb, contractul inteligent face schimbul prin Entitatea de rezervă cu cel mai bun curs de schimb pentru utilizator.

Permițând entități de rezervă externe, rețeaua Kyber împiedică centralizarea și deschide ușa listărilor de jetoane cu volum redus. Rezervele externe ar putea fi în regulă cu asumarea riscului de a stoca jetoane mai puțin populare pe care rezervele Kyber nu le enumeră.

Pentru a preveni actorii răi din rezerva de rezerve, rețeaua Kyber are puține garanții. Rețeaua va semnala orice curs de schimb pentru aprobare specială care depășește cu mult normele. Pentru a proteja fondurile dintr-o rezervă publică, Kyber pune la dispoziție toate schimburile folosindu-le prin intermediul unui model transparent de gestionare a fondurilor.

Managerii de rezerve câștigă profit prin spread-urile pe care le stabilesc pentru rezervele lor. Beneficiază, de asemenea, de un volum crescut, accesând rețeaua globală Kyber, precum și un tablou de bord furnizat de Kyber pentru a-și gestiona rezerva..

Kyber Network Crystal (KNC)

KNC este un Jeton ERC20 pe care managerii de rezerve trebuie să le cumpere pentru a opera o rezervă în rețea. De fiecare dată când are loc un schimb, rețeaua percepe o mică taxă KNC în rezervă.

Taxele sunt utilizate parțial pentru costurile operaționale și pentru a recompensa terțe părți care aduc volum de tranzacții în rețea. După ce cantitatea proporțională de KNC este utilizată pentru aceste două lucruri, jetoanele rămase sunt ars (scos din circulație).

Utilizarea KNC

Utilizarea KNC

Compania a bătut în total 226.000.000 KNC în timpul ICO și a distribuit puțin peste 60% participanților publici. În prezent există în jur de 134.000.000 KNC în circulație. Acest număr va fluctua în următorii doi ani pe măsură ce tokenul fondatorilor și consilierilor va furniza veste și va intra pe piață.

În cele din urmă, arderea va determina scăderea sursei circulante, făcând simbolul deflaționist. În combinație cu o creștere a cererii, acest lucru ar trebui în mod ideal să determine creșterea prețului. Piața criptomonedelor este totuși complicată și nu există nicio garanție că această creștere se va întâmpla.

Echipa Kyber Network & Progres

Echipa Kyber este impresionantă. Loi Luu, Yaron Velner, și Victor Tran sunt fondatorii din spatele proiectului. Luu creat anterior Oyente, primul analizor de securitate open-source pentru contracte Ethereum și cofondat SmartPool, un proiect descentralizat de pool-uri miniere. Velner a fost activ în programul de recompense pentru erori Ethereum și Tran este, de asemenea, un dezvoltator principal la SmartPool.

echipa de rețea kyber

Cofondatorii rețelei Kyber

Echipa are un consiliu consultativ complet, cu cel mai notabil membru Vitalik Buterin, Ethereum wunderkind.

În august 2017, Kyber și-a lansat cu succes beta testnet și, în primul trimestru al anului 2018, a lansat rețeaua principală. În restul anului 2018, echipa a adăugat suport pentru conversiile ERC20-ERC20 (KyberSwap) și a creat o suită de API-uri pentru dezvoltatori. Următoarea etapă majoră pentru rețeaua Kyber este implementarea Gormos, o soluție de scalare care utilizează plasmă și care susține miza KNC.

Foaia de parcurs a rețelei Kyber

Foaia de parcurs a rețelei Kyber

Proiectul are o listă extinsă de parteneri. Lista include Request Network, Wax, Toshi, Gifto, ICON, Wanchain și MyEtherWallet pentru a numi doar câteva.

Concurență

Proiectul 0x este cel mai mare concurent al rețelei Kyber. Ambele echipe încearcă să intre pe piața de schimb descentralizată. Diferența principală dintre cele două este că Kyber efectuează întregul proces de schimb on-chain, în timp ce 0x păstrează carnetul de comenzi și se potrivește off-chain.

Ca schimb de criptografie, platforma concurează și cu ShapeShift și Changelly.

Comercial

După ICO din septembrie 2017, KNC s-a stabilit într-un preț de tranzacționare care a oscilat în jurul valorii de 1,00 USD (în scădere în valoarea BTC) până în decembrie. Jetonul a urmat tendința celor mai multe alte monede – creșterea prețului până în decembrie și scăderea bruscă spre începutul lunii ianuarie 2018.

Prețul KNC a scăzut pe tot parcursul anului 2018, cu o singură excepție în luna aprilie. În perioada 6 aprilie – 28 aprilie, prețul a crescut cu peste 200%. Această pregătire a coincis cu un postare pe blog subliniind planurile de a aduce Bitcoin în blockchain-ul Ethereum. De atunci, totuși, prețul a scăzut în mod constant, bazându-se în prezent pe ceea ce pare un etaj de 0,15 USD (~ 0,000045 BTC).

Odată cu numărul de parteneri care utilizează rețeaua Kyber, prețul poate crește pe măsură ce încep să utilizeze pe deplin rețeaua. Echipa de dezvoltare a atins în mod constant etapele pe care și-au propus să le atingă, așa că luați notă de orice anunțuri de lansare la orizont.

După cum sa menționat mai devreme, aprovizionarea fixă ​​și arderea simbolurilor ar trebui să provoace și o presiune naturală ascendentă asupra prețului.

De unde să cumpărați KNC

KNC este tranzacționat cel mai frecvent pe Binance ca o pereche de tranzacționare cu Bitcoin. De asemenea, puteți utiliza Ethereum pentru a tranzacționa pentru KNC, dar volumul este semnificativ mai mic.

Pentru o listă completă a schimburilor pentru a cumpăra KNC, accesați CoinMarketCap.

Unde se păstrează KNC

Deoarece este un simbol ERC20, puteți stoca KNC în orice portofel cu suport ERC20. MyEtherWallet este cea mai populară opțiune online. MetaMask funcționează, de asemenea.

Mulți investitori aleg să utilizeze un portofel hardware pentru securitate suplimentară. Nu puteți greși nici cu Trezor, nici cu Ledger Nano S – ambele acceptă KNC.

Concluzie

Rețeaua Kyber este un protocol interesant care aduce viteză, securitate și lichiditate în procesul de schimb al criptomonedelor. Proiectul combină în mod unic un depozit de rezervă cu schimburi în lanț pentru a obține cele mai bune sisteme centralizate și descentralizate.

Prețul KNC nu l-a reflectat, dar echipa Kyber a produs rezultate prin lansările KyberSwap și KyberDeveloper, precum și prin parteneriate cu mai multe companii de blockchain de renume. Cu o foaie de parcurs încărcată, 2019 ar putea fi anul în care rețeaua Kyber va domina spațiul de schimb descentralizat.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 12.05.18 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse suplimentare Kyber Network

Site-ul web

Stare de nervozitate

Github

Reddit

Telegramă

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me