Ce este rețeaua de solicitare?

Rețeaua de solicitări (pe scurt, Request) este bazată pe Ethereum, descentralizată sistem de plata în care oricine poate solicita o plată și poate primi bani într-un mod sigur. Îndepărtează necesitatea ca părțile terțe de încredere să ofere o soluție de plată mai ieftină și mai sigură, care funcționează cu toate monedele globale.

Solicitarea se integrează, de asemenea, cu legislația din întreaga lume pentru a rămâne conformă cu legile comerciale din fiecare țară. Trecând dincolo de simple plăți, Rețeaua de solicitări valorifică imuabilitatea blockchain-ului pentru a produce servicii precise de audit și contabilitate.

Pe scurt, Rețeaua de solicitări încearcă să concureze cu PayPal ca fiind sistemul de plăți global numărul unu. Dar este mult mai mult decât atât. Solicitarea dorește să fie implicată în toate tipurile de plăți (facturi, IoT, B2B, guvern, etc …) pe tot parcursul ciclului de viață al plăților – de la solicitarea inițială la contabilitate ulterior.

În acest ghid de solicitare a rețelei, vom discuta:

Cum funcționează rețeaua de solicitare?

Plăți

Procesul implicat în solicitarea și primirea unei plăți (Solicitare factură) este relativ simplu:

  1. Bob îi transmite Alice o factură de solicitare prin blockchain.
  2. Alice detectează cererea și o plătește cu un singur clic.
  3. Bob își ia banii.

cerere simplă de plată

Exemplu de solicitare simplă de plată

Acesta este un exemplu simplu de plată peer-to-peer, dar poate fi extins în continuare. Solicitarea de plăți poate fi utilizată și pentru achiziții online, facturi între companii și, în cele din urmă Plăți IoT între mașini.

Rețeaua de solicitări oferă câteva avantaje semnificative față de sistemele actuale. Pentru că plățile sunt împingere generată (în loc să trageți), nu este necesar să partajați informațiile despre contul dvs. bancar. De asemenea, important, utilizarea tehnologiei blockchain înseamnă că nu este nevoie de procesoare terțe, care reduc considerabil costurile de tranzacție.

Audit & Transparenţă

În afară de plăți, rețeaua de solicitări abordează, de asemenea audit și transparența bugetară. Companiile au capacitatea de a urmări facturile pentru a audita plățile, precum și de a înregistra tranzacții în scopuri contabile.

Guvernele, organizațiile nonprofit și alte organizații pot utiliza, de asemenea, Cererea pentru a aduce transparență bugetului și cheltuielilor lor.

Jeton REQ

REQ este un Jeton ERC20 pe care îl cheltuiți pentru a utiliza Rețeaua de solicitări. Este posibil să fie necesar să plătiți taxe REQ suplimentare și atunci când creați facturi mai avansate. Echipa a declarat inițial în hartie alba că taxele ar rămâne între 0,05% și 0,5% și scade pe măsură ce sistemul crește. Cu toate acestea, odată cu lansarea v2, această structură a taxelor se schimbă. Odată lansat, Request v2 va percepe taxe pe baza mărimii datelor fiecărei cereri, nu a sumei în sine. Taxa începe de la 0,10 USD până la 10 KB de date și apoi crește 0,03 USD pentru fiecare 10 KB suplimentar. Echipa poate ajusta aceste taxe în viitor.

O parte din taxele REQ este ars la o rată care este determinată de oferta curentă și de cursul de schimb cu celelalte monede de pe platformă.

Deși nu a fost încă confirmat, Rețeaua de solicitări poate utiliza un algoritm de dovadă a mizei. Acest lucru ar însemna că dvs., în calitate de deținător al REQ, ați primi dividende pentru deținerea jetonului. Echipa de dezvoltare este deschisă acestui mecanism și cel mai probabil îl va implementa dacă alege Plasma Ethereum ca soluție de scalare a rețelei.

Alte scopuri ale simbolului REQ includ acționarea ca intermediar pentru schimburi de valută și formarea guvernanței în votul comunității.

Solicitați un ecosistem de rețea

Rețeaua de solicitări este construită ca un strat deasupra rețelei Ethereum. Pentru a se adapta flexibilității necesare diferitelor cazuri de utilizare, echipa folosește o arhitectură pe trei niveluri pentru platformă:

  1. Stratul Core
  2. Stratul Extensii
  3. Stratul Aplicații

solicitați ecosistemul rețelei

Solicitați arhitectura cu trei niveluri a rețelei

Stratul Core

Miezul este fundamentul Rețelei de solicitări și are loc pe blockchain-ul Ethereum. Din acest motiv, poate detecta automat facturi bazate pe ERC20. Alte tipuri de facturi pot fi detectate automat, dar necesită un Oracle.

Acest strat gestionează cele mai de bază tipuri de plată. Include contracte inteligente pentru facturi simple și urmăriți când acestea au fost finalizate.

Stratul Extensii

Stratul Extensii aduce în imagine taxe, garanții, avansuri și alte condiții de plată mai avansate. Acestea sunt adăugate ca extensii la facturile standard.

Câteva exemple de extensii includ:

  • Acordarea 1% din toate plățile către o anumită organizație caritabilă
  • Plăți netradiționale de chirie (de exemplu, săptămânală în loc de lunară)
  • Plăți salariale zilnice în loc de salarii normale de 2 săptămâni

Extensiile elimină necesitatea plăților forfetare și aduc mai multă lichiditate în contul dvs. bancar. Rețeaua de solicitări vă asigură, de asemenea, că plătiți taxele corespunzătoare chiar și atunci când utilizați un proces netradițional.

În plus față de echipa de solicitare, dezvoltatorii externi pot construi pe stratul Extensii. Fiecare extensie costă o taxă de token REQ în care o parte va fi arsă, iar restul va fi dat dezvoltatorului extensiei.

Stratul Aplicații

Stratul Aplicații se află în afara blockchain-ului. Aplicațiile terță parte se pot conecta la acest strat pentru a interacționa cu facturile sau pentru a vizualiza orice informații asociate. Acest strat include, de asemenea, un sistem de reputație pentru a atenua atacurile de phishing și a le atrage pe cei care nu plătesc facturile acceptate la timp.

Echipa Request Network a dedicat un Fond de 30 de milioane de dolari pentru a stimula dezvoltatorii de aplicații să construiască pe rețea. Pentru a utiliza acest fond, trebuie să aplicați împreună cu informațiile despre proiect și să obțineți aprobarea de la echipă.

Solicitați echipa de rețea & Progres

Echipă

Majoritatea echipei de conducere a solicitării a creat anterior Moneytis, o platformă globală de transfer de bani. Deși Moneytis a avut o rată de creștere lunară de 20%, echipa a ales să pivoteze și să creeze Rețeaua de solicitări. În munca lor cu Moneytis, au constatat că majoritatea transferurilor de bani erau facturi și au dorit să își concentreze afacerea asupra problemelor implicate de ei.

Christopher Lassuyt și Etienne Tatur au fondat Request și conduc echipa ca CFO și CTO. Atât Lassuyt, cât și Tatur au o vastă experiență în aceste funcții, deținând roluri similare în companii anterioare din cariera lor.

Echipa pare a fi una dintre cele mai transparente din industrie în ceea ce privește actualizările de dezvoltare. Postează actualizări bi-săptămânale și rămân active pe Reddit și pe alte canale sociale. Proiectul a atins o etapă critică în martie 2018 odată cu lansarea oficială a acestora mainnet. În plus, echipa a lansat o bibliotecă Javascript pentru dezvoltatorii interesați și a extins suportul pentru monede pentru a include Bitcoin și toate jetoanele ERC20.

Următorul pe foaia de parcurs a proiectului: asistență valutară suplimentară, criptarea și sustenabilitatea datelor, un tablou de bord pentru plăți și o aplicație de crowdfunding, printre altele.

Solicitați interfața aplicației de rețea

Solicitați interfața aplicației de rețea

Parteneriate

Echipa a intrat în Y Combinator, un accelerator de start-up exclusiv, ca Moneytis, dar continuă să primească mentorat și sprijin din partea programului. Y Combinator are o rată de acceptare de 1-2%, așa că a fi în program spune multe despre credibilitatea proiectului și a echipei.

Request a colaborat, de asemenea, cu rețeaua Kyber pentru a ajuta la plățile pe mai multe valute. În plus, contractele inteligente ale platformei au fost auditate de Quantstamp și utilizează iExec pentru a găzdui servicii de audit inteligente. Cu toate acestea, cel mai notabil este parteneriatul proiectului cu firma de contabilitate PwC France pentru a oferi soluții blockchain pentru clienții lor de afaceri.

Solicitați parteneri de rețea

Solicitați parteneri de rețea

La un moment dat, echipa de solicitare a declarat că ar lucra și cu 0x, Aragon și Civic, dar acest lucru pare să nu mai fie cazul.

Concurenți

Deoarece Rețeaua de solicitări vizează întregul spațiu de plăți, aceștia au destul de mulți concurenți. Cel mai similar concurent blockchain este OmiseGo, deși echipa Request are stabilit că ei cred că cele două produse sunt mai degrabă complementare decât prădătoare.

Deși abordează facturile cu o strategie diferită, Request poate lua clienții de la Populous, o soluție de finanțare a facturilor. Și funcționalitatea normală a plăților ar putea concura cu cardurile cripto populare precum TenX și Monaco.

Există mai multe companii blockchain care vizează auditarea și contabilitatea, dar niciuna nu cuprinde un sistem global de plăți, așa cum o face solicitarea.

Rețeaua de solicitări se va confrunta, de asemenea, cu concurența behemotilor din domeniul finanțelor tradiționale, cum ar fi PayPal. Cererea vizează să ofere o soluție mai ieftină, mai sigură și mai transparentă, care, sperăm, va fi suficientă pentru ca utilizatorii să treacă.

Comercial

REQ a început să tranzacționeze în octombrie 2017 la un preț de aproximativ 0,05 USD sau 0,000009 BTC. Până în decembrie 2017, prețul a rămas relativ plat la acel nivel. Apoi a crescut constant până la 0,30 USD (~ 0,0002 BTC) înainte de a crește la sfârșitul anului.

Prețul a atins un maxim istoric de ~ 1,15 USD (~ 0,0007 BTC) înainte de a scădea în ianuarie împreună cu restul pieței.

Chiar și pe piața ursului, prețul REQ a înregistrat o creștere adecvată în martie-aprilie 2018, coincizând cu lansarea mainnet. De atunci, însă, REQ a scăzut încet la prețul actual de puțin sub 0,05 USD (~ 0,000008 BTC). A fost la acest preț de patru luni.

Echipa de dezvoltare a atins în mod constant etapele esențiale ale foii de parcurs, deci ar putea fi util să acordați atenție oricărui anunț. Acum, când produsul este disponibil, utilizatorii vor fi principalul factor de preț al prețului. Lansarea aplicației de crowdfunding și a altor aplicații terțe ar putea aduce adoptarea necesară pentru a readuce prețul la gloria de odinioară.

De unde să cumpărați REQ

Schimbul recomandat pentru cumpărarea REQ este Binance. Binance oferă REQ ca un pereche de tranzacționare cu BTC și ETH. Dacă momentan acestea nu fac parte din portofoliul dvs., puteți ridica câteva USD pentru o platformă precum GDAX (acum Coinbase Pro).

Dacă sunteți mai interesat de schimburi descentralizate, REQ este disponibil pe IDEX, deși volumul de tranzacționare este relativ scăzut.

CoinMarketCap oferă o listă completă a schimburilor care oferă REQ.

Unde se stochează REQ

REQ este un token ERC20, deci îl puteți stoca în orice portofel cu suport ERC20. Cele mai populare opțiuni online sunt MyEtherWallet sau MetaMask.

În mod ideal, ar trebui să utilizați un portofel hardware precum Ledger Nano S pentru a stoca majoritatea fondurilor dvs. Ledger Nano S deține toate jetoanele ERC20, inclusiv REQ.

Concluzie

Rețeaua de solicitări încearcă să aducă soluții blockchain la fiecare aspect al plăților. Mai mult decât un produs, Request este o platformă pe care dezvoltatorii o pot construi pentru a-și crea propriile aplicații și servicii. Foaia de parcurs este îndrăzneață, pentru a spune cel puțin, și poate fi dificil pentru echipă să realizeze totul fără o concentrare simplă și singulară.

Acestea fiind spuse, echipa are ani de experiență în plăți (totuși lucrează împreună) și are sprijinul celui mai bun accelerator de start-up din lume. În plus, au atins în mod constant etapele de dezvoltare a produselor pe care și le-au stabilit.

În cazul în care Rețeaua de solicitări poate continua să atingă etapele de dezvoltare și să producă o platformă excelentă, ei au o reușită bună să detroneze regii platformei de plată actuale.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko la 11.06.2018 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Cerere suplimentară de resurse de rețea

Site-ul web

Mediu

Reddit

Stare de nervozitate

Telegramă

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me