Ce este Ravencoin?

Ravencoin este un blockchain special dedicat creației și peer-to-peer transferul de active. Așa cum Monero este axat exclusiv pe confidențialitate, Ravencoin este specializat în transferul de active – nimic mai mult, nimic mai puțin.

Deși puteți schimba active peste alte blockchains, cum ar fi Bitcoin și Ethereum, acesta nu este scopul intenționat. Iar lipsa de specializare duce la probleme specifice transferului de active. Ravencoin vă permite să creați și să tranzacționați orice activ din lumea reală (de exemplu, bare de aur, acte terestre) sau digitale (de exemplu, articole de jocuri, licențe software) într-o rețea, având în vedere numai acest lucru.

În acest Ghid pentru începători Ravencoin, ne scufundăm în tot ce trebuie să știți despre proiect, inclusiv:

Cum funcționează Ravencoin?

Ravencoin este o furcă a Bitcoin și, prin urmare, folosește modelul UTXO al Bitcoin. Dar, înainte de a intra mai mult în arhitectură, ar trebui să examinăm mai întâi de ce soluțiile actuale de active blockchain își au limitările.

Limitările actuale

După cum probabil știți deja, punerea activelor pe blockchain nu este ceva nou. Contrapartidă, în plus față de Bitcoin, a fost o opțiune din 2014. Și există o mulțime de standarde simbolice disponibile folosind Ethereum – ERC20, ERC721 și ERC223, pentru a numi câteva.

Atașarea activelor la aceste blockchains părinte îmbunătățește securitatea, dar are dezavantaje semnificative. De exemplu, cu Contraparte, activele sunt conectate la tranzacții Bitcoin standard. Pentru a schimba un activ, trebuie să cheltuiți suficient din moneda de bază (adică bitcoin) pentru ca tranzacția asociată să treacă. Dacă taxele de rețea sunt mari, acest schimb este costisitor.

În plus, aceste rețele nu protejează împotriva problemelor obișnuite care apar la transferurile de active. Privind la Ethereum acum: este posibil să dețineți, fără să știți, un anumit tip de simbol, cum ar fi ERC20. Dacă trimiteți acel token către un schimb greșit sau un anumit portofel, activul de bază poate fi distrus.

Ravencoin vs. Bitcoin | Diferentele

Deși Ravencoin este un fork Bitcoin, acesta funcționează pe propriul blockchain. Sunt patru diferențe principale între cele două rețele:

  • Programul de emitere: Recompensa minieră Ravencoin a început la 5.000 RVN, în timp ce Bitcoin a început cu 50 BTC.
  • Timp de blocare: La un minut, timpul de blocare al lui Ravencoin este de o zecime din Bitcoin.
  • Aprovizionare cu monede: Există o aprovizionare totală de 21 miliarde RVN față de 21 mln BTC.
  • Algoritm de exploatare: Bitcoin implementează algoritmul de hash SHA-256 în timp ce Ravencoin îl folosește X16R. Acest algoritm împiedică extragerea ASIC.

Spre deosebire de majoritatea proiectelor din prezent în industrie, Ravencoin nu deținea o ofertă inițială de monede (ICO), a început fără o pre-mină și nu păstrează niciun RVN într-un fond de fondatori.

Primul bancomat Ravencoin

Primul bancomat Ravencoin

Crearea activelor & Procesul de transfer

Pentru a crea un jeton de activ, trebuie să creați un RVN și să furnizați un nume de jeton. Acest nume trebuie să fie unic. După aceea, setați numărul de jetoane, câte zecimale au și dacă puteți sau nu să emiteți mai multe în viitor.

Jetoane simple ca acesta sunt oasele goale ale platformei. Pe lângă fundația respectivă, există câteva tipuri de jetoane diferite pe care le oferă Ravencoin:

Recompense

Puteți distribui recompense RVN către deținătorii jetonului dvs. Cazurile de utilizare pentru aceste recompense variază de la punctele de loialitate ale clienților la dividendele unei companii.

Jetoane unice

Jetoanele unice nu pot fi reproduse și ajută la dovedirea autenticității. Deși acest tip de simbol a fost popularizat de Cryptokitties, valoarea lor se extinde dincolo de colecțiile digitale.

Jetoanele unice sunt benefice în orice caz în care aveți nevoie de dovada deținerii. Licențierea software-ului, colectarea de artă plastică și înregistrarea mașinilor sunt doar câteva exemple de active care ar folosi aceste jetoane.

Jetoane non-active

Ravencoin include jetoane specializate pentru a oferi și funcționalități non-active.

Canalele de comunicare active sunt necesare pentru multe sisteme bazate pe simboluri. Pentru a facilita aceste canale, Ravencoin acoperă jetoane de comunicare specializate pe lângă activele pe care le dețineți. Deoarece jetoanele de comunicare sunt legate de active, numai deținătorii de active primesc mesajele.

Ravencoin implementează aceeași metodologie pentru votare. Pentru a iniția un vot, anunțați deținătorii de jetoane prin intermediul sistemului de mesagerie. Și cu mesajul, treceți de-a lungul unui jeton VOT. Deținătorii de jeton își valorifică VOTUL pentru … ei bine, votați.

Echipa Ravencoin & Progres

Ravencoin nu are o echipă stabilită. Este un proiect open-source condus de dezvoltatorii de bază: RavoncoinDev, Tron și Chatturga (nume de utilizator discord). Bruce Fenton, membru al consiliului de administrație al Fundației Bitcoin, consiliază echipa.

Dezvoltatorii de bază au lansat Ravencoin pe 3 ianuarie 2018, cea de-a noua aniversare a lansării Bitcoin. Și Fenton a dat startul lansării cu un Tweet care anunța începerea mineritului.

Binare sunt în loc la https://t.co/AOV68LtRNU puteți începe mineritul Ravencoin https://t.co/caznogtS6N

– Bruce Fenton (@brucefenton) 3 ianuarie 2018

Proiectul a câștigat o oarecare notorietate atunci când CEO-ul Overstock, Patrick Byrne, a anunțat că compania sa a făcut un investiție de milioane de dolari în echipă. De atunci, echipa a dezvoltat funcționalitatea de bază a suportului activelor și a recompenselor.

Concurenți

Activele de tokenizare sunt populare de ceva vreme și mai multe proiecte oferă funcționalități similare cu Ravencoin. Așa cum am menționat anterior, platforme precum Ethereum și Waves vă oferă posibilitatea de a crea jetoane. Cu toate acestea, tokenizarea nu este centrul acestor platforme.

Contrapartida este una dintre cele mai populare platforme de jetoane, dar este legată de rețeaua Bitcoin. Această conexiune poate fi un punct forte sau o slăbiciune, în funcție de cine vorbești.

Proiecte precum WAX și Enjin Coin oferă active digitale tokenizate, dar vizează industria jocurilor online, în timp ce Polymath se află în aceeași barcă, vizând titluri de valoare..

Cel mai asemănător proiect cu Ravencoin este Bytom. Ambele echipe au misiuni aliniate, iar platformele acceptă funcționalități aproape identice pentru utilizatorul final. Cu toate acestea, ei au diferențele lor. Bytom a deținut un ICO și permite extragerea ASIC în rețea. De fapt, cartea sa albă îl încurajează.

Comercial

Deoarece Ravencoin este un proiect relativ nou, nu există prea multe date de tranzacționare de analizat.

Prețul RVN a crescut de două ori în istoria sa. Prima creștere a avut loc la sfârșitul lunii martie pentru a atinge un maxim istoric de ~ 0,07 USD (~ 0,000009 BTC), în timp ce a doua a fost la începutul lunii mai. De ambele ori, creșterea a fost de scurtă durată, deoarece prețul a scăzut încet la nivelurile de pre-creștere. Nu este clar ce ar fi putut cauza creșterea prețului în aceste momente.

Prețul a fost rezonabil stabil la aproximativ 0,022 USD (~ 0,000003 BTC) pe la mijlocul lunii iunie.

Eliberarea rețelei principale Ravencoin și creșterea activității pe platformă ar trebui să ajute prețul. Orice știre a unor companii sau instituții financiare notabile care utilizează platforma ar trebui să aibă, de asemenea, un efect pozitiv.

De unde să cumpărați RVN

Aveți două opțiuni pentru a achiziționa niște RVN: minerit și cumpărând la un schimb.

Dacă sunteți interesat de minerit, ar trebui să vă alăturați unuia dintre grupurile de minerit pe care echipa Ravencoin le-a enumerat Forum Bitcointalk. De asemenea, au un ghid minier extins Wiki.

Din păcate, perioada scurtă de existență a proiectului înseamnă că există o cantitate limitată de schimburi care îl susțin. Cel mai bun pariu este să îl achiziționați cu Bitcoin pe CryptoBridge sau Nano pe Nanex.

Dacă sunteți în China, aveți și opțiunea de a cumpăra RVN cu CNY pe QBTC.

Unde se stochează RVN

Aveți câteva opțiuni despre unde să vă stocați RVN-ul.

Echipa de dezvoltare oferă o portofel desktop precum și un Portofel Android. Un portofel iOS este în curs de desfășurare. Echipa lucrează și cu Jaxx, Coinomi și Ethos, astfel încât acestea vor fi probabil opțiuni în curând.

În plus, puteți utiliza fișierul PocketRaven portofel online sau chiar generatorul de portofel din hârtie disponibil pe Github.

Concluzie

În timp ce majoritatea proiectelor blockchain încearcă să promită lumii, Ravencoin oferă doar un singur lucru: transferul de active tokenizate. Și această concentrare singulară nu este un lucru rău. Când proiectele încearcă să rezolve o grămadă de probleme simultan, ele creează adesea o grămadă de soluții pe jumătate. Ravencoin evită asta.

Fiind un proiect tânăr cu o competiție aparent nesfârșită, este dificil de prezis cât de reușit va avea Ravencoin. O comunitate activă și susținerea de la unul dintre cele mai respectate nume din retailul online sunt, totuși, indicatori pozitivi. Există o tendință clară spre tokenizarea tuturor tipurilor de active. Cu toate acestea, încă nu am văzut dacă Ravencoin va conduce sau nu această schimbare.

Resurse suplimentare Ravencoin

Github

Discordie

Stare de nervozitate

Wiki

Bitcointalk

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me