Ce este Nexus?

Nexus este un rețea de la egal la egal care îmbunătățește viteza, scalabilitatea, securitatea și accesibilitatea protocoalelor curente blockchain. Proiectul realizează în principal acest lucru prin utilizarea unui blockchain 3D cuantic-rezistent în combinație cu sateliții de comunicații din spațiu. Cu aceasta, fondatorul Nexus, Colin Cantrell, își propune să „descentralizeze descentralizarea”, scoțându-l în afara oricărui control al guvernului sau al monopolurilor miniere ale bazinelor miniere..

Țineți-vă de pălării, oameni buni. Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte, așa că hai să intrăm direct în el.

În acest ghid Nexus, vom analiza:

Lanț tridimensional (3DC)

Nexus folosește nu unul, nu două, ci trei mecanisme de consens pentru a forma un blockchain tridimensional. Echipa susține că existența a trei mecanisme diferite reduce centralizarea minerilor și permite o scalare mai eficientă pe lanț.

Prime Channel

Prime Channel este un Canal de dovadă a muncii. În acest canal, minerii caută grupuri prime dense de 308 de cifre prin încercări și erori. Exploatarea densă a clusterelor prime este mai rezistentă la ASIC decât extracția tradițională de hash. Prin urmare, chiar dacă aveți doar un procesor, îl puteți mina pe acest canal.

În afara criptomonedelor, mineritul de pe Canalul Prime produce date care pot fi utilizate în continuare în cercetarea numărului prim pentru fizica cuantică.

Hashing Channel

Canalul Hashing este, de asemenea, o dovadă a muncii, dar utilizează Hashcash în loc de clustere prime dense. Acest lucru este similar cu algoritmul minier Bitcoin, cu excepția faptului că minerii caută hasha SHA-3 (cu Skein) în timp ce minerii Bitcoin găsesc SHA-256. Hashurile blocului Nexus au dimensiunea de 4x de mărimea hashurilor blocului Bitcoin.

Ar trebui să utilizați un GPU atunci când extrageți pe acest canal.

Dovada deținerilor

Cel de-al treilea și ultimul canal folosește Dovada deținerilor pentru a securiza rețeaua. Aceasta este în esență aceeași cu metoda consensului Dovadă de miză utilizată de monede precum NEO. Câștigați monede Nexus nou create (NXS) doar ținând cele pe care le aveți deja.

Patru atribute determină care va fi rentabilitatea dvs. atunci când vă mizați monedele:

  • Rata dobânzii – Un procent anual din soldul dvs., aceasta este rata la care primiți monede noi. Aceasta începe de la 0,5% anual și crește la un maxim anual de 3,0% după 12 luni.
  • Greutate de încredere – Acesta este un indicator al încrederii nodului dvs. Începe de la 5%, dar atinge rapid maximul de 100% după doar o lună.
  • Greutate bloc – Acest atribut se resetează la 0% de fiecare dată când primiți o tranzacție de miză. Apoi urcă încet la 100% în 24 de ore. Dacă greutatea blocului ajunge vreodată la 100%, cheia dvs. de încredere expiră și toate atributele dvs. sunt resetate. Declanșatorul de resetare vă asigură că lucrați continuu la întreținerea rețelei.
  • Greutatea mizei – Valoarea acestui lucru este determinată aproximativ de media greutății dvs. de încredere și a greutății bloc. Cu cât este mai mare, cu atât este mai probabil să primiți o tranzacție.

Hardware Nexus

Nexus are un sistem de telecomunicații distribuite în trei direcții pentru a descentraliza în continuare rețeaua.

Rețele Mesh

Deoarece rețeaua oferă trei oportunități distincte de exploatare, aproape oricine din întreaga lume poate rula un nod și poate participa la securitatea rețelei. Toate nodurile dintr-o rețea mesh lucrează împreună pentru a rezolva un bloc, mai degrabă decât pentru a concura unul împotriva celuilalt. Aceasta servește la distribuirea datelor de rețea mai mult decât la alte sisteme.

Pentru a duce lucrurile mai departe, Nexus poate produce antene specializate pe care să le cumpărați pentru a opera și rețele locale.

satelit de legătură

Nexus își propune să furnizeze o infrastructură de internet autonomă printr-o rețea de satelit pe orbită mică a pământului.

Cube Sateliți

Nexus a colaborat cu Vector Space Systems (Vector) pentru a crea o Orbită Pământească Scăzută (LEO) Rețea prin satelit de noduri. Sateliții, în combinație cu rețeaua de rețea la sol, vor găzdui rețeaua Nexus, precum și orice aplicații descentralizate (DApps) construite deasupra acesteia. Și mai remarcabil, rețeaua de satelit va oferi un Internet descentralizat la nivel mondial, oferind servicii celor care anterior nu mai puteau accesa propriile lor.

Stații la sol

Stațiile terestre Nexus conectează rețelele de plasă de la sol la rețeaua de satelit din spațiu. Acestea execută operațiile de legătură în sus / descendent, inclusiv definirea rutei punctului final al adresei și stocarea în cache a solului. De asemenea, rulează propria lor instanță de Daemon, componenta software a sistemului Nexus.

Monedă Nexus (NXS)

Moneda Nexus (NXS) este moneda rețelei. Nu există nicio limită pentru cantitatea de NXS care va fi bătută. În schimb, moneda are o perioadă de distribuție de 10 ani, în care 78 de milioane de NXS vor fi distribuite până pe 23 septembrie 2024. După acest timp, aprovizionarea se va umfla în fiecare an cu maximum 3 la sută prin canalul de deținere și 1 la sută prin canale prime și hashing.

Nodurile creează blocuri, în medie, la fiecare 50 de secunde, iar o tranzacție NXS necesită 6 confirmări. În prezent, majoritatea tranzacțiilor costă 0,01 NXS. Cu toate acestea, odată ce 3DC este construit și distribuția pe 10 ani este finalizată, comisioanele de tranzacție vor dispărea. În schimb, sistemul va absorbi taxele prin inflație.

Nexus nu deținea o ofertă inițială de monede (ICO). În schimb, proiectul are un fond pentru dezvoltatori care ia un mic comision din recompense miniere. Această comisie a început de la 1,5% și crește la 2,5% în decurs de 10 ani. În plus, 20% din recompensele blocului sunt prevăzute pentru marketing, precum și pentru producția și lansarea rețelei de satelit Nexus.

Echipa Nexus & Progres

Colin Cantrell, cunoscut și sub numele de Videlicet, este fondatorul și dezvoltator principal din Nexus. El a numit mai întâi proiectul Coinshield (CSD) când a început în septembrie 2014. Codul original conținea doar canalul principal; echipa a adăugat canalul hash în octombrie 2014. În aprilie 2015, echipa s-a transformat în Nexus și au adăugat Proof-of-Holdings în iulie 2015.

Pe lângă parteneriatul cu Vector în rețeaua de satelit, Nexus și-a unit forțele cu SingularityNET pentru a furniza arhitectura 3DC rețelei AI descentralizate a proiectului..

Înaintând, Nexus lansează actualizări majore în urma strategiei lor de foaie de parcurs TAO (Tritium, Amine, Obsidian). Versiunile includ 3DC, portofele mobile, rezistența cuantică și rețeaua de satelit, printre multe alte lucruri.

Nexus TAO schiță

Foaia de parcurs TAO Nexus

Echipa Nexus lucrează în prezent la Faza de tritiu a foii de parcurs. Dincolo de introducerea lanțurilor de semnătură și a canalelor de procesare paralele, această fază implementează și o actualizare Proof-of-Stake, Tritium Trust. Tritium Trusts se bazează pe actualul sistem Nexus Proof-of-Stake, cu adăugarea unei chei de încredere și a Greutății de încredere care vă determină șansele de a muta succesul.

Dezvoltatorii Nexus nu au anunțat când va fi complet Tritium, dar dau actualizări arătând progrese consistente.

Concurență

Nexus poate fi unul dintre cele mai ambițioase proiecte din spațiul criptomonedelor. În primul rând, proiectul încearcă să detroneze Bitcoin ca moneda de vârf de la egal la egal. Cu internetul descentralizat produs din rețeaua sa de sateliți cu plasă spațială, Nexus concurează și cu Substratum.

Comercial

La fel ca majoritatea pieței criptografice, Nexus a fost relativ liniștit până în 2017. În acel an, prețul a crescut de la 0,026 USD (~ 0,000027 BTC) la 3,34 USD (~ 0,00087 BTC) până în septembrie. La scurt timp după aceea, prețul a scăzut la aproximativ 1 USD înainte de a crește până la un maxim istoric de 13,33 USD (~ 0,0008 BTC) în ianuarie 2018.

Această creștere semnificativă a prețului poate fi atribuită cel mai probabil anunțului parteneriat Vector în combinație cu succesul întregii piețe la acel moment. De atunci, prețul a scăzut drastic, situându-se la aproximativ 0,30 USD (~ 0,000083 BTC) în momentul scrierii acestui articol. Știrile despre parteneriatul SingularityNET par să nu fi avut niciun efect asupra prețului.

Echipa nu a publicat o foaie de parcurs cu date exacte, deci este greu să faci previziuni de preț pentru viitorul imediat. La fel ca în cazul majorității proiectelor de criptomonede, lansările importante de dezvoltare ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra prețului. Având în vedere scopul acestui proiect, probabil că ar trebui să-l considerați ca o reținere pe termen lung.

De unde să cumpărați NXS

Puteți achiziționa NXS fie pe Bittrex, fie pe Binance cu BTC. Dacă în prezent nu dețineți niciun BTC, consultați ghidul nostru despre cum să cumpărați unele.

După cum sa menționat mai devreme, puteți câștiga și NXS prin minerit. Consultați Nexus pagina de minerit pentru a descărca minerul care se potrivește cel mai bine cu strategia ta. Ca reamintire, ar trebui să-mi aparține cu Prime Channel dacă utilizați un procesor normal și ar trebui să verificați Hashing Channel dacă intenționați să utilizați o platformă minieră dedicată ca un ASIC.

Odată ce ții cel puțin 1.000 NXS, puteți miza și pentru a câștiga monede suplimentare. Din punct de vedere tehnic, este posibil să mizați cu mai puțin decât minimul, deși veți avea dificultăți în menținerea greutății dvs. de încredere.

Unde se stochează NXS

Nexus are un portofel oficial pentru desktop-urile Windows, Mac și Linux. Toate cele trei sisteme de operare au o versiune de portofel de linie de comandă (CLI), în timp ce numai Windows și Mac au un portofel grafic de interfață mai ușor de utilizat.

Deși vă puteți menține NXS într-un schimb, este foarte recomandat să le mutați într-un portofel. Puteți miza monedele numai dacă sunt într-un portofel Nexus.

Concluzie

Nexus construiește un nou tip de blockchain cu trei mecanisme separate pentru securizarea rețelei. Mai mult decât atât, echipa trimite sateliți nod în spațiu pentru a crea un Internet și o rețea descentralizate în afara controlului oricărei entități. Misiunea generală este de a crea un Bitcoin îmbunătățit, cu tranzacții mai rapide, taxe mai mici și mai puțină centralizare a minerilor.

Nexus este unul dintre puținele proiecte care abordează cu adevărat rezistența cuantică și alte potențiale probleme viitoare. Dacă aceste probleme devin la fel de mari pe cât echipa crede că vor și își pot îndeplini misiunea lor înaltă, Nexus ar putea fi doar unul dintre puținele proiecte încă în acțiune de 20 de ani.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko la data de 2.11.19 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse Nexus suplimentare

Site-ul web

Stare de nervozitate

Slack

Telegramă

Reddit

Discordie

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me