Ce este Namecoin?

În esență, Namecoin este un serviciu registru nume domeniu și a fost prima monedă care a forțat Bitcoin. Similar cu înregistrarea unui nume de domeniu .com sau .io, înregistrați un domeniu .bit în rețea. Acest domeniu este rezistent la cenzură și rezistent la urmărirea activității.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Guvernele și marile corporații controlează serverele tradiționale de servicii de nume de domeniu (DNS). Acest control este modul în care guvernul chinez, de exemplu, poate bloca site-urile web care merg împotriva credințelor lor. Pentru a preveni acest nivel de cenzură, Namecoin folosește tehnologia blockchain pentru a distribui DNS-ul său între utilizatorii din rețea.

În acest Ghid pentru începători Namecoin, vom trece în revistă tot ce trebuie să știți despre proiect, inclusiv:

Cum funcționează Namecoin?

Namecoin are două produse principale: NumeID si Dot-Bit DNS.

NumeID

Există o trilemă comună în convențiile de denumire pentru un protocol de rețea – Triunghiul lui Zooko. Triunghiul lui Zooko afirmă că numele participanților într-o rețea pot avea doar două dintre următoarele trei proprietăți: descentralizate, semnificative pentru oameni, sigure. Bitcoin este un exemplu excelent în care adresele publice sunt descentralizate și sigure, dar nici pe departe semnificative pentru oameni.

Namecoin rezolvă această trilemă. Ca o bifurcație, include securitatea și descentralizarea Bitcoin, oferind în același timp un strat suplimentar pentru a permite denumirile citite de om în rețea..

NumeID combină identitățile (adică numele) de pe Namecoin cu OpenID, un protocol de autentificare. Folosind NameID, vă puteți conecta la orice site web cu OpenID cu identitatea dvs. Namecoin. Este versiunea mai sigură, mai puțin invazivă, a blockchain-ului „Conectați-vă cu Facebook”.

Dot-Bit DNS

Furând exemplul din Site-ul Dot-Bit, vă puteți gândi la DNS-ul Dot-Bit ca la o agendă telefonică descentralizată, pe Internet. Autoritățile centrale controlează o agendă telefonică tradițională (DNS), oferindu-le posibilitatea de a închide numerele de telefon (site-urile web) după cum consideră potrivit. Amintiți-vă marea controversă SOPA?

Ecranul de oprire a Wikipedia

Wikipedia a fost unul dintre numeroasele site-uri web care au protestat împotriva legii SOPA. Imagine prin Wikipedia

Dot-Bit preia agenda telefonică (DNS) și o distribuie tuturor participanților din rețea. În acest fel, nicio entitate nu poate controla un număr de telefon (site-ul web) decât dacă îl deține.

Dot-Bit are unele avantaje serioase față de sistemele DNS standard. Principalul avantaj este rezistența la cenzură. Știm că am menționat-o înainte, dar importanța sa nu poate fi exagerată – cel mai valoros atribut al blockchain-ului său.

Dot-Bit are, de asemenea, HTTPS gratuit, aducând securitate suplimentară. Și DNS-ul nu generează trafic de rețea, astfel încât să aveți mai multă confidențialitate atunci când navigați. Deoarece computerul dvs. stochează o copie a DNS-ului Dot-Bit, site-urile web necesită încărcarea a mai puțin de trei milisecunde – semnificativ mai rapid decât cele 100 de milisecunde pentru site-urile obișnuite.

Cum să răsfoiți & Activați Dot-Bit

Trebuie să descărcați clientul Namecoin pentru a naviga pe site-urile Dot-Bit. De asemenea, vi se cere să descărcați și să rulați NMControl. Cu ambele produse rulate, puteți naviga pe site-urile Dot-Bit din orice aplicație de internet, dincolo de browserele web.

Puteți înregistra domenii Dot-Bit direct de la clientul Namecoin pentru 0,02 NMC. Când sunteți în client, introduceți doar numele de domeniu .bit și serverele DNS pe care ați găzduit inițial site-ul (în format JSON).

Relația Bitcoin

Nu numai că Namecoin a fost prima furcă Bitcoin, dar a fost și prima criptomonedă care a implementat mineritul combinat. Cu extragerea combinată, extrageți simultan atât Bitcoin, cât și Namecoin. În această relație, Namecoin beneficiază de puterea de hash dominantă a Bitcoin în timp ce continuă să funcționeze pe propriul său blockchain.

Dezvoltatorii Namecoin încearcă să păstreze baza de cod cât mai similară cu cea a codului Bitcoin. Singurele situații în care cele două criptomonede diferă sunt atunci când dezvoltatorii implementează caracteristici specifice cazului de utilizare al Namecoin, registrul de identitate.

Echipa Namecoin & Progres

Un fondator pseudo-anonim numit „Vince” a creat Namecoin în 2011. De atunci, Vince a dispărut, dar o echipă de dezvoltare de bază a menținut proiectul în viață. Proiectul are mai mulți dezvoltatori enumerați pe site oficial și beneficiază și de contribuțiile multor dezvoltatori anonimi.

Lansare Namecoin

Lansarea Namecoin pe Bitcointalk

Namecoin este pe deplin funcțional de câțiva ani, iar echipa de dezvoltare postează actualizări de mai multe ori pe lună.

Concurenți

Există doar câteva alte proiecte de blockchain notabile care creează un DNS descentralizat. Ethereum are Serviciul de nume Ethereum (ENS) care oferă practic aceeași funcție ca Namecoin, cu excepția utilizării contractelor inteligente Ethereum. Domeniile ENS utilizează o adresă .eth.

Emercoin are, de asemenea, un DNS cu mai multe zone de domeniu – .coin pentru criptocurrency, .emc pentru materialul legat de Emercoin, .lib pentru bibliotecile de conținut și .bazar pentru platformele de tranzacționare.

Cel mai semnificativ concurent al Namecoin este Blockstack. Deși Blockstack rulează în prezent pe blockchain-ul Bitcoin, dezvoltatorii l-au construit în așa fel încât să-l poată transfera în alt lanț, dacă este necesar..

Comercial

În 2014, Namecoin a fost o monedă de top 10 în funcție de capitalizarea pieței, dar de atunci a scăzut. Departe. Prețul NMC a atins un maxim istoric de ~ 16,08 dolari (~ 0,0149 BTC) în noiembrie 2014 și a scăzut încet până la cursa taurină din 2017.

NMC a rămas latentă la aproximativ 0,20 USD (~ 0,00023 BTC) înainte de a urmări piața în sus până la un vârf de ~ 7,84 USD (~ 0,00055 BTC). Prețul se află în prezent la ~ 1,30 USD (~ 0,00022 BTC) cu un volum de tranzacționare redus.

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = NMC&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Este greu să ne imaginăm că Namecoin are o mișcare ascendentă semnificativă. Serviciul de domeniu există de ceva timp și nu a câștigat prea multă tracțiune. Prețul poate crește odată cu restul pieței, dar se pare că alte registre descentralizate vor câștiga probabil pe termen lung.

De unde să cumpărați NMC

Puteți să extrageți NMC sau să cumpărați NMC printr-un schimb.

Puteți extrage NMC în mod normal sau prin extragere combinată cu BTC. Se recomandă exploatarea combinată, deoarece nu necesită putere suplimentară de calcul. Dacă alegeți a mea, ar trebui să vă alăturați unui bazin minier și asigurați-vă că oferă minerit combinat.

Dacă preferați să cumpărați NMC pe un schimb, din păcate, opțiunile dvs. nu sunt spectaculoase. NMC are cel mai mare volum de tranzacționare ca pereche de tranzacționare cu BTC în comerțul cu comerțul. De asemenea, puteți cumpăra NMC cu USD pe Wex.

NMC este disponibil pentru BTC pe Poloniex; cu toate acestea, nu are aproape niciun volum de tranzacționare, astfel încât să îți fie completat comanda poate fi dificil.

Unde se stochează NMC

Ar trebui să vă stocați NMC folosind client de bază pe care echipa le oferă. Este disponibil pe sistemele de operare Windows și Linux.

Dacă rulați un Mac, va trebui să descărcați clientul vechi pentru a stoca NMC. Clientul vechi acceptă sistemele de operare Windows, Linux și Mac.

Recent, echipa a lansat o versiune beta a Portofel Electrum pentru NMC. Deși este încă o lucrare în desfășurare, veți avea această opțiune ca o altă opțiune după finalizare. Acest portofel se integrează deja și cu portofelul hardware Trezor.

Concluzie

Namecoin a fost prima furcă a Bitcoin, prima monedă care a implementat mineritul combinat și unul dintre cele mai vechi proiecte blockchain din jur. Acționând ca un DNS descentralizat, proiectul nu a fost adoptat prea mult, dar echipa de dezvoltare este încă activă.

Proiectul poate vedea o reapariție pe măsură ce site-urile web se îndepărtează de controlul furnizorilor DNS. Cu toate acestea, proiectele mai mari și mai cunoscute vor fi probabil alegerea celor care vor ajunge să facă schimbarea.

Resurse suplimentare Namecoin

Github

Stare de nervozitate

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me