Ce este Lisk?

Lisk este o platformă de dezvoltare a lanțului lateral, care facilitează dezvoltatorilor să construiască și să implementeze aplicații descentralizate în Javascript. Una dintre cele mai mari lupte din industrie este de a face dezvoltatorii să se grăbească să construiască blockchain-uri și să înțeleagă bazele de cod granulare sub capot.

Dezvoltatorii lucrează extrem de mult și sunt adesea în capriciul platformelor centralizate (cum ar fi Google Play și Apples App Store). Aceste entități mari primesc cea mai mare parte din atenție și venituri, lăsând deseori dezvoltatorii să nu poată ajunge la capăt. Lisk își propune să creeze o platformă mai echitabilă pentru aplicațiile descentralizate, permițând dezvoltatorilor să obțină o bucată mai mare din plăcintă.

Proiectul speră să accelereze și să simplifice dezvoltarea concentrându-se pe Javascript (nu un nou limbaj proprietar) deschizând în cele din urmă platforma lor către milioane de programatori deja instruiți.

În ghidul nostru, vom analiza:

Cum funcționează Lisk?

Specificații

Timp de blocare: 10 secunde

Timpul rotund: ~ 17 minute

Livra: 100 de milioane de LSK + recompense de forjare anuale (în prezent 4 LSK pe bloc)

Sistem de consens: Dovadă de miză delegată (DPoS)

Simbolul tichetului: LSK

Lisk își propune să fie un furnizor de platforme (similar cu Ethereum și NEO) cu o rețea descentralizată, cu toate acestea, diferă în mai multe moduri.

Ethereum folosește Solidity, necesitând dezvoltatorilor să învețe o nouă limbă și se concentrează pe contracte inteligente. Această construcție axată pe back-end necesită terțe părți să funcționeze ca aplicații front-end (de ex. My Ether Wallet pentru jetoanele ERC-20).

Lisk folosește lanțuri laterale și un kit complet de dezvoltare software (SDK) pentru a permite un kit complet și un kaboodle pentru dezvoltatori să producă dap-uri lustruite (aplicații descentralizate) și un blockchain independent sub un singur sistem. Acest blockchain lateral este legat și securizat de blockchain-ul Lisk întreținut separat.

Lanțurile laterale Lisk

Lisk Sidechains in Action

Lanțurile laterale

Lanțurile laterale sunt registre majore criptografice (blockchains) care se leagă de lanțul principal fără a afecta performanța și viteza lanțului principal. Această conexiune deschide caracteristici de interoperabilitate, cum ar fi transferul și sincronizarea jetoanelor dvs. între lanțuri.

În cele din urmă, lanțurile laterale permit dezvoltatorilor nivelul final de personalizare pentru algoritmi de consens, scalarea rețelei, urmărirea activelor și chiar versiunile beta de criptos (de exemplu, rețele de testare) și urmărirea activelor (de ex. Stocuri).

Multe soluții laterale există fie un singur blockchain, fie blockchain-uri private. Lisk se străduiește să ofere cele mai bune dintre ambele lumi – stabilitatea și securitatea lanțului principal, permițând în același timp lanțurilor laterale să aibă o flexibilitate nelimitată.

Dezvoltatorii au control deplin pentru a-și crea propria rețea blockchain ca lanț lateral, în timp ce echipa Lisk menține lanțul principal securizat de 101 delegați. Dacă există vreodată o eroare pe acel alt blockchain, lanțul principal rămâne neafectat.

Ceea ce face Lisk diferit?

Pentru a face tehnologia blockchain mai accesibilă, echipa a creat un kit pentru dezvoltatori de software (SDK) bazat pe JavaScript cu accent pe experiența utilizatorului (UI) și asistența pentru dezvoltatori.

SDK-ul este format din patru părți cheie:

  1. Algoritmul de consens – În cazul Lisk, dovada delegată a mizei (DPoS), care este, de asemenea, setarea implicită
  2. Sidechain – Permite posibilitatea de a crea un blockchain autonom legat de lanțul principal al lui Lisk
  3. Back-end – Cod personalizabil pentru dezvoltatori pentru a crea DAPPS independent
  4. În față – Interfața cu utilizatorul (UI), care sunt componente orientate către public

Gândul din spatele acestui lucru este că aceste proiecte independente se vor lega de un lanț părinte stabil, care are o scară și o robustețe preexistente. Lisk are, de asemenea, delegați care pot ajuta la securizarea rețelelor laterale.

Noduri Lisk

Modul în care delegații securizează rețeaua laterală

Combinând puterea rețelei Lisk originale și a blockchain-ului cu un SDK open source, dezvoltatorii au puterea de a crea aplicații digitale convenabile și ușor de descărcat într-un singur pachet. Această aplicație este accesibilă într-un depozit descentralizat, cum ar fi un magazin de aplicații. Jetoanele LSK sunt consumate pentru utilizarea rețelei și a serviciilor Lisk. (Similar cu eterul cu Ethereum)

Acest lucru permite dezvoltatorilor să se concentreze exclusiv pe utilitatea aplicației lor, care nu recreează un blockchain nou și pe tot managementul care se asociază cu acela.

Exemplu Lisk Blockchain Services

  • Identitatea ca serviciu – Un buton de conectare instantaneu unic (SSO) instantaneu pentru site-urile care necesită înregistrare
  • Găzduire descentralizată ca serviciu – Stocați conținut media într-un cloud descentralizat, criptat în rețea
  • Executarea inteligentă a contractului ca serviciu – Permite servicii de escrow de încredere și elimină riscul contrapartidei
  • Oracolele ca serviciu – O modalitate de a obține date în timp real personalizabile sau rezultatul evenimentelor din viața reală

Unul dintre cele mai tari lucruri despre a avea SDK-ul și ecosistemul open-source în jurul lanțului principal al Lisk este modul în care întregul sistem beneficiază de fiecare nou dapp și caz de utilizare creat de dezvoltatori. Solidity, de exemplu, nu are o bibliotecă în Lisk, dar un dezvoltator ar putea codifica contractele inteligente Ethereum Virtual Machine (EVM) în propriul lanț lateral sau ca serviciu blockchain. Întreaga rețea ar putea apoi să utilizeze acea bibliotecă.

Odată finalizată, întreaga rețea Lisk ar beneficia acum de această nouă eficiență și ofertă. Pe măsură ce tot mai mulți dezvoltatori intră la bord, vor crea un efect puternic de rețea și crearea rapidă a aplicațiilor și serviciilor necesare. Acest lucru este de bun augur pentru Lisk, creând mai multă valoare și utilitate pentru dezvoltatori și utilizatori.

Lisk Descentralized App Directory

Puteți căuta orice dapp din ecosistem în cadrul clientului Lisk (așa cum ați face cu orice magazin de aplicații). Toate aplicațiile blockchain de pe platformă trebuie să se înregistreze pe mainchain. Această înregistrare creează o conexiune între lanțul principal Lisk și lanțul lateral, permițând directorului aplicației să găsească toate aplicațiile și serviciile blockchain..

În timpul acestui proces, dezvoltatorul poate seta un nume de aplicație, o descriere, o categorie, o pictogramă, etichete și un link de descărcare unice. Foarte similar cu procesul de înregistrare a aplicației sau podcast-urilor pe servicii precum magazinul de aplicații Apple.

Directorul Lisk Dapp

Director Lisk Dapp

Despre Lisk

Istorie

Întrucât nucleul Bitcoin este scris în principal în C ++ și Ethereum in Solidity (un cadru independent bazat pe javascript) există o mulțime de confuzii pentru dezvoltatori cu privire la ce limbă să se concentreze sau să învețe cu totul.

Fondatorii Lisk, Max Kordek și Oliver Beddows, au văzut și au experimentat aceste lupte și au creat o viziune pentru a face tehnologia blockchain mai accesibilă. Având în vedere că majoritatea aplicațiilor cele mai populare (de ex. Uber) și web-ul rulează în principal pe Javascript, de ce să reinventăm roata?

Totul a început în 2014 cu Crypti, o platformă open-source de aplicații blockchain care a fost dezvoltată în cele din urmă în Lisk. Deși a avut succes la nivel de comunitate, Crypti a avut nevoie de mai multă putere de foc pentru a-și atinge viziunea și a intrat în Lisk în mai 2016.

Echipă

Max Kordek – președinte / CEO și fondator

Kordek a recunoscut potențialul blockchain în primele sale zile. S-a angajat cu diverse comunități și a absorbit toate informațiile pe care le-a putut găsi înainte de a fonda Lisk. El vede o creștere majoră în viitor și crede că Lisk va fi în fruntea acestei adoptări, oferind un kit de dezvoltare Sidechain ușor de utilizat. În afara muncii, este profund pasionat de science fiction.

Operațiuni Lisk

Max Kordek și echipa de operațiuni de bază

Oliver Beddows – vicepreședinte / CTO și fondator

Beddows are o experiență de 12 ani în domeniul dezvoltării. La fel ca multe alte proiecte blockchain, el a văzut că acest tip de tehnologie ar putea fi un instrument puternic pentru a face lumea un loc mai echitabil. El a văzut că majoritatea platformelor blockchain erau mult prea complexe și că exista o oportunitate de a aduce dezvoltatorii în spațiu cu abilitățile existente.

Dezvoltarea Lisk

Oliver Beddows și echipa de dezvoltare de bază

Foaie de parcurs și dezvoltări

Lisk nu a fost lipsită de denivelările sale pe drum și alte provocări. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, a devenit un proiect real care câștigă din ce în ce mai multă încredere cu fiecare etapă finalizată.

Un parteneriat cu Microsoft în 2016 a oferit Lisk șansa de a furniza „Blockchain ca serviciu” prin Azure, precum și o anumită recunoaștere a industriei.

O mare dezvoltare recentă a fost decizia pentru un rebrand. Angajarea unei firme de strategie de marcă și a unor designeri profesioniști indică constructorii sârguincioși nu numai a unei platforme de aplicații Blockchain, ci și a unui brand. Această relansare a avut loc de atunci și este sigur să spunem că rebranding-ul a reușit în mare măsură cu un aspect mult mai profesional, care este esențial pentru a atrage noi investitori și talente deopotrivă..

Concurenți

Lisk concurează într-un spațiu destul de aglomerat. Ethereum are deja un avantaj sănătos pentru primul pas în spațiul platformei de aplicații descentralizate. Adăugați la această competiție de la NEO, Stratis și ICON și vă puteți întreba unde se va potrivi Lisk.

Din fericire, majoritatea acestor proiecte au propria lor expertiză atât în ​​ceea ce privește limbajele de codificare, cât și locația geografică. Și, așa cum am menționat mai devreme, niciun alt proiect nu este atât de concentrat pe partea Javascript a dezvoltării.

Istoricul tranzacționării

LSK a început să tranzacționeze la începutul anului 2016 și, după o anumită volatilitate inițială, sa stabilit la un preț USD în jurul valorii de 0,30 USD. Prețul a început să crească abia la mijlocul anului 2017, pe măsură ce piața taurului a început să intre în vigoare. La începutul lunii ianuarie 2018, acesta a atins un preț mare de 38,40 USD. Aceasta reprezintă o rentabilitate incredibilă de 100 de ori pentru cei care au reușit să obțină câțiva ani mai devreme.

Din păcate, prețul a scăzut de atunci dramatic, împreună cu piața globală a criptomonedelor în acest an și, în momentul actualizării, se află undeva la nivelul de 2,85 USD.

În prezent, Lisk nu are o foaie de parcurs disponibilă, deci este greu de prezis ce catalizator poate crește prețul în viitor. La fel ca în majoritatea proiectelor, adoptarea și parteneriatele suplimentare ar trebui să ajute.

De unde să cumpărați LSK

Lisk este tranzacționat pe o varietate de burse, primele 3 fiind: Bittrex, Poloniex și Binance. Ca și în cazul multor alte criptomonede, va trebui să începeți cu Bitcoin (sau ceva de transformat în Bitcoin), astfel încât să puteți achiziționa acea pereche de pe bursa preferată.

Cum se stochează LSK

Ca parte a relansării, echipa Lisk a dezvoltat o serie de alternative pentru stocarea LSK. Bătrânii Portofel Nano va fi întreruptă în curând, deci va trebui să faceți upgrade la o soluție mai bună. Majoritatea utilizatorilor vor dori să pună mâna pe Lisk Hub disponibil pentru Windows și Mac. Hub adaugă funcționalitate portofelului Nano și permite unele avantaje suplimentare, cum ar fi votul pentru delegați.

Lisk Miezul este o soluție de portofel doar pentru utilizatorii avansați și are un tablou de bord de linie de comandă fără GUI. Dacă doriți să vă configurați propriul nod complet, acest portofel este pentru dvs. In cele din urma, Lisk Mobile este, de asemenea, disponibil și oferă unele funcționalități limitate, deși utilizatorii puternici vor dori probabil una dintre versiunile desktop.

Toate portofelele de mai sus pot fi găsite pe Lisk oficial pagina de descărcare.

Concluzie

Lisk a fost un jucător foarte lent și constant. Într-o lume a ICO-urilor „gustului lunii”, este revigorant să vedem o dezvoltare constantă, etape atinse și îmbunătățiri treptate.

Încă din zilele Crypti, ambii fondatori au fost cu proiectul cu atenția asupra ideii lor. De la o nouă masă de bucătărie plină de coderi la o echipă înfloritoare mult mai mare, cu birouri frumoase în Berlin, Germania, Lisk a parcurs un drum lung.

În timp ce mulți se gândesc la Lisk ca la un „ucigaș Ethereum”, o privire mai atentă dezvăluie că proiectul este pur și simplu un alt jucător excelent (printre mulți) dintr-o lume cripto-naștentă care se construiește chiar în fața ochilor noștri..

În timp ce Ethereum se concentrează pe contracte și mecanisme inteligente în Solidity ca instrument back-end, Lisk speră să capteze inimile și mințile atât ale dezvoltatorilor (JavaScript), cât și ale utilizatorilor.

SDK-ul lor bazat pe Javascript are o simplitate ușor de ratat. De ce să reinventăm codul internetului atunci când atât de mulți dezvoltatori îl cunosc și îl folosesc deja? Aici Lisk a rezistat dorinței de a veni cu ceva proprietar și, în schimb, folosește cadre preexistente care să le permită să acceseze mai rapid un grup de dezvoltatori mult mai mare.

Numai timpul va spune (și va decide) cine este regele muntelui Crypto și Lisk crește constant (și liniștit) ca un titular care trebuie luat în considerare pentru acel rol.

Acest articol a fost actualizat de Ryan Smith la 11.08.2018 pentru a reflecta schimbările recente ale proiectului.

Găsiți mai multe informații despre proiect pe următoarele canale:

Facebook

Stare de nervozitate

Reddit

Github

Instagram

Youtube

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me