ION este criptomoneda Comunitatea de jocuri Ionomy. Scopul lor este de a stabili un „ecosistem înfloritor” care să fie centrat pe jocuri și bunuri digitale plătite cu ION. Dacă credeți că sună foarte familiar (Enjin Coin, GameCredits), țineți-vă. Există anumite caracteristici care diferențiază ION de alte monede de joc.

În primul rând, ION recompensează participarea la rețea prin dovada statică (PoS), mai degrabă decât dovada de lucru (PoW) sau dovada regulată (mai multe despre asta într-un moment).

În acest ghid, intrăm în toate detaliile esențiale despre ION, inclusiv:

Cum functioneazã?

În loc să fie recompensat pentru „vârsta monedei” (cât timp ați deținut jetoanele), ION recompensează pentru „vârsta conectivității” (durata activității în rețea). Aceasta este menită să elimine abuzul de la persoanele care nu contribuie activ la rețea. Sistemul PoS static recompensează utilizatorii în timp ce participă și joacă jocurile. Recompensele sunt proporționale cu timpul petrecut și „munca” pe care o contribuie fiecare nod activ.

Ideea din spatele acestui lucru este de a evita centralizarea (companiile mari care dețin cele mai multe jetoane și acumulează valoare pentru vârsta lor) și de a încuraja sănătatea rețelei, adică o mai mare participare duce la o comunitate mai puternică de jucători stimulați.

Durabilitate

Dacă doriți să faceți o scufundare profundă în hârtia albă, o puteți verifica Aici. Dar premisa de bază este că sistemul Bitcoin de dovadă a muncii (PoW) nu mai este viabil. Și faptul că Ethereum Proof-of-Stake (PoS) nu este suficient de inclusiv sau stimulent.

Dovada muncii Vs Dovada mizei

Echipa Ionomy vorbește despre trecutul în nuanțe de trandafir al Bitcoin și despre modul în care minerii ar putea menține un registru descentralizat doar prin utilizarea unui laptop. Acum, însă, rețeaua Bitcoin se bazează pe o cantitate masivă de putere de calcul care este dezastruoasă pentru mediu. De asemenea, conduce la centralizare, deoarece mineritul este realizat de mari corporații cu ferme miniere behemoth.

Ionomy respinge sistemul Proof-of-Work în favoarea Proof-of-Stake care depinde de o rețea distribuită cu energie redusă. Cu toate acestea, fac un pas mai departe, făcându-l static. În esență, PoS se bazează pe acumularea de monede mai degrabă decât pe puterea de calcul pentru a securiza rețeaua.

Așadar, primele modele se bazau pe vârsta monedei (cât timp dețineau monedele într-un portofel) și pe greutatea monedei (câte erau în portofel). Dar ambele nu reușesc să încurajeze participarea la rețea.

Există și alte probleme cu acest sistem. De exemplu, ce ar trebui să oprească deținătorii de criptare să depună o grămadă întreagă de jetoane într-un portofel, să-l scoată offline, să acumuleze vârsta monedei și să-l readucă online pentru a culege recompensele?

Mai mult, ION susține că utilizatorii mari, cum ar fi schimburile, pot, de asemenea, monede HODL fără participare, ceea ce dăunează integrității rețelei. De asemenea, reduce valoarea de piață a monedei, deoarece acestea se conectează doar pentru a vinde sume mari.

Dovadă statică a mizei

ION folosește dovada statică a mizei pentru a elimina problemele de mai sus. Recompensa este „statică” deoarece este întotdeauna aceeași (50% din recompensa bloc). Aceasta oferă utilizatorilor „rețeaua robustă, rapidă și sigură” pe care o doresc și o merită. Greutatea monedei încă mai contează, deci, cu cât dețineți mai mult, cu atât câștigați mai mult, dar vârsta conectivității este acum un factor cheie.

Așadar, veți primi recompensă pentru durata de timp în care portofelul dvs. este activ în rețea. Vârsta monedelor este, de asemenea, eliminată din model, iar utilizatorii pot miza monede activând în rețea și prin cantitatea de ION pe care o dețin.

Livra

Există o ofertă totală de 55 de milioane de ION-uri, cu un total de 27.505.100 de milioane de ION-uri înregistrate la Coinmarketcap chiar acum (21.605.100 ION din care sunt în circulație).

3,4 milioane de ION sunt alocate Ionomy pentru a fi distribuite ca stimulente prin intermediul aplicațiilor de jocuri proiectate și 2,5 milioane sunt rezervate pentru a plăti recompense pentru dezvoltarea de monede.

Restul monedelor vor fi generate prin dovada mizei.

Blochează recompensele

Puteți consulta programul de recompense pentru blocuri de mai jos:

Blocați programul de recompensă

Programul ION Block Rewards

În primul an, vor elibera 23 de ION-uri pe bloc și apoi îl vor reduce în fiecare an după aceea, urmând programul. Bitcoin are, de asemenea, un aprovizionare finită și a început prin recompensarea a 50 BTC pe bloc și reducerea cantității în timp.

Este plăcut să auzi despre teoria că nu recompensezi pur și simplu deținătorii de criptomonede cu greutate mare. Cu toate acestea, dacă verificați Lista bogată ION, veți vedea că aproape 40% din jetoane sunt deținute de aceleași 10 adrese. Ceea ce sună puțin ca și cum echipa ION ar lua cele mai mari recompense. Deși nu arătăm niciun deget aici.

Lista bogată ION

Lista bogată ION

Despre ION

Lansat de Ionomy, o comunitate pentru jucători și dezvoltatori, ION este criptomoneda folosită pentru a cumpăra și vinde pe site-ul lor. Oricine poate accesa site-ul și crea un cont și, de fapt, este destul de ușor de utilizat. Există o întreagă economie internă și ecosistem.

Puteți avea un portofel ION sau BTC și puteți cumpăra chiar de pe site-ul lor web decât să mergeți la schimb. Puteți miza și monede și puteți converti mai multe criptomonede în ION-uri, inclusiv Gnosis, DigiByte, Storj, Clams, Dash, Ether Classic și o grămadă de alte monede.

Tabloul de bord ION

Tabloul de bord ION

Pentru jucători

Ionomy Studios a creat jocuri care îi stimulează pe utilizatori să se joace. Cu cât joacă mai mult, cu atât câștigă mai mult. Dar pentru a ne asigura că nu devine plictisitor, există turnee săptămânale, jucătorii pot juca unul împotriva celuilalt și pot câștiga premii speciale. Dacă utilizatorii cumpără articole din joc cu ION-ul lor, beneficiază de 50% reducere. Mai mult, ei spun că „încasarea către Bitcoin este ușoară pe schimbul de valută”.

Pentru dezvoltatori

Ionomy are un PWR-GRD care „ușurează” câștigurile pentru dezvoltatori, adăugând în același timp funcții la jocuri. PWR-GRD oferă o suită de servicii complete care îi ajută pe dezvoltatori să facă jocuri mai bune prin opțiuni precum crowdfunding, publicitate integrată și recompense în numerar. Există, de asemenea, o comunitate socială numeroasă pentru a oferi feedback și încurajare.

Teoretic…

ION are o mulțime de sceptici

Comunitatea ION nu pare la fel de impresionată. De fapt, doar de la verificarea comentariilor lor Bitcointalk, se pare că plângerea copleșitoare este lipsa jocurilor de calitate.

Un utilizator scrie: „ION este încă o monedă pentru jocuri? Dacă da, unde dracu sunt toate jocurile? ” Și există o mulțime de alte comentarii care continuă în același sens.

Forum Bitcointalk

Utilizator ION nemulțumit

De fapt, pur și simplu jucând jocurile Ionomy, este destul de clar că nu sunt tocmai Grand Theft Auto. Se pare că nu există prea multe stimulente pentru a juca, altele decât adunarea de monede.

Mai mult, criticile asupra ICO-ului lor erau asurzitoare, mulți oameni acuzându-i fiind o înșelătorie. Un alt posibil steag roșu este că Strategul șef al Ionomy este Adam Matlack de la Paycoin și GAWMiners faima scandaloasă.

Și acea listă bogată s-ar putea să nu fie chiar potrivită pentru unii oameni.

Istoricul tranzacționării

În ciuda creșterilor masive în Bitcoin și în alte monede în 2017, moneda ION a păstrat o valoare destul de stabilă în prima jumătate a anului. În a doua jumătate a anului trecut, în mod surprinzător, prețul a crescut odată cu cursa pentru a atinge un maxim istoric de puțin peste 7 USD (~ 0.00048000 BTC) în ianuarie 2018 înainte de a se prăbuși înapoi la aproximativ 2,30 USD (~ 0,00024818 BTC).

Am văzut o creștere a prețurilor în martie 2018 la 4,88 dolari (~ 0,00044103 BTC), care ar fi putut fi datorată anunțului Ionomy Lightning API pentru dezvoltatori. Dar prețul ION a scăzut din nou și este evaluat în prezent la ~ 1,13 USD (~ 0,00016014 BTC).

API ION Lightning

Tweet ION Lightning API

Se pare că nu există atât de multe lucruri care să fie entuziasmat de ION chiar acum, cu excepția prețului ieftin. Adevăratul schimbător de jocuri (obțineți-l ?!) va veni dacă creează un joc de succes pe Angry Birds sau Grand Theft Auto, atunci prețul monedei ar putea crește dramatic. Cu siguranță, ION nu este lipsit de potențial și acest lucru face ca acest proiect să merite să fie păstrat cel puțin o jumătate de ochi.

Unde să cumpărați și să stocați ION

Există câteva schimburi pe care puteți cumpăra ION. Acestea includ Bittrex și Upbit. Dar principalul loc pentru a cumpăra ION este direct pe site-ul web, care recompensează utilizatorii pentru conectivitate și pentru păstrarea monedelor lor în ecosistem.

Puteți cumpăra jetoane cu mai multe altcoins așa cum s-a menționat mai sus sau cu Bitcoin. Însă stocarea în platforma Ionomy poate fi un pic deranjantă dacă sunteți îngrijorat de problemele de securitate.

Concluzie

ION ICO a primit o serie de analize și critici. Au existat o serie de presă negativă și membri ai comunității care au numit-o înșelătorie. Poate fi demn de remarcat, deși „înșelătorie” este un termen care a devenit în mod hotărât suprautilizat. S-ar putea argumenta că definiția unei înșelătorii nu primește nimic pentru investiția dvs. Cu toate acestea, cu ION, vei fi recompensat pe măsură ce joci și poți miza și tu propriile tale monede.

Echipa a depus o mulțime de muncă pentru a-și remedia nefericitul început. Ionomy a construit o platformă excelentă, cu o economie internă plăcută și o mulțime de opțiuni și caracteristici. Dar, din păcate, se pare că produsul principal lipsește în momentul actual: jocurile disponibile pentru a juca sunt, în cel mai bun caz, blande.

Deocamdată, dacă jocurile de calitate sunt cele pe care le urmărești, ar fi mai bine să cheltuiți banii pe o nouă Xbox. Dar dacă te uiți la această monedă ca pe o investiție, este posibil ca un joc ucigaș sau un parteneriat major să se ridice la preț. O vom lăsa pe seama judecății tale.

Resurse aditionale

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me