Grin este un MimbleWimble privat, ușor proiect blockchain. La fel ca Monero și Zcash, scopul Grin este de a vă păstra identitatea și istoria financiară private pe măsură ce participați la rețea.

Deși Tom Elvis Jedusor a propus pentru prima dată MimbleWimble în 2016, ideea a câștigat abilități recent. Grin este cel mai notabil proiect care construiește un blockchain MimbleWimble de la zero, dar dezvoltatorii Bitcoin și Litecoin se uită și la posibile implementări.

În acest ghid, vom acoperi:

Cum funcționează Grin?

Grin face parte dintr-o mână de proiecte cu o fundație MimbleWimble. Înainte de a ne arunca cu capul în detalii, este însă esențial să examinăm defectele soluțiilor actuale de confidențialitate și de ce unii consideră MimbleWimble ca o descoperire tehnologică.

Compensarea confidențialității

La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, adăugarea confidențialității unui blockchain vine cu costuri speciale. Și anume, anonimatul suplimentar aduce mai multă umflare blockchain și, în unele cazuri, un anumit nivel de încredere.

Complexitatea caracteristicilor de confidențialitate mai vechi, cum ar fi tranzacțiile confidențiale inelare (RingCT), duc adesea la taxe mai mari și la un transfer mai mic al tranzacțiilor. În plus, zk-SNARKs și CoinJoin, alte două strategii populare de confidențialitate implică încrederea unei terțe părți în configurarea lor sau în funcționarea lor continuă. În cele din urmă, multe monede de „confidențialitate” nu necesită tranzacții anonime, ceea ce slăbește anonimatul întregii rețele..

MimbleWimble este privat în mod implicit

Și necesită anonimat. Nu aveți opțiunea de a trimite tranzacții publice cu un blockchain MimbleWimble. Detaliile sale arhitectură sunt destul de complicate, dar vom încerca să rămânem la nivel înalt pentru acest ghid.

Tranzacțiile Mimble conțin două componente dovedibile:

  1. Ieșirile sunt egale cu intrările tranzacției.
  2. Posesia de chei private Elliptic Curve Cryptography (ECC) garantează deținerea ieșirilor. Acest mecanism este similar cu modul în care funcționează Bitcoin.

Aceste două componente nu sunt neapărat unice pentru MimbleWimble. Cu toate acestea, rețeaua atinge primul punct fără a dezvălui suma tranzacției. Și puteți demonstra a doua componentă fără a semna efectiv tranzacția.

Tranzacțiile Mimble includ doar un set de intrări, un set de ieșiri, o taxă de tranzacție și o „semnătură” care oferă dovada unei chei private. Asta este. Tranzacțiile nu conțin informații de identificare. Pentru o explicație mai detaliată despre MimbleWimble, aruncați o privire la ghidul nostru.

Caracteristici de rânjet

Scopul lui Grin este să fie primul blockchain scalabil, complet privat. | Sursa: site-ul web al proiectului

Ciclul Cucului

Grin folosește un algoritm Proof-of-Work, dublat Ciclul Cucului. Limită efectiv capacitățile miniere prin memorie, mai degrabă decât prin puterea de procesare. Prin urmare, majoritatea tipurilor de hardware de calcul pot participa cu succes la procesul de exploatare fără a fi împinși de minerii ASIC. În plus, în primii doi ani, comunitatea Grin este greu de bifurcat la fiecare șase luni pentru a modifica algoritmul minier, în încercarea de a menține ASIC-urile ineficiente.

Grin urmărește un timp de blocare de un minut și o rată a inflației de un GRIN pe secundă.

Echipa Grin & Progres

Blocul Genesis Grin a fost creat pe 15 ianuarie, făcând acest proiect unul dintre cei mai tineri din spațiu. Spre deosebire de multe alte monede alternative, nicio echipă sau companie centralizată nu conduce dezvoltarea proiectului. În schimb, se bazează pe donațiile comunității.

Membrii comunității proiectului au înființat o Pagina Github care acoperă finanțele proiectului. Înainte de lansarea din ianuarie, proiectul a strâns în jur de 65.000 de dolari. Și, în mai, o persoană anonimă a donat 300.000 de dolari.

În numele $ GRIN, mulțumită donatorului care a făcut astăzi donația de 50 BTC, coinbase dintr-un bloc minat 2010-11-25. Vom încerca să-l cheltuim cu înțelepciune. https://t.co/OpnzPDQTok

– Grin Council (@grincouncil) 7 mai 2019

Până în prezent, comunitatea a lansat prima versiune a lui Grin. În iulie, proiectul va fi furculita tare pentru a implementa câteva actualizări semnificative. Furca este prima dintre mai multe etape și include o modificare a algoritmului de exploatare, precum și suport pentru portofel cu mai multe semnături și „doar pentru ceas”.

Concurență

Grin este o monedă de confidențialitate, așa că se află în aceeași ligă ca Monero, Dash, Zcash și alte criptomonede, cu scopul anonimatului. Așa cum am menționat mai sus, Grin se diferențiază prin faptul că este una dintre puținele criptomonede care implementează MimbleWimble. Singurul alt proiect MimbleWimble cu reputație este Grinzi.

Comercial

Grin a fost lansat fără premină și nici o ofertă inițială de monede. Din acest motiv, prețul a crescut în primele două luni înainte de a se stabili la aproximativ 3 dolari în martie. În urma mișcării inițiale, prețul lui Grin a rămas relativ fix între 2 și 3 USD până în iunie.

De la începutul lunii iunie, prețul monedei a crescut 150 la sută. Creșterea magnifică a prețului se datorează probabil viitoarei bifurcații din iulie.

Comunitatea Grin programează furculițe la fiecare șase luni pentru următorii doi ani. Dacă această creștere a prețului este indicativă a ceea ce ne putem aștepta cu o bifurcație dură după colț, poate fi util să rămâneți vigilenți în luna care urmează până la următoarea.

De unde să cumpărați Grin

Există o mulțime de platforme de pe care puteți achiziționa Grin. Majoritatea volumului de tranzacționare are loc pe Hotbit. Pe Hotbit poți tranzacționa Bitcoin, Tether sau Ethereum pentru Grin.

Moneda de confidențialitate este disponibilă și pe Poloniex, HitBTC și KuCoin. Dacă sunteți nou în criptocurrency, consultați ghidul nostru despre cum să cumpărați bitcoin pentru a începe.

How to Mine Grin

Dacă nu doriți să cumpărați Grin, mineritul este o altă opțiune. Comunitatea recomandă un „GPU cu >3,7 GB de DRAM foarte rapid ”, dar acest lucru se poate schimba pe măsură ce proiectul progresează. Puteți găsi o listă a bazinelor miniere Aici.

Unde se păstrează Grin

Grin are mai puțin de un an și folosește un tip unic de blockchain, astfel încât opțiunile de portofel sunt slabe. Dacă v-ați ocupat anterior de nodurile blockchain, probabil că sunteți interesat de portofel interfață linie de comandă (CLI). Chiar dacă nu sunteți familiarizați cu linia de comandă, proiectul oferă instrucțiuni ample pe pagina Github.

Dacă sunteți în căutarea unui portofel cu o interfață, GrinPlusPlus este cel mai bun pariu al tău. Acest portofel creat de comunitate este disponibil pe sistemele de operare Mac și Windows.

Gânduri finale

Grin ar putea fi prima criptomonedă care va introduce un nou val de confidențialitate și scalabilitate financiară. Chiar dacă proiectul este încă în curs de dezvoltare, câștigă recunoașterea multor membri ai comunității cripto. O echipă de dezvoltare transparentă și finanțarea la nivel de bază demonstrează că Grin este un proiect onest pentru a vă supraveghea.

Resurse aditionale

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me