Platforma Gridcoin creează un mediu de tip supercomputer prin combinarea puterii de calcul a fiecărui utilizator din rețea. Această putere de calcul este apoi utilizată de cercetători pentru a-și continua studiile. Proiectele actuale acoperă spectrul științei, de la cartografierea dezvoltării proteinelor la oameni, până la cartografierea întregii galaxii a Căii Lactee.

Platforma recompensează automat utilizatorii în jetoane GRC pentru a-și oferi voluntarul puterii procesorului. Gridcoin folosește o combinație de caracteristici noi și inovatoare pentru a produce o rețea de cercetare care este mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Să luăm un moment pentru a vedea cum a apărut această monedă.

Gridcoin intră pe piață

Gridcoin a intrat pe piață pe 16 octombrie 2013, printr-un open-source GitHub post. Fondatorul anonim al monedei, Rob Halförd, și-a păstrat prezența în proiect prin intermediul lor Telegramă canal. Dezvoltatorul principal al proiectului este Marco Nilsson. Are o experiență extinsă în software auto și industrial.

Există un număr de contribuabili publici la acest proiect; care a fost open-source de la lansare. Recent, au fost exprimate îngrijorări cu privire la ridicarea cerințele minime de programare pentru voluntari. Unii colaboratori s-au plâns de competența altora implicați în proiect.

Actualizari de sistem

Gridcoin a suferit actualizări semnificative de la prima intrare pe piață. Aceste actualizări includ un hard fork care a creat Gridcoin Classic și actualul Gridcoin. Aceste actualizări au permis instituirea sistemului de dovadă a cercetării, care permite utilizatorilor să doneze putere de calcul rețelei BOINC la un nivel mai eficient decât înainte. Sistemul PoR asigură că toată puterea computerului merge direct spre cercetare în loc de minerit.

Activitatea pieței

De la intrarea sa în urmă cu 5 ani, Gridcoin a ocupat un loc în spate prea mulți dintre noii sosiți pe piața altcoin. Numărul de Altcoins de pe piață a explodat la mijlocul anului 2017, mii de criptomonede noi intrând în spațiu în succesiune rapidă. Toate aceste hype-uri au făcut mai ușor să-și piardă urma proiectelor criptografice mai vechi, cum ar fi Gridcoin.

Abordarea lui Gridcoin

Gridcoin are o strategie unică în comparație cu majoritatea criptomonedelor. Care poate fi axat în primul rând pe a vă ajuta să accelerați timpul de tranzacționare sau să lansați ICO-ul. Utilizatorii Gridcoin sunt recompensați pentru faptul că au împrumutat puterea computerului rețelei Gridcoin împreună cu platforma Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC).

Superblocuri

Gridcoin utilizează un protocol de superbloc. Gridcoin deține datele pentru tranzacții în blocuri obișnuite, dar păstrează informațiile referitoare la contribuțiile de calcul ale unei persoane pe un al doilea strat. Superblocurile sunt utile pentru evaluarea colegială și pentru evaluarea științifică a jurnalelor. Sistemul este conceput în acest mod pentru a permite dezvoltarea viitoare, inclusiv adăugarea și integrarea altor rețele de calcul partajate.

Dovada mizei

Gridcoin a fost facturat ca o criptomonedă ecologică încă de la începuturile sale. Dezvoltatorii au decis să meargă cu noua alternativă la acel moment – Proof-of-Stake (PoS) după ce au văzut cererile electrice uriașe cerute de blockchain-ul Bitcoin. Monedele PoS nu necesită exploatare în sensul tradițional, în schimb, utilizatorii sunt recompensați pentru faptul că țin sau „păstrează” monedele în portofel..

Mulți consideră că monedele PoS sunt viitorul criptospatial. Mineriata BTC este deja responsabilă pentru consumul de energie electrică mai mult decât întreaga țară a Noii Zeelande anul trecut. Monedele PoS nu necesită utilizarea unui hardware special pentru minerit. Prin urmare, acestea sunt mai conforme cu natura descentralizată a criptomarketului. În plus, acestea nu necesită exploatarea unor cantități imense de energie. Acest lucru face ca monedele PoS, cum ar fi Gridcoin, să fie o alternativă mai ecologică.

BOINC

BOINC este o platformă de partajare a computerelor de înaltă performanță care a fost înființată pe 10 aprilie 2002. Abia după ce a apărut tehnologia blockchain, acest sistem a câștigat capacitățile de a permite abonamentul deschis și voluntariatul stimulat. Sistemul BOINC este utilizat de cercetători din întreaga lume care caută un mijloc mai rentabil de a gestiona calcule științifice enorme. BOINC a fost utilizat pe scară largă în domeniile matematicii, climatologiei, biologiei moleculare, astrofizicii, științelor mediului și multe altele.

Dovada cercetării / Dovada BOINC

Termenul Proof-of-Research a fost inventat de dezvoltatorul Gridcoin, Rod Halford, în februarie 2014 în timpul unui vorbire despre criptomonede post. Dovada cercetării funcționează mult diferit de sistemele PoW sau PoS. Utilizatorii sunt recompensați pentru înscrierea la proiecte care utilizează în prezent platforma Gridcoin. Utilizatorii trebuie mai întâi să se înregistreze și să descarce software-ul BOINC pentru a începe să câștige Gridcoin pentru contribuțiile lor. Odată înregistrat, va trebui să vizualizați BOINC lista albă pentru a alege proiectul în care doriți să vă asistați.

Sistemul PoR combină un cod hash din blocul anterior cu cel al unui hash trimis de pe platforma BOINC care confirmă nivelurile de participare. Utilizatorii trebuie să furnizeze ambele articole înainte de a li se acorda jetoanele GRC. Prin furnizarea unui proces de exploatare hibrid, Gridcoin este capabil să mențină o amprentă de mediu mult mai mică decât monedele PoW.

Cercetare Gridcoin

Rețeaua Gridcoin oferă cercetătorilor capacitatea de a aborda problemele vechi cu precizia tehnologiei blockchain. Această abordare este unică pe piață. Au existat deja o cantitate considerabilă de cercetări gestionate de Gridcoin și BOINC.

Probleme cu Gridcoin

Gridcoin este departe de a fi perfect ca toate cryptos. Un Steemit recent sondaj a dezvăluit domenii de îngrijorare în cadrul platformei care trebuie abordate înainte ca Gridcoin să poată vedea o extindere suplimentară. Problemele dezvăluite în acest raport se concentrează în principal pe funcționarea defectuoasă a portofelului. Utilizatorii s-au plâns de blocaje frecvente ale portofelului, de întârzieri în recompense și de o procedură de configurare complicată care poate descuraja utilizatorii noi.

O cantitate considerabilă de oameni și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la lipsa de direcție în comunitatea Gridcoin, inclusiv problema inegală în care sunt concentrate proiectele. Concurența în sectorul stocării partajării crește cu platforme precum Storj și Sia deținând deja o cotă de piață considerabilă.

Jeton GRC

Jetonul GRC este utilizat pentru a plăti participanții pentru contribuțiile lor. GRC a crescut cu 7,24% în momentul scrierii, cu un volum de tranzacționare de 24.7 ore pe 48.724 USD. GRC arată o plafon total de piață de 14.587.666 USD cu o valoare de piață de 0,03 USD. Aceasta a scăzut de la maximul istoric de 0,18 USD pe 7 ianuarie 2017.

Schimburi multiple oferă jetoane GRC, inclusiv Bittrex și Poloniex. Aceste schimburi sunt responsabile pentru peste 95% din volumul total de tranzacționare GRC conform Coingecko.

Grafic care arată volumul de jeton GRC după piață

Grafic care arată volumul de jeton GRC după piață

Portofele GRC

Utilizatorii GRC au multitudine de opțiuni de portofel de luat în considerare. Veți avea nevoie de Portofel miez GRC dacă vrei să poți mina acest cripto. Coinomi oferă și o opțiune de portofel mobil terță parte. De asemenea, puteți stoca GRC-ul dvs. la schimburi atunci când este necesar, deși această ultimă opțiune nu este recomandată pentru perioade lungi de timp.

Blockchain la cel mai bun nivel

Faptul este că nu sunt mulți oameni care discută despre câștigurile lor din Gridcoin. Pentru unii, aspectul de cercetare al acestei monede poate fi suficient pentru a lua în considerare sprijinirea acestui altcoin înaintând. Tehnologia blockchain ne extinde orizonturile. Platforme precum Gridcoin folosesc această tehnologie pentru a oferi oamenilor de știință și cercetătorilor o modalitate de a-și menține costurile experimentale scăzute.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me