Ce este Ethereum Classic?

Ethereum Classic este blockchain-ul original Ethereum și permite implementarea de aplicații descentralizate și contracte inteligente. Proiectul s-a născut dintr-o credință neclintită în principiile de bază. Simbolizează importanța ca o criptomonedă să fie fungibilă și blockchain-ul său imuabil.

Blockchain-urile Ethereum și Ethereum Classic au fost identice până la blocul 1920000. Dar apoi infamul DAO a schimbat pentru totdeauna un blockchain și o criptomonedă. În acest ghid, vom acoperi ceea ce trebuie să știți, inclusiv:

Furca tare

Un contract inteligent, cunoscut sub numele de DAO (Organizația Autonomă Descentralizată), a fost creat pe platforma Ethereum. DAO a fost în esență un fond de capital de risc în care investitorii ar vota asupra modului de alocare a capitalului. Fondul a fost atât de popular încât a atras aproximativ 14% din tot Etherul existent la acea vreme, strângând 150 de milioane de dolari.

Avantajul și dezavantajul unui contract inteligent îl reprezintă executarea sa autonomă. În acest caz, contractul inteligent a avut un defect de proiectare care a permis cuiva să fure peste 3,6 milioane de eter de la DAO. Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, și majoritatea comunității au dorit să efectueze un hard fork care să ruleze blockchain-ul înapoi la blocul 1920000, înainte de hack, astfel încât fondurile să poată fi returnate. Puteți citi mai multe despre controversă și decizia de a forța Ethereum aici.

După bifurcația dificilă de returnare a fondurilor oamenilor, blockchain-ul original Ethereum a rămas și este acum cunoscut sub numele de Ethereum Classic sau ETC. Comunitatea care a continuat să exploateze și să susțină blockchain-ul original consideră că nu ar trebui să existe nicio influență exterioară asupra a ceea ce trebuia să fie un blockchain imuabil. Ethereum Classic și-a deschis de atunci propriul traseu în lumea criptomonedelor. Pe termen lung, comunitatea Ethereum Classic speră că va avea valoare în adoptarea abordării principiale care codul este lege.

Cum funcționează Ethereum Classic?

Cel mai important lucru de știut despre Ethereum Classic sunt contractele inteligente. Nick Szabo a inventat contracte inteligente în 1994. Cu toate acestea, la momentul respectiv, nu exista o platformă descentralizată care să poată stoca în siguranță contractele inteligente. Blockchain-ul a oferit platforma perfectă. Contractele inteligente sunt construite deasupra blockchain-ului Ethereum Classic și aplică automat regulile unui acord. Contractele inteligente ar putea elimina într-o zi nenumărate servicii intermediare în servicii bancare, stocare de fișiere, asigurări, servicii de identitate și reputație etc..

Turing-complet al Ethereum Classic Mașină virtuală Sputnik execută contractele inteligente. O mașină completă Turing poate simula o mașină Turing. Mașina ipotetică de Alan Turing este manipularea unui șir de 1 și 0 pentru a simula orice algoritm computerizat. Nu s-a dovedit niciodată că un computer poate face mai mult decât o mașină Turing și, prin urmare, mașina virtuală Sputnik poate rula orice program de computer codat pe el. Ideea Ethereum Classic este să nu descentralizăm pur și simplu moneda, ci să facem un computer mondial descentralizat.

Nodurile ETC au un stimulent pentru a rula financiar mașina virtuală. Nodurile primesc taxe ETC pentru procesarea tranzacțiilor legate de contracte. Contractele inteligente sunt capabile să plătească persoanelor din clasicul Ether.

Kitul pentru dezvoltatori de software Emerald (SDK)

Dezvoltarea unică pentru Ethereum Classic a produs Kitul pentru dezvoltatori software Emerald, un set de instrumente pentru a construi dapps. SDK conține alte componente pentru dezvoltatori, cum ar fi interfața de utilizare, biblioteci și instrumente de construire. Întrucât Ethereum Classic este o platformă, obiectivul final este ca cât mai mulți dezvoltatori să construiască deasupra blockchain-ului. ETC își propune să se concentreze pe internetul lucrurilor, denumit adesea IoT. Într-un interviu, Dezvoltatorul ETC, Igor Artamonov, a spus: „Contractele inteligente pe blockchain-ul sunt ideale pentru acorduri simple între mașini care operează pe o rețea distribuită, un protocol mașină-mașină, iar IoT este [cea] cea mai evidentă aplicație pentru acest lucru. ”

Geth

Geth, utilizând limbajul de programare Go, oferă un „instrument multifuncțional pentru linia de comandă care rulează un nod Ethereum Classic complet”. Geth conține peste 40% cod nou de la hard fork-ul de la Ethereum, demonstrând dezvoltarea activă a echipei ETC. program îți permite să exploatează ETC, transferă fonduri între portofele, creezi contracte inteligente și administrezi conturi.

Istorie

Ethereum Classic a continuat blockchain-ul original și s-a despărțit de Ethereum în iulie 2016. S-a prezis că lanțul original ar dispărea pur și simplu după furcă, dar exploatarea și tranzacționarea au continuat. În cele din urmă, Poloniex a listat ETC, iar prețul a ajuns la o treime din ETH.

După atacuri amare în diferite subredite Ethereum, ETC a făcut un „Declarația de independență„Afirmând”, credem într-un blockchain descentralizat, rezistent la cenzură, fără permisiuni. Credem în viziunea inițială a Ethereum ca un computer mondial care nu poate fi închis, care rulează contracte inteligente ireversibile. ”

Din principiile fundamentale ale Declarației de Independență:

„Codul este lege; nu vor exista modificări ale codului Ethereum Classic care încalcă proprietățile imuabilității, fungibilității sau sfințeniei registrului; tranzacțiile sau istoricul registrului nu pot fi inversate sau modificate din niciun motiv. ”

În mod clar, aceste principii nu s-au aliniat la Ethereum și, prin urmare, ETC nu se mai asociază cu Ethereum Foundation.

În cele din urmă, hoțul a aruncat ETC din hack-ul DAO pe piață, dar în mod surprinzător, prețul ETC a rămas destul de stabil. După tot haosul, Ethereum Classic a reușit în cele din urmă să adune o echipă de dezvoltare și a pornit pe propria sa cale.

Echipa Ethereum Classic

Inițial, echipa Ethereum Classic, ETCDEV, a avut în mod intenționat un profil inferior. Lipsa unui lider de profil înalt este în concordanță cu filozofia lor de bază, ca ETC să fie descentralizat și lipsit de puternică influență umană. Cu toate acestea, această echipă nu mai este activă.

Acum, dezvoltarea Ethereum Classic este condusă de ETC Labs și de echipa IOHK Grothendieck.

Echipa de conducere clasică Ethereum

Echipa de conducere anterioară a ETCDEV

Aprovizionarea cu monede și durabilitatea

ETC diferă foarte mult de ETH atunci când vine vorba de minerit și aprovizionarea cu monede. Ethereum are o bombă de dificultate încorporată care face ca mineritul cu dovada muncii să fie mai greu în timp. Acest lucru va forța în cele din urmă toți minerii să treacă la dovada mizei. ETC pune în pauză această bombă de dificultate și intenționează să rămână cu dovada muncii.

În medie, există 10-14 secunde de blocuri cu o recompensă de cinci ETC pe bloc. Deoarece timpul de blocare este atât de scurt, taxele de tranzacție sunt relativ mici, cu o taxă medie de aproximativ un cent.

Ethereum Classic este inflaționist prin recompense bloc până în anul 2025, moment în care aprovizionarea cu monede va fi plafonată la 210 milioane de monede. Ethereum nu are niciun plafon și intenționează să rămână inflaționist pentru moment. ETC consideră că această politică monetară face din Classic o investiție mai sigură, întrucât valoarea monedelor nu va scădea în timp datorită unei creșteri nesfârșite a ofertei.

Proiecte viitoare și foaie de parcurs

În 2018, echipa de dezvoltare a lansat Portofel Emerald Desktop, primul portofel ETC de încredere. De asemenea, au eliminat bomba cu ceas cu dificultate menționată anterior și au început să lucreze la implementarea lanțurilor laterale pentru scalabilitate.

Peste următorii doi ani, echipa Ethereum Classic lucrează pentru îmbunătățirea compatibilității cu lanțul Ethereum, îmbunătățirea mașinii virtuale Sputnik și implementarea lanțurilor laterale cu dovada autorității (PoA).

Foaie de parcurs clasică Ethereum (2019-2020)

Foaie de parcurs clasică Ethereum (2019-2020)

Concurență

Nu există nicio îndoială că ETC se confruntă cu o concurență acerbă. Nu există doar concurentul evident al Ethereum, ci și orice alt furnizor de contracte inteligente. NEO, în special, și-a făcut un nume în spațiul contractelor inteligente. Cu toate acestea, ETC „comunitatea rămâne mai puțin concentrată pe alte tehnologii care intră în concurență directă … și mai mult pe parteneriate și soluții complementare.”Este demn de remarcat faptul că, atunci când comparați platforma cu alți furnizori de contracte inteligente, ETC excelează cu siguranță în nivelul său de descentralizare.

Istoricul tranzacționării

ETC se clasează în mod constant în top 20 pentru capitalizarea generală a pieței. După o conferință pentru dezvoltatori din Hong Kong, prețul a crescut până la 20 de dolari. Moneda a înregistrat apoi o creștere de peste 30 de dolari după prima fază a unei noi politici monetare de eliminare a inflației.

ETC a atins valoarea maximă a USD din toate timpurile la înălțimea pieței bull 2017 / începutul anului 2018, depășind 45,50 USD (~ 0,00316 BTC). De atunci, prețul a continuat să scadă. În prezent, este în jur de 4,50 USD (~ 0,00115 BTC).

În timp ce majoritatea dezvoltării și interesului se află în Ethereum, va fi interesant să vedem efectele centralizării și inflației asupra monedei pe termen lung.

De unde să cumpărați ETC

Puteți tranzacționa pentru ETC cu BTC și ETH pe Binance și Bittrex. De asemenea, puteți cumpăra ETC direct cu USD pe Coinbase, cea mai ușoară opțiune de utilizat.

În afara achiziționării ETC, puteți să-l achiziționați. Proiectul oferă o listă extinsă de bazine miniere pe site-ul lor web.

Unde se stochează ETC

Aveți o mulțime de opțiuni de stocare pentru jetoanele ETC. În mod ideal, ar trebui să utilizați Ethereum Classic furnizat Portofel smarald. Dacă acest lucru nu vă place, există o mulțime de opțiuni suplimentare pe care o recomandă echipa ETC.

Pentru un portofel mobil, Jaxx acceptă ETC.

Cu toate acestea, pentru o securitate maximă, puteți utiliza portofelul hardware Ledger Nano S sau Trezor.

Gânduri finale

Cu ETC, știi că investești într-un angajament față de un blockchain imuabil. Echipa lor speră, pe termen lung, să existe valoare în respectarea principiilor voastre. Cu ETH, există precedentul că acestea ar putea să se forțeze din nou pe baza influenței umane. Este important să ne amintim criptomonedele au apărut din cenușa colapsului bancar. Satoshi Nakamoto a conceput inițial blockchain-uri descentralizate pentru a răspunde corupției din sectorul financiar. „Imutabilul blockchain a fost menit să fie liber de tendința umană de corupție”. Furturile de criptomonede s-au mai întâmplat și se vor repeta. Unde trasăm linia a ceea ce necesită o furcă tare? ETH a estompat această linie în timp ce ETC și-a trasat în mod clar terenul în nisip.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko la 2.20.19 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse aditionale

Stare de nervozitate

Github

Reddit

Telegramă

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me