Ce este EOS?

EOS este un platformă blockchain pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate (dapps), similare funcției Ethereum. De fapt, suporterii l-au numit ucigașul Ethereum. Facilitează dezvoltarea dapp oferind un set de servicii și funcții de tipul sistemului de operare pe care dapps le poate folosi.

Ideea din spatele EOS este să adune laolaltă cele mai bune caracteristici și promisiuni ale diferitelor tehnologii de contract inteligent (de exemplu, securitatea Bitcoin, suport de calcul al Ethereum). Pur și simplu, comunitatea EOS lucrează pentru a oferi o platformă dapp scalabilă masiv de utilizat, ușor de utilizat, pentru utilizatorul obișnuit.

În acest ghid pentru începători, vom intra în:

Cum funcționează EOS?

Viziunea EOS este de a construi o platformă dapp blockchain care să poată fi scalată în siguranță și fără probleme la mii de tranzacții pe secundă, toate oferind în același timp o experiență accesibilă dezvoltatorilor de aplicații, antreprenorilor și utilizatorilor. Acestea își propun să ofere un sistem de operare complet pentru aplicații descentralizate, oferind servicii precum autentificarea utilizatorilor, stocarea în cloud și găzduirea serverelor.

Fii autentic (ated)

Rețeaua EOS este o platformă gata făcută pentru aplicații care vă permite să accesați un sistem de autentificare complet. Conturile de utilizator, completate cu diferite niveluri de permisiune și propriile date securizate la nivel local, apar ca o caracteristică a rețelei. De asemenea, puteți să partajați accesul la baze de date între conturi și să stocați datele utilizatorilor pe o mașină locală în afara blockchain-ului.

Recuperarea conturilor furate este transferată și în sistem. Aveți diverse metode de a vă dovedi identitatea și de a restabili accesul la un cont compromis.

Păstrați-l în nor

Găzduirea serverului și stocarea în cloud fac parte, de asemenea, din sistemul EOS. Ca dezvoltator de aplicații, puteți construi și implementa aplicații cu găzduire, stocare în cloud și descărcați lățimea de bandă pe care sistemul o oferă. Acest lucru vă deschide pentru a vă aduce ideile în realitate fără cerințele de securizare a stocării și a lățimii de bandă.

În calitate de dezvoltator, aveți și acces la analizele de utilizare pentru stocare și lățime de bandă direct de la EOS și puteți stabili limite pentru aplicații specifice. Plătiți pentru aceste servicii mizând jetoane.

Scalare sus

Majoritatea blockchain-urilor obișnuite (cred că Bitcoin și Ethereum) folosesc consensul asupra stării, ceea ce înseamnă că, în orice moment, toate computerele din rețea pot verifica starea actuală a întregului blockchain. Acest lucru vă ajută să preveniți frauda și să confirmați tranzacțiile. Blockchain-ul în aceste cazuri este un grafic al stării sistemului. Și când fiecare bloc nou se atașează la blockchain, nodurile din rețea iau fiecare tranzacție din bloc și actualizează starea fiecărei adrese asociate acelor tranzacții.

Pe de altă parte, EOS implementează consensul asupra evenimentelor. Atunci când se utilizează consensul asupra evenimentelor, accentul este pus pe tranzacții (sau pur și simplu mesaje), spre deosebire de stat. În loc să verifice starea rețelei la un moment dat, nodurile verifică seria evenimentelor care au avut loc până acum pentru a urmări starea rețelei. Sistemul necesită mai mult timp pentru a reconfirma complet istoricul tranzacțiilor atunci când repornește, dar poate gestiona un flux de tranzacții mult mai mare în timpul rulării.

Pur și simplu, rețeaua poate scala la un milion de tranzacții pe secundă din poartă pe o singură mașină, cu o scalare teoretic infinită posibilă în paralel între mai multe mașini.

Sigla EOS în spațiu

EOS este o platformă pentru aplicații descentralizate (dapps).

Folosire gratuită

În mod implicit, o aplicație construită pe platforma EOS nu necesită microplăți de către utilizatorii finali pentru a trimite tranzacții și a efectua sarcini pe blockchain. Dezvoltatorii individuali de aplicații determină modul în care utilizatorii plătesc taxele pentru tranzacții. Deci, companiile sunt libere să vină cu propriile strategii de monetizare.

Caracteristici, nu bug-uri

Sistemul EOS oferă un model de guvernanță bazat pe producătorii de blocuri decât votul asupra tranzacțiilor care sunt confirmate, dacă o aplicație rulează corect și modificările codului sursă ale aplicațiilor individuale, precum și ale sistemului în sine. Comunitatea poate actualiza, retrograda și remedia activ erorile din sistem într-un mod democratic și sigur.

Fără probleme

Sistemul reduce latența și maximizează performanța structurând fiecare bloc (produs la fiecare 0,5 secunde) și mai fin în secvențial cicluri. Ciclurile cuprind fire care rulează în paralel în cadrul ciclurilor. Această structurare vă permite să trimiteți și să răspundeți la tranzacții în blocuri unice și între blocuri, aducând limita teoretică inferioară la timpul de răspuns în jos pentru a transmite pur și simplu mesajul pe net.

Cartea albă tehnică prezintă o mulțime de caracteristici și detalii minuscule pe care le-am lăsat aici pentru scurtă durată.

Foaie de parcurs, echipă și comunitate

Proiectul EOS a fost creat de o companie numită Block.one. Compania este condusă de Dan Larimer (co-fondator al Bitshares și Steemit) și Brendan Bloomer. Ambele oferă o experiență serioasă în lumea criptografică și au activat public în promovarea tehnologiei în ansamblu, în plus față de propriile proiecte.

EOS Dawn 1.0 a fost lansat pe 14 septembrie 2017, versiunea Dawn 2.0 a adus urmărirea resurselor și comunicarea inter-blockchain pe 4 decembrie 2017, iar lansarea Dawn 3.0 (lansarea oficială a proiectului) a avut loc în aprilie 2018.

Comunitatea din spatele EOS este vibrantă și globală, cu multă dragoste atât din partea investitorilor, cât și a contribuabililor. Meetup-uri sunt comune, artă este creat, Grupul Telegram este activ și mai multe comunități pot fi găsite pe Facebook, Stare de nervozitate, și Steemit.

EOS art

Arta este populară în rândul comunității.

În prezent, există peste 100 de dapps în rețeaua EOS. Din păcate, activitatea pe aceste dapps lipsește oarecum. Cea mai activă aplicație, PRA CandyBox, a trecut puțin 6.000 de utilizatori activi zilnic. Cu toate acestea, acest număr este substanțial mai mare decât cel mai popular dapp Ethereum, bursa descentralizată IDEX, care se află în prezent la puțin peste 1.000 de utilizatori activi zilnic.

Controversa

În afară de Ripple (XRP) sau Bitcoin Cash (BCH), EOS este probabil cel mai polarizant proiect din spațiu. Oponenții susțin că proiectul este puternic centralizat datorită implementării acestuia, un mecanism de consens pentru dovada de miză delegat în care doar 21 de producători de blocuri verifică tranzacțiile. În plus, mulți membri ai comunității se simt ca și când ICO-ul proiectului, de 4 miliarde de dolari, ar fi fost neglijent și lacom în cel mai bun caz, sau chiar fraudulos în cel mai rău caz.

Rețeaua EOS a avut și cota sa corectă de bug-uri. Au apărut mai multe vulnerabilități critice care au dus la lansarea rețelei principale a platformei, lăsând mulți oameni să se zgârie în cap, întrebându-se cum se pot întâmpla cu un buget atât de mare. Chiar și după lansare, hackerii binevoitori au continuat să raporteze erori după erori.

Token și tranzacționare EOS

Vânzarea de jetoane EOS a fost unică. A avut loc pe parcursul unui an întreg, începând cu 26 iunie 2017, cu 350 de perioade de distribuție. La sfârșitul fiecărei perioade, numărul total de jetoane desemnate pentru perioada respectivă a fost distribuit contribuabililor în funcție de suma ETH pe care au contribuit împărțită la suma totală a contribuției.

Distribuție de jetoane EOS

Proiectul a strâns 4 miliarde de dolari într-un ICO de un an.

În acest timp, majoritatea schimburilor majore au listat jetoanele EOS. Prin urmare, piața a determinat în principal prețul. Acest lucru a deschis vânzarea tuturor celor interesați și a oferit mult timp pentru a urmări dezvoltarea și progresul echipei înainte de a contribui. Rezultatul a fost una dintre cele mai profitabile vânzări de jetoane până în prezent și multă creștere pentru jeton între timp.

Jetonul EOS în sine nu îndeplinește o funcție. Este util doar prin faptul că dezvoltatorii care dezvoltă aplicații pe platformă trebuie să le folosească pentru a genera jetoanele de aplicație specifice. Și, acceptarea fiecărei aplicații pe platformă este condiționată de votul deținătorilor de jetoane.

Comercial

După închiderea ICO, prețul EOS a înregistrat o scădere bruscă de la un maxim de 4,85 USD (~ 0,00181 BTC) până la puțin peste 0,50 USD (~ 0,000093 BTC). Prețul monedei a fost pe un roller coaster de atunci, atingând un maxim istoric de 21,46 USD (~ 0,00227 BTC) înainte de a scădea la prețul actual de aproximativ 5,40 USD (~ 0,000837 BTC).

În mod surprinzător, acest nivel record nu s-a produs în timpul desfășurării concursului de piață spre sfârșitul anului 2017. În schimb, s-a întâmplat la sfârșitul lunii aprilie 2018. Această alergare mare a coincis direct cu lansarea rețelei principale a platformei, precum și cu lansarea eosDAC pe 15 aprilie.

Odată cu lansarea netă principală în cărți, cel mai influent eveniment care a influențat prețul este pur și simplu mai mult utilizarea EOS dapp. Parteneriatele mari și utilizarea pe scară largă a întreprinderilor ar putea împinge acest lucru.

Cum să cumpărați EOS

Cea mai simplă modalitate de a cumpăra EOS este să o cumpărați de pe Binance fie cu USDT, BTC sau ETH. De asemenea, îl puteți cumpăra de pe Bitfinex, Huobi sau OKEx, deși procesul poate să nu fie la fel de simplu.

Dacă aveți doar USD (sau orice alt fiat) în prezent, aveți câțiva pași suplimentari. În primul rând, trebuie să configurați un cont pe o platformă care acceptă schimburile fiat către cripto. Gemenii, GDAX și Coinbase sunt toate opțiuni populare.

După ce ați creat un cont, ar trebui să vă conectați contul bancar și să trimiteți USD către platformă. De acolo, cumpără Bitcoin.

Acum că dețineți Bitcoin, trimiteți-l din schimbul dvs. original către Binance. În cele din urmă, pe Binance, tranzacționați Bitcoin pentru EOS.

Unde se stochează EOS

Aveți la dispoziție mai multe portofele create de comunitate atunci când vă stocați jetoanele EOS.

Portofel Greymass pare a fi favoritul copleșitor al comunității. Are tot ce aveți nevoie pentru a vă stoca jetoanele și a vota pentru Block Producers într-un aspect ușor de utilizat.

Simpleos este o altă opțiune solidă recomandată de membrii comunității. După cum sugerează și numele, portofelul se concentrează clar pe simplitate pe care chiar și deținătorii de jetoane începători ar trebui să se simtă confortabil.

Dacă sunteți mai priceput în tehnologie, puteți folosi oricând Portofel Command Line Interface (CLI) inclus cu blockchain-ul. Acest portofel este open-source și este furnizat direct de la Block.one, deci este cel mai sigur pariu.

Concluzie

EOS este un proiect controversat în arena dapp, cu o echipă dovedită, o viziune înaltă, dar o execuție discutabilă până acum. Cu toate acestea, bugetul de 4 miliarde de dolari ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru ca proiectul să realizeze tot ceea ce își propune să facă. Următorii câțiva ani vor fi esențiali pentru ca platforma să poată sta pe piața dapp.

Iubește-l sau urăște-l, un lucru este sigur: EOS nu merge nicăieri în curând.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 28.08.2018 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse aditionale

Site-ul web

Github

Youtube

Stare de nervozitate

Facebook

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me