Ce este Elix?

Elix este o platformă bazată pe Ethereum pentru plăți, împrumuturi și crowdfunding. Echipa adoptă în mod unic o abordare mobilă și se concentrează asupra utilizabilității pentru a atrage cât mai mult posibil o bază de utilizatori de la început.

Problemă de piață: Păstrarea informațiilor financiare și personale pe un server centralizat s-a dovedit de nenumărate ori un mijloc nesigur de stocare a datelor (de exemplu, Equifax). Acest lucru nu numai că expune datele sensibile hackerilor cu un singur punct de eșec, dar deschide și posibilitatea fraudei. Cu o singură entitate care controlează datele și tranzacțiile, cine va spune că nu manipulează datele ca intermediar?

În acest ghid pentru începători Elix, vom analiza modul în care proiectul rezolvă aceste probleme alături de tot ce trebuie să știți, inclusiv:

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Cum funcționează Elix?

Rețeaua Elix conține trei componente separate:

  1. Registrul de plăți
  2. Platforma de finanțare participativă
  3. Împrumuturi de la egal la egal

Registrul de plăți

Registrul de plăți este fundamentul Elix. Aici trimiteți, împrumutați și solicitați fonduri, precum și urmăriți orice tranzacții pe care le-ați făcut. Aveți posibilitatea de a vă conecta contul de registru la o adresă locală de pe telefon sau direct la aplicația Elix. În plus, aveți posibilitatea de a trimite „plăți rapide” persoanelor de contact fără a fi nevoie să introduceți adresa lor atunci când le sincronizați cu aplicația.

Platforma de finanțare participativă (Boost)

Elix include și o platformă, Boost, pentru a facilita campaniile de crowdfunding descentralizate folosind contracte inteligente. Pentru a contribui la campania unui proiect, trebuie să utilizați simbolul Elixir, pe care echipa l-a numit în mod adecvat ELIX. Elix preia un procent din fondurile pe care proiectele le strâng prin Boost, dar nu le-au specificat în acestea hartie alba care este încă acel procent. În plus, echipa Elix verifică fiecare proiect interesat să strângă fonduri pe platformă pentru a se asigura că doar proiectele de calitate fac acest lucru.

interfață elix crowdfunding

Împrumuturi de la egal la egal (P2P)

În cele din urmă, Elix oferă un stimulent, împrumuturi de la egal la egal (P2P) program.

Într-un împrumut tradițional, împrumutatul rambursează creditorul într-o serie de rate în timp. Aceste rate includ rata dobânzii pe care o definesc termenii împrumutului. În acest sistem, nu există multe stimulente pentru ca împrumutatul să plătească ratele la timp, cu excepția riscului de a fi trimis la colecții.

Cu Elix, însă, atât creditorul, cât și împrumutatul sunt motivați să respecte condițiile împrumutului. La înființarea unui împrumut, participanții pot opta pentru a include o perioadă de exploatare odată ce împrumutul este finalizat pentru a obține recompense suplimentare. Dacă este activat, în calitate de creditor, trebuie să țineți ELIX în portofel pentru o anumită perioadă de timp într-un sistem similar cu Dovada mizei. Când perioada de deținere este completă, Elix împarte recompensele sub forma unui nou jeton, Jeton P. Acest simbol va avea cel mai probabil un nume diferit în viitor.

Dacă împrumutatul rambursează împrumutul la timp, recompensa este împărțită, împrumutatul primind 65% și împrumutatul primind 35%. Totuși, dacă împrumutatul are întârzieri la plată, creditorul primește 100% din recompensă.

Jetonul P va avea o ofertă maximă fixă ​​pe care echipa se așteaptă să o atingă doar după câteva decenii.

Exploatarea dovezilor de timp

În mod unic, Elix folosește dovada timpului pentru a obține ELIX. Aceasta este o strategie minieră destul de complexă, așa că o vom descompune pas cu pas:

  1. Ca utilizator inițial, creați o adresă Ethereum părinte și copil. Acest lucru a avut loc în timpul genezei lui Elix.
  2. Echipa Elix transmite 1 Elixor (EXOR) în adresa copilului dumneavoastră.
  3. În orice moment, puteți să vă mutați 1 EXOR de la copil la adresa părintelui. Puteți face acest lucru de 10 ori cu fiecare pereche copil-părinte.
  4. Când mutați EXOR de la copil la părinte, primiți un anumit număr de ELIX în locul său. Acest număr începe de la 2500, dar crește la 5000 în următorii 10 ani.
  5. Prin urmare, cu cât țineți EXOR-ul mai mult, cu atât veți primi mai mult ELIX când îl veți transfera în cele din urmă.

Datorită recompenselor variate de exploatare, este greu de prezis care va fi aprovizionarea totală după terminarea exploatării.

Echipa Elix & progres

Elixul echipă format din doi cofondatori, David Jackson și Melanie Plaza, de ceva timp, dar recent s-a extins, adăugând un consilier și un dezvoltator front-end.

Echipa este tânără în comparație cu alte echipe blockchain. Jackson a absolvit Stanford cu o diplomă în inginerie mecanică în 2017 și a început să lucreze la Elix imediat după. Deși este încă nou în blockchain, Plaza are o experiență anterioară de start-up în calitate de CTO al To The Tens și cofondator al Crunchbutton.

Totuși, această experiență limitată nu pare să le împiedice progresul. De la înființarea platformei în septembrie 2017, echipa a lansat o versiune beta pentru registrul de plăți și a deschis contracte inteligente de finanțare participativă și de creditare pentru testare.

ETHLend este probabil cel mai mare concurent al lui Elix în spațiul de împrumut P2P. ETHLend acceptă o varietate mai largă de criptomonede pe care le puteți împrumuta, dar lipsește programul de recompense de împrumut oferit de Elix.

Ca platformă de plăți, Elix concurează cu Request Network și OmiseGo printre alte câteva proiecte. Deoarece Elix este în primul rând o platformă de împrumut și crowdfunding, opțiunile sale de plată sunt mult mai simple decât ceea ce oferă concurenții săi.

Comercial

Prețul ELIX a crescut de două ori de când a început să se tranzacționeze pentru prima dată în septembrie 2017. Prima creștere (și scăderea ulterioară) a avut loc la începutul lunii octombrie 2017. Deși nu puteți fi sigur niciodată, acest lucru pare să fi fost cel puțin parțial cauzat de o popularul cripto-influențator Youtube, Suppoman, care a postat un videoclip la acea vreme afirmând că ELIX este un proiect bun în care să investească.

Următoarea mișcare semnificativă a prețurilor a fost la sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018, pe măsură ce ELIX a crescut și a scăzut odată cu întreaga piață a criptomonedelor. Prețul a fost destul de constant de atunci, în prezent la aproximativ 0,42 dolari (~ 0,00005 BTC).

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ELIX&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Lansarea publică programată pentru sfârșitul celui de-al doilea trimestru 2018 ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra prețului. Cu toate acestea, dacă nu respectă așteptările investitorilor, ar putea fi dăunătoare pe termen scurt (și, eventual, chiar pe termen lung).

De unde să cumpărați ELIX

KuCoin oferă ELIX ca pereche de tranzacționare cu BTC și ETH. Dacă nu dețineți niciuna dintre aceste două monede, consultați ghidurile noastre despre cum să cumpărați Bitcoin sau cum să cumpărați mai întâi Ethereum.

Unde se păstrează ELIX

ELIX este un jeton ERC20, deci orice portofel care acceptă jetoane bazate pe Ethereum ar trebui să funcționeze. MyEtherWallet este o alegere online populară printre investitori. Pentru mai multă siguranță, totuși, luați în considerare utilizarea unui portofel hardware precum Trezor sau Ledger Nano S..

Odată ce echipa lansează aplicația mobilă către public, ar trebui să vă stocați în mod ideal ELIX utilizând portofelul respectiv.

Concluzie

Elix își propune să descentralizeze împrumuturile peer-to-peer, crowdfunding și plățile normale. Deși în prezent o echipă formată din doar patru, au făcut progrese substanțiale până acum. Au construit o versiune beta pentru plăți și au finalizat dezvoltarea contractului inteligent pentru platformele lor de creditare și de finanțare participativă.

Fără un lider în spațiu, totuși, operațiunile slabe ale lui Elix le-ar putea propulsa spre vârf. Cu toate acestea, o ofertă inițială de monede de mai multe milioane de dolari (ICO) de la un concurent poate face acest lucru mai ușor de spus decât de făcut.

Resurse Elix suplimentare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me