Ce este Decentraland?

Decentraland este alimentat de Ethereum platformă de realitate virtuală. În această lume virtuală, achiziționați terenuri pe care ulterior le puteți străbate, construi și monetiza. Nu puteți face limite. Este prima platformă digitală care este deținută complet de utilizatorii săi.

În acest ghid pentru începători Decentraland, vom aprofunda:

Cum funcționează Decentraland?

Similar cu jocurile precum Skyrim și Fallout, Decentraland este un univers virtual complet captivant. Cu toate acestea, în loc să vă jucați pe un ecran bidimensional, participați la o lume tridimensională. Pare a fi următorul pas logic înainte de a crea jocuri bazate pe AI în spațiul fizic, à la Westworld.

Ce este LAND?

În Decentraland, spațiile cu care interacționați sunt LAND, active digitale nefungibile pe care le achiziționați în joc. După ce dețineți un teren de LAND, sunteți liber să faceți acest lucru pe măsură ce alegeți. Puteți crea jocuri, aplicații, servicii de jocuri de noroc sau chiar scene 3D dinamice. Dar, de ce să ne oprim aici? Deși nu este scopul său principal, puteți crea și servicii bazate pe TEREN în jurul educației, dezvoltării profesionale, turismului etc..

Numărul de LAND este limitat și fiecare parcela de LAND este de 33 picioare pe 33 picioare, dar nu există nicio limită a înălțimii sale. Recent creat Decentraland LAND Estate, o caracteristică care vă permite să vă gestionați mai ușor TERENUL prin asocierea unor parcele adiacente. Dacă sunteți interesat să cumpărați LAND (sau doriți doar să vedeți harta), ar trebui să consultați Piața LAND.

Grupările similare pe LAND cuprind Districtele. Districtele sunt practic comunități care se învârt în jurul unei teme comune. De exemplu, poate exista un district doar pentru entuziaștii cripto cu aplicații și servicii de criptomonede. Puteți vota problemele districtului prin intermediul aplicației de votare a Decentraland, Agora. Cantitatea de TEREN pe care o dețineți într-un anumit district se corelează cu ponderea votului dvs. Decentraland a creat Agora pentru a vă oferi mai mult control asupra a ceea ce se întâmplă în districtele dvs. și pentru a oferi feedback asupra platformei în general.

Ce este MANA?

MANA este tokenul criptomonedei Decentraland. Este un simbol ERC20 pe care îl utilizați pentru a achiziționa loturi de LAND, precum și pentru a plăti bunuri și servicii din lume.

Când cumpărați LAND, Decentraland arde MANA cu care o achiziționați. Echipa Decentraland a vândut inițial fiecare parcela de LAND pentru 1000 MANA. Acum, că există o piață secundară, totuși, prețurile LAND variază. În prezent, cea mai ieftină parcela LAND este de 11.750 MANA, în timp ce zonele mai populare au prețuri în milioane. Cel mai bine vândut teren s-a ridicat la 2.000.000 MANA, sau 175.578 dolari, în martie 2018. Acest lucru a reprezentat o sumă destul de mare de bani pentru un teren virtual și a lăsat vânzătorului un profit frumos.

Arhitectura tehnologică

Protocolul Decentraland are trei straturi:

  • Stratul de consens: urmărește proprietatea și conținutul terenurilor printr-un contract inteligent Ethereum.
  • Stratul de conținut al terenului: Folosește un sistem de distribuție descentralizat pentru a reda conținutul în lumea virtuală.
  • Strat în timp real: Oferă conexiuni peer-to-peer pentru ca utilizatorii să interacționeze între ei.

Echipa construiește platforma de realitate virtuală folosind A-Frame. Pentru a construi în lume, puteți crea mai întâi un model în SketchUp și / sau Blender, apoi să îl importați pe platformă.

Echipa Decentraland & Progres

Echipa Decentraland este condusă de Ari Meilich (șef de proiect) și Esteban Ordano (șef tehnic). Ordano a lucrat anterior la Bitpay ca inginer software și a fondat Smart Contract Solutions, Inc. Ambii fondatori au lucrat împreună și la crearea Stremium și Bitcore.

fondatori decentraland

Decentraland există de mai mult timp decât credeți. Echipa a atins prima etapă de dezvoltare, Epoca de piatră, în iunie 2015. Aceasta a fost o rețea simplă, pixelată, care a alocat pixeli utilizatorilor printr-un algoritm de dovadă a muncii. Cel mai recent, au organizat un eveniment Terraform în care au vândut LAND în noua lume 3D.

Echipa a colaborat, de asemenea district0x, Aragon și imToken pentru a furniza unele dintre serviciile lor.

Decentraland este destul de unic în lumea blockchain, fără concurenți mari și direcți. Mare fidelitate și Sansar ambele oferă spații pentru a crea și vinde experiențe de realitate virtuală, dar nu sunt bazate pe blockchain. MARK.SPAȚIU pare a fi cel mai similar proiect; cu toate acestea, este mult în spatele Decentraland atât în ​​dezvoltare, cât și în notorietate.

Comercial

Prețul MANA a fost relativ stagnant până la explozia pieței din decembrie / începutul lunii ianuarie. De atunci, moneda s-a descurcat relativ bine în comparație cu restul pieței altcoin, menținând aproximativ 75% din valoarea Bitcoin în recesiunea ulterioară..

MANA a atins maximul din toate timpurile în ianuarie 2018, la 0,26 USD, atingând alte două vârfuri în mai și iulie, respectiv 0,18 USD și 0,14 USD. Din iulie 2018, MANA a continuat să scadă, reflectând tendințele piețelor criptografice.

Deoarece singura utilizare pentru MANA, în acest moment, este achiziționarea de TEREN, este greu de prezis ce va afecta prețul. O creștere a cererii de LAND poate duce doar la o creștere a cantității de MANA pe care trebuie să o achiziționați – nu o creștere a valorii MANA în sine. Prețul MANA ar trebui să crească, totuși, pe măsură ce veți putea cumpăra mai multe lucruri cu el.

De unde să cumpărați MANA

Puteți achiziționa MANA pe majoritatea schimburilor majore, fie cu Bitcoin, fie cu Ethereum. Binance și OKEx au cel mai mare volum de tranzacționare al burselor.

Dacă nu dețineți niciuna dintre cele două monede și sunteți confuz de unde să începeți, consultați ghidul nostru de cumpărare Bitcoin sau ghidul de cumpărare Ethereum.

Unde se păstrează MANA

MANA este un jeton ERC20, deci există numeroase opțiuni de portofel din care puteți alege. Vă recomandăm să utilizați un portofel hardware precum Trezor sau Ledger Nano S. Acestea vă mențin fondurile offline și sunt mai puțin susceptibile la software-ul rău intenționat.

MyEtherWallet este o altă opțiune populară dacă nu doriți să cheltuiți banii pe un portofel hardware.

Concluzie

Decentraland este o platformă de realitate virtuală pe care puteți cumpăra terenuri. Apăsând imaginația jucătorilor și antreprenorilor de pretutindeni, puteți face orice doriți cu terenul pe care îl achiziționați.

Acesta este un proiect unic pe o piață în mare parte netestată. Popularitatea jocurilor de „viață alternativă” este un semn bun, dar este greu de spus dacă acest lucru va continua în spațiul 3D și blockchain. Cu toate acestea, dacă Decentraland câștigă adoptarea pe care susținătorii săi speră că o va face, atunci putem vedea doar un ecosistem complet nou de afaceri și experiențe înflorind în fața ochilor noștri.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Rachel Lantz pe 25 octombrie 2o18 pentru a reflecta schimbările recente ale proiectului.

Resurse Decentraland suplimentare

Discordie

Mediu

Stare de nervozitate

RocketChat

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me