Ce este Dash?

Dash este instantaneu și semi-privat criptomonedă bazat pe baza codului Bitcoin și Litecoin. Cu toate acestea, include diverse schimbări și îmbunătățiri care l-au diferențiat de la debutul său în 2014. Creatorul proiectului, Evan Duffield, a construit Dash pentru a aborda trei probleme cheie pe care le-a văzut în rețeaua Bitcoin existentă: confidențialitate, guvernanță și viteza tranzacțiilor. În ultimii patru ani, Dash a ajuns să devină una dintre criptomonedele globale de top, cu capacitatea sa de piață plasându-se în mod constant în primele douăzeci de criptomonede, în ciuda unei piețe extrem de competitive..

Scopul principal al Dash este de a face ca numerarul digital să fie mai utilizabil. În prezent, puteți trimite Bitcoin pentru tranzacții online și transferuri de valoare. Cu toate acestea, timpul de așteptare pentru confirmarea tranzacției pe blockchain-ul Bitcoin face imposibilă utilizarea Bitcoin pentru tranzacții în magazin sau alte transferuri de valoare care necesită confirmare aproape instantanee.

Taxele mari ale Bitcoin îl fac, de asemenea, o alegere slabă pentru tranzacții mai mici, limitându-i utilitatea generală ca monedă digitală pentru achiziționarea de bunuri și servicii. După cum vom vedea, Dash încearcă să rezolve aceste probleme cu arhitectura sa inovatoare.

În acest ghid, ne scufundăm în:

O scurtă istorie a liniei

Dash a început ca o furcă din baza de cod Bitcoin / Litecoin. Cu accent pe confidențialitate și viteza tranzacțiilor, inițial avea o reputație de monedă pentru tranzacții ilicite. În primele zile, era cunoscut sub numele de XCoin, dar acest nume s-a schimbat în curând în Darkcoin, jucând în continuare ideea că caracteristicile de confidențialitate ale lui Dash ar putea fi folosite pentru a ascunde tranzacții incomplete. Dorind să se îndepărteze de asocierea monedelor întunecate, comunitatea a suferit o schimbare finală a numelui în Dash, un amestec de „numerar digital”.

Primele zile ale Dash s-au caracterizat prin proiectarea și construirea arhitecturii unice pe două niveluri a monedei, care facilitează viteza rapidă a tranzacțiilor și amestecul de monede necesar pentru confidențialitate. La scurt timp după aceea, Dash a implementat un sistem de guvernanță descentralizat care permite utilizatorilor de putere să voteze propunerile de dezvoltare pentru rețea.

În lumea corporativă, patru ani sunt încă o copilărie. Cu toate acestea, în spațiul de criptomonede în creștere rapidă și emergentă, Dash este acum unul dintre vechii gărzi. Reprezintă unul dintre cele mai stabile și stabilite criptomonede în prezent pe piață. Această stabilitate provine, în parte, din comunitatea extrem de activă de utilizatori Dash. Acești utilizatori au generat mii de fire și comentarii despre proiect Reddit și BitcoinTalk, și au împărtășit proiectul peste tot. De la crearea sa, Dash a adăugat în mod constant noduri la rețeaua sa, sporind fiabilitatea și securitatea cu această creștere.

Cum funcționează Dash?

Inovația Dash a fost o structură pe două niveluri a blockchain-ului său. Primul nivel este familiar pentru oricine a studiat Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin și alte dovezi standard ale criptomonedelor de muncă. Pe Dash, minerii sunt responsabili pentru crearea de blocuri noi și securizarea blockchain-ului. În schimbul blocurilor miniere, minerii de pe Dash primesc 45% din recompensa blocului. Acest lucru este în contrast cu Bitcoin, unde minerii primesc 100% din recompensa blocului. Restul de 55% din recompensa blocului este alocat în altă parte, așa cum vom vedea în scurt timp.

Dash are o medie Timp de blocare de 2,5 minute, de patru ori mai rapid decât Bitcoin. Pentru minerit, echipa de dezvoltare a creat un algoritm de hash proprietar cunoscut sub numele de X11 care necesită hash secvențial și repetat. S-a dovedit că algoritmul X11 este folosit Putere cu 30% mai mică decât Scrypt-ul lui Litecoin algoritm.

Număr de Masternodes Dash (ianuarie '19)

Număr de masternode (19 ianuarie)

Al doilea nivel al arhitecturii Dash este pentru serverele configurate de utilizatorii avansați, cunoscute sub numele de masternode. Aceste masternodes procesează tranzacțiile Instant Pay, facilitează amestecul de monede și votează propunerile de guvernanță. În schimbul acestor servicii, masternodes primesc 45% din recompensa bloc. Oricine poate crea un masternode în rețeaua Dash, dar mai întâi va trebui dovedește că deții 1.000 de DASH (în prezent echivalent cu aproximativ 90.000 de dolari).

Minimul de 1.000 de monede este o măsură de securitate care previne un atac împotriva unei rețele peer-to-peer cunoscută sub numele de Atac Sybil. Atacurile Sybil implică crearea multor conturi false sub pseudonime, suficiente conturi false pentru a constitui majoritatea bazei de utilizatori și, prin urmare, pentru a influența rețeaua. Prin necesitatea a 1.000 DASH pentru a configura un masternode, ar fi prohibitiv de costisitor să se efectueze un atac Sybil împotriva rețelei masternode. Minimul 1.000 DASH are avantajul suplimentar de a menține prețul monedei stabil și asigură faptul că, atunci când masternode votează propunerile de guvernanță, acestea sunt investite în succesul întregii rețele..

Modul în care Masternodes facilitează plățile instantanee

Una dintre caracteristicile cheie ale Dash este InstantSend. Deoarece Dash dorește să fie o formă de numerar digital pe care oamenii îl pot folosi în magazine, verificarea tranzacțiilor trebuie să fie instantanee. În timp ce un timp de blocare de 2,5 minute înseamnă că tranzacțiile standard ale Dash sunt mai rapide decât cele Bitcoin, 2,5 minute sunt încă prea lungi pentru a aștepta ca tranzacția dvs. să fie anulată la magazinul alimentar sau la benzinărie. Soluția proiectului este plățile InstantSend verificate de masternode-urile rețelei.

În esență, trimiteți tranzacția către un masternode. Masternode blochează fondurile astfel încât să nu poată fi cheltuite dublu și trimite o confirmare după ce fondurile sunt blocate. Tranzacția în sine este încă adăugată la registru ca parte a unui bloc viitor, dar din moment ce masternode a blocat fondurile, tranzacția este garantată pentru a fi plătită. Plățile InstantSend pot primi verificare în doar câteva secunde. Rezolvarea problemei confirmărilor rapide este un obstacol non-banal pentru criptomonede. Soluția masternode a lui Dash se numără printre câteva opțiuni pentru procesarea instantanee a tranzacțiilor valutare digitale.

Caracteristici și avantaje Dash

Unele dintre beneficii

Mixarea încorporată a monedelor promovează anonimatul & Confidențialitate

Mai multe aplicații terțe oferă servicii de amestecare a monedelor pentru Bitcoin, dar, în mod implicit, tranzacțiile Bitcoin sunt urmărite public. În plus, dacă cineva vă leagă identitatea de adresa dvs. publică, vă poate monitoriza tranzacțiile de intrare și de ieșire. Acest lucru este problematic pentru fungibilitatea și utilizarea unui sistem digital de numerar. În 2014, Dash a devenit una dintre primele monede de confidențialitate disponibile pe piață (împreună cu Monero în același an). Rețeaua include amestec de monede încorporat care face aproape imposibilă urmărirea tranzacțiilor.

Dash apelează serviciul său de amestecare a monedelor PrivateSend. Cel mai simplu, atunci când doriți să trimiteți o tranzacție privată, trimiteți cererea către masternodes. Un masternode transmite cererea dvs. de amestecare și vă combină cu alte tranzacții care au loc în același timp, ajutându-vă să mutați denumirile de .1, 1 sau 10 DASH între mulți utilizatori. Apoi, primul masternode îți transmite tranzacția către un alt masternode unde procesul de amestecare începe din nou, ascunzând în continuare traseul.

Masternodes nu poate afla în mod direct detaliile tranzacțiilor dvs., dar utilizarea unui astfel de sistem de amestecare a monedelor necesită implicit să aveți încredere în rețeaua Dash și în operatorii masternode. Dacă confidențialitatea este preocuparea dvs. cea mai importantă într-o monedă digitală, Monero și Zcash au explorat problemele legate de încrederea în rețea și protejarea identității în detalii mult mai detaliate. Cu toate acestea, pentru majoritatea aplicațiilor, Dash oferă un nivel ridicat de confidențialitate și neretrasabilitate prin amestecul său de monede.

Guvernarea descentralizată atenuează forțarea dură

Am menționat mai devreme că minerii primesc 45% din recompensa bloc și masternodes primesc încă 45%. Restul de 10 la sută este dedicat dezvoltării, marketingului și infrastructurii pentru ca rețeaua Dash să continue să crească și să se îmbunătățească.

Una dintre provocările cu care se confruntă Bitcoin este de fiecare dată când baza de utilizatori nu este de acord cu privire la modul de a proceda cu o schimbare a sistemului, rezultatul fiind o bifurcație dură a blockchain-ului Bitcoin. De-a lungul timpului, acest lucru a fragmentat comunitatea Bitcoin în multe comunități mai mici, inclusiv Litecoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold și chiar Dash. Pentru a rezolva această problemă a fragmentării comunității cu furci, Dash a implementat un model de guvernanță descentralizată.

Informații despre Dash Masternode (19 ianuarie)

Informații Masternode (19 ianuarie)

În Dash’s sistemul de guvernare și vot, oricine poate propune o nouă funcție, schimbare sau plan de marketing care să îmbunătățească rețeaua Dash. Masternodes votează apoi fiecare propunere. Numărul de voturi da pentru propunere trebuie să depășească numărul voturilor cu cel puțin 10% din numărul total de masternode. De exemplu, există în prezent 4.800 masternode în rețeaua Dash. Prin urmare, pentru orice nouă propunere, voturile cu da ar trebui să depășească numărul voturilor cu 480 de voturi (10 la sută din numărul total de masternode) pentru ca propunerea să treacă.

Odată ce o propunere trece, primește finanțare din recompensa blocului. În acest fel, Dash ar putea, în teorie, să voteze pentru concedierea echipei sale actuale de dezvoltare dacă comunitatea nu este de acord cu direcția pe care o ia echipa.

Extinderea utilizabilității cu o aplicație & API

Cea mai nouă dezvoltare din arhitectura Dash este Dash Evolution. Ca parte a obiectivului proiectului de numerar digital instantaneu ușor de utilizat, are nevoie de o modalitate clară de acceptare și efectuare a plăților Dash. Site-ul web al proiectului descrie provocarea ca facilitând tranzacțiile digitale suficient de ușor pentru ca bunica dvs. să înțeleagă ce trebuie să facă.

În acest scop, Evolution este o aplicație API și mobilă care permite consumatorilor să efectueze plăți și magazinele web să accepte plăți fără a fi nevoie să interacționeze cu clientul blockchain. Deși nu au fost încă implementate pe deplin, fondatorii cred că acesta este următorul nivel de utilizare a numerarului digital.

Foaie de parcurs

Din păcate, echipa nu și-a actualizat foaie de parcurs din iunie 2018. După cum sa menționat mai sus, următoarea etapă importantă pentru proiect este Dash Evolution. Dincolo de doar o aplicație API și mobilă, Evoluţie include:

  • Sistem de fișiere partajat (DashDrive)
  • Portofele ușoare pentru clienți
  • Sisteme actualizate de votare și guvernare a bugetului
  • Portofel social cu listă de prieteni și conturi multisig

Nu este clar când vor fi disponibile aceste noi funcții.

Comercial

DASH a avut un prim doi ani destul de lipsit de evenimente din punct de vedere al prețului. Abia la începutul anului 2017, prețul DASH a decolat, explodând de la aproximativ 10 USD (~ 0,0105 BTC) pentru a atinge un maxim bitcoin de până la 0,1083 BTC (sau 110 USD). Aceasta echivalează cu o creștere de 1000 la sută a dolarului și cu o creștere de peste 900 la sută a BTC – în doar trei luni.

Această fluctuație extremă a prețurilor a fost cel mai probabil cauzată de câțiva factori. Probabil că cea mai impactantă cauză a fost anunțarea unei date de lansare pentru primii pași ai Evolution. Este probabil ca acest anunț, în combinație cu investiții speculative, să fi cauzat o stoarce scurt creșterea prețului mai mare decât ar avea organic.

În urma mișcării prețurilor de la începutul anului 2017, moneda a urmat în cea mai mare parte piața generală. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că prețul tinde să oscileze mai volatil decât alte monede – în ambele direcții. DASH a făcut față mai bine decât majoritatea altcoinelor pe piața ursului din 2018. Prețul său se ridică în prezent între 75 și 85 USD.

Adopția este numele jocului pentru Dash în acest moment. Fii atent la anunțurile de lansare Evolution, deoarece acestea au avut un impact pozitiv asupra prețului în trecut și sunt direct legate de adoptarea din lumea reală.

De unde să cumpărați DASH

În mod surprinzător, bursele mai puțin cunoscute au un volum mare de tranzacționare DASH decât omologii lor mai populari. Pentru cel mai mare volum, ar trebui să verificați Bithumb și să cumpărați moneda cu KRW.

De asemenea, puteți obține niște DASH cu USD pe Bitfinex sau cu BTC pe ETH pe Binance.

Minerit și Masternodes

În afară de cumpărarea DASH, puteți să o extrageți sau să o primiți ca masternode. Deși din punct de vedere tehnic puteți extrage moneda folosind un procesor / GPU, nu mai este profitabilă, așa că ar trebui să faceți acest lucru cu un Miner ASIC in schimb. Nu vă lipsesc grupurile miniere disponibile pentru a vă înscrie.

A își aminti să deveni un masternode, trebuie să mizați 1000 DASH. După ce faceți acest lucru, puteți să vă rulați propriul server pentru masternode sau să configurați un masternode găzduit. Ultima opțiune este de preferat dacă faceți parte din tabăra non-tehnică.

Unde se stochează DASH

Portofel, portofele și multe altele. Numărul de DASH portofele este aparent infinit. Aveți portofelul Core pentru sistemele Windows, OSX și Linux. Portofelele software Exodus și Jaxx acceptă, de asemenea, moneda.

Poate că ești mai degrabă un tip hardware (sau o fată). Ledger, Trezor și KeepKey acceptă și DASH. În cele din urmă, puteți lovi cu școala veche portofel oficial din hârtie. Opțiunile tale sunt nesfârșite

Concluzie

Dash are un palmares puternic și o comunitate incredibilă. Pe parcursul ultimilor patru ani, guvernarea descentralizată a proiectului a produs îmbunătățiri impresionante ale arhitecturii unice pe două niveluri a rețelei. Ca rezultat, Dash a înregistrat o creștere constantă și constantă, care l-a ținut aproape de vârful pachetului de multe altcoins. Urmăriți această monedă în următorii ani și așteptați o creștere constantă.

Nota editorului: Acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 1.9.2019 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse aditionale

Site-ul web

Telegramă

Reddit

Stare de nervozitate

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me