Kitty

Ce este CryptoKitties? Un ghid pentru începători privind pisicile de colecție Blockchain

În decembrie anul trecut, un nou joc a devenit o tendință de modă în lumea blockchain-ului. CryptoKitties de colecție le-a permis utilizatorilor să cumpere, să dețină și să comercializeze pisici de desene animate unice și adorabile pe blockchain. În timpul lansării, CryptoKitties a avut un succes atât de mare încât a încetinit rețeaua Ethereum. La doar câteva zile după lansare, utilizatorii cheltuiseră deja peste un milion de dolari pe aceste pisici de colecție.

Interesantul despre CryptoKitties este că sunt o demonstrație. Desigur, sunt distractive și drăguțe pe cont propriu. Cu toate acestea, ele arată și potențialul blockchain-ului pentru tranzacționarea și securizarea activelor digitale. Acesta a fost principiul de bază din spatele creării CryptoKitties. În cartea albă, fondatorii discută despre concentrarea restrânsă a majorității proiectelor blockchain asupra plăților. În cele din urmă, au sperat că CryptoKitties îi va ajuta pe oameni să își extindă viziunea asupra a ceea ce ar putea face un blockchain.

Nu o monedă, ci un activ

Majoritatea proiectelor blockchain se lansează cu o criptomonedă. Acestea sunt jetoane tranzacționabile care reprezintă o anumită valoare de utilitate într-un proiect sau chiar o cotă într-o companie. Ofertele de jeton au devenit un dispozitiv incredibil de reușit pentru strângerea de fonduri pentru noile start-up-uri. În unele cazuri, prea mult succes, deoarece proiectele cu o expertiză minimă sau o foaie de parcurs pot strânge milioane de dolari.

CryptoKitties nu sunt o monedă. În schimb, sunt active blockchain. Acestea sunt structurate similar cu majoritatea celorlalte jetoane. Cu toate acestea, au o diferență majoră. Fiecare CryptoKitty este unic și nu este menit să fie fungibil. Fungibilitatea este cheia pentru o monedă. Înseamnă că un dolar este un dolar, indiferent de locul în care l-ai obținut, în ce an a fost bătut sau unde a fost înainte să-l primești. Au valoare pentru că suntem de acord cu valoarea lor.

licitație cryptokitties

Jetoanele nefungibile se bazează pe unicitatea și lipsa lor pentru a crea valoare. Fiecare CryptoKitty este un simbol ERC-721 cu caracteristici unice. Aceste caracteristici unice sunt scrise în cod ca fenotip și genotip al CryptoKitty. Cu alte cuvinte, informațiile genetice ale CryptoKitty care îi determină aspectul și alte caracteristici sunt scrise direct în codul simbolului ERC-721.

Combinațiile de fenotip și genotip înseamnă că există patru miliarde de CryptoKitties posibile, ceea ce face posibil ca CryptoKitty pe care îl dețineți să fie unic în lume.

Construită pe Ethereum

Jocul folosește rețeaua Ethereum mai degrabă decât să-și creeze propriul blockchain. Contractele inteligente administrează fiecare aspect al creării și tranzacționării CryptoKitty. Prin urmare, nu există nicio autoritate centrală care să poată schimba, elimina sau altfel modifica un CryptoKitty după ce a fost creat. Persoana care deține acel jeton ERC-721 deține pisicuța și o poate ține, îi permite să se împerecheze sau să o schimbe în orice moment.

Întrucât este construit pe Ethereum, CryptoKitties folosește Ether ca plată pentru toate tranzacțiile. Nu este încă posibil să cumpărați CryptoKitties cu monedă fiat. În viitor, echipa de dezvoltare speră să ofere opțiuni pentru plata fiat.

Deținerea și tranzacționarea CryptoKitties necesită, de asemenea, utilizarea unei integrări a browserului pentru portofelul Ethereum. MetaMask este cea mai ușoară opțiune pentru a face acest lucru. Este posibil să scrieți cod care comunică direct cu contractul inteligent CryptoKitty. Cu toate acestea, pentru a utiliza interfața de utilizare online și pentru a vizualiza pisicile, va trebui să instalați MetaMask și să păstrați jetoanele CryptoKitty în acel portofel..

De unde vin pisicile noi

Pisica Genesis s-a născut și a fost adoptată pe 2 decembrie 2017. De atunci, o nouă pisică s-a născut la fiecare 15 minute. Acest lucru va continua până în noiembrie 2018, moment în care nu va exista o nouă generație zero CryptoKitties. In conformitate cu alb pa-purr (da, acesta este titlul real al documentului), doar 50.000 de pisici gen-0 vor exista vreodată.

În afara generației zero pisici, CryptoKitties se pot reproduce și între ele. Orice pisicuță poate fi un sire sau o doamnă pentru o pereche de reproducători. Proprietarul doamnei va primi nou-născutul CryptoKitty. Pisicuța respectivă va avea catribute genetice (da, de asemenea, nu este o greșeală de scriere) a părinților săi, dar va avea și variații aleatorii în unele catribute. Aceste mutații aleatorii ar putea fi mai rare decât atributele sale părinte. În cazuri foarte rare, s-ar putea naște o „pisică fantezie” cu lucrări personalizate.

reproducerea criptokitties

Nu există o limită teoretică a numărului de CryptoKitties care pot exista. Atâta timp cât sunteți dispus să plătiți taxele de tranzacție pentru reproducerea a două pisici, puteți crea una nouă.

De-a lungul timpului, a apărut o piață pentru reproducerea animalelor rare. Dacă doriți să creați CryptoKitty cu pisica unei alte persoane, va trebui probabil să plătiți o taxă de administrare proprietarului respectiv. Există, de asemenea, acum o piață pentru pisicile „virgine” care nu au mai fost crescute până acum, în special fecioarele gen-0.

Blockchain Art?

Această explozie a colecțiilor digitale și a bunurilor unice ridică întrebarea: Este aceasta o artă?

Cryptokitties sunt frumoase și drăguțe. Cu toate acestea, ele seamănă și cu arta prin faptul că sunt unice și valoroase, deoarece sunt rare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul pisicilor de lux care vin cu lucrări de artă personalizate și sunt chiar mai rare.

Arta blockchain și deficitul digital este o tendință emergentă. Este posibil să ne imaginăm artiștii folosind blockchain-ul pentru a asigura autenticitatea și proveniența pieselor lor. CryptoKitties se întâmplă să fie nativ blockchain. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu este artă.

În cele din urmă, creatorii CryptoKitties îl numesc un joc și nu par interesați de aspectul artistic. În schimb, compania din spatele proiectului consideră că este un mod distractiv de a ajuta oamenii să învețe despre blockchain. La fel cum Minesweeper le-a introdus oamenilor computerele, jocurile Flash le-au arătat oamenilor internetul, Farmville a adus oamenii pe rețelele sociale, iar Angry Birds i-a învățat pe oameni despre smartphone-uri.

Lucruri tehnice: Contractul CryptoKitty Smart

CryptoKitties se bazează pe o structură modulară a unui contract de bază plus alte biblioteci de contracte inteligente. Contractul de bază urmărește proprietatea și transferul de proprietate pentru toate pisicuțele. De asemenea, verifică aprobarea pentru trimiterea de noi CryptoKitties. Dincolo de asta, toate celelalte funcționalități provin din indicii din contractul principal care apelează alte contracte din bibliotecă.

Ameliorarea, genetica și licitațiile au loc în alte contracte. După cum sa menționat anterior, toate funcționalitățile sunt disponibile pentru oricine prin interacțiunea directă cu contractele inteligente de pe blockchain-ul Ethereum. Cu toate acestea, pentru majoritatea utilizatorilor, este mai ușor să utilizați interfața de utilizare online intuitivă a MetaMask și CryptoKitties.

Cum să cumpărați CryptoKitties

Cel mai simplu mod de a obține un CryptoKitty este să cumpărați unul la licitație de pe site. Deoarece pisicuțele pot avea caracteristici unice, fiecare se va vinde la un preț diferit.

Veți avea nevoie de Ether înainte de a putea cumpăra un CryptoKitty. Este ușor de achiziționat pentru Fiat prin majoritatea schimburilor majore. Bitfinex, Coinbase, Kraken, GDAX sau Gemeni vor lua toate fiat.

Apoi, obțineți extensia de browser MetaMask și configurați un portofel MetaMask. Transferați-vă ETH-ul în portofelul MetaMask. Apoi, urmați instrucțiunile de pe site-ul CryptoKitties pentru a vă înscrie și a licita pentru o pisică.

Cum se stochează CryptoKitties

Puteți păstra CryptoKitties în portofelul MetaMask dacă doriți să le puteți vizualiza și tranzacționa în browser.

Dacă doriți să vă puneți pisicuțele în depozit, un Ledger Nano S poate stoca jetoane ERC-721.

Echipa: Axiom Zen

Echipa din spatele CryptoKitties este Axiom Zen. Acestea creează tot felul de proiecte la vârf de tehnologie, cum ar fi realitatea virtuală și blockchain. CryptoKitties este doar una dintre proiectele lor.

Fluxul de finanțare pentru CryptoKitties este unic în spațiul blockchain. Axiom Zen vinde puii de generație zero la licitație și păstrează încasările. Cu toate acestea, aceștia realizează și un procent mic (3,75%) la fiecare tranzacție care are loc pe piața oficială. După acest an, toate puii de generație zero vor dispărea, iar veniturile în curs vor proveni din tranzacții pe piață.

Asta nu înseamnă că este necesară utilizarea pieței. Puteți negocia și tranzacționa CryptoKitties în afara pieței oficiale fără a plăti Axiom Zen un cent. Contractul inteligent de licitație este doar o opțiune utilă și de încredere de tranzacționat.

Cronologie & Foaie de parcurs

În prima săptămână după lansarea sa în decembrie 2017, platforma avea peste 60.000 de utilizatori, 100.000 de pisici și 5 milioane de dolari în vânzări. În acea săptămână, CryptoKitties reprezenta 25% din traficul de rețea Ethereum.

În săptămâna următoare, a crescut la 150.000 de utilizatori și peste 15 milioane de dolari în vânzări.

foaia de parcurs cryptokitties

În 2018, se va lansa o aplicație mobilă CryptoKitties cu unele dintre funcționalitățile versiunii web complete. Proiectul își propune, de asemenea, să accepte valute fiduciare anul acesta. Până la sfârșitul anului 2018, toate pisicile de generație zero vor fi născute.

Concluzie

Fie că credeți că CryptoKitties este un moft, rămâne faptul că a fost eficient la introducerea oamenilor în blockchain și la extinderea posibilităților pentru ce blockchain ar putea fi folosit dincolo de monedă. Fiind unul dintre cele mai de succes proiecte blockchain în ceea ce privește acoperirea știrilor și adoptarea în masă, CryptoKitties a jucat un rol important în istoria blockchain-ului. Numai asta ar trebui să facă din CryptoKitties un obiect de colecție valoros peste mulți ani de acum înainte, chiar dacă piața unor astfel de obiecte de colecție scade în următorii ani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me