Ce este BitTorrent?

BitTorrent este un peer-to-peer protocol de partajare a fișierelor care a lansat recent o nouă criptomonedă, BTT. Rețeaua vă permite să descărcați mai multe tipuri diferite de fișiere rapid și gratuit de pe Internet. În prezent, peste 170 de milioane de oameni folosesc protocolul în fiecare lună.

În acest ghid, vom trece în revistă:

Cum funcționează BitTorrent?

Pentru scopuri ilustrative, este crucial să separați BitTorrent, protocolul original peer-to-peer, de BTT, criptomoneda pe care protocolul o implementează ca stimulent monetar.

BitTorrent

BitTorrent este un protocol de comunicare peer-to-peer online pentru fișiere și alte tipuri de date. Similar unui blockchain, BitTorrent este un sistem distribuit fără entitate centrală. Iată cum funcționează.

Semințe fișiere gazdă, altfel cunoscute sub numele de torente. La găzduire, semințele împart torrentele în mai multe bucăți, astfel încât să le puteți descărca mai eficient.

Rețea BitTorrent

BitTorrent implementează o rețea peer-to-peer de seeders și downloaders pentru partajarea rapidă și ieftină a fișierelor. | Sursa: Wikipedia / Scott Martin

Când descărcați un fișier pe BitTorrent, primiți diferite bucăți din acel fișier din mai multe semințe. În timp ce descărcați și după finalizare, puteți opta pentru a deveni și un seed pentru a ajuta rețeaua în continuare. Alegerea de a nu semăna câștigă titlul de a lipitoare. BitTorrent are nevoie de semințe pentru ca sistemul să supraviețuiască, așa că lipitorile sunt rău.

Întreaga rețea de încărcătoare (semințe) și descărcătoare pentru un anumit fișier este un roi.

Arhitectura distribuită BitTorrent vă permite să încărcați și să descărcați fișiere mari mai ieftin și mai eficient și vă ajută să reduceți congestia Internetului.

Jetoane BTT

BitTorrent a existat cu mult înainte de Jeton BTT. Chiar și astăzi, puteți utiliza protocolul gratuit fără simbolul. Conform proiectului hartie alba,

„BTT [acționează] ca un mecanism cu scop general pentru tranzacționarea resurselor de calcul partajate între clienții BitTorrent și o piață lichidă de solicitanți de servicii și furnizori de servicii.”

Alături de BTT, echipa de dezvoltare introduce BitTorrent Speed. Deoarece nu există nici un stimulent financiar pentru a semăna în protocolul original, roiurile deseori dispar prematur. Pentru a rezolva această problemă, BitTorrent Speed ​​oferă recompense BTT pentru utilizatorii care continuă să semene după descărcarea unui fișier.

Pe cealaltă parte a ecuației BTT, puteți cumpăra acces prioritar la semințe, disponibilitatea continuă a unui fișier și utilizarea resurselor altora cu jetoanele dvs..

Scopul final pentru implementarea BTT este ca BitTorrent să devină un întreg ecosistem de conținut, inclusiv livrarea conținutului, stocarea descentralizată și proxy-urile.

Există o aprovizionare totală de 990.000.000.000 BTT, dintre care:

  • 20 la sută au mers la Fundația TRON
  • 19,9% rămân în ecosistemul BitTorrent
  • 19% locuiesc împreună cu echipa și fundația BitTorrent
  • 17 la sută au fost vândute în vânzări private, publice și semințe
  • 10,1 la sută fac parte dintr-un program de aerodrom Tron de șase ani
  • 10% fac parte din programul BitTorrent Airdrop
  • 4 la sută sunt jetoane de parteneriat

Echipa BitTorrent & Progres

Bram Cohen a creat BitTorrent în aprilie 2001 și a lansat o versiune actualizată în 2013. În iunie 2018, fondatorul Tron Justin Sun a cumpărat BitTorrent pentru 120 de milioane de dolari ca mijloc de extindere a proiectului Atlas al Tron. Cohen nu mai este alături de companie și au plecat și mai mulți membri ai personalului.

După achiziție, BitTorrent a deținut o ofertă de schimb inițială (IEO) prin programul Launchpad de la Binance, strângând 7,2 milioane de dolari.

Există încă multe lucruri în dezvoltare pentru fuziunea celor două companii descentralizate. BitTorrent Speed ​​nu este încă disponibil, dar echipa declară că o va lansa cândva în acest trimestru. În plus, BitTorrent Live, a serviciu de streaming video live, acceptă înscrierile pentru o versiune beta viitoare. Cu toate acestea, echipa nu a anunțat o dată de lansare pentru acest produs.

Concurență

Cu peste 100 de milioane de utilizatori între Tron și BitTorrent, acest proiect conduce pachetul de sisteme de partajare de fișiere peer-to-peer.

O altă platformă populară de partajare a fișierelor bazată pe blockchain este Arderea în sus. Cu toate acestea, Upfiring criptează fiecare fișier care găzduiește semințele, în timp ce BitTorrent nu. Cu numărul aproape nesfârșit de cazuri de utilizare în partajarea fișierelor, ar trebui să existe spațiu pentru ca ambele să prospere.

Comercial

BitTorrent a fost una dintre cele mai performante criptomonede din 2019. BTT a lansat cu un preț IEO de 0,00012 USD și, după o tranzacție inițială volatilă, prețul s-a stabilit în aproximativ 0,0008 USD.

Prețul a început să urce la mijlocul lunii mai, ajungând la un maxim istoric de 0,0018 USD la sfârșitul lunii mai. Se pare că nu există nicio știre corelată cu această pregătire, așa că o putem aduce la prețul urmărit doar pe piață în acel moment. Prețul BTT este în prezent de aproximativ 0,00134 USD – deja de zece ori mai mare decât prețul în timpul ICO-ului său.

Dacă investiți, țineți cont de lansările viitoare Speed ​​și Live. Ambele produse ar putea da un impuls frumos prețului.

De unde să cumpărați BTT

Opțiunile dvs. de schimb pentru a cumpăra BTT sunt practic nelimitate. UpBit are în prezent cea mai mare cantitate de volum de tranzacționare BTT ca o pereche cu KRW.

Deoarece probabil nu dețineți niciun KRW, ar trebui să vă uitați la Binance pentru tranzacționarea BTT. Este disponibil în schimbul BTC, BNB și diferite stablecoins de pe platformă.

Dacă sunteți nou în investițiile în criptomonedă, consultați ghidul nostru despre cum să cumpărați bitcoin pentru a începe.

Unde se stochează BTT

BTT este un jeton TRC-10 care utilizează rețeaua Tron, astfel încât să îl puteți stoca în orice portofel care acceptă TRX. Tron are o serie întreagă de portofele create de comunitate pe care echipa le promovează în proiect site oficial.

Gânduri finale

Pe lângă KIN (ceea ce este probabil să sfârșește îngrozitor), BitTorrent este una dintre cele mai extinse încercări de a simboliza o rețea deja de succes. La suprafață, este logic să adăugați un simbol pentru a stimula semănătorii în sistem. Totuși, nu vom ști cu siguranță până când Speed ​​și alte completări precum Live vor intra pe piață. Până atunci, este doar un alt joc de ruletă de speculație altcoin.

Resurse aditionale

Site-ul web

Hartie alba

Stare de nervozitate

Telegramă

Blog

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me