Ce este Aurora?

Aurora este o platformă de contract inteligent care combină două mecanisme diferite de consens, Proof-of-Stake (dPoS) delegat și Toleranța bizantină la erori, în speranța de a crea „contracte fulgerătoare pentru a lega industrii precum jocurile, big data, inteligența artificială și IoT”.

Echipa Aurora are în vedere câteva obiective pentru rețea, pe măsură ce continuă să o construiască. În primul rând, vor ca aplicația sa să se extindă dincolo de crearea de active digitale. Pentru a face acest lucru, trebuie să se „concentreze pe realizarea unui contract inteligent perfect”, să îmbunătățească capacitatea tehnologiei blockchain și să rezolve orice dificultăți apărute în blockchain – al doilea, al treilea și al patrulea obiectiv. Scopul final al lanțului Aurora este interoperabilitatea și integrarea simplă cu aplicațiile existente.

În acest ghid, descompunem:

Cum funcționează Aurora?

În principiu, Aurora este un platformă de contract inteligent. Puteți programa aplicații descentralizate (dApps) și alte programe deasupra.

Proiectul este unic prin faptul că implementează o combinație de două mecanisme de consens (semi) populare: primul, dPoS și al doilea, BFT.

Dovadă de miză delegată (dPoS)

O multitudine de proiecte utilizează dPoS, inclusiv EOS, BitShares, Lisk și ARK. Într-un sistem dPoS, fiecare deținător de jeton votează nodurile care creează blocuri noi. Acest mecanism diferă de, spune Proof-of-Work, în care minerii creează blocuri noi.

Pe Aurora, toți deținătorii de jetoane pot vota pe noduri proxy care împachetează tranzacțiile (de exemplu, creează blocuri). Există 101 noduri proxy în rețea în orice moment.

A deveni un candidat nod proxy, trebuie să dețineți 5 milioane de AOA, simbolul Aurorei. Singura modalitate de a deveni un nod proxy este deținerea a peste 5 milioane de AOA-uri și obținerea votului de către colegii dvs..

Toleranță la defecțiuni bizantine (BFT)

Cealaltă jumătate a puzzle-ului consens al Aurorei este BFT. Proiectul utilizează acest mecanism pentru a evita furcile și a accelera procesul de consens.

Pentru a realiza un consens dual, blockchain-ul Aurora operează un P2P Stereo-net pentru a acoperi rețeaua și a difuza informații între noduri la diferite lungimi de conexiune.

Alte caracteristici notabile

Unele dintre funcțiile suplimentare ale Aurorei includ:

  • Zona în așteptare – Prin plasarea tranzacțiilor verificate într-o zonă în așteptare, Aurora poate separa diferite contracte inteligente și dApp-uri, astfel încât cele umflate să nu împiedice întreaga rețea.
  • Blockchain actualizabil – Aurora utilizează un compilator LLVM pentru a plasa codul blockchain împreună cu contracte inteligente pentru a oferi upgrade-uri fără sudură fără a fi nevoie.
  • Gruparea clusterelor – Nodurile pot activa o funcție de auto-grupare pentru a forma clustere pentru verificarea tranzacției. Acest lucru reduce costurile de stocare pentru utilizatori.

Jeton AOA

Rețeaua Aurora recompensează orice participant care îmbunătățește sistemul cu jetoane AOA. Câștigați AOA găsind erori, promovând proiectul și îmbunătățind baza de cod, printre numeroase alte activități. Inițial, echipa Aurora distribuie manual aceste recompense, dar scopul lor este de a scrie reguli obiective în blockchain în cele din urmă.

Există o aprovizionare totală de 10 miliarde de jetoane AOA.

Echipa Aurora & Progres

CEO Aqua Zhao și Global Market Executive Bo Zhang au fondat Aurora la sfârșitul anului 2017. Zhang este, de asemenea, director de dezvoltare a afacerilor la Achain, conform paginii sale de LinkedIn. Echipa nu oferă prea multe alte informații despre ei înșiși.

Echipa executivă Aurora

Echipa executivă Aurora | Sursa: site-ul Aurora

Din păcate, foaia de parcurs Aurora este destul de rară. Cu o notă mai pozitivă, totuși, echipa lansează o actualizare a companiei în fiecare săptămână. În prezent, lucrează la un blockchain actualizabil cu contracte inteligente actualizabile, precum și la cercetări pentru dezvoltarea cu mai multe lanțuri.

Concurență

Aurora este o platformă de contracte inteligente axată pe utilizări din industrie, deci are o concurență amplă. Evident, Ethereum este cel mai cunoscut concurent. NEO utilizează un mecanism de consens similar, delegat Byzantine Fault Tolerance (dBFT). Și VeChain se concentrează pe adoptarea industriei.

Foaia de parcurs Aurora

Foaia de parcurs a proiectului nu oferă multe detalii. | Sursa: site-ul Aurora

Comercial

Diagrama de tranzacționare AOA este destul de spectaculoasă. După unele tranzacții stâncoase la mijlocul anului 2018, prețul AOA a scăzut constant la un minim istoric de aproximativ jumătate de cent înainte de a câștiga din nou impuls în martie anul acesta. În acel moment, prețul s-a dublat într-o săptămână. Nu este clar ce a fost în spatele acestui salt impresionant.

În ultima săptămână, prețul AOA a revenit între 0,024 și 0,060 USD cu un volum de tranzacționare incredibil de agitat. Nu suntem analiști tehnici, dar diagrame precum cea actuală a Aurorei sunt de obicei un steag roșu pentru schemele de pompare și descărcare.

Este dificil de prezis cum va funcționa AOA în viitor. Având atâtea alte platforme de contracte inteligente în amestec, este o faptă dificilă să încerci să sculpi într-o nișă acum. Acestea fiind spuse, atingerea etapelor de dezvoltare și formarea de parteneriate de renume ar putea spori încrederea investitorilor pe termen scurt.

De unde să cumpărați AOA

Majoritatea tranzacțiilor AOA au loc pe BiteBTC și CoinEgg. Cu toate acestea, ar trebui să verificați probabil KuCoin. Pe KuCoin, AOA este disponibil în schimbul ETH și BTC.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, consultați ghidul nostru despre cum să cumpărați bitcoin.

Unde se păstrează AOA

Aurora are două opțiuni de portofel oficiale diferite. Portofelul mainnet AOA este disponibil pe sistemele de operare Mac și Windows.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mobile, Aurora vă oferă portofelul AOA lite. Se pare că portofelul se află în afara oricărui magazin de aplicații, așa că fii prudent când alegi să îl descarci de pe site-ul Aurora.

Kcash și Math Wallet acceptă, de asemenea, AOA.

Gânduri finale

Acest proiect mai are multe de dovedit. În cursa pentru a deveni cea mai bună platformă de contract inteligent, acest proiect este cu mult în urma majorității concurenților.

Începutul său întârziat s-ar putea transforma într-un avantaj, totuși. Echipa are ocazia să învețe din greșelile proiectelor mai avansate și, sperăm, să nu le facă singure.

Chiar dacă sunt încă primele zile pentru rețeaua Aurora, mecanismul unic de consens ar trebui să fie un motiv suficient pentru cel puțin să îl supraveghem. Numai în acest an, prețul său a crescut deja cu peste 400%.

Resurse aditionale

Site-ul web

Stare de nervozitate

Github

Reddit

Telegramă

Mediu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me