Ce este Aeon?

Aeon este un dispozitiv ușor pentru dispozitive mobile monedă de confidențialitate. Similar cu modul în care Litecoin este un supliment mai ușor la Bitcoin, poți să-l privești pe Aeon ca pe fratele mai mic al lui Monero.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Comunitatea Monero este concentrată în totalitate pe confidențialitate și anonimat pentru utilizatorul final. Această concentrare are avantajele sale, dar a făcut ca moneda să rămână în urmă din punct de vedere al utilizabilității. Aeon se bazează pe hash-ul CryptoNote al lui Monero, adăugând în același timp câteva funcționalități ușoare.

În acest ghid pentru începători Aeon, vă explicăm:

Aeon vs. Monero

Aeon își propune să fie monero-lite. Ambele criptomonede utilizează Protocolul CryptoNote, o fundație a mai multor monede de confidențialitate. Deoarece au același protocol de bază, ambele monede au, de asemenea, multe caracteristici similare – semnături inelare, chei unice, rezistență la analiza blockchain-ului.

Folosind semnează inele, nu puteți urmări tranzacțiile. O semnătură de apel este efectiv un grup de chei publice legate de fiecare tranzacție.

Tranzacțiile tipice au o singură cheie publică de la expeditor, deci este ușor de urmărit. Pe de altă parte, tranzacțiile cu semnături sonore iau cheia publică a expeditorului și o amestecă într-un grup de alte chei publice din rețea. Prin urmare, puteți stabili doar că una dintre acele adrese a inițiat tranzacția, dar nu poate verifica care a făcut exact.

semnează inele

Sună semnături. Amabilitatea: Tehnologia CryptoNote

Chiar și cu semnături de apel, cineva ar putea să urmărească în continuare adresa dvs. publică pentru a vedea toate tranzacțiile primite. Taste unice rezolvați această problemă. Pentru a produce o cheie comună, o singură dată, expeditorul combină adresa publică a receptorului cu un bit aleatoriu de date. Apoi, expeditorul creează partea publică a cheii, în timp ce receptorul este singura persoană capabilă să calculeze partea privată, oferindu-i acces pentru a elibera fondurile.

tranzacții de neconectat

Adrese unice. Amabilitatea: Tehnologia CryptoNote

Ultimul beneficiu semnificativ pe care îl împart ambele criptos este rezistența lor la analiza blockchain. Tranzacțiile pe un registru public au devenit relativ simple de urmărit. Câteva studii au arătat că nici Bitcoin, cu pseudoanonimatul său, nu este atât de privat pe cât am crezut cu toții odată. Încercarea de a urma o tranzacție CryptoNote este, totuși, ca urmărirea unui arbore genealogic în care ramurile devin exponențial mai numeroase și se încurcă unul în jurul celuilalt. Este aproape imposibil să urmezi calea corectă tot drumul în jos.

rezistența analizei blockchain

Rezistența analizei blockchain. Amabilitatea: Tehnologia CryptoNote

Diferentele

Deși au aceeași bază CryptoNote, există unele diferențe critice între Aeon și Monero. După cum sa menționat mai sus, dincolo de anonimat, comunitatea Aeon lucrează pentru o ușurință a utilizabilității.

Algoritmul său de dovadă a muncii, CryptoNight-Lite, permite verificarea mai rapidă a blockchain-ului decât pe Monero. Platforma are, de asemenea, un scratchpad de 1 MB, ceea ce înseamnă că îl puteți rula pe dispozitive mobile și computere tradiționale fără a pierde multă eficiență. Utilizarea unui portofel Monero complet, pe de altă parte, poate ocupa o cantitate excesivă de spațiu, în funcție de computer.

De asemenea, Aeon elimină blockchain-ul pentru a ajuta la scalabilitate, în timp ce Monero nu. În plus, rețeaua are un timp de blocare de patru minute în comparație cu două minute pentru Monero.

În cele din urmă, toate tranzacțiile Monero sunt anonime. Tranzacțiile Aeon sunt doar anonime în mod implicit. Puteți dezactiva în continuare funcționalitatea de confidențialitate pentru taxe mai mici. Această diferență exemplifică disponibilitatea comunității de a sacrifica un anumit sentiment de intimitate pentru o experiență mai bună a utilizatorului.

Echipa Aeon & progres

O persoană anonimă a lansat Aeon pe 6 iunie 2014, ca furculiță Monero. Acum, un dezvoltator care poartă pseudonimul „lin” conduce proiectul, dar oricine are voie să contribuie. Nu există o foaie de parcurs publică. Deși este un proiect relativ mic, este Github este activ cu angajamente săptămânale (dacă nu zilnice).

Aeon concurează cu alte monede axate pe confidențialitate. Cu toate acestea, cei mai apropiați concurenți ai săi sunt proiectele care se concentrează și asupra ușurinței de utilizare.

Dash se concentrează mai ales pe a fi „numerar digital”, dar include și o caracteristică PrivateSend care utilizează amestecul de monede în tranzacții pentru a păstra confidențialitatea. Un alt concurent, PIVX, este o furcă a Dash care construiește, de asemenea, o monedă anonimă ușor de utilizat.

Zcash și Bytecoin sunt, de asemenea, în spațiul de confidențialitate. Zcash folosește zk-SNARKs, un tip de criptografie fără cunoștințe, pentru a oferi utilizatorilor confidențialitate. Bytecoin, pe de altă parte, folosește CryptoNote și este moneda din care Monero a furat inițial.

Comercial

Prețul Aeon a fost relativ fix în primul an de existență. Moneda a cunoscut primul său salt semnificativ de preț la sfârșitul lunii august 2016, unde a atins un maxim local de aproximativ 0,195 USD (~ 0,000338 BTC). Următoarea creștere a avut loc în septembrie 2017 și a fost urmată mai târziu de o creștere bruscă a prețurilor la sfârșitul aceleiași luni, pentru a atinge un maxim bitcoin de -0.000667 BTC. Aeon a urmărit restul pieței la sfârșitul anului 2017, în care a depășit 8,99 USD (0,000587 BTC).

baseUrl = „https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName („script”);

var embedder = scripturi [scripts.length – 1];

(funcție () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement („script”);

s.type = „text / javascript”;

s.async = adevărat;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = AEON&tsyms = USD, EUR, CNY, GBP ”;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf („?”) >= 0? „&”:“? ”) +“ App = ”+ appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

Deoarece proiectul are o capitalizare de piață mică, este dificil să se determine ce a cauzat unele dintre aceste mișcări de preț. Fără știri vizibile despre proiect, este posibil ca eforturile coordonate de pompare și descărcare să fi creat o parte din volatilitate. La fel ca în majoritatea criptomonedelor, Aeon trebuie să vadă o utilizare crescută pentru a obține o mișcare pozitivă a prețului.

De unde să cumpărați AEON

Puteți fie să extrageți AEON, fie să îl achiziționați la un schimb.

Dacă sunteți interesat de minerit, vă recomandăm să vă alăturați unuia dintre grupurile de minerit listate în proiect Forum Bitcointalk.

Opțiunile dvs. de schimb pentru cumpărarea AEON sunt limitate. Folosirea Bitcoin pentru a cumpăra pe Bittrex este cel mai bun pariu, deoarece acel schimb are cel mai mare volum de tranzacționare. Puteți încerca, de asemenea TradeOgre sau HitBTC, dar volumul acestor schimburi este minim.

Consultați ghidul nostru despre cum să cumpărați Bitcoin dacă sunteți confuz de unde să începeți.

Unde se păstrează AEON

Ar trebui să vă stocați AEON folosind Clientul Sophia pe care echipa de dezvoltare o oferă. Este disponibil pe sistemele de operare Windows, Mac și Linux.

Membrii comunității au creat, de asemenea, mai multe portofele, dar ar trebui să fii precaut atunci când le folosești, deoarece echipa oficială de dezvoltare nu le susține. Dacă puteți, revedeți întotdeauna codul portofelului (sau cereți-i pe cineva să îl verifice) pentru a vă asigura că funcționează corect.

Concluzie

Aeon este versiunea mai ușoară și mai rapidă a lui Monero. Deși ambele proiecte au același protocol de confidențialitate, CryptoNote, Aeon se străduiește să fie mai accesibil. Proiectul face acest lucru prin implementarea unui algoritm minier ușor, blockchain mai mic și anonimat opțional.

Pe măsură ce Monero crește, Aeon ar putea foarte bine să crească odată cu el. În timp ce ați utiliza Monero pentru tranzacțiile în care doriți să vă asigurați confidențialitatea, puteți găsi Aeon ca un substitut adecvat pentru schimburile de zi cu zi în care anonimatul garantat nu este la fel de important.

Resurse aditionale

Bitcointalk

Stare de nervozitate

Reddit

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me