Ce este Aelf?

Aelf este un sistem de operare personalizabil (SO) special pentru blockchain-uri. Echipa își propune ca acesta să fie „sistemul Linux” al comunității blockchain.

După cum probabil știți, adoptarea blockchain-ului și inovația avansează exponențial. În primul rând, Bitcoin a deschis calea ca monedă digitală peer-to-peer. Vă puteți gândi la asta ca la o aplicație simplă. Apoi, Ethereum a făcut posibilă construirea unor aplicații descentralizate specifice (DApps) prin contracte inteligente – practic o platformă de aplicații. Cu toate acestea, acest lucru nu corespunde sistemelor de operare robuste, cum ar fi Windows, MacOS și Linux, pe care le folosim astăzi.

Sistemele noastre de operare actuale sunt incapabile să ruleze eficient DApp-uri, în timp ce blockchain-urile actuale au și dezavantajele lor. Nu sunt scalabile, pot avea interferențe în executarea contractelor inteligente și nu au un protocol consensual pentru a încorpora fără probleme tehnologia nouă. Aelf rezolvă aceste probleme.

În acest ghid, vom vorbi despre:

Cum funcționează Aelf?

Pentru a rezolva problemele cu tehnologia blockchain actuală, aelf se concentrează asupra două inovații primare: lanțuri laterale și un sistem unic de guvernare. Proiectul separă resursele și contractele inteligente prin utilizarea lanțurile laterale pentru a îmbunătăți scalabilitatea în timp ce utilizați un Dovadă de miză delegată sistem de consens pentru o guvernanță mai adaptabilă. Să ne adâncim în fiecare dintre acestea.

Lanțurile laterale

Aelf constă dintr-un lanț principal și numeroase lanțuri laterale pentru a derula contractele inteligente pe platformă. Lanțul principal este coloana vertebrală a întregului sistem și este, de asemenea, capabil să interacționeze cu lanțurile exterioare. Fiecare lanț lateral este dedicat unui anumit tip de contract inteligent. Lanțurile laterale nu pot interacționa între ele, așa că trebuie să comunice prin lanțul principal atunci când transmit informații.

Toate lanțurile laterale sunt conectate la lanțul principal printr-un sistem de indexare a lanțului lateral. Sistemul de indexare clasifică lanțurile în două grupuri:

  • Lanțuri externe de mare importanță (Bitcoin, Ethereum etc.)
  • Lanțuri laterale interne în sistemul de operare aelf

De exemplu, lanțul principal ar putea avea Bitcoin ramificându-se ca un lanț, un lanț lateral pentru schimbul de active și un alt lanț care se rupe pentru alte tipuri de active. În plus, lanțurile laterale se pot ramifica din nou în lanțuri secundare. Pentru a scoate exemplul în continuare, lanțul „celelalte tipuri de active” ar putea avea un subcaten pentru fiecare tip de activ și fiecare dintre aceste lanțuri ar putea fi defalcat și mai mult.

lanțuri laterale

Un exemplu de lanțuri laterale Aelf

Această strategie este similară tehnicii de divizare a Ethereum și ar trebui să ajute rețeaua să se extindă eficient. Separarea ecosistemului în lanțuri laterale asigură faptul că balonarea într-o zonă nu va afecta întreaga rețea.

Ecosistem Token

Lanțurile laterale trebuie să plătească o taxă de tranzacție lanțului principal pentru indexare. Cu cât un lanț lateral contribuie mai mult la ecosistem, cu atât mai puțin trebuie să plătească o taxă de tranzacție. Bitcoin, cu adoptarea sa pe scară largă, nu percepe o taxă. Lanțurile laterale pot percepe, de asemenea, taxe oricăror sub-lanțuri atașate acestora.

Protocolul de consens

Deoarece propriile noduri trebuie să înregistreze informații din numeroase lanțuri laterale pe lanțul principal, un algoritm normal de dovadă a muncii (PoW) sau Proof-of-Stake (PoS) nu va fi suficient. În schimb, lanțul principal se folosește Dovadă de miză delegată (DPoS), similar cu Ark, pentru a menține rețeaua.

În calitate de deținător de autotest (ELF), votați asupra nodurilor care devin noduri miniere. În schimb, nodurile alese decid cum să distribuie bonusurile miniere celorlalte noduri și părților interesate.

Aelf determină numărul de mineri de rețea prin ecuația:

Mineri = 2N + 1

Unde „N” începe de la 8 și crește cu 1 în fiecare an. Aceste noduri miniere sunt responsabile pentru retransmiterea și confirmarea tranzacțiilor, blocurile de ambalare și transferul de date.

Aelf recomandă ca orice lanț creat prin sistemul de operare aelf să își unească mineritul cu lanțul principal și să dezvolte propriul protocol de consens. Încurajarea lanțurilor laterale să utilizeze propriul protocol de consens le permite să-l personalizeze pentru scopul lor specific.

Furnizare Aelf Token (ELF)

În decembrie 2017, echipa aelf a organizat o vânzare de jetoane pentru jetoanele ELF ale platformei către investitori privați. Echipa a distribuit 250.000.000 (25%) din 1.000.000.000 aprovizionare totală în timpul acestei vânzări. Jetoanele rămase sunt pentru următoarele persoane / sarcini:

  • 250.000.000 (25%): Fundația Aelf, perioadă de dobândire de 3 ani
  • 160.000.000 (16%): Echipa Aelf, perioadă de dobândire de 2 ani
  • 120.000.000 (12%): Marketing / Air Drops, perioadă de 3 ani
  • 120.000.000 (12%): Minerit, perioadă de 100 de ani
  • 100.000.000 (10%): Consilieri / parteneriate, perioadă de dobândire de 2 ani

Recompensele miniere vor scădea pe un gradient liniar pe parcursul perioadei de 100 de ani. Începând cu această scriere, 280.000.000 ELF sunt în circulație.

Echipa Aelf & Progres

Aelf a fost fondată de Ma Haobo. Haobo a fost anterior fondatorul / CEO al Hoopox, precum și CTO al GemPay și AllCoin. J. Michael Arrington, fondator și CEO al TechCrunch, și Zhou Shouji, partener fondator al FGB Capital, susține echipa ca membri ai consiliului lor consultativ.

În special, însă, proiectul a primit investiții considerabile de la numeroase firme de capital de risc. Draper Dragon, Blockchain Ventures, FGB Capital și alte 10 firme de investiții au participat la vânzarea simbolică. De fapt, proiectul a fost atât de popular încât echipa a trebuit să refuze majoritatea investitorilor interesați după ce și-au atins obiectivul de 55.000 ETH în termen de două săptămâni de la începerea vânzării.

Instantaneu al foii de parcurs Aelf

Instantaneu al foii de parcurs Aelf

Încă un proiect tânăr, echipa aelf este în proces de construire a produsului lor. Totuși, de la vânzarea simbolurilor, au încheiat parteneriate cu Decent, Theta și rețeaua U. De asemenea, au realizat o bună parte din foaia de parcurs în timp util.

În iunie 2018, echipa a lansat rețeaua de testare a proiectului. Și, în septemeber în același an, au terminat dezvoltarea capabilitățile lanțului lateral. Această actualizare a inclus creații de lanț lateral, indexare și interoperabilitate între lanțuri. Lansarea principală pe net este încă programată pentru începutul anului 2019 și echipa nu a arătat niciun motiv pentru care ar rata acest termen.

Concurenți

Ca platformă DApp, aelf concurează cu numeroase alte proiecte în spațiul blockchain. Ethereum și EOS sunt cei doi concurenți cei mai notabili și sunt cei mai îndepărtați în ceea ce privește dezvoltarea. Lisk și ICON pot fi cele mai asemănătoare cu sine în sensul că ambii folosesc lanțuri laterale pentru a-și construi ecosistemul DApp.

Comercial

Aelf a început să tranzacționeze în decembrie 2017, iar prețul său a avut o evoluție turbulentă de atunci. În urma vânzării simbolului, prețul ELF a crescut de la aproximativ 0,87 USD (~ 0,000068 BTC) la un maxim istoric, în USD, de 2,61 USD (~ 0,000165 BTC). Această creștere a fost cel mai probabil cauzată de investitorii care au aflat pur și simplu despre monedă. Deoarece proiectul nu avea un ICO public, a intrat sub radar pe măsură ce a lovit schimburile.

De la începutul anului 2018, prețul ELF a crescut și a scăzut dramatic între aceste două puncte de preț. Pe această piață bear 2018, prețul a atins un minim de aproximativ 0,45 USD (~ 0,000061 BTC) în martie, înainte de lansare, pentru a atinge un nivel maxim BTC (~ 0,000224 BTC) la începutul lunii mai. Creșterea a coincis cu listarea monedei pe Bithumb, precum și cu implementarea de către echipă a unui program de promovare comunitară. Totuși, de când am atins acel maxim de la mijlocul anului, prețul a scăzut constant, situându-se în prezent la un minim istoric de aproximativ 0,14 USD (~ 0,000032 BTC).

Ca și în cazul majorității monedelor bazate pe platformă, lansările de produse și noutățile despre parteneriate notabile ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra prețului. Fiți la curent cu noutățile despre lansarea netă principală spre începutul anului 2019, deoarece aceasta va influența cel mai probabil și prețul.

De unde să cumpărați ELF

Există două schimburi majore de unde puteți cumpăra ELF: Binance și Huobi. Pe Binance, puteți schimba BTC și ETH pentru ELF, în timp ce pe Huobi puteți tranzacționa BTC, ETH și USDT. Consultați ghidurile noastre despre cum să cumpărați Bitcoin și cum să cumpărați Ethereum dacă nu sunteți sigur de unde să începeți.

Pentru o listă completă a schimburilor în care este disponibil ELF, vizitați CoinMarketCap.

Aelf are și un sistem de recompense – Candy. Cu sistemul de recompense Candy, câștigați puncte, convertibile pentru ELF, realizând sarcini simple, zilnice. Sarcinile includ aprecierea și răspunsul la tweet-uri, invitarea oamenilor la canalul Telegram și alte activități promoționale. Vă puteți înscrie la programul Candy Aici.

Unde se păstrează ELF

ELF este în prezent un simbol ERC20. Ca atare, îl puteți stoca în orice portofel cu suport ERC20, cum ar fi MyEtherWallet sau Exodus. Ledger Nano S este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă sunteți interesat de securitate suplimentară.

Odată ce aelf lansează rețeaua principală, totuși, jetoanele ELF vor trece de la Ethereum la lanțul principal aelf. Aceasta înseamnă că este posibil să trebuiască să schimbați în ce portofel vă stocați fondurile. În plus, pot fi pași suplimentari pe care trebuie să îi urmați pentru a schimba jetoanele dvs. ERC20 cu monedele ELF pe noul blockchain.

Concluzie

Aelf este un competitor relativ nou în cursa platformei DApp, dar are deja un sprijin solid din partea firmelor mari de capital de investiții. Proiectul utilizează separarea resurselor prin lanțuri laterale și un model unic de guvernanță pentru a construi un întreg sistem de operare blockchain.

Deși mai în urmă decât proiectele similare, cineva ar putea beneficia de sinergia creată de deschiderea și scalabilitatea arhitecturii sale. Numai timpul ne va spune dacă este prea puțin, prea târziu pentru această monedă viitoare.

Nota editorului: acest articol a fost actualizat de Steven Buchko pe 21.11.2018 pentru a reflecta modificările recente ale proiectului.

Resurse suplimentare Aelf

Site-ul web

Stare de nervozitate

Telegramă

Reddit

Mediu

Github

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me