Kommende kryptovalutaer forårsaker en økonomisk utvikling

I 2009 opprettet Satoshi Nakamoto Bitcoin delvis som svar på den økonomiske sammenbruddet i 2008. Han så for seg et rent peer-to-peer-økonomisystem der du ikke trenger å stole på tredjepartsinstitusjoner for å gjøre transaksjoner. Nå er det hundrevis (om ikke tusenvis) av kommende kryptovalutaer som har bygget på Bitcoins grunnlag. De er her for å forbedre finansnæringen på samme måte som Bitcoin gjorde for enkle transaksjoner.

I denne artikkelen undersøker vi effekten av disse kommende kryptovalutaene på verdens største industri – finans.

Eksisterende institusjoner opererer mer effektivt

Med allerede tilgjengelige produkter jobber noen kryptovalutaer, spesielt Ripple og Stellar, med eksisterende institusjoner for å gjøre systemene deres mer effektive.

Ripple Transaction Protocol (RTXP) er et nettverk av finansinstitusjoner på blockchain. Ethvert selskap som bruker protokollen, kan inngå transaksjoner med en hvilken som helst annen deltaker til en brøkdel av tiden og kostnaden det vil ta i et tradisjonelt system. Dette er spesielt ideelt for globale betalinger som vanligvis kan ta 3-5 dager og koste deltakerne $ 1,6 billioner årlig.

Ulempen med globale betalinger

Startet av et Ripple-teammedlem, har Stellar en lignende innvirkning på finansnæringen. Prosjektet har gått sammen med IBM for å legge til rette for bedre betalinger over hele verden. Noen Stellar-støttespillere hevder at prosjektets tokenøkonomi fører til at det er en mer desentralisert løsning enn dets motstykke, Ripple. Imidlertid er det plass til begge i en massivt sammenkoblet verden.

Du har full kontroll over pengene dine

En av de største verdiene som blockchain gir finansnæringen er pengekontroll. Med denne teknologien trenger du ikke lenger å stole på en bank med pengene dine. Den er lagret på en uforanderlig hovedbok som er nesten umulig å manipulere eller hacke.

Virkelig, enhver kommende kryptovaluta tjener dette formålet. Med dem alle som bruker blockchain-teknologi (eller noe lignende), er din tro på myntenes åpen kildekode i stedet for noen ødeleggende institusjon. Med kryptovaluta er det umulig for noen å fryse midlene dine eller fortelle deg hvor og når du kan bruke pengene dine.

Lommebøkene, private nøklene og pengene dine er helt i din kontroll. Dette er regel nummer én for enhver anerkjent kryptovaluta.

Transaksjoner er virkelig peer-to-peer

Blockchain-teknologi eliminerer også behovet for mellommenn i transaksjoner. Og det er mange kommende kryptokurver som bruker den funksjonen for god bruk. De store aktørene som Bitcoin og Litecoin spesialiserer seg i denne typen transaksjoner, men det er noen mindre prosjekter du også bør være klar over..

Nano har fått litt popularitet for sin mangel på gebyrer og nær øyeblikkelige transaksjonstider. Fordi Nano bruker den dirigerte asykliske grafalgoritmen (DAG) i stedet for en typisk blockchain, blir nettverket mer effektivt når flere bruker det. Selv om det ikke er så kamptestet som big boy Bitcoin, kan kryptovalutaen ha en lovende fremtid for gratis peer-to-peer-betalinger.

Et annet prosjekt, Request Network, utvider seg utover enkle peer-to-peer-betalinger ved å bygge et Paypal-lignende blockchain-grensesnitt. Ved hjelp av plattformen din sender du og ber om penger mens du unngår tredjepartsformidlere. Men teamet stopper ikke der. De har skapt en hel tankekart for alle måtene de vil endre finansnæringen på. Crowdfunding, betalinger, salgssted – teamet prøver å fikse alt.

Flere mennesker har tilgang til banktjenester

Viktigst av alt, kommende kryptovaluta bringer banktjenester til 2 milliarder mennesker over hele verden uten banker. Enten de ikke har råd til det, kvalifiserer de seg ikke, eller landene de bor i mangler i bankinstitusjoner, er denne gruppen mennesker ofte dårlige.

Mange kommende kryptovalutaer gjør banktjenester rimeligere og mer tilgjengelige for ikke-bankerte. Med Stellar har finansinstitusjoner råd til å tilby rimelige kontoer samt lån med gunstigere renter. Nå kan en bedriftseier i et utviklingsland lettere få et lån, noe som stimulerer økonomien i prosessen.

Selv kryptokursutvekslinger har en usannsynlig effekt på finansnæringen til ikke-bankerte nasjoner. For eksempel kunngjorde Binance nylig et initiativ for å transformere og forbedre Ugandas økonomiske landskap. De vil gjøre det ved å bevise ungdoms sysselsetting gjennom blockchain.

@binance vil samarbeide med @cryptosavannah @AggieKonde @HelenHaiyu for å støtte Ugandas økonomiske transformasjon og ungdomsarbeid gjennom blockchain og omfavne den 4. industrielle revolusjonen. Vi vil gjøre dette ved å skape tusenvis av jobber og bringe investeringer til Uganda.

– CZ (@cz_binance) 22. april 2018

En hel ny finansiell infrastruktur kan eksistere

Når vi går forbi tradisjonelle økonomiske strukturer, er det til og med mulig at en ny teknologisk infrastruktur snart vil drive hele finanssektoren.

Wanchain er bare ett prosjekt som prøver å bygge økonomi fra grunnen av. I stedet for å knytte seg til dagens infrastruktur, bygger de sin egen. Målet deres er å skape et helt blockchain-basert økosystem der alle kan bygge finansielle tjenester på. Wanchains suksess kan bety at fysiske banker forsvinner og blir (desentraliserte apper) dapps på blockchain i stedet.

Dette er bare begynnelsen

Blockchain-teknologien begynner allerede å ha en massiv effekt på finansnæringen. Med etablerte kryptovalutaer som Bitcoin, får du en sikker butikk med verdi, tillitsfulle peer-to-peer-betalinger og fullstendig monetær kontroll.

Andre kommende kryptovalutaer har også betydelig innvirkning. Utover digitale transaksjoner fokuserer nyere prosjekter spesielt på å hjelpe ikke-bankede, gjøre blockchain-teknologi mer skalerbar og gi funksjonelle grensesnitt.

Ettersom disse og flere kryptokurver fortsetter å forbedre finanssektoren, vil det ikke vare lenge før vår nåværende finansielle infrastruktur er en saga blott.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me