Christie’s, verdens eldste kunstauksjonshus, planlegger å bruke blockchain-teknologi for å registrere en av de største privateide samlingene av amerikansk modernistisk kunst. Barney A. Ebsworth Collection anslås å overstige $ 300 millioner på auksjonen. Den stjernespekkede samlingen inneholder amerikanske modernistiske klassikere av kunstnere som Hopper, Sheeler, O’Keeffe, de Kooning, Pollock og mer.

sei

En av stykkene som skal auksjoneres, Jackson Pollock (1912-1956), Composition with Red Strokes, malt i 1950, verdt anslagsvis $ 50.000.000 til $ 70.000.000.

Den sene Barney Ebsworth regnes som en av verdens største samlere og serveres i styrene til flere museer, inkludert Seattle Art Museum, Honolulu Museum of Art, St. Louis Art Museum, National Gallery of Art, Washington og Smithsonian American Art Museum.

Denne integrasjonen av blockchain er en industri først. Anvendelsen av blockchain vil ikke bare bidra til å sikre brikkenes opprinnelse, men gjøres også i et forsøk på å gjenopplive kjøpernes tillit til en $ 63,7 milliarder kunstmarked som nettopp har sett sitt første vekstår etter to års nedgang.

Terroren ved å kjøpe falsk kunst har plaget kunstsamlere i århundrer. Blockchain tilbyr endelig en løsning for å verifisere ektheten av kunst og spore eierskap uten behov for dyre og ufullkomne kunstvurderinger.

Følgende intervju er med Nanne Dekking, grunnleggeren og administrerende direktøren for Artory Registry, kunstregisteret som samarbeider med Christie’s for den ikoniske Barney A. Ebsworth Collection, og med Richard Entrup, Chief Information Officer for Christie’s.

Dekking låner fra sin tidligere erfaring som viseformann og verdensomspennende leder for privat salg i Sotheby’s New York, visepresident i Wildenstein & Co, og grunnla et eponymt kunstkonsulentfirma og galleri i New York.

Før Christie’s hadde Entrup senior- og lederroller i selskaper som Disney ABC Television Group, Time Warner og MoMA i New York..

Hvordan ble Christie’s samarbeidet med Nanne Dekking og Artory om andre kunst- og samlebare databasetjenester?

[Richard – Christie’s] Christies undersøkte nøye de nye leverandørene i blockchain-teknologirommet. Artory-teamet tilbyr et kunst-sentrisk produkttilbud som samsvarer nøye med kundens interesser. Som tidligere fagfolk innen kunstmarkedet har teamet deres en medfødt forståelse av markedet, våre kunder og fremtidige anvendelser av blockchain-teknologi for auksjonsindustrien..

Nanne Dekking (CEO Artory) har en fremtredende kunstmarkedsbakgrunn ,. Bortsett fra Artory-arbeidet, er han for tiden styreleder for The European Fine Art Fair (TEFAF), slik at han forstår særtrekkene i vår bransje. Dette var en avgjørende faktor for valg av Artory til piloten vår. Mange andre spillere i rommet er tekniske oppstart uten kunstverdenen. Artory har også blockchain-teknikken fullstendig innebygd i et unikt kunstverk og søkbar database og er ikke et konsept, men klar til å registrere en samling som er like viktig som Ebsworth-samlingen..

Nanne, du har en sterk bakgrunn i kunsthandlerbransjen gjennom Sotheby’s, og er leder av The European Fine Art Fair. Det virker ganske langt unna blockchain-verdenen. Hvordan kom du til blockchain som en måte å løse tillits- og autentiseringsproblemene i kunsthandel?

Nanne: Etter å ha jobbet i så mange posisjoner i kunstmarkedet, skjønte jeg at den eneste måten å vokse markedet var å ha mer åpenhet. Da TEFAF ba meg om å være styreformann, visste jeg at det var paraplyforetaket i kunstverdenen som kunne presse på for mer åpenhet, gitt TEFAF er kunstmessen med de mest transparente og strengeste kontrollprosedyrene. Åpenhet er det vi tror på Artory også. Med blockchain er det endelig en teknologiløsning for å skape absolutt gjennomsiktighet. Nøkkelen er å samarbeide med partnere som Christies for å validere.

Artory samarbeider med Christie’s om salget av Barney A. Ebsworth Collection. Kan du fortelle oss litt mer om betydningen av samlingen?

[Nanne Dekking – Artory] Barney A. Ebsworth-samlingen regnes som den største privateide samlingen av amerikansk modernistisk kunst som noensinne har kommet på markedet. I tillegg til å være en bemerkelsesverdig samler, var Mr. Ebsworth interessert i innovasjon, noe som gjorde denne samlingen til et ideelt første samarbeid for Artory Registry.

Christie’s har en historie med å omfavne teknologi, inkludert bruk av live streaming, e-handel og mobilbudgivning for å nevne noen. Forutsatt at Artory-piloten er givende, kan du fortelle oss hvordan Christie’s ser ut til å bruke blockchain i fremtiden?

Richard: Christies lederskap innen globalt salg reflekteres og støttes av fortsatt investering i digitale plattformer og initiativer til våre kunder. Det er tidlige dager, og dette er et pilotprosjekt av denne grunn.

Hva vil samarbeidet bety for potensielle kjøpere av kunstverket fra denne samlingen? Hva vil være annerledes for dem sammenlignet med hvordan de tradisjonelt har kjøpt kunstverk?

Nanne: Ebsworth Collection-auksjonen vil skje akkurat som enhver auksjon vi har sett før. For første gang i historien, etter at et kjøp er gjort, vil imidlertid Christies salgsrepresentant følge opp den nye eieren og gi dem et sertifiseringskort. Dette kortet blir deretter “nøkkelen” for en ny eier til å gå til kunstregisteret, bruke kortet til å logge på og se kunstverkets herkomst, historie og tilleggshistorisk dokumentasjon, alt sammen mens de er helt anonyme for Artory. Som eier av Digital Artory-posten vil de alltid kunne bevise eierskap.

Kan du utvide ordtaket ditt om at samarbeidet med Artory “gjenspeiler økende interesse i vår bransje for å utforske fordelene med sikker digitalregistrering via blockchain-teknologi.”

Richard: Dette er virkelig et utgangspunkt for Blockchain i auksjonsmarkedet, designet for å legge grunnlaget for fremtidig adopsjon av teknologi. Christie’s har alltid vært tilhengere av tiltak som øker gjennomsiktigheten rundt kunstmarkedet.

En av de potensielle fordelene med Blockchain er at det over tid vil skape en sentral ‘hovedbok’ av alle kunstmarkedstransaksjoner og kunstverk – når de ble byttet ut, hvor mye for og deres herkomst. Sertifikatet gjelder objektet, ikke eieren. Denne hovedboken vil gi kundene tilgang til konsoliderte data, og dermed forenkle markedsprosessen og gi dem økt tillit og sikkerhet.

Hvor mye av et problem er tillit og ekthet i kunsthandel? I hvilken grad påvirker det størrelsen på markedet, og antall transaksjoner?

Nanne: Dagens kjøpere er mer skeptiske og risikovillige. De ønsker å kjøpe med absolutt tillit – over 60% er redd for å kjøpe et falskt stykke, nesten 90% ønsker standardiserte ekthetssertifikater, og over halvparten ønsker bedre herkomstinformasjon for å støtte et kjøp. Artory ble opprettet for å være en partner for kunstmarkedet for å takle disse utfordringene. Hvis vi kan gi mer relevant og pålitelig informasjon om kunstmarkedet til flere mennesker, kan de ta bedre beslutninger. Dette vil senere skape flere kjøpere i markedet, som er bedre informert.

Å bruke blockchain som en kilde til tillit er bare like robust som kvaliteten på de oppgitte dataene. Kan du forklare vurderingsprosessen som brukes til kunstleverandører gjennom Artory?

Nanne: Det gamle ordtaket “Garbage in, Garbage out” er alltid høyt i tankene for oss. Hos Artory tar vi bare inn data av høyeste kvalitet fra de beste kildene og partnerne. Prosessen med å “Vet” at disse dataene er nøyaktige og gjelder for et bestemt kunstverk, er validert av institusjoner som Christie’s. Vi er ikke den kontrollerende kroppen. Vi gir rett og slett tilgang til kontrollerte data, som har blitt signert av ekspertene på området.

Med Bitcoin og mange andre blokkeringer er det et token som driver selve blockchain, som en belønning for nettverksnodene. Kan du fortelle oss mer om hvordan Artory blockchain fungerer?

Nanne: Vi har ikke vår egen blockchain, men vi skriver på ethereum blockchain. Vi lager eller overfører ingen tokens, men vi utsteder digitale kryptografiske sertifikater som gjør det mulig for innehaveren å validere sitt eierskap over et kunstverk.

Christies første Art + Tech Summit inneholdt en snakket tittel Blockchain – Legal Fact and Fiction. Hvordan ble blockchains juridiske uklarhet faktor i å samarbeide med Artory?

Richard: Det er tidlige dager for adopsjon av blockchain av kunstindustrien. Christie’s Art + Tech Summit tilbød et forum som samlet noen av de lyseste teknologiledningslederne, og muliggjorde livlige samtaler om nye trender og spådommer som vender fremtiden for vår virksomhet. Vi kjører dette som pilot, og det er ingen risiko, eller vi gjør ikke det.

Christie’s vil beholde all informasjon om kjøperen. Sertifikatet gjelder objektet, ikke eieren.

For Christie’s, hvordan ser et vellykket pilotprogram ut? Hvordan håper Christie å måle suksessen, eller ikke, i dette partnerskapet med Artory?

Richard: Christie’s har alltid vært tilhengere av initiativer som øker gjennomsiktigheten rundt kunstmarkedet. Som alltid vil eventuelle endringer bli ledet av våre kunders behov. Vi vil vurdere fremtidig bruk av Blockchain i vår virksomhet på slutten av prosjektet.

Bortsett fra partnerskapet med Christie’s, hva annet er i røret for Artory?

Nanne: Vi har flere spennende funksjoner og kunngjøringer planlagt i løpet av det kommende halvåret. Våre mål i denne tiden er å fortsette å signere samarbeidspartnere, utvikle flere tjenester og funksjoner innen Artory Registry, og øke styrken i databasen med kontrollerte poster. På slutten av dagen ønsker vi at Artory skal være den sentrale hovedboken for alle kunstverk og samleobjekter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me