Kunnskap er makt, men uten visdom om hvordan du kan bruke kunnskapen din, kan du ende opp som en virkelig smart tulling. Her er åtte ting du trenger å vite om kryptoskatt. Like viktig er den praktiske visdommen som trengs for å hjelpe deg med å bruke hver bit av skattekunnskap effektivt.

Åtte viktige kryptofakta

1. Big Bro og hans små hjelpere ser på deg

Ja, du må redegjøre for alle gevinster og tap på kryptokurrency. Blockchain-teknologi gjør ikke kryptokjøp og -salg usynlig for skattemyndighetene. Faktisk kan det gjøre det mye lettere for dem å overvåke alt om deg. Spesielt dine økonomiske transaksjoner. Big Brother følger med, og han bruker din vennlige bankmann, pengeoverføringstjeneste og kryptoverveksling som ubetalte overvåkingsagenter. De frykter Big Bro like mye som deg, og gutt, har de mye å tape hvis de ikke oppfyller kravene hans om informasjon om deg og dine transaksjoner.

åtte ting du trenger å vite om skatteunndragere og politimann

Skattemyndighetene har enorm vridningskraft; vær sikker på at du dokumenterer alle dine kryptotransaksjoner og sender en legitim føderal selvangivelse. Bildet er tatt av Alexas_Fotos fra Pixabay.

2. Bitcoin er skattepliktig eiendom

Bitcoin er klassifisert som eiendom av IRS. Alt skattemyndighetene er interessert nok i til å klassifisere som eiendom, er noe de er like interessert i å skattlegge. Du må iverksette tiltak akkurat nå for å komme inn og være i samsvar med alle IRS-reglene som regulerer kapitalgevinster og tap i kryptovaluta. Kjærlighetsbrev fra Onkel Sam inkluderer vanligvis ikke blomster eller sjokolade, men de kommer gaveinnpakket med den underforståtte trusselen om beslag på bankkontoer, bøter, straffer, og i noen tilfeller med mafia, en RICO-tiltale og andre strafferettslige anklager..

3. Det er ikke behov for deg å rapportere salg av Bitcoin Wash

Bitcoin er ikke underlagt den beryktede vaskesalg regler som gjelder for aksjehandlere, i det minste ikke ennå. Men siden IRS står for å tjene hundrevis av millioner dollar i året ved å innføre denne skatteregelen, kan den likevel brukes på Bitcoin og på alle andre kryptovalutaer, muligens i løpet av få år. Hvis du ikke er kjent med reglene for salg av vask, må du bli kjent med dem. For å spare plass her, er den enkleste måten å unngå å bli nikkel-og-nedtonet i hjel (skattemessig) av det å handle bare en kryptovaluta. Handle det sjelden, og gå aldri inn i en ny handel innen 31 dager etter avsluttet forrige handel. Langsiktige trendfølgere og dollar-kostnad-gjennomsnittlige investorer trenger generelt ikke å bekymre seg for vaskesalg. Svinghandlere og daghandlere er hovedmålene for reglene for vaskesalg.

4. Planlegg fremover, unngå overraskelser, fyll ut skjemaet 1040-ES

Hvis du forventer store gevinster eller tap i kryptovalutahandelen din, bør du fylle ut IRS-skjema 1040-ES. Du oppbevarer dette skjemaet. Du trenger ikke sende den til skattemyndighetene. I stedet bruker du beregningene i skjemaet for å avgjøre om du må foreta kvartalsvis estimerte skattebetalinger. Hvis du er selvstendig næringsdrivende, gjør du dette allerede, så bare legg til dine forventede kryptovinster og tap. Betal dine estimerte kvartalsvise avgifter i tide og alt er sulten.

5. 1099-B, 1099-K og selvansvar

Noen kryptobørser (Gemini, Kraken, Coinbase, etc.) vil gi deg et skjema 1099-K ved skattetidspunktet. Coinbase vurderer også å sende ut 1099-B-skjemaer i stedet for 1099-K. Disse skjemaene inneholder viktige dollarbeløp som du trenger for å forberede din føderale (statlige) inntektsskatt. Men hva om kryptoutvekslingen din ikke gir deg noen av skjemaene? Du er fortsatt ansvarlig for å rapportere hver eneste Bitcoin, Ethereum, Litecoin, etc. transaksjon for hele skatteåret.

Du, ikke din megler eller kryptobørs, er parten som er ansvarlig for sannheten til informasjonen i skjemaene 1099-B og 1099-K. Derfor må du sørge for at informasjonen de gir deg er nøyaktig.

6. Digital levering via spesialiserte skatteforberedelsestjenester

Du kan bli overveldet når du mottar ditt første skjema 1099-B eller skjema 1099-K. Spesielt hvis du har gjort hundrevis av kryptohandler i løpet av skatteåret. Det er fordi tallene som er oppført for både kostnadsbasis og nettoinntekt, er de totale dollarbeløpene for alle av transaksjonene dine.

Men ikke få panikk, IRS er avhengig av din kryptobørs eller megler for å gi disse bruttotransaksjonssummene. Alt du trenger å gjøre er å importere dem til skjema 8949 og tidsplan D ved skattetidspunktet. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å utarbeide din egen selvangivelse, tilbyr mange regnskapsbyråer spesialisert kryptoskatt. Det er ikke billig, men du trenger ikke å svette det, bekymre deg hvis du har gjort en feil på selvangivelsen.

Hvis du er mer eventyrlysten, kan du kjøpe eller lease kryptospesifikk skatteforberedelsesprogramvare og la den håndtere antall knusing og skjemautfylling. Det kan være verdt kostnaden å produsere en feilfri avkastning og få ekstra tillit når du legger inn skatten. Du kan også benytte deg av den samme bekvemmeligheten når du forbereder de årlige selvangivelsene for kryptokapitalgevinster.

7. Har du mottatt et varsel fra skattemyndighetene? Ikke få panikk

Det skjer. Du kan glemme å ta med et skatteskjema med din føderale avkastning. Kanskje forsømte du å ta med det lille $ 1000 kontanttipset du fikk for å fullføre et arbeidsprosjekt før planen. Kanskje du ved et uhell reduserte beløpet på grunn av den kvartalsvise estimerte skattebetalingen. Deretter sendte skattemyndighetene deg et brev komplett med forslag til bøter og straffer.

Ikke frik deg. Dette er foreløpige bøter og straffer. Hvis du svarer på dem umiddelbart og retter feilene dine raskt, vil de vanligvis trekke seg tilbake. Ærlige feil er ikke så farlig med skattemyndighetene, men bare hvis du beveger deg raskt for å rette opp feilene dine. Du må sannsynligvis sende inn en endret selvangivelse (skjema 1040-X) og absolutt sende inn eventuell ekstra skatt. Hvis du har glemt å sende inn et bestemt avgiftsskjema, send det i pronto. Og ingen feil denne gangen, vær så snill.

Det kan være lurt å kontakte en innmeldte agent (EA) for å representere deg selv foran skattemyndighetene. De kan utarbeide en 1040-X (endret føderal selvangivelse), komplett med manglende skjemaer. Om nødvendig kan de også begjære skattemyndighetene og be om at bøte- og skatteforslaget settes på vent.

To leksjoner her for deg: Først må du alltid sjekke selvangivelsen for nøyaktighet og fullstendighet før du sender den til skattemyndighetene. For det andre, hvis du får et skummelt IRS-brev på grunn av en skruing, må du ikke miste informasjonskapslene dine. Det er mange skattefirmaer som spesialiserer seg på å håndtere IRS. Mot et gebyr kan de hjelpe deg med å rydde opp i saker raskere enn du selv. Ikke gå alene når du får en IRS-melding om store bøter eller tilleggsskatt!

8. Kjøp en kaffe, få en skattepliktig begivenhet uten ekstra kostnad

Si at du finansierte kryptokontoen din med $ 10.000 i Bitcoin til $ 5.000 per enhet for totalt to enheter. Du kjøper morgenkaffen for $ 4,99 USD. Bitcoin handles til $ 7500 på kjøpstidspunktet. Du brukte .00066533333 Bitcoin-enheter til å betale for kaffen din (.00066533333 enheter * $ 7500 = $ 4,99).

Dine Bitcoin-enheter har økt i verdi med 50 prosent siden du opprinnelig kjøpte dem (BTCUSD steg fra $ 5000 til $ 7500). Derfor har den opprinnelige verdien av enhetene steget fra $ 3,33 til $ 4,99. Gratulerer. Du har generert en gevinst på 1,66 dollar når du betalte for kaffen din. Du må redegjøre for denne kapitalgevinsten (og skikkelig klassifisere den som en kortsiktig eller langsiktig kapitalgevinst også) ved skattetid.

Du kan ha hundrevis av lignende kryptotransaksjoner med mindre dollar tilsvarende hele året. Så sørg for at du tar hensyn til hver enkelt fordi skattemyndighetene absolutt er det. Hvis du driter og ikke rapporterer om alle skattepliktige transaksjoner, vil de absolutt være i kontakt med deg. Vanligvis når du minst trenger en ubehagelig overraskelse.

Vil du heller ha en skatteklump – eller to?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me