Med et cyberangrep hver 39 sekunder, du har en god grunn til å bekymre deg over dine hardt opptjente penger og investeringer. Når hackere fortsetter sitt angrep, kan du faktisk lengte etter dagene til den fysiske lærbundet lommeboken. Bitcoin er flott – med mindre det er stjålet.

Men du har ikke lykke til med sikkerhetsalternativer. Andre kryptoentusiaster forsto det potensielle sikkerhetsgapet tidlig og utviklet hardware-lommebøker.

I disse dager handler det ikke om når teknologien kommer – men hvilken du skal velge. TREZOR og Ledger er ledende merkevarer på denne arenaen. Men hvilken maskinvare lommebok som er best for deg?

Crypto Hardware Wallets

Krypto-eiere har et enormt utvalg når det gjelder å velge lommebok. Ikke bare er det nettbaserte alternativer, men det er også stasjonære, mobile, maskinvare og til og med papirlommebøker.

Den ene typen lommebok som bekymrer oss i dette innlegget, er maskinvaren lommebok. Både TREZOR og Ledger passer inn i denne kategorien.

TREZOR vs Ledger: Dette skjermdekselet fra TREZOR-nettstedet fremhever hovedmålet for enhver maskinvarepung: sikkerhet

TREZOR vs Ledger: Dette skjermdekselet fra TREZOR-nettstedet fremhever hovedmålet for enhver maskinvarepung: sikkerhet

Tenk på maskinvare lommeboken som en safe. I motsetning til programvarekammeratene lagrer maskinvareboksen dine private nøkler på en USB-stasjon. Med andre ord, din private nøkkel er lagret offline. Score en for sikkerhet!

Den eneste gangen pengene dine er på nettet er når enheten er koblet til og du foretar en transaksjon. Og selv da inneholder disse enhetene mange sikkerhetsprotokoller for å holde pengene dine trygge.

TREZOR vs Ledger

Så hva med disse to lommebøkene uansett? Vi kommer dit. For å bedre evaluere TREZOR vs Ledger, må vi se på noen få faktorer: Hvilke mynter de støtter, hvor enkle de er å bruke, kompatibilitet, ekstra funksjoner og hva brukerne sier.

For å få et glimt av alt disse merkene har å tilby, ser vi på premiumproduktene deres – TREZORs Model T og Ledger’s Nano S.

La oss begynne med det grunnleggende.

Støttede kryptovalutaer på TREZOR og Ledger Nano S

Din første bekymring bør være om maskinvareboksen støtter dine valgte mynter eller tokens. Dette er sannsynligvis den største forskjellen mellom TREZOR vs Ledger.

Begge støtter noen av de mest populære krypto eiendelene – Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash og ERC-20 tokens. Men TREZOR tar helt klart føringen her med støtte for 689 mynter og tokens, sammenlignet med Ledger’s 41 (i skrivende stund). Imidlertid er det noen få mynter du ikke finner på TREZOR: Ripple, Stellar og Monero er de mest populære blant de savnede.

Egenskaper

Som du kan forestille deg, når det gjelder hardware lommebøker, er sikkerhet avgjørende. Hver enhet har sin egen liste over myntbeskyttende funksjoner.

La oss ta TREZORs modell T. Denne lommeboken er en berøringsskjerm i fullfarge. Den inkluderer tre primære funksjoner for gjenoppretting: En PIN-oppføring, en passordfraseoppføring, og den tilbyr også en enhetsgjenoppretting. I tillegg gir den U2F-autentisering (2-faktor-autentisering), GPG-kryptering, SSH-kryptering, en passordbehandling og støtte.

Ledger Nano S har sitt eget sett med sikkerhetsprotokoller og funksjoner. I motsetning til TREZORs Model T er Nano S ikke en berøringsskjerm. Snarere bruker du knapper for å forplikte seg til kommandoer. For å beskytte kryptoen din, forbedrer denne enheten spillet med en sikker PIN-beskyttet chip for dine private nøkler, og bruk av BOLOs – individuelle skjold rundt hver enkelt app på enheten din. I følge nettstedet gjør dette Nano S manipulasjonssikkert og utrolig sikker.

TREZOR vs Ledger: Screencap fra reskontro-nettstedet viser deres mest solgte maskinvarebok

Et skjermbilde fra hjemmesiden til Ledger, som viser Nano S-modellen

Begge enhetene er kompatible med lommebøker, som MyEtherWallet og MyCrypto, avhengig av mynt eller token. Mens Ledger viser betydelig færre mynter og tokens, og ser ut til å koble til færre lommebøker enn TREZOR, gir Google Chrome-ledsagerappen flere funksjoner som kan være nyttige.

The Public Speaks

Når du er i tvil, hjelper det å sjekke hva andre sier. Offentlig følelse er imidlertid generelt positiv for både plattformer og begge enheter.

Mens Ledger’s Nano S ser litt lavteknologisk ut og bare tillater 2-4 mynter om gangen, gjør det opp for disse problemene i brukervennlighet og installasjon. TREZOR Model T lider i stor grad av et høyere prispunkt $ 170 sammenlignet med Ledger’s $ 120, og kan være litt mer tidkrevende å sette opp.

Hvis sosialt bevis virkelig er det du er interessert i, har TREZOR blitt omtalt i store publikasjoner, inkludert Forbes, Coindesk og CNN.

TREZOR vs Ledger – Who Takes the Cake?

Det ville være tilfredsstillende å ha en enkelt vinner her – men det er ikke mulig. Begge plattformene er sikre, kompatible med hundrevis av mynter og poletter, og gir fantastisk kundesupport.

Til slutt er ikke spørsmålet hvilken maskinvare lommebok som er bedre – det er det som er best for deg. Dobbeltsjekk om myntene dine er kompatible med en av enhetene – velg deretter basert på prispunkt eller ønskede funksjoner. Mens Ledgers “manipuleringssikre” enhet virker tiltalende, ikke glem lagene med kryptering og protokoller pakket inn med TREZOR-modellene.

Hvis du ønsker å gjøre et dypere dykk på begge lommebøkene, kan du sjekke ut TREZOR gjennomgangsguide og Ledger Nano S gjennomgangsguide.

Ikke engang sikker på om du vil ha en maskinvarepungebok? Hvorfor ikke sjekke ut de beste bitcoin-lommebøkene i 2018?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me