Blockchain-teknologi gir verden et sikrere og mer effektivt middel til å gjøre forretninger. Behovet for personvern, datasikkerhet og enkle å implementere systemer har lenge vært fokus for selskaper som ønsker å holde selskapets interne virksomhet privat. Den private sektoren deler disse bekymringene med næringslivet.

Denne etterspørselen etter privat øyeblikkelig kommunikasjon drev fremveksten av populære krypterte meldingsapper som Telegram og Whatsapp. Nå ser det ut til at blockchain-teknologien vil revolusjonere måten vi kommuniserer på nytt. Meldingsapper for Blockchain øker. Flere plattformer har kommet inn i markedet i år, med flere planlagte utgivelser de neste månedene. La oss ta en titt på noen av de mest lovende meldingsplattformene for blockchain i dag.

Støv

De Støv meldingsplattform var en av de første blockchain-baserte meldingsappene som kom inn på markedet. Den Los Angeles-baserte krypteringsappen ble lansert 1. mars 2014. Appen fikk betydelig mediedekning fordi Merk kubansk var en av plattformens viktigste støttespillere.

Dust tilbyr brukerne et par unike funksjoner. Meldinger blir automatisk slettet eller støvet fra både avsenderens og mottakerens telefoner etter 24 timer. Du kan også velge å slette meldingene når du har bekreftet lesingen.

Kryptor

Kryptor er en desentralisert plattform som eliminerer bekymringen for menneske-i-midten-angrep (MITM). De fleste budbringere lagrer dataene dine i en sentralisert database. Disse systemene blir lett sensurert, blokkert eller kontrollert av de som har tilgang til informasjonen. Cryptvisor eliminerer disse risikoene ved å fjerne sentraliserte servere og brukerinformasjon helt fra ligningen.

Crypvisor fordeler seg via Crypvisor-hjemmesiden

Fordeler med Crypvisor via Crypvisor-hjemmesiden

I en intervju med App Developer Magazine, forklarte selskapets CCO, Mark Babbitt, at selskapets fokus er å gi hverdagsbrukere det samme sikkerhetsnivået som selskaper og regjeringer over hele verden gir. Han fortsatte med å forklare hvordan Internet-of-Things (IoT) bare vil øke behovet for personvern.

Ekko

Echo messenger bruker Graphene Blockchain for å gi deg en privat og sikker meldingsopplevelse. Den er i stand til å sende multimediameldinger med fordelen av direkte kryptering av alle lyd- og videostrømmer. Plattformen er desentralisert og lar brukerne også sende kryptobetalinger direkte fra appen.

I en nylig intervju, selskapets administrerende direktør, Christoph Hering, forklarte at Echo benytter en spesialdesignet protokoll kjent som Interplanetary File System (IPFS) for å lette raskere meldinger. IPFS bruker et innholdsadressert system i stedet for standard HTTP-protokollen. Tradisjonelt krever blockchain-baserte meldingsapper at mottakeren og avsenderen har tilgang til blockchain direkte, noe som kan være ressurskrevende. Echo eliminerer dette behovet ved bruk av deres IPFS-klient.

e-chat

De e-chat messenger app tilbyr IPFS-teknologi kombinert med en peer-to-peer-meldingstjeneste. I motsetning til andre tradisjonelle meldingsplattformer, er det ikke noe sentralt lagringspunkt for dataene dine. Denne desentraliseringen eliminerer bekymringene til MITM-angrep. Plattformen lar også brukere tipse folk for innholdet. Funksjonen heter Cryptolike, og den er en del av plattformens innholdsskaperseksjon, der brukere kan opprette abonnementskanaler.

E-chat-plattformen inkluderer også et innebygd betalingssystem for kontaktløse NFC- og QR-betalinger. Med dette kan du overføre penger eller kryptokurver i private meldinger. Plattformen består også av innebygd programvare for kryptokonvertering som lar deg bytte krypto direkte fra telefonens lommebok. Du har en rekke forskjellige måter å få tilgang til informasjonen din, inkludert en fingeravtrykkskanner, ansiktsgjenkjenning og private nøkler for å få tilgang til lommeboken din..

Telegram

Den enormt populære meldingsappen Telegram vellykket oppvokst over 1,7 milliarder dollar i år via deres Initial Coin Offering (ICO). Telegram har lenge tilbudt krypterte meldingstjenester, men nå skal selskapet flytte full damp inn i kryptovennlige integrasjoner. Den første av disse integrasjonene ble startet denne måneden under deres nye identifikasjonsverifiserings-app, Passport.

Med Passport kan Telegram lagre dine personlige og mest følsomme dokumenter i Telegrams krypterte blockchain-nettverk. Selskapet bruker end-to-end-kryptering, og bedriftens tjenestemenn hevder at de ikke har tilgang til dataene dine.

Status

Status bruker Ethereums velutviklede blockchain for å sikre at kundenes informasjon forblir beskyttet mot nysgjerrige øyne. Plattformen tilbyr end-to-end-kryptering for alle meldinger. I tillegg kan du bla gjennom et omfattende utvalg av desentraliserte apper (Dapps) via plattformens innebygde nettleser.

Statusfunksjoner via selskapets hjemmeside

Statusfunksjoner via selskapets hjemmeside

Statusbrukere er kjent med mange unike funksjoner, inkludert et desentralisert arbeidsmarked, utveksling, prediksjonssystem og digital ID-tjeneste. Plattformen tillater også kunstnere å markedsføre og dele innholdet sitt sikkert via Ethereum blockchain.

Blockchain Messaging Apps å se i fremtiden

Blockchain-meldingsappløpet fortsetter å varme opp med at flere plattformer blir kunngjort ukentlig. Flere plattformer er planlagt for utgivelse i år. Nedenfor er et par apper med blokkeringsmeldinger som fortsatt er under utvikling, men det er verdt å nevne.

Kakao

Den enormt populære sørkoreanske meldingsappen Kakao talk laget overskrifter da de kunngjorde sine planer om å opprette et blockchain-basert datterselskap kalt Ground X. Kakao talk er Sør-Koreas største meldingsapp med 94 prosent av markedsandelen for tiden. Til tross for sin kontroll over det sørkoreanske markedet velger Ground X-utviklere Japan som hjemmebase fordi Japans kryptolov er mer definert enn de i Sør-Korea. Utviklere ga ikke ut mer informasjon om integrasjonen, men analytikere følger nøye med på denne utviklingen.

Vibeo

De Vibeo plattformen lover å gi brukerne en mer robust meldingstjeneste enn konkurrentene. Plattformen inneholder noen unike funksjoner som treveis videosamtaler. Du kan også dele skjermen og plasseringen din via Dapp. Posisjonsdeling via krypterte apper er en kritisk funksjon som forbrukerne bruker. En annen unik funksjon plattformen gir er muligheten til å feste notater til chatter.

Blockchain Messengers: True Privacy on the Horizon

Blockchain-teknologi fortsetter å endre fremtiden for meldingsindustrien. Du har nå flere alternativer når du vurderer en blockchain-basert personvernapp. Ettersom store hacks fortsetter å skape overskrifter globalt, bør du forvente at krypteringssektoren vil fortsette å se vekst de neste årene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me