Hva er et sikkerhetstoken? Kalt som den neste store tingen i kryptovalutaområdet, har sikkerhetstokener fått mye oppmerksomhet i det siste. Kampen mellom regulatorer og ikke-kjedede kryptovaluta-markedsplasser utspiller seg. Det lønner seg absolutt å være i frontlinjen her og observere når dramaet spiller ut.

ICO er på vei til samle kapital på rekordnivå i 2018. Det er utrolig å være vitne til at denne nye aktivaklassen innhenter tradisjonell venturestøttet finansiering på bare noen få korte år. Selvfølgelig har dette ikke gått ubemerket hen blant myndighetene. Når storebror forbereder seg på å komme inn, dannes det nye interessante kryptokurrencyprosjekter og teknologier for å møte regulatorene og sørge for at fremtiden for investeringer forblir kompatibel.

Tokenomics

De fleste kryptovalutaentusiaster vil nå være kjent med verktøytegn. For å oppsummere er verktøytegnene en digital form for verdiutveksling som kan brukes for tiden eller i fremtidig bruk av et kryptovaluta-nettverk. I dag vil vi imidlertid fokusere på det nye barnet på blokken, sikkerhetstokenet.

Hva er en sikkerhetstoken

Den grunnleggende forskjellen i sikkerhetstoken ser ut til å være begrunnelsen for en investor for å kjøpe den. Sikkerhetstokener blir sett på av samfunnet som en investeringskontrakt som ligner på tradisjonelle finansielle instrumenter. Og akkurat som disse instrumentene, hvis en investor håper å få fortjeneste fra symbolet inntekter, utbytte, og / eller gunstige prisbevegelser da er det en sikkerhet.

Å finne ut årsakene til enhver investeringsbeslutning er ikke lett å behandle eller standardisere. Til syvende og sist koker det ned for å avgjøre om tokenet har noen brukstilfeller (for eksempel å kjøpe og bruke tokens for en videostreamingtjeneste) eller rent å selge på et senere tidspunkt med fortjeneste. Men hvor og hvordan skal disse sikkerhetstokenene opprettes?

ICO-bommen er i liten grad takket være introduksjonen av Ethereums ERC-20-token. Denne standarden gir et enkelt rammeverk som du kan starte ditt eget token for, i stedet for å bygge ut din egen blockchain. Ethereum er imidlertid langt mer en desentralisert bevegelse og har ingen tilknytning til regulatorer eller offisielle investeringskanaler. Gå inn i Polymath. Et prosjekt som tar sikte på å endre alt dette.

Polymath

Enkelt sagt, Polymath ønsker å være Ethereum-plattformen for sikkerhetstokener. De håper ambisiøst å levere samme type suksess ved å lage kryptovalutas første sikkerhetstokenstandard, ST-20. Det er et veldig reelt behov for å beskytte investorer mot visse typer ICO-svindel. Og det kan være svaret på Polymath som samarbeider med regulatorer.

Hva er et sikkerhetstoken. Den projiserte banen til polymath-plattformen

Den projiserte banen til polymath-plattformen

Polymath-protokollene bygger inn i ethvert token muligheten for bare verifiserte investorer å kjøpe, selge og bytte verdi. Med KYC / AML og andre regulatoriske krav kan både investorer og utstedere spore fondene sine og unngå å løpe sammen med de andre pengene..

Dette kan potensielt være en spillveksler i kryptovalutaområdet, siden det ryktes at store mengder institusjonelle penger bare sitter på sidelinjen og venter på trygt bli involvert i de virtuelle valutamarkedene. For en dypdykking i Polymaths verden, ta en titt på guiden vår.

tull tull

tZero, derimot, ønsker å bygge en plattform som tillater handel med krypterte verdipapirer. Som du vet, er det allerede mange kryptokursutvekslinger der ute, men tZero har som mål å være en av de første SEC-regulerte børsene. Grunnlegger, Patrick Byrne, tror det kan være neste NASDAQ, unntatt på blockchain.

En spesielt interessant fordel prosjektet fremmer er a 10% brutto inntektsbonus til tokenholdere kvartalsvis. Med andre ord tilbyr tZero en av de første sett utbytteplanene for investorer i kryptovaluta. Dette kan igjen være et reelt gjennombrudd da regulerte selskaper og institusjonelle investorer får sjansen til å trygt tokenisere eiendelene sine på blockchain og dra nytte av kjente konsepter som utbytte og så videre..

Hvor er standardene?

Så hvor står vi på reglene når det gjelder sikkerhetstoken da? Dessverre tråkker vi fremdeles det gjørmete vannet i reguleringsbassenget. I dette grå området har regulatorer imidlertid fremdeles noen verktøy tilgjengelig, spesielt i USA:

Howey-testen

Howey Test ble introdusert av høyesterett på 1940-tallet for å evaluere om en transaksjon kvalifiserer som en investering. Denne referanseindeksen handler for det meste om finansielle instrumenter som de vedrører amerikansk lov. Og selvfølgelig, som skissert tidligere, avhenger det sterkt av om overskudd er det viktigste motivet.

I en nylig avgjørelse, SEC konkluderte med at både Bitcoin og Ethereum ikke ble ansett å være verdipapirer. Denne kjennelsen reiser imidlertid noen reelle spørsmål om symboldefinisjonene vi så på tidligere. Mange investorer holder Bitcoin utelukkende som en butikk med verdi og / eller for å spekulere i prisbevegelser. Det ser da ut til at en offisiell definisjon av hva som er et sikkerhetstoken bare kan avhenge av uttalelsen fra SEC og andre regulatorer.

SIKKER & SAFT

SAFT står for Simple Agreements for Future Tokens og ble oppfunnet på baksiden av Enkel investering for fremtidig egenkapital kontrakt. SAFE ble banebrytende av Y-Combinator, en inkubator for å gjenkjenne og utvikle nye gründere. Tanken var å lage en enkel kontrakt mellom et selskap og investor / er. Hvis en investor investerer tidlig når et selskap utvikler seg, vil de få rett til å kjøpe egenkapital når selskapet stiller aksjer tilgjengelig.

For å illustrere dette punktet signerte GSR Capital i Beijing tidligere i år en intensjonsavtale om å kjøpe 160 millioner dollar av tZero-tokens ved hjelp av en SAFE-kontrakt. En del av avtalen inkluderte en pris per token på $ 10:

“TZERO kunngjorde signeringen av en intensjonsavtale (LOI) med GSR Capital (GSR), et private equity-selskap organisert i henhold til lovene i Hong Kong, for å delta i tZEROs Security Token Offering (STO).”https://t.co/RftnltTvgO

– tZERO (@tzeroblockchain) 29. juni 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Den samme ideen gjelder for sikkerhetstokener, og i dette tilfellet kan det hevdes at en SAFT-avtale faktisk ble brukt. Det er verdt å merke seg at mange ICO-er ikke engang har et fungerende produkt før de søker finansiering. En SAFT-avtale er ideell i denne situasjonen og gir investorene en større følelse av sikkerhet når de ønsker å motta token på en fremtidig dato..

Hvor du skal gå videre?

Myndigheter over hele verden tar en lang, hard titt på hvordan de skal håndtere kryptovalutamarkedet. Den desentraliserte naturen til mange kryptonettverk setter press på myndigheter og regulatorer fordi deres jurisdiksjon ender ved grensen, mens Bitcoin og altcoins krysser dem uten problemer.

Hvis et selskap inkorporerer i USA, kan regulatorer ha flere alternativer tilgjengelig for dem. Men hva om det ble etablert i en kryptovennlig nasjon som Sveits eller Singapore? Det utelukker ikke det virkelige behovet for å få bedre systemer på plass for å beskytte kryptovalutainvestorer. Og det er ganske klart at det er et økende behov for krypto-selvregulering.

Ja eller nei, sikkerhetstokener er kommet for å bli. Det store spørsmålet er, hvor lenge? Vi håper du har funnet denne veiledningen om hva som er et sikkerhetstoken nyttig. Sørg for å holde deg oppdatert på plassen for å se hvordan neste kapittel leser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me