Hvis du har erfaring med kryptovaluta og internett generelt, er sjansen stor for at du kanskje er litt kjent med konseptet med VPN-er.

Mange som har brukt kryptovalutautvekslinger, har brukt VPN på et eller annet tidspunkt for å sikre internettforbindelsen. Siden det er mye penger som flyter rundt i kryptovalutamarkeder, følger snart organisert kriminalitet.

Det kommer ikke som en overraskelse at det å få tilgang til noens kryptokurrency-konto og lommebok kan være veldig lukrativt for kriminelle – hackere er veldig opptatt av å få tak i dine verdifulle påloggingsdetaljer og lommebokinformasjon.

Heldigvis er det noen relativt enkle sikkerhetstiltak du kan implementere for å sikre dine digitale valutatransaksjoner. En av disse sikkerhetstiltakene er bruken av en VPN. I denne artikkelen vil vi diskutere for hvem en VPN kan være klok og hvordan sammenlign VPN-leverandører for å finne en som passer dine behov.

Å få en VPN for kryptovaluta er viktigst for sikre transaksjoner

Som forklart av Anonymania, en VPN kan være en viktig del av teknologien, spesielt når du bruker offentlige Wi-Fi-nettverk. En VPN oppretter en sikker forbindelse mellom deg og resten av internett, og krypterer all datatrafikken din i prosessen. Hvordan fungerer det akkurat? Ved å installere et VPN-program på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen, kan du koble til spesielle VPN-servere.

De fleste VPN-leverandører har tusenvis av servere over hele verden. Når du kobler til en slik VPN-server, opprettes en sikker forbindelse. VPN krypterer all data og internettrafikk, sender den til VPN-serveren, og derfra opprettes en forbindelse med resten av internett.

Offentlige nettverk er beryktet for sikkerhetsfeil, og erfarne hackere har generelt ingen problemer med å fange opp trafikken din eller bryte inn på enheten din når du er koblet til et offentlig Wi-Fi-nettverk. Med mindre du bruker en VPN det er, fordi krypteringen av de fleste moderne VPN-er er utrolig robust.

Selv med den raskeste superdatamaskinen i verden, ville en hacker trengt tusenvis av år for å knekke en VPNs sikkerhet, siden de fleste VPN-leverandører bruker 256-bit kryptering i disse dager. Der en dyktig hacker normalt ikke har noe problem med å få tilgang til enheten din og avlytte internettrafikken din, sørger en VPN for at hackere ikke får tilgang til enheten din via nettverket. Hvis de klarer å fange opp data, blir dataene ubrukelige for dem på grunn av den tunge krypteringen. dataene er helt uleselige for dem, da det er ett stort kryptert rot.

Dette gjelder for øvrig din internettleverandør. Normalt ser de alt du gjør online, men når du bruker en VPN, kan ikke Internett-leverandøren din overvåke dine online aktiviteter lenger på grunn av krypteringen. Og det som er bra, for deg som VPN-bruker, ingenting endres egentlig.

VPN-programvaren krypterer all trafikk du sender og mottar, men du merker ikke dette i det hele tatt. VPN kjører ganske enkelt i bakgrunnen, mens forbindelsen din er langt sikrere, og du kan bruke internett som du vanligvis gjør.

En VPN gir ekstra personvern

En VPN er også et flott verktøy for personvern, siden det skjuler IP-adressen din for omverdenen. Vanligvis gjenkjenner og identifiserer resten av internett deg basert på din personlige IP-adresse.

Når du kobler til en VPN-server, blir du utnevnt til IP-adressen til VPN-serveren i stedet for din egen IP-adresse. Regjeringer, hackere, nettstedene du besøker, markedsførere på nettet; de vil ikke lenger kunne koble aktivitetene dine til deg som person gjennom IP-adressen din. Dette gir deg litt privatliv og anonymitet når du surfer, også på kryptobørser.

En VPN fungerer også som et verktøy for internettfrihet

Internett er ikke fritt tilgjengelig overalt i verden. Basert på din geografiske beliggenhet, kan forskjellige nettsteder, kryptobørs, streamingtjenester eller sosiale medier være utilgjengelige.

Dette fenomenet kalles geo-blocking, og det er en form for sensur på nettet. Ved å koble til en VPN-server i et annet land, kan du få tilgang til internett som om du var fysisk i det landet.

Så hvis for eksempel et bestemt nettsted er blokkert i landet ditt, kan du koble til en VPN-server i et land der nettstedet faktisk er tilgjengelig. Når du senere prøver å få tilgang til nettstedet, blir du ikke lenger blokkert fordi du bruker en utenlandsk IP-adresse som får tilgang.

Velge en VPN som passer dine behov

Når du er i markedet for en VPN-tjeneste, eller ønsker å sammenligne VPN-leverandører objektivt, skader ikke litt forskning. Et par viktige aspekter du bør vurdere når du adopterer en VPN-leverandør, er følgende:

Sikkerhet og personvern: For det første trenger du en VPN-leverandør som tilbyr solide krypteringsprotokoller og som ikke fører logger (det vil si at leverandøren ikke lagrer noen av dine handlinger på nettet når du er koblet til VPN-serverne).

Hastighet: Et kjent problem når du bruker en VPN-forbindelse er tap av hastighet siden dataene dine er kryptert OG reiser gjennom en ekstra ekstern server. Siden internetthastighet kan være viktig når det gjelder flash-handel, er det et must å velge en VPN med raske servere.

Brukervennlighet: VPN-applikasjonen må være håndterbar og enkel. Videre må VPN-leverandøren tilby teknisk kvalitet av høy kvalitet når problemer oppstår.

Server nettverk: VPN-leverandøren du velger, bør ideelt sett ha et stort og mangfoldig nettverk av servere i land og regioner, og tilbyr raske tilkoblinger uten å kompromittere ytelsen.

Ovennevnte artikkel er et sponset innlegg som oppfyller våre redaksjonelle retningslinjer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me