Som de fleste var ShapeShift-medstifter Jon ikke overbevist om Bitcoin første gang han hørte om det. Faktisk innrømmer han åpent at han “skrev det av.” Først et par år senere, rundt 2013, “da det gikk gjennom en av sine første meteoriske stigninger,” begynte nett- og mobilapputvikleren å bli hekta.

“Jeg falt ned i kaninhullet som vi snakker mye om i bransjen, og det ble bare hobbyen min,” sier han. En hobby som vil føre til en av de mest kjente og respekterte krypto-til-krypto-valutaveksling i bransjen.

“Jeg ble bare mer fascinert,” innrømmer Jon, “etter at jeg hadde brukt mer enn fem minutter på det, ble jeg raskt overbevist om at denne teknologien mer eller mindre var fremtiden. Ikke bare økonomi, men kanskje ryggraden til en ny type internett. Jeg har aldri mistet den fascinasjonen helt siden jeg først oppdaget den. ”

Kaninhull

Faller i kaninhullet

Faller i kaninhullet

De fleste i denne bransjen innrømmer fritt at reisen deres var uventet, eller at deres vei tok en sving de ikke forutså. Som fritt fall fra 12.000 fot uten fallskjerm eller å falle i et kaninhull, jo lenger du går inn i den fascinerende verdenen av kryptovaluta og blockchain, jo mer oppslukt blir du.

«Det er et av de få fagene jeg har funnet, sannsynligvis i hele mitt liv, at jo mer jeg lærer om det, jo mer fascinerende blir det. Det har bare holdt oppmerksomheten min veldig lenge, sier han.

ShapeShift kom opprinnelig til som et sideprosjekt som Jon og Erik (administrerende direktør) i utgangspunktet trodde ville være noe lite. Likevel har ShapeShift sett ekstraordinær vekst. Fra 12 til 15 personer i begynnelsen av 2017 til 110 ansatte og vokser.

“Det var et lite sideprosjekt som vi kastet sammen veldig fort. Det endte med å bli prototypen til ShapeShift. Det oppnådde raskt tidligere prosjekter og ble bare alt. På det tidspunktet hoppet jeg på det på heltid i stedet, og sa at jeg virkelig tror på dette og vil være en del av det. Ting bare snødekket siden da. ”

ShapeShift

ShapeShift ber ikke brukerne om å opprette kontoer.

Behovet for anonymitet

Jon bruker som kjent ikke et etternavn. ShapeShift ber ikke brukerne om å opprette en konto. Man kan tilgis for å tro at personvern og anonymitet var høyt oppe på listen hans. Det er faktisk andre grunner til manglende utlevering av informasjon.

“Jeg tror at personvern og anonymitet er viktig. Selv om det er veldig ærlig, har det faktum at vi ikke bruker etternavnene våre, veldig lite å gjøre med at vi ønsker å være anonyme så mye som det bare er en del av vår sikkerhetsstilling. Vi vet at mange forskjellige selskaper og aktører i rommet i det vesentlige har blitt angrepet på forskjellige punkter, primært gjennom sosialteknikk. Og alt begynner når du kan få litt informasjon om hvem noen er. ”

Så er anonymitetspolitikken et skritt for ShapeShift å holde seg et skritt foran hackerne? Ja, blant andre initiativer.

“Vi lar ikke våre ansatte publisere at de jobber for ShapeShift på LinkedIn eller publiserer sine fulle navn i forhold til ShapeShift. Det er egentlig ikke å være anonym, det er å beskytte dem og hele selskapet vårt, fordi alt som trengs er noen av disse trådene som en hacker kan trekke på, og de kan begynne å skade deg og organisasjonen din mye. ”

ShapeShift sørger også for brukersikkerhet på en rekke måter utover en streng konfidensialitetspolicy for ansatte. “Vi har også visse prosesser på plass når det gjelder hvordan vi sikrer serverne våre og hvordan vi gir tilgang til dem,” forklarer han, “bare tillater visse koder på ikke-nettverksenheter og en rekke andre fasetter … Vi tar sikkerhet veldig seriøst fordi vi selv har vært et offer for det … Det kommer bare med territoriet. “

Et ord om regulering

Regulering har vært ordet på fire bokstaver i 2018, og ruffet fjær i hele kryptosamfunnet rundt om i verden. Som en amerikansk statsborger med et selskap basert i Sveits har ikke Jon selv vært sjenert i sin kritikk av SEC. Ikke bare for deres innblanding, men for den rungende mangelen på klarhet over hele linja.

Så, hva mener han er nødvendig når det gjelder regulering for bransjen? Vi kunne starte med litt klarhet. Han forklarer:

“Hva er reglene, fordi ingen vet? Forhåpentligvis, forståelse for at denne teknologien er virkelig ny, og den er kategoribrytende. Dette er det vanskeligste. Jeg tror å forklare om crypto og Bitcoin og alle disse forskjellige tokens er at noen av dem kan passe inn i gamle kategorier, men mange av dem bryter virkelig de gamle kategoriene. Å prøve å stappe den firkantede pinnen i det runde hullet og å prøve å sette dem i de gamle kategoriene er veldig begrensende og kvelende. ”

Prøver du å tilpasse eksisterende lover om verdipapirundtak og utstedelse av STO, fungerer ikke, da? Jeg tror en forståelse av at disse tingene bryter kategorien, og at de kan ta mer forståelse og utvikling før vi selv vet hva disse reglene skal være. Men i mellomtiden, uansett hvilke regler de vil bruke, må du bare sørge for at de er klare. “

Usikkerhet og forretninger er ikke det beste av sengevennene. Likevel er usikkerhet kjennetegnet for kryptovalutaområdet, spesielt i USA. Faktisk, ifølge Jon, var SEC ikke engang ansvarlig for å erklære at Ethereum ikke var en sikkerhet.

“Det var ikke noen form for offisiell lovgivning,” sier han, “det var ikke engang en offisiell kunngjøring av SEC. Det var bare et medlem av SEC som snakket på en konferanse, og folk måtte bare trekke tolkninger av det, men alle gjør det fordi det er alt de har å fortsette. Jeg tror et system der det er mye mindre tolkning og mye mer klarhet … vil være ekstraordinært nyttig for hele miljøet. “

sek

Klare retningslinjer fra SEC vil være nyttige

Kryptovaluta og Blockchain i et regulert rammeverk

Kan innovasjon blomstre når vi prøver å legge den i en boks? Vil lovgivere selv med de beste intensjoner ende opp med å oppheve innovasjon hvis de er for hurtige til å handle?

”Jeg ville selv foretrekke en verden der det i hovedsak ville være den samme holdningen som mange regulatorer i USA tok til Internett i de tidlige dager, noe som var en” vent og se “-tilnærming. De visste ikke hvor teknologien gikk, og hvis de prøvde å sette for mange regler for fort, ville det kvele innovasjon og skape alle slags problemer.

Måten de behandlet Internett på var veldig bra, og det gjorde det mulig for Internett, spesielt i USA, å virkelig blomstre og for alle slags nye ting som ingen hadde tenkt på å utvikle og ingen kunne ha spådd for 20 år siden. I krypto tror jeg at fordi det er økonomisk relatert eller det er verdi knyttet til det, bringer det hele stigmaet med seg, og folk vil sette det i en bestemt boks.

Igjen, jeg føler virkelig at det beste å gjøre er å la det utvikle seg fordi vi bare ikke vet hvor disse tingene går. De er veldig eksperimentelle, og til og med de av oss i bransjen aner ikke hvor denne tingen vil være om noen år, langt mindre fem eller ti år fra nå. Jeg vil ikke se at den neste flotte applikasjonen som kan bygges på disse tingene kveles og ikke opprettes fordi den egentlig ble satt i en boks den ikke burde ha. “

Fremtiden for ShapeShift og Cryptocurrency

Hva er neste i horisonten for utveksling av digitale eiendeler og for kryptovaluta generelt? “Vi har en rekke innovasjoner på gang, hvorav de fleste, selvfølgelig, ikke kan jeg snakke om ennå,” ler han.

“Det er ShapeShift, selve børsen, men vi har også CoinCap, markedsdataressursen. Vi kjøpte maskinvarepungeprodusenten KeepKey i fjor sommer, og vi har også vårt Prism-produkt bygget på Ethereum-smarte kontrakter som er i lukket beta, og vi håper å åpne det for publikum snart. ”

Og hva med bransjen generelt, hva kan vi forvente å se i nær og fjern horisont?

“Hele bransjen, tror jeg, har et enormt potensiale, både for å revolusjonere finansnæringen, men for å virkelig revolusjonere alt der det er en mellommann. Alt som krever tillit akkurat nå. Jeg tror vi kommer til å se alle slags applikasjoner bygget på denne teknologien som vi ikke egentlig kan forutsi akkurat nå.

Det kommer virkelig til å blåse selv folk i bransjens sinn om et par år fra nå når vi begynner å se disse tingene komme sammen. Selv noe som Cryptokitties-mani var et godt eksempel. Noe som ikke mange så komme, selv om jeg vil hevde at vi gjorde det, men ikke mange mennesker så noe sånt komme. Det er bare et eksempel på hva slags ting som kan bygges på dette som ingen egentlig forventer helt ennå. Jeg tror ikke de nødvendigvis kommer til å være økonomisøknader.

Jeg tror crypto kommer til å fortsette å ikke bare skyve båndet og bevisst skyve grensene for våre definisjoner av disse forskjellige tingene. Vår definisjon av hva penger er vår definisjon av hva verdi er, jeg tror de kommer til å endre seg fundamentalt i løpet av de neste 10 til 15 årene, ettersom denne teknologien slags skaper nye muligheter som vi bare ikke har forestilt oss ennå. Men hva disse tingene er, er jeg ikke sikker på ennå. “

Pakke den opp

Og et siste spørsmål før du drar. Jon, som er Satoshi Nakamoto?

Han ler. “Jeg har ingen anelse. Jeg tror ikke det bare er Craig Wright, det skal jeg fortelle deg. Jeg sier ikke at noen som dette ikke kunne ha vært med på det. Jeg tror det også er lite sannsynlig at det bare var en enestående person. Jeg tror det var nesten helt sikkert en liten gruppe eller en anstendig størrelse gruppe mennesker. Sannsynligvis hadde ikke en stor gruppe mennesker eller hemmeligheten ikke blitt holdt, men jeg tror en liten, sammensveiset gruppe mennesker er det mest sannsynlige svaret på det. Når det gjelder hvem det faktisk er, kan jeg ikke engang begynne å spekulere. “

Tusen takk, Jon!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me