Store blockchain-utviklinger kommer ut av Kina i dette kvartalet da blockchain-firmaet Seven Stars Cloud Group sikret seg en stor innsamlingsavtale med National Transportation Capacity Co. Ltd. (NTS). NTS er den største leverandøren av elektriske biler i landet.

Kinesiske tjenestemenn ønsker å oppgradere alle sine offentlige busser til elektriske kjøretøy i løpet av de neste tre årene. Seven Stars Cloud-gruppen skaffer totalt 24 milliarder dollar i investeringskapital for å utføre denne oppgaven.

Nyheter om det strategiske partnerskapet dukket først opp i august pressemelding. Pressemeldingen avslørte mange viktige aspekter av den eksklusive avtalen. I følge utgivelsen vil Seven Stars Cloud Group utstede leasingfinansieringsprodukter direkte gjennom firmaets blockchain-nettverk. Firmaet bruker en regelverkskompatibel blockchain-protokoll, noe som gjør den ideell for en slik oppgave.

I utgangspunktet vil Seven Stars Cloud Group tilby disse produktene til det kinesiske markedet. Utviklere har uttalt at de vil utvide produktene til å omfatte et globalt publikum de neste månedene. Plattformens utviklere håper å dekke både renteprodukter og digitalisering av aktiva i fremtiden.

Kinesiske tjenestemenn må skaffe anslagsvis 145 milliarder dollar i investeringskapital for å nå målet om et fullt elektrisk offentlig bussystem. Tiltaket vil hjelpe Kina med å redusere sin avhengighet av utenlandsk olje, og redusere skadelige utslipp i landet. Begge bevegelsene representerer kritiske fremskritt i Kinas utvikling.

Seven Stars Cloud Group

Seven Stars Cloud Group vil skaffe omtrent 8,75 milliarder dollar i investeringskapital gjennom salg av renteprodukter til det kinesiske markedet. Styreleder og administrerende direktør i firmaet, Bruno Wu, kalte avtalen “banebrytende” i en offentlig uttalelse.

Kinesisk elektrisk busstasjon via Caixinglobal

Kinesisk elektrisk busstasjon via Caixinglobal

I et annet intervju forklarte WU at kontrakten er en av de største i sitt slag. Sjelden ser du en så storskala, eiendelsstøttet kontrakt når du diskuterer blockchain-selskaper. Avtalen viser fordelene ved å ta aktivabaserte finansielle produkter inn i den digitale tidsalderen. Kombinasjonen av regulert finansiell infrastruktur, aktiva-støttede produkter og avansert AI-risikostyring kan vise seg å være det perfekte eksempelet for fremtidig storskala blockchain-integrering.

Den kinesiskbaserte Seven Stars Cloud Group handler på NASDAQ under symbolet SSC og er blant et økende antall blockchain-plattformer som er SEC-kompatible. Seven Stars gir selskaper tilgang til AI-protokoller, digitale økonomisystemer og blockchain-baserte plattformer.

NTS

NTS eier og driver verdens største flåte med elektriske busser. Selskapet var i stand til å sikre denne posisjonen gjennom en kombinasjon av faktorer.

Politiske insentiver spilte en viktig rolle i å tillate selskapets enestående vekst. Elektriske busser kan koste opptil fire ganger mer enn tradisjonelle dieseldrevne biler. Men, NTS mottatt mange offentlige tilskudd for å kompensere for kostnadene ved oppgraderingen.

I tillegg var NTS pioner i et leieprogram som gjorde det mulig for kinesiske byer å anskaffe busser etter å ha foretatt en relativt liten forskuddsbetaling. I de fleste tilfeller kjøpte byene bussene sine for rundt $ 90.000 – $ 120.000 per kjøretøy. Disse reduserte kostnadene gjorde det mulig for kontantbelastede kommuner å oppgradere offentlig transport til mye billigere enn tidligere estimater.

NTS tilbyr også livstidsgaranti på alle bussenes batterier – en av de dyreste komponentene i elektriske kjøretøyer. NTS-busser bruker spesiallagde batterier som gjør at bussene kan opprettholde en hel dag med drift uten lading.

Presidenten for National Transportation Capacity Co Ltd, Jihong Huang, uttalte at firmaet hans var “fornøyd” med å inngå denne avtalen. Han forklarte at avtalen var historisk på grunn av størrelsen på obligasjonen digitalisering som kreves. Bruken av blockchain-teknologi vil tillate selskapet å oppgradere sitt tradisjonelle leasingfinansieringssystem, samtidig som de totale kostnadene for plattformen reduseres.

Luftforurensning i Kina

Kina har slitt med økende bekymringer for luftforurensning det siste tiåret. Ifølge det kinesiske helsedepartementet er kreft den viktigste dødsårsaken i landet. Den samme rapporten viste at hundretusener av mennesker dør hvert år på grunn av luftforurensningsrelaterte sykdommer. Rapporten fremhevet også det faktum at 500 millioner kinesiske borgere mangler tilgang til ren luft.

Mens det meste av luftforurensningen som rapporteres stammer fra Kinas bruk av kull, som er større enn for alle andre land til sammen, kommer en stor andel av forurensningene fra Kinas veier. Denne statistikken tvang kinesiske tjenestemenn til raskt å vurdere flyttingen mot elektriske kjøretøy.

Byen Shenzhen har allerede flere elektriske busser i drift enn noen større amerikansk by, ifølge en fersk rapport publisert av CleanTechnica. I følge byens transportkommisjon har Shenzhen overført 16 359 busser til elektriske kjøretøy bare det siste året. I tillegg kjører 63 prosent av landets drosjer på strøm.

Shenzen Electric Bus Adoption via WRI CHINA

Shenzhen Electric Bus Adoption via WRI CHINA

Omfanget av denne avtalen vil sikkert plassere digitale tilbud på eiendeler på kartet ifølge Mr. Huang. Selskapet vil stole på Seven Stars Cloud Groups digitale aktivaproduksjon og tjenestebaserte økosystemaktivering for å fullføre de nødvendige oppgavene.

Verden blir elektrisk

Kina er ikke alene om deres elektriske kjøretøys ambisjoner. I dag henvender mange land seg til elektriske kjøretøy for å redusere skadelig luftforurensning i sine regioner. En nylig rapportere utgitt av Reuters viser at USA, Tyskland, Taiwan, Israel, Australia, Belfast og Storbritannia alle har elektriske bilinitiativer på plass.

Kina forbereder seg på fremtiden

Kinesiske tjenestemenn ser mot energiuavhengighet med denne siste manøveren. Landet fortsetter å oppleve vekst i alle økonomiske sektorer, og ved å konvertere til elektriske kjøretøy tar Kina ledelsen i dette stadig voksende markedet. Tatt i betraktning at Kina er det største bilmarkedet i verden, vil endringene som er gjort her uunngåelig gi en ringeffekt i hele bilindustrien.

Kombinasjonen av blockchain tech, AI og elektriske kjøretøy virker som en kamp laget i himmelen. Det vil være interessant å se hvordan denne utviklingen former de globale oljemarkedene, og hvordan bilprodusenter tilpasser sin strategi for å imøtekomme denne nye strategien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me