Hvor mange karibiske land kjenner du fra toppen av hodet? Av nesten 700 karibiske øyer er det bare rundt 30 bebodde, hver med sin egen holdning til kryptovaluta.

De karibiske øyer er først og fremst kjent som turistmål, men de har over tid også fått et rykte som skyggefulle havner. De lokale regulatoriske holdningene til kryptokurrency utvikler seg sakte, men peker konsekvent mot en mer gjennomsiktig fremtid.

Til tross for deres anseelse pågår det forsøk på å regulere kryptovalutaer i Bahamas og andre steder i Karibien. Karibia er et drivkraft for fintech, og har blitt revitalisert av det voksende og stort sett uregulerte Bitcoin-markedet.

Her er en oversikt over den karibiske kryptovalutaindustrien fra Solomon Brown, leder for PR for Freewallet, en cryptocurrency lommebokutvikler.

Øyer, forskrifter og bruk av kryptovaluta

Regler om kryptovaluta varierer fra øy til øy. Karibiske land har forskjellige synspunkter på distribuert hovedboksteknologi og blockchain. Øyer som Bahamas og Antigua og Barbuda er godt på vei til å ha etablert kryptokurrencybestemmelser, Haitis synspunkt på saken kan kalles kontroversielt, og Cuba er litt bak ballen ved å vedta cryptocurrency-lover.

Bilde via Pixabay

Bahamas

Lovgivere på Bahamas har signalisert at de ønsker å innlemme kryptovaluta i de juridiske rammene av øyas økonomi, men med den måten ting ser ut nå, er det fortsatt mye arbeid å gjøre for at det skal skje.

Graham Thompson Attorneys, et ledende Bahamisk advokatfirma, konkluderte i a hvitt papir, med tittelen, ” Bahamas plass i en kryptografisk verden ”: “Det er viktig at Bahamas ikke søker å kile virtuell valutavirksomhet inn i et lovgivningsmessig rammeverk som ikke passer, men å utvikle en lovgivning, enten ved endring til PSA eller på annen måte, det er virtuell valutaspesifikk. ”

Den eneste offisielle loven som tilbyr reguleringsbehandling i sfæren er faktisk den gamle Central Bank of the Bahamas Act som dateres tilbake til 2010 da vi knapt hadde hørt om juridiske rammer og standarder innen den digitale token-sfæren.

Bilde via Pixabay

Handlingen definerer valuta som følger: “8. (1) Bahamas valuta skal være sedler og mynter utstedt av banken i henhold til bestemmelsene i denne loven. (2) Enheten i nevnte valuta skal være dollar, som skal deles i hundre cent. ” Den nevner at det er ”Bankens enerett til å utstede sedler og mynter”. Åpenbart, da det ikke gir spesifikasjoner for digitale tokens, er det neppe i stand til å regulere den nye lokale kryptosfæren.

Litt etter litt begynner ting å endres. 7. november 2018 utstedte Bahamas sentralbank en diskusjonsoppgave om foreslåtte tilnærminger til regulering av kryptovalutaaktiva. Denne artikkelen beskriver den foreslåtte regulatoriske stillingen på kryptovalutaaktiver og relaterte instrumenter for finansinstitusjoner under tilsyn (SFI) under sentralbanken i Bahamas..

Dette inkluderer anvendelse av myndighetspålagte begrensninger på utvalget av betalingsinstrumenter for kryptovaluta som kalles Exchange Control (EC) -regimet. De planlagte operasjonene vil gjøre det mulig for karibiske land å bedre stabilisere økonomiene sine ved å begrense inn- og utstrømning av valuta, og deretter holde valutakursvolatiliteten i sjakk..

I 2019 tok Securities Commission of Bahamas (SCB) kryptokurrency et skritt videre ved å frigjøre utkastet kalt “Bill for digitale eiendeler og registrerte børser, 2019.”

DARE-lovforslaget, 2019, regulerer kravene for utstedelse eller salg av digitale tokens i landet, og hvordan selgere og relaterte selskaper må drive sin virksomhet. Det dekker også seksjonene som sørger for at gründere overholder anti-hvitvasking av penger (AML) og motfinansiering av terrorisme (CFT) lover og beskytter kundenes data og eiendeler.

Cuba

På Cuba kan kryptovaluta være den ultimate løsningen for amerikanske økonomiske sanksjoner. Ikke støttet av regjeringen, har Bitcoin blitt mye brukt til å fylle på telefoner, handle på nettet og sende midler etter utrullingen av mobilt internett i 2018. Grunnleggeren av Telegram-kanalen CubaCripto anslår om lag 10 000 kubanere som handler kryptovalutaer. Noen bruker det som en sidejobb, noen får pengeoverføringer fra utlandet.

Brasilregistrert Fusyona kan kalles den første kryptokursutvekslingen som opererer på Cuba. Det hjelper med pengeoverføringer, tar opp til 10% avgift og jobber via større sentraler. Ettersom andre plattformer nøler med å utvikle aktivitet i landet, forsiktig med de amerikanske straffebøtene, bruker Fusyonas grunnlegger Bitcoin og sier “for kubanere er det en nødvendighet og kan være en løsning på deres ekskludering fra det globale økonomiske samfunnet.” Likevel planlegger børsen å bli autorisert av den kubanske regjeringen.

Bilde via Pixabay

Morsomt nok vurderte den kubanske regjeringen i juli 2019 å utstede sin egen kryptovaluta-mynt, men den bestemte seg for å holde tilbake på den for å unngå hvitvasking og / eller kollisjon med sine kommunistiske prinsipper..

Statens sentralbank har undersøkt fordeler og ulemper med kryptovaluta og vil snart diskutere utsiktene til å bruke kryptovaluta på en møte med globale økonomiske ledere i Washington. Men i mellomtiden er det ingen administrasjonsregninger som spesifikt plasserer kryptovaluta under regulering.

CoinCentral-skattepakket for kryptovaluta

Haiti

Den juridiske statusen for kryptovaluta i Haiti er kontroversiell. Cointobuy’s analyseverktøy har rangert Haiti 208 av 249 land når det gjelder kryptovaluta sikkerhet. Det er åpenbart ikke sikkert å investere i ICOer eller handle kryptovaluta i dette landet. Likevel har kryptovaluta-gründere på denne lille øya kommet med en rekke strålende ideer. Det er trygt å si at Haiti nyter en ekte blockchain-boom ledet av en rekke spennende og meningsfulle oppstart som prøver å forme fremtiden for jordbruk, produksjon og andre sfærer.

For eksempel, AgriLedger er et prosjekt som vil gjøre det mulig for brukere å spore matforsyningskjeden og finne ut hvordan produktene dyrkes eller transporteres. De Blockchain Cotton Project (F.Kr.P) fungerer på en lignende måte: det vil støtte småbrukere av bomull som gir bomull til amerikanske klesprodusenter. Gårdsplasser vil bli sporet av GPS og BCP vil også verifisere om bomull er økologisk eller rettferdig handel og garantere bøndene en rimelig pris for bomull.

Bortsett fra dette er Haiti hjemlandet til banebrytende utdanningsprosjekter som Cryptocurrency for Haiti og the Haiti Blockchain Alliance. De hjelper vanlige mennesker med å bli kjent med potensialet i blockchain. Den haitiske sentralbanken kunngjorde på Haiti Tech Summit i juni 2019 at den vil lansere sin egen digitale valuta.

den dominikanske republikk

Lite er kjent om kryptovalutaindustrien i denne regionen. Etter at Den Dominikanske republikk forbød bruk av noen form for kryptovaluta i transaksjoner, kuttet alle finansinstitusjonene i landet ned på krypto. Imidlertid har innbyggerne fortsatt å bruke det på egen risiko.

Barbados

I Barbados er kryptokurrencybestemmelser fortsatt på gjerdet. Central Bank of Barbados har uttrykt en positiv holdning til BTC og begynner å gjøre endringer på denne fronten.

5. juli, Bitt Digital Inc.. ble det første blockchain-baserte selskapet som fullførte og forlot den 8 måneder lange regulatoriske sandkassen som ble ledet av Central Bank of Barbados og Financial Services Commission. Guvernør for Central Bank of Barbados, Cleviston Haynes, bekreftet at Regulatory Review Panel (RRP) anså den typen forretningsaktivitet som Bitt prøvde å være en kandidat for regulering i henhold til lovgivning som for tiden er under utarbeidelse.

I juni 2019 inviterte sentralbanken til republikken Haiti Bitt til å presentere de sannsynlige fordelene med en nasjonal blockchain-basert digital valuta.

Jamaica

Foreløpig behandler ikke det juridiske rammeverket på Jamaica krypto. Digitale valutaer er neppe definert eller regulert under Securities Act eller Bank of Jamaica Act. Loven om banktjenester håndterer e-penger som er nærmere, men likevel fjernt fra BTC og kryptovaluta. Imidlertid har det nylig blitt gjort en innsats for å rette opp situasjonen og ta hensyn til digitale valutaer.

Jamaica er større enn de fleste karibiske land. I det siste har det økonomisk overgått mange av sine naboer. I 2018 ble Jamaica Stock Exchange (JSE) identifisert av Bloomberg som den raskest voksende børsen i verden. Det var andre gang publikasjonen kåret JSE til den beste utvekslingen.

I april 2019 kunngjorde JSE at det skulle muliggjøre direkte handel med sikkerhetstokener og digitale eiendeler med støtte fra det kanadiske FinTech-selskapet Blockstation. Tiltaket var rettet mot å hjelpe bedrifter med å skaffe kapital gjennom STO-er og etablere seg i finanssamfunnet, samtidig som de fremmer trygge digitale aktiva transaksjoner i markedet. Antagelig vil JSE, Financial Services Commission og Bank of Jamaica (BOJ) snart utstede forskrifter og retningslinjer som vil lette denne nye digitale handelen.

Organisasjonen av østlige karibiske stater

Denne mellomstatlige organisasjonen har som mål å fremme økonomisk utvikling sammen med andre juridiske aspekter. Protokollmedlemmer og Anguilla bruker Eastern Carribean Dollar utstedt av Eastern Caribbean Central Bank.

Til tross for at det ikke er noen kryptovalutareguleringer, har disse 11 landene registrert seg for å delta i et pilotprogram som vil teste bruken av kryptovalutaer sammen med landets nasjonale valuta. Bare tiden vil vise om den blockchain-baserte digitale versjonen av XCD er OECSs snarvei til et kontantløst samfunn.

Saint Kitts og Nevis

Dette OECS-medlemmet er villig til å delta i Digital Eastern Carribean Dollar ‘test drive’. Det er imidlertid Saint Kitts og Nevis-regjeringen negativ om å akseptere Bitcoins som en betaling for Citizenship by Investment Program (CIP), som er hjertelig velkommen i mange karibiske land.

Antigua og Barbuda

I motsetning til sine karibiske kolleger fra Saint Kitts og Nevis, er myndighetspersoner fra Antigua og Barbuda det utarbeide lover for å regulere Bitcoins. Ifølge lokale medier er Antiguans interessert i å bruke kryptovaluta for å betale for offentlige tjenester.

Myndighetene i den karibiske jurisdiksjonen utvikler en spesiell regning med sikte på å sikre statusen for lovlig valuta for Bitcoin, hvis sirkulasjon er tillatt på Antigua og Barbudas territorium.

Beslutningen ble tatt under et møte i Ministerkabinettet med eksperter fra Antiguan Leisure & Gaming Association, dedikert til beste praksis for å akseptere Bitcoins som betaling for varer og tjenester. Dermed kan Bitcoin snart bli et offisielt betalingsmiddel i Antigua og Barbuda.

Interessant, mens Antiguan-tjenestemenn som fremmer legaliseringen i hjemlandet mens de oppregner fordelene med Bitcoin, bemerket at Bitcoin gjør det enkelt å spore transaksjoner, noe som er veldig viktig med tanke på hvor mange som ser det karibiske landet som en “skattehavn. ”

Saint Lucia

I nylige konsultasjoner med myndighetene i Saint Lucia sa representanter for oppdraget til Det internasjonale pengefondet (IMF) at sentralbanker ikke bør ignorere Bitcoin. I følge IMF-eksperter kan virtuelle valutaer konkurrere med eksisterende valutaer og også utfordre pengepolitikken.

Deretter ble det rapportert at regjeringen i Saint Lucian vurderte Bitcoins muligheter og undersøkte muligheter for hvordan “få det til å fungere.” En tilsvarende uttalelse ble gitt av statsministeren i Saint Lucia, Allen Chastanet.

Karibisk kryptokurrencyutvikling

2018 BIS Annual Økonomisk rapport antydet at kryptovaluta er det “nye kronbladet i pengeblomsten.” Taksonomien for penger kan defineres av fire eiendommer: utstederen, skjemaet, tilgjengelighetsgraden og betalingsoverføringsmekanismen. Kryptovaluta kombinerer tre viktige funksjoner:

  1. De er digitale. Cryptos har som mål å gi sikkerhet og stole på kryptografi for å forhindre hacking og falske transaksjoner.
  2. De er private, og av design har de ingen egenverdi, i motsetning til varepenger. “Verdien deres kommer bare av forventningen om at de vil fortsette å bli akseptert av andre” – heter det i rapporten.
  3. De gir mulighet for en digital P2P-utveksling.

Konkurransefordelen med kryptovaluta er dens underliggende distribuerte hovedboksteknologi. Det gjør det mulig for hver bruker å verifisere transaksjoner i sin kopi av hovedboken, sikre nøyaktigheten av hver overføring og utelukke muligheten for dobbeltbruk.

Bilde via Pixabay

Hva betyr dette for de karibiske øyene? BTC har en rekke potensielle fordeler som kan slippe den økonomiske genien ut av flasken.

For de små karibiske landene som gjorde seg bemerket som skatteparadis på samme måte som det latinamerikanske Panama, kryptovaluta tilbyr en måte å utvikle seg inn i fremtiden. Etter en massiv lekkasje av økonomiske filer knyttet til det fjerde største offshore advokatfirmaet i verden, var det vanskelig for Panama å komme seg fra omdømmetap. Panama flyttet fokuset mot kryptovaluta på det offisielle nivået av trene beskatningsprotokoller og støtte for blockchain-teknologi.

Karibia ser ut til å følge Panamas eksempel. Bahamas utarbeider forskrifter for kryptovalutaaktiva. De britiske jomfruøyene utsteder en nasjonal kryptovaluta-mynt. Antigua og Barbuda tilbyr statsborgerskap for BTC. Med andre ord, mange karibiske myndigheter er villige til å sette seg på kartet i kryptovalutaområdet.

Bilde via Pixabay

I de innledende stadiene av å introdusere kryptovaluta i den globale økonomien, er det avgjørende for blockchain-baserte prosjekter for å holde sikkerhetsspørsmål krystallklare. Å oppnå brukertillit er nøkkelen til masseadopsjonen av Bitcoin. Med driftssikkerhet i søkelyset er det viktig at lokalbefolkningen bruker anerkjente kryptovaluta-tjenester som topp markedsledere som Binance, Coinbase og Bitfinance. Når det gjelder trygge lommebøker, er Freewallet stolt av å jobbe side om side med disse store navnene for å gjøre kryptovaluta mer tilgjengelig for et bredere publikum. Det har vært et privilegium for oss å delta i vår innsats for å modernisere sektoren for finansielle tjenester.

Karibia går modig inn i fremtiden med kryptovaluta, og vi hjelper gjerne denne prosessen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me