Proxeus-sjef Antoine Verdon om å gjøre Blockchain tilgjengelig for alle

Antoine Verdon er medstifter og administrerende direktør i Proxeus, et selskap som jobber for å gjøre blockchain kompatibel med tradisjonelle selskaper og eksisterende virksomhetsinfrastruktur. Proxeus ble grunnlagt i 2015 og har som mål å være “WordPress for blockchain,”Gjør det enkelt for organisasjoner i alle størrelser å drive virksomheten sin på blockchain.

Proxeus-teamet har allerede vist noen veldig imponerende resultater med sin trelags teknologimodell – fra å påskynde registreringsprosessen for nye virksomheter til å gjøre det mulig for Universitetet i Basel å bruke blockchain til å utstede akademisk legitimasjon sikret mot svindel.

Som en serieentreprenør og fintech-pioner ble Antoine kåret til de 100 beste sveitsiske personlighetene av magasinene L’Hebdo og Bilan (2010 og 2013). Han grunnla Juridisk teknologi Sveits å jobbe med å levere mer tilgjengelige juridiske tjenester gjennom digitale kanaler. Han er også en strategisk rådgiver for sveitsiske banker om fintech-emner.

Det er mange teoretiske bruksområder for blockchain, men i det følgende intervjuet finner vi ut hvordan teknologien allerede blir brukt – og hvordan den kan rulles ut til alle virksomheter.

Din bakgrunn er lov og du er kjent for din lidenskapelige holdning til politikk. Så hvordan kom du inn i blockchain-rommet?

Jeg praktiserte faktisk aldri advokat. I løpet av mitt siste år på jusstudiet var jeg med og grunnla Sandbox, et globalt nettverk av unge gründere. Senere flyttet jeg inn i risikokapital og ledet et fintech-fond basert i Zürich. I 2012 begynte vi å se på blockchain som en teknologi som kunne forstyrre bankvirksomheten. Senere investerte vi i en amerikansk bitcoin-børs, og jeg observerte Ethereum ICO med stor interesse – det var poenget da jeg forsto at blockchain ville ikke bare endre bank, men omdefinere arbeidsprosesser og forretningsmodeller i hver enkelt bransje.

Hva handler Proxeus om og hvilket problem prøver du å løse? Hvordan fungerer XES-token?

Målet vårt er å gjøre blockchain-teknologien mer tilgjengelig. Vi vil gjøre det mulig for alle å lage sine blockchain-applikasjoner uten å kreve spesifikk teknisk kunnskap. XES-token forbinder brukerne våre i et desentralisert økosystem, uten at vi trenger å stå midt i hver transaksjon.

Dere kaller dere ”WordPress for blockchain” – hva mener du med dette??

For 20 år siden måtte hvert nettsted kodes i HTML manuelt. WordPress har endret det ved å la noen programmere en nettsidestruktur med bare noen få klikk. Vi gjør det samme for blockchain-applikasjoner: på bare noen få timer kan du lage skjelettet til en blockchain-applikasjon for prosjektet eller følgesvenny.

Proxeus hevder å være blockchain agnostiker, hvordan klarer du å håndtere dette og hvorfor er dette viktig?

I blockchain-utviklingsstakken posisjonerer vi oss som en mellomvare som kan kobles til hvilken som helst blockchain. Når du sender ut en e-post med Outlook, vet du ikke om protokollen som brukes er smtp eller pop3. Det samme vil være tilfelle med blokkjeder i fremtiden.

Kan du fortelle oss om din trelags teknologimodell? Hvem er Proxeus for? Hvem er de typene mennesker som vil samhandle med produktet ditt?

På samme måte som WordPress har vi en kjerneplattform, fullført av en serie moduler, som kombinert med en skrifttype gjør det mulig å opprette desentraliserte applikasjoner. Alle som er interessert i å prototype og til slutt bygge en blockchain-applikasjon, vil kunne bruke Proxeus til å lage rammeverket.

Hvorfor er det viktig å tillate eksterne utviklere å lage DApps?

DApps representerer en ny måte å bygge applikasjoner på. I et tradisjonelt oppsett må utviklere administrere store og komplekse applikasjoner med flere tillatelseslag. I et DApp-oppsett har alle sin egen lille DApp, forbundet med blockchain. Utviklings- og administrasjonskostnadene kan reduseres betraktelig.

I hvitboken din sammenligner du kryptorommet med når bedrifter måtte tilpasse seg datamaskiner på 70-tallet, internett på 90-tallet, sky på 2000-tallet og mobil på 2010-tallet. Er dette virkelig den neste store endringen?

Blockchain vil gi en helt ny bølge av effektivitet og tillit. Det vil transformere tradisjonelle forretningsmodeller på samme måte som Internett har forvandlet handel og kommunikasjon.

Hvordan kan bedrifter omfavne blockchain raskere, spesielt små og mellomstore bedrifter med lavere budsjetter? Hva vil skje med bedrifter som sakte tilpasser seg?

Små bedrifter kan ikke være i stand til å implementere blockchain-baserte prosesser umiddelbart, men de som startet læringskurven sin tidlig, vil ha en klar fordel, og henger vil til slutt forsvinne. Målet med Proxeus er å tilby en sandkasse hvor alle kan komme og teste hvordan virksomheten deres kan drives i en blockchain-sammenheng..

Hvor lang tid tror du det vil ta før vi ser masseadopsjon av blockchain-teknologi, og hva er hindringene for det som skjer?

Vi forventer at de første live-søknadene blir startet i år, men det vil ta en til 3-5 år før blockchain-teknologi blir adoptert av massene.

Du har nylig demoed produktet ditt med noen fantastiske resultater, og hjalp Universitetet i Basel til å bli den første i Sveits som brukte blockchain for å utstede kursbevis og sikre akademisk legitimasjon fra svindel. Kan du fortelle oss hvordan du gjorde det?

Vi programmerte kursbeviset digitalt slik at den ansvarlige personen kan legge inn data og få dokumentet opprettet automatisk. Dokumentet er hash og hashet er registrert på blockchain, slik at fremtidige arbeidsgivere kan verifisere ektheten til vitnemålene de mottar ved hjelp av et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt..

Hva er virkningen av dette på høyere utdanning?

Det vil forenkle samspillet mellom arbeidsgivere og universiteter i begynnelsen, men det vil også skape et bredere økosystem av tillit rundt akademisk legitimasjon – jeg vil ikke bli overrasket om det på et tidspunkt Linkedin, du kan koble kryptoidentiteten din for å vise “bekreftede vitnemål” på profilen din.

Det vil også redusere administrasjonsarbeidet for universiteter betydelig. Til slutt er ikke en mastergrad et resultat av en sum av forhold som kan programmeres til en smart kontrakt?

Du brukte også Proxeus-teknologi til å lovlig registrere et selskap, fra start til slutt, på under 3 timer (i stedet for de 4 – 6 ukene det normalt tar) på DigitalSwitzerland-utfordringen. Hvordan var dette mulig?

For tiden, i Sveits, tar det omtrent ti dager å opprette et selskap. Dette skyldes at skuespillerne (gründer, advokat, bank, notarius, firmaregister) jobber i en rekkefølge. Med en smart kontrakt på Hyperledger blockchain, kan vi endre det og registrere et selskap lovlig fra start til slutt på bare 1 time og 37 minutter.

Hvilke andre hovedbrukstilfeller ser du at Proxeus blir brukt på?

Hver bedrift vil være i stand til å automatisere prosessene sine og koble dem til smarte kontrakter for å gå til neste trinn i digitaliseringen.

Hvor fikk Proxeus navnet sitt?

Proxeus er den greske fullmaktsguden, bygge en bro mellom den tradisjonelle og blockchain-verdenen.

Hvordan er en typisk dag for deg? Har du noe ledig tid i det hele tatt?

Jeg bruker vanligvis litt tid på å lese om morgenen, og når jeg kan, lager jeg mat om kvelden. Men de gangene blir dessverre sjeldnere da vi nå er i gjennomføringsfasen av prosjektet – kvelder og helger er opptatt, og jeg har en tung reiseplan fremover.

Det er ikke mange som vet dette, men du var en sabelmester i Sveits, får du fortsatt trene i det hele tatt?

Dessverre fikk jeg ikke øve i det siste! Jeg bor nær sjøen i Zürich hvor jeg jogger og noen ganger svømmer.

Du kaller deg en serieentreprenør. Så, hva er de neste trinnene for Proxeus og de neste trinnene for Antoine?

For nå er jeg all-in på de nåværende prosjektene – Proxeus og blockchain mer generelt vil fortsatt okkupere meg i noen år!

Takk skal du ha!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me