Papua Ny Guinea er det nyeste barnet på den deregulerte økonomiske blokken (kjede)

Papua Ny Guinea, en liten nasjon i den sørvestlige Stillehavsregionen i Asia, er det nyeste landet som tilbyr økonomiske friheter og myndighetsstøtte til blockchain-selskaper som ønsker å utføre token-tilbud. Det vil bli med Singapore, Malta, Sveits, Caymanøyene, Lichtenstein og andre mindre land som de fremste kryptovennlige landene.

Tim Draper, den berømte risikokapitalisten og lidenskapelige Bitcoin-talsmannen, kunngjorde nylig sin støtte til initiativet. I samarbeid med PNG-innfødte og Ledger Atlas-grunnlegger Shane Ninai, vil de lede anklagen for å markedsføre landet som det nye tilfluktsstedet for token-salg.

Ledger Atlas Team med Tim Draper (tredje fra venstre)

Ledger Atlas Team med Tim Draper (tredje fra venstre)

PNG-regjeringen planlegger å gi Ledger Atlas en liten øy i Finschhafen-regionen for å etablere en spesiell økonomisk sone, der de vil vedta sitt eget sett med regler og forskrifter etablert av selskapet selv. Denne autonomien, ifølge Mr. Ninai, vil dyrke det ideelle miljøet for blockchain-innovasjon.

“Betydningen av at PNG-regjeringen samarbeider med oss ​​og Tim Draper for å designe og drive en spesiell økonomisk sone for krypto, blockchain og innovasjon, er en massiv gevinst for bransjen som helhet, ettersom vi ser økende regulatoriske spørsmål. Vi i Ledger Atlas prøver å skape et hjem for blockchain-samfunnet, av blockchain-samfunnet. ” Sa Ninai i en uttalelse til Coin Central.

Dette initiativet skal anspore økonomisk vekst for en nasjon som desperat trenger forbedret økonomisk mulighet. I følge Verdensbanken, landets BNP er bare en smidgen over 20 milliarder dollar. For kontekst har Jeff Bezos en estimert nettoverdi på omtrent 120 milliarder dollar. Herr Rainbo Paita, parlamentsmedlemmet som representerer Finschhafen, hadde dette å si:

“Teknologi er fremtiden til ethvert land. Vi tror med denne sonen posisjonerer vi oss for suksess. Vi er et lite land, men det betyr ikke at vi ikke skal ta dristige og kalkulerte risikoer. Blockchain er en revolusjonerende teknologisk innovasjon, og vi er glade for å tilpasse oss Ledger Atlas og Draper Associates for å realisere denne spennende nye satsingen. ”

Dette er et forsiktig trekk fra en regjering som prøver å diversifisere sin økonomiske produksjon. Fra og med 2014 var det meste av arbeidsstyrken engasjert i agraraktivitet som skogbruk og jorddyrking, mens ressursutvinning ga størstedelen av BNP-veksten. Denne nylige økningen i utvinningsaktivitet har posisjonert PNG til å bli en betydelig økonomisk aktør i Sør-Stillehavet. Nå kan PNG utnytte sin nyvunne status for å spre evangeliet om blockchain til resten av Sør-Stillehavet.

Ledger Atlas 'Shane Ninai (helt til høyre) med medlemmer av PNG-regjeringen

Ledger Atlas ’Shane Ninai (helt til høyre) med medlemmer av PNG-regjeringen

Med alt reguleringspresset fra ledende regjeringer, kunne ikke initiativet komme på et bedre tidspunkt. Store økonomiske kraftverk som USA har kvalt veksten av blockchain-innovasjon og token-tilbud, noe som har fått mange blockchain-selskaper til å søke økonomisk asyl andre steder. SEC bekreftet nylig sin holdning om at alle tokens skal klassifiseres som verdipapirer, uavhengig av deres underliggende bruk.

For de som ikke er klar over forskjellen mellom et sikkerhetstoken og et verktøystoken, utstedes sikkerhetstokener som representerer eierskap eller egenkapital i det utstedende selskapet (tenk aksjer). Utility tokens (også kalt user tokens) blir derimot utstedt for å tillate brukerengasjement i det underliggende produktet eller tjenesten. Et morsomt eksempel på dette problemet er systemet som brukes av det vennlige nabolaget Chuck E Cheese. For å få tilgang til arkadespillene, må man bytte USD mot arkade-tokens (også kalt “utility tokens”), og først da kan du nyte Chuck E Cheese i all sin prakt. Bør SEC bruke regler som vår favoritt arkadeøkonomi i barndommen? For å være rettferdig, er det mulig å tjene på verktøyet tokens. Lykke til med å prøve å kaste Chuck E Cheese tokens.

Ettersom tokenisering fortsetter å vokse i popularitet, er land som PNG lurt å kapitalisere på trenden. I 2017 samlet ICO over 5,6 milliarder dollar for blockchain-selskaper sammenlignet med omtrent 1 milliard dollar fra tradisjonell VC.

De to første månedene av 2018 har denne trenden fortsatt. ICO har samlet inn 3,5 ganger mer kapital for start-ups og blockchain-tilstøtende selskaper enn tradisjonell VC. Videre, selskaper som Polymath leder kostnadene for å tokenisere alle aktivaklasser (inkludert konvensjonell VC). Hvis de lykkes med denne innsatsen, vil land som PNG være i en ideell posisjon for å støtte dette gryende skiftet og tjene økonomisk.

Landene som ikke assimilerer kryptovennlige økonomiske initiativer, vil til slutt hindre blockchain-innovasjon og gå glipp av muligheten til å støtte den nye token-økonomien. Som sosial media-guru, Gary Vaynerchuk, sier alltid: “Innovate or die.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me